Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
no tak to verim v zahranici neni lahke nic ale aj tak drzim palceky 🙂ked tak budes odbiehat kocikovat na Slovensko 🙂
Dobru noc prajem vsetkym tehulkam a prijemny vecer 😀
Ahojteee 😒 musela som dnes veeelmi rychlo prchnut, lebo drahe dieta si zmyslelo spat o hodinu menej a to som teda bola riadne v soku, ale to by kazdy bol, co ocakava dve a pol hodiny pre seba, rozklohni sa na gauci a zrazu rev 😠 no tak sme sa rychlo vychystali a isli sme k nasim po mamu a s nou sme isli pokukat nejaky obyvkovy nabytok. Som totalne, ale totalne, ale naozaj totalne ohucana z mojej mamy. Ja to nechapem.. 😔
Ale, aspon som si kludne zbehla kupit Ninke nejake veci do wenice a ako vzdy som spokojna odchadzala 🙂 odporucam baby, co nemate ponatia, kde by ste zohnali detske vecicky, take ze od 0 do 18 uuuplne vsetko, vratane bavlnenych plienok, diek a veciciek na krst.. maju tam aj uplne malinke vecicky pre babatka co sa narodia mensie.
No to len tak naokraj.. aj ked s pristupom toho znudeneho pana, co tam cetoval cez mobil a este mal aj siahodlhy proslov, ked som sa opytala, ci dostanem zlavu, kedze kupujem tak vela, naozaj nie som spokojna.. mohol by uz mat nacvicenu nejaku vtipnu formulku pre vlezlych zakaznikov ako som ja 😀 a nie monology typu, ze nezda sa vam, ze tie ceny su uz dost nizke? my sa snazim udrzat nizke ceny, aby sme si udrzali zakaznikov.. a pod.. trapos dementny.. zas ja ked sa neopytam, nikto mi zlavu neda, tak nech sa necuduje, ze sa zakaznik obcas opyta 😒
DObre ránko prajem 🙂) ja som bola včera v poradni ...lebo ma nejako bolelo brucho paru dni ...a som asi aj prechladla...a musim byt teraz doma.. mam mat kludovy rezim a ležať 🙂.. inak vy ste fakt nič nepribrali ja sa až blbo citim koľko som pribrala..od poslednej poradne skoro 3 kg ... už mám 63 :/ len najviac ma štve že neviem koľko som mala ma zaťiatku lebo zistila som že vaha nam doma zle váži a ja som povedala staremu gynekolog. že 56 a bolo to viac a teraz neviem koľko od začiatku som pribrala :( a vedeli by ste mi poradiť čo kupiť pre male lebo buduci tyžden pojdeme niečo kupiť aby sme toho nemali veľa ptm neskor..ale neviem čim začať :(
@lussymusi ahooj tak ja len že čitam že skoro nikto tu ešte nepribral skor schudli a ja priberam jedna raoodsť ..tak zatial len to čo mam v albume... poriadne nič len jedne dupačky body košielku ...a nič take ešte ..len neviem či začať skor s oblečenim alebo postielkou a vaničkou a ostatnymi vecami 🙂
@certica22 moja tebe aspon rastie brucho, ale ja priberam a na bruchu nikto nepozna, ze som tehotna. To je este viac deprimujuce 😉 Ja to musim niekam dovnutra naberat - dufam. Lebo zas na obleceni necitim daky extremny narast kg a ja som na to strasne hakliva.
Dnes to tu do vsetkych tem zdeprimovano vypisujem, ale ja nechapem tiez, ze druhe baby pisu, ze nic nepribrali alebo schudli a pritom maju uz brusiska vypucene, hm...
@maxara a to je v PK ten obchod? Ja nemam este odhad, co stoja tie vecicky, takze mne sa to zda vsetko drahe aj tak 🙂 Teda ked kupim par mini veci a 20 E v cudu.
Povedz moja, napr. za bodynko s dlhym rukavom velkost 62 je 7 e vela? Kukam to na listku...aj 56ka tolko isto stoji 🙂 Dve capicky za 4 e. Ja ne/nakupujem stylom co sa ni zda prakticke a sa ni toho zda dako malo praktickeho 😀 Neviem si predstavit navliekat tricecka nech su akokolvek milucke cez lajbavu hlavicku 😒
@urma tebe mozno vykukne nahle brusko z jedneho dna na druhy ...moze byt ze naberas niekde vo vnutri bud rada ze nevydno lebo namne aj vydno ze som uz pribrala nieco a nie len na brusku 🙂 ale tak čo nespraavíme pre našich drobcov nie 🙂len dufam že ptm to pojde aj tak lahko dole ako ide hore vaha 🙂
@urma na tvary to aj ja som spozorovala už ..aj priatel mi povedal že do tvare som pribrala a nechccem ani vedieť čo to bude pred porodom ....aj spolužiačka čo chudučka bola a pred porodom hrozne napouchnuta hehe...ale tak ževraj 5 mesiac začina rapidne narastať bruško tak uvidíme 🙂
@certica22 ja si pripadam presne ako po dakych velmi vydatnych vianociach 😒 Takze nech uz teda to brusko rastie rapidne, nech si pripadam tehotne a hlavne nech uz su pohyby alebo utz, lebo totalna neistota sa dostavuje 😠 To som nemala snad ani na zaciatku tehu. Tusim si spravim ten zvysny babytest, vidiiis 😀 😀 to je napad.
Ahojte baby, mozem sa k Vam pridat? 🙂 Cakame nase druhe dietatko 9.4.2012, uz nam doma beha jeden sarkan z aprila 2006 😎
Ja zijem momentalne vo Francuzsku, aj rodit sa tu chystam, tak ako aj prvorodeneho. Vcera som mala kontrolu po vyse mesiaci, vsetko OK. Toto moje mimco mi ale na utz pride mimoriadne kludne v porovnani s prvym, ten tam lietal ako strela a toto je cisty vegetak 😉 Pohyby este nejak vyrazne necitim, za to brusko uz mam riadne. A tiez sa pridavam do skupiny tych co priberaju jedna radost. Tiez neviem pociatocnu vahu a teraz ked tam vidim tie cisla, tak sa uz radsej ani nevazim 😝 Doktor ma bude vazit prvykrat asi az o mesiac, doteraz to neriesil. Ja som priberala uplne od zaciatku, kedze moj boj s nevolnostami bol zajest to. A unavena priserne stale, takze ziadny pohyb a je to, kilecka idu. Ale tiez neriesim, pri prvom to islo samo, za dva mesiace som bola na pociatocnej vahe a to som pribrala 16 kg... Teraz to nevidim az tak easy, ale dobre bude 🙂 len nech je dietatko fit a zdrave.
Má niekto podobný problém ako ja? Som v 17. tt., pred dvoma týždňami dr. zistil, že mám kratší krčok maternice, akoby som mala mať. Mám ísť na kontrolu v pondelok, vtedy mi povie, či ma treba hospitalizovať a zašiť. Strašne sa bojím... :(
@certica22 to ako každá mamička priberá je podľa mňa individuálne ale netáp sa tým...veď načo..potom určite schudneš keď budeš kojiť🙂..čo sa týka vecičiek tak ja som si nakúpila najprv oblečenie a asi som to ja prehnala lebo miminko veľmi rýchlo rastie a niektoré vecičky potom nestihneme vynosiť...vaničku budeme kupovať neskôr aby nám to nezaberalo v byte zbytočne veľa miesta a asi to zaradíme medzi posledné veci...postieľku sme už kúpili tu na bazári na koníkovi ale aj tá ma v podstate čas...ono je v podstate jedno čím začneš ale asi by sis i mala napísať malý zoznam aby si nezabudla čo už doma máš🙂
@maxara Ciciška, značku wenice predávajú v Modre, oproti kat.kostola je brána - vojdeš dnu a prejdeš asi 10m - a nájdeš Detský textil - tá pani, čo tam predáva je veľmi zlatá, ona ti vie i objednať a hneď doniesť a je oveľa lacnejšia ako pán v Pluse a aj príjemnejšia 😀 , vyskúšaj, majú tam tiež úplne všetko 🙂
Babule, riesite tu priberanie, tak aj ja sa pridam, pri prvych dvoch tehu som pribrala 8kg a 9 kg, no a teraz ani nie v polke tehu uz mam 4 KG. Brucho mam uz velke, tazka som jak slon. 😀 Doteraz som pri tych mojich dvoch naspeedovanych detickach nemala sancu sa nad tymto tehu ani len pozastavit, pohladit brusano, prihovorit sa. Nic ma nejak nevzrusovalo, nemala som obavy zo ziadnych vysledkov, proste klidek. Az teraz poslednych par dni ma mataju pohyby. Ja som tu bola medzi prvymi, kt citila pohyby, bublinkym presne 13+2tt, ked som bola, Odvtedy viac krat bublinky, jedn mega kopanec a jeden mini kopancek. Ale teraz uz dlhsie necitim nic... Zacinam byt z toho trochu v strese, lebo som pri prvych dvoch bola zvyknuta, ze ked zacali uz nikdy neprestali. Uz natom semtam nebolo nic milene, ale dost bolestive. A toto kludasko, dufam, ze sa nic nedeje Na sono, morfo, idem az 6 dec, takisto aj na poradnu...
Mate niekto, druho, tretorodicky podobnu skusenost?????????
ahojte tak na temu priberanie sa tiež zapojím... na začiatku som mala pôvodných 58 kg ... pri začiatkoch tehu som schudla na váhu 54 kg.. teraz už mám 56 kg... Všade čítam že v tehotenstve by žena mala pribrať v priemere 11 kg.. ale z ktorej váhy ?? Z tej čo mala keď nebola tehulka .. alebo z tej čo schudla ... 😕
Jasne že je to aj individuálne .. len trocha si to treba kontrolovať .. no nie ... 😉 Inak zase som cítila minikopančeky .. take dute bublinky v brušku 😵

@amore61 bojim. ale skusim to 😉 Muz uz je tam, zatial na docasnom byte. Ale hladame ubytko so psom a nie je to lahke este aj tym, ze sme cudzinci 😝