Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@baranovadanka ☹ draha vobec netusim. Niekedy priciny toho co sa deje v brusku sa je velmi tazko dozvediet a ani lekari vsetkymi moznymi ultrazvukmi nevedia. Su pripady kedy su lieky urcite na mieste. vobec by som si v takom pripade netrufla hocico k tomu, predsa len nie som lekar. Lekari su tu presne na patologie aby pomohli ked sa tehotenstvo tvari problemovo. Problem vsak mozu sposobit ked zdrave tehotenstvo ,,liecia" automaticky ako problemove. Verim ze uz ta krvacanie nepostretne a tehotenstvo bude ok. velmi drzim palce.
@danka.chomka no deti si mamu nevyberajú 😀 😀 😀 - ale v ostatnom určite budem super dobrá - veď som rak !!!
@jennyna presne ako pises k prvmeu tehotenstvu mohlo znacnou mierou prispiet to ze si bola pretazena a to tehotne telo velmi rychlo da mamicke pocitit, aby jej naznacilo ze sa ma ukludnit, lebo babatku sa u nej prestava pacit- je zatazovane tiez a tak radsej voli volbu ze sa skor narodi. Tvoja mamka bola tehotna v dobe ked serklaz bola povazovana ,,za nieco uzasne" takze je tazko povedat ci bola naozaj potrebna. ked hovoris ze sestra mala celkom v pohode vsetky tri tehotenstva je to velmi dobre znamenie. Skracovanie krcku tazko povedat- ako som pisala vcera je dolezite vediet rozlisit ci sa skracuje kvoli tomu ze rastie maternica- co je uplne prirodzeny jav a vrati sa nasledne do normalu (a zisti sa to ked ta doktor pozera zdola), alebo je to sprevadzane aj spinenim, po pripade (ne)pravidelnymi bolestami, hnackami atd. Pocas tehotenstva krcok pracuje, to ze v podelok vykazuje jeden stav, uz v utorok sa moze tvarit inac. Hlavne sa skludnit ked sa zacne nieco diat co sa ti nepozdava. Kamoska bola od 32tyzdna na 2,5 cm otvorena az do konca tehu bez akychkolvek problemov(nebrala ziadne lieky) a este aj prenasala. Hlienova zatka drzala.
prave som si na pribalovom letaku precitala ze v tehotenstve sa ascorutin nesmie uzivat hlavne ze beriem 6 tabliet denne 🙂no ak to pomoze tomu aby som uz nekrvacala tak budem velmi rada :D
@danka.chomka wau, tak potom ktovie kvolu comu ma hospitalizovali, lezala som 5tyzdnov na sikmej posteli 🙂,nemala som ziadne ine problemy, len to otvorenie. Vidis, ti lekari asi fakt niekedy konaju automaticky, ako su zvyknuti...brala som kopec liekov na ukludnenie maternice,maly bol z toho v brusku strasne ospaly, stale bol problem namerat normalne ozvy plodu, proste vela spinkal, a aj sa chudatko narodil so znacnymi znamkami nedonosenosti, hoci sa narodil v 38tt. Ale hned sa chvalabohu z toho pozbieral.
@jennyna joj to sa az zle cita 😒 vidis aj tak akeho bojovnika si vynosila, nic sa nebooj. si mlada, citis sa skvelo, babatko to citi tak si navzajom doverujte, vy ste najlepsi tim na to ako to doviest do stastneho konca. 😉
Babulky, dnes nastal ten den, kdy zakaznicka na me, ze jeee vy ste tehotna🙂, tesim se konecne nevypadam jak opuchnuta zizala a je to videt jako tehu brisko
Jinak krv rano nabrana a ve ctvrtek si uz muzu volat o vysledks. To bude dlouhy tyden
@takitak 😵 vdaka 😀 ja odpadnem, super.. gratulujem, ze tm sa na to citi.. mm by slahlo asi, aj ked mna tiez, lebo ja zas nechcem ist do roboty v blizkej dobe, lebo ju neznasam a chcem ju zmenit, ked sa budem musiet vratit.. a mm navyse lepsie zaraba ako ja.. myslim si, ze on by si tiez zvykol, ale nemal by take nervy na Ninku a urcite by s nou nevedel co ma robit.. recnovanky si on nepamata a ak nahodou si spomenie prvy vers, tak druhy si domysli 😅
a inak aj tak budes s babom musiet aj ty podstupovat podobne aktivity 😉 len to nebude pre teba taka rutina, ako to je momentalne u nas.. dnes som spievankovala 3x 😒 plus lego duplo 😀
@baranovadanka ja som niekde citala o zene s doma maternicami, v jednej bola tehotna a v druhej menstruovala.. 😒 vraj mala tie maternice tak ulozene, ze na sone to nebolo mozne zistit a ze na to prisli az pri cisarskom 😒 akoze nehovorim, ze tvoj pripad, len ze ma to napadlo, ked si pisala, ze krvacas prakticky mesacne
@maxara @takitak moj otec ked som bola mala nam rozpraval vymyslane popletene rozpravky naschval. Ze isli traja trpaslici a sedem prasiatok a stretli vajco co islo na vandrovku co ho mala popoluska v kosiku jak isla starej mame odniest kolace- a ja som ho stale s rehotom opravovala ze ale oci ved neeeeeee, to ne tak ide ta rozpravka ty si to pomotal a nikdy mi nedoslo ze to naschval robil 🙂 no strasne srandy to vtedy pre mna boli 🙂
@danka.chomka no ved to ano, ale tak ked sa snazis dieta naucit tap tap tapusky a on si tam mele svoje a pokazde ine.. rozpravky mi rozpravame take zo zivota 😉 za siedmimi semaformi a troma odbockami dolava byvala krasna Ninka 😉 😀
ahojte babenky moje dnes som bola na poradni a dr.mi povedala ze mam niske HCG hodnoty a tak ma poslala na geneticke vysetrenie co to znamena je moc zle?:(
@belissima85 ahoj a kolik mas?? Nevim teda kolik ma ale urcire bude vse ok.....ja si nasla v tehu knizve udaj 42,17
@maxara no a ja zarábam lepšie ako manžel 😀 ... on si dal za mladi záväzok do 35 zarobiť tak aby ak náhodou tak nech vyžijeme z toho čo nadobudne ... tak má ešte mesiac aby to dotiahol a potom sa bude venovať len bábu a mne
@danka.chomka tak to asi bude aplikovať aj na vnúča
@urma tak sa bábo môže tešiť
ja to mam len na vysledkoch napisane ze 6084 nerozumiem tomu v knizke nemam napisane nic,uvidim co mi povedia na taj genetike.dakujem za podporu srihalka🙂
@belissima85 nemusí to byť zlé ... treba veriť a určite to dobre dopadne ... držím palčeky
@belissima85 A ako to vyzeralo s bábom? Bolo také veľké ako má byť? Hýbalo sa? Ak je plod vitálny, tak sa neboj, neexistuje, že by genetická vada mohla zapríčinit tak nízke Hcg. Nestala sa niekde v labáku chyba?
no dnes mi sono nerobili ale tie doktorka mi povedala ze AFP je v poriadku a ze to je dolezite ale aj tak mam obavy:(ved mi púovedala ze to HCg je len o trosku znizene ale ze pre istotu aby som sla na tu genetiku...tak uvidim. idem tam v utorok a 29 idem na 4D sono tak uvidim...
@takitak dakujem za podporu
@sunday1 aj tebe dakujem🙂
Babulky vcera som si kupila svoje prve tehulkovske rifle a take kapsacove nohavice 🙂 🙂 🙂 tak sa vytesujeeeem 😉 aj ked boli drahsie no ...ale tlacia ma normalne rifle co mam, a tak stale nemozem byt len v teplakoch ze nie 😉 Nosite uz nejake tehulkovske oblecenie?
Inak ak si spominate ako som pisala o zlych vysledkoch cytologie ze opat mam lezie atd. a ze sa to malo potvrdit histologiou... tak mi Dr. robila biopsiu z krcka pred 2ma tyzdnami a nerozumiem tomu ale vysledky normalne 😲 boli tam teda len 2vety asi napisane ale ze je to ok a take... mala by som sa asi tesit ale uz sa radsej dopredu netesim ako naposledy :/ tak premyslam ci mozno Dr. vzala vzorku z inej casti, kde to nie je...no som z toho pako fakt.., ale kedze hovorila ze sa s tym do porodu nebude nic robit, tak uvidime potom po porode. Ale no uznajte, cytologia vyjde desivo, pomaly opat predrakovinove lezie a ked sa to ma potvrdit ci je to CIN 1 alebo 2 teda ktory stupen, tak napisu ze je to normalne ... Tak som z toho confused ale je to teda asi dobra sprava, no pockam si co na to povie Dr. ale az v decembri 😖
@huterika som rada, že vysledky dopadli dobre....pozri ked sa citis dobre nerieš to...pozitivne sa nalad...asi ti s tym teraz aj tak nic neurobia...nechaj babätko v klude, teš sa z neho...a nemysli na veci, ktoré aj tak mozno nie sú pravdou....držím ti palce...bábätko sa ti odvďačí za tvoju dobrú naladu uvidíš 🙂
Inak ja nosím už tehu rifle a vśetky širšie tričká čo mám....už mi je všetko tesné na brušku 🙂
@huterika gratulka k vysledkom. ak sa len trosinku da potes sa a podakuj babatku, mozno prispelo 😉 ja tehu nohvice nosim uz asi tri tyzdne bo ma vsetko na bruchu tlacilo, ja som mala vsetky nohavky uzke velmi bo som žižala 🙂 tak inac sa neda len tehotenskymi vecami teraz.
@danka.chomka @peka13 Dakujem baby za povzbudenie, nech uz je to ako chce s tymi vysledkami, riesit sa to bude az ked bude babatko na svete, tak som rada ze aspon tuto sancu dostanem mat svoje malicke krasne zdravucke dietatko dufajme 🙂 , bo niektorym sa po tychto operaciach nedari mat deticky alebo hrozi predcasny porod.
Inak v tom obchode som si pripadala este divne trosku az zasa take brusko nemam len akoby som sa dobre najedla 😉 tak aj ta latkova "nadstavba" v nohaviciach mi este trochu odstava 😀 ale kupodivu rifle pasuju. Len tie manchestrove nohavice mi pridu dost kratke na zimu. Tu vo FR je celkom umenie najst rifle na mna, kedze take anteny vysoke ako ja tu moc nemaju a pripadam si niekedy totalne vysoka ze pomaly zakopavam o tie male francuzsky 😀 ale stretla som aj vyssie uz len to je pomenej
Joooj mnamky babulky urobila som si domacu vyzivuuuu z jablk, mnaaaaaaam som na nich zavisla cele tehulkovanie 😀 jedla by som ich na kilaaaa... tak som rozvarila jablcka, dala skoricu, rozmixovala a take tepléééé este sup do bruska ....no eňoňuňo 😝

@danka.chomka dakujem krasne za odpoved!! zatial ziadne tazkosti nemam (okrem tej bolesti brucha, ktora uz takmer pominula), a obavy o to, ako dopadne toto druhe tehotenstvo maju lekari, ja som optimista. Pri prvom babatku som vela pracovala, dlho do vecera, dokonca v zafajcenom a max.stresovom prostredi, takze ja pripisujem tieto problemy tomuto...Ale neviem, ci to nemoze byt aj dedicne, moja mamka bola zosivana pri vsetkych styroch detoch, sestra vsak tri tehotenstva zvladla relativne v pohode. Tak neviem. Skusim prekonzultovat to magnezium aj ten utrogestan radsej este raz s tym primarom. A co by si ty navrhla, aku formu liecby, ked uz sa krcok maternice zacne skracovat? A inac klobuk dole, ze sa tomuto v takej obrovskej miere venujes 🙂). MInimalne nam tym velmi pomahas. Vdaka!!