icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

belissima85
5. nov 2011

baby moje ako som tak trosku ohnuta pri PC ako by ma 2krat tak slabucko koplo moze to byt?ale ked lezim abo som vyrovnana tak nic:(

evulilik
5. nov 2011

@belissima85 ja myslím že môže .. zaleži v akej polohe je tam v brušku ja som tie mini kopančeky cítila len ked som ležala uplne v klude ... 😉

atreyu
5. nov 2011

Ja sa idem le pochváliť 😀 včera mi kámoška doniesla dve vrecia handričiek pre malého...mala som čo robiť kým som to prebrala 😀 ale jeden a pol vrecia jej idem dnes vrátiť...veľmi vidno rozdiely... jej malý sa narodil koncom júla a náš sa narodí na začiatku apríla

darinkazv
5. nov 2011

@atreyu jej, to poteší. mne tiež kamoška sľúbila nejaké veci. malo by to aj sedieť, lebo tiež rodila v apríli. síce dievčatko, ale tie vecičky mala neutrálne 😉

darinkazv
5. nov 2011

@efci jej, už som sa šla potešiť, že ďalšia zvolenčanka a potom čítam, že si o francúzsku. my máme tiež doma 5 ročnú. septembrovú 😉

anicka9
5. nov 2011

Ako čítam, tak niektoré mamičky už cítili pohyby a u nás ešte nič ☹ A to v pondelok začíname 19 tt, už aj ja by som chcela pocítiť našu malú lásku 🙂

nelicefo
5. nov 2011

@atreyu potesi 🙂))

@darinkazv tak aky kocik nakoniec bude? 😅 ten modry alebo x-lander? 😅

darinkazv
5. nov 2011

@nelicefo x-lander, čo mám v albume 😉

darinkazv
5. nov 2011

@anicka9 ty sa nestresuj. prvorodičky väčšinou cítia až po 20tt pohyby. to je úplne normálne 😉

urma
5. nov 2011

@evulilik no podla mna s tej vahy pred otehotnenim. 😉 V tehotenstve sa standardne nerata s chudnutim.

anabelleee
5. nov 2011

Ahojte, po dlhsej dobe sa hlasim....musim kuknut na predchadzajuce prispevky, ale co som si vsimla je, ze riesite pohyby a tie ja ani z daleka nepocitujem (ale som prvorodicka, tak si mozno este mesiac pockam). Brusko mi uz vykuklo, nejaky ten tyzden nevraciam a doteraz som sa vytesovala, ako ma obchadza chripka. Zrejme som len prechladnuta, nemam teplotu, trocha ma skrabe v krku, mierna nadcha a trocha bolest hlavy. Chytilo ma to vcera vecer. Nastastie mam ist v pondelok k zenskej, tak dovtedy skusim pokoj na lozku, naparit sa, vela tekutin a zvysiv vit. C a ovocie so zeleninou. Len mi je luto, ze som ochorela, lebo mam pocit, ze tak ublizujem babetku.
A este ma napadlo, ale zo 2-3 razy som si dala 2 dcl citronoveho piva, ale az v 2. trimestri. Mala som na to strasnu chut a to som pivo nikdy nejako zvlast neoblubovala, vlastne ziadny alkohol.

anicka9
5. nov 2011

@darinkazv no hej som prvorodička, ale všimla som si viac báb čo sú tiež prvorodičkami a už cítili pohyby 🙂 ale nevadí, ja si počkám 😉

anicka9
5. nov 2011

@anabelleee vôbec nemusíš mať pocit, že bábu ubližuješ, človek si nevyberie kedy ochorie 😒 veľa odpočinku, vitamínky a raz dva si z toho von 😉

darinkazv
5. nov 2011

@anicka9 tvoje bábo môže byť inak uložené, takže nemusíš cítiť pohyby. a tiež nemusí byť také aktívne. neporovnávaj sa, lebo sa bude iba stresovať 😉

efci
5. nov 2011

@darinkazv ja som zvolencanka, len sa tam uz 9 rokov zdrzujem iba 4 letne mesiace 🙂 Zvysok FRA.

@anabelleee to si vobec tak neber, ze ublizujes. Na mna v deviatom tyzdni isla angina, cele mandle biele, ale bez horucky a bez bolesti, takze ak som to nechcela nechat rozvit a dojst az k ATB musela cmulat lieky na dezinfekciu a aj tabletky protizapalove. To si nevyberies, v lekarni povedia, ze je to OK ale aj tak je na vsetkom napisane, ze sa nesmie. Ale proste to na cloveka dojde a musis si nejako pomoct ak nechces skoncit fakt na nejakych silnejsich tabletkach. A paracetamol sa kludne moze. A to cecko ak mas dake umele, tak pozri ci je aj pre tehotne, lebo ja mam zrovna take s postupnym uvolnovanim a to sa nesmie.

A vidim, ze ste riesili uz aj kociky. Ja som pri prvom aprilovcati mala Jane Slalom Pro + Matrix, bez vanicky, lebo mi v obchode poradili, ze je to letne dieta a leto vydzri aj v Matrixe a na jesen moze do sportaku, a tak aj bolo. Povodne som bola rozhodnuta ze ho chcem aj teraz, ale Jane vyvinula novu vanicku Transporter vhodnu do auta + autosedacku (vajicko) Strata tak vazne rozmyslam nad touto kombinaciou. Len neviem ci v kombinacii so Jane Slalom Pro alebo Jane Rider. Musim omrknut sportovu cast toho Ridera ci je OK.

zeta123
5. nov 2011

@strihalka 🙂 mna sa kamoška spýtala co ma 2 mesiace nevidela ci cakám dvojičky?neviem o tom 😀 😀

zeta123
5. nov 2011

@darinkazv aj u nás sa volá gris...a tiež som zo stredného slovenska 😉

anicka9
5. nov 2011

@darinkazv neporovnávam sa 🙂 len trošku "závidim" 😀 keď som bola na usg, tak lekárka hovorila, že huncút dieťa, nevedela ani poriadne premerat 🙂 ale nepohnevala by som sa, keby mi už dalo pocítiť, že sa skrýva v brušku 😉

darinkazv
5. nov 2011

@anicka9 😉

vajanika27
5. nov 2011

@anicka9 no to verim, ze potom tuzis, ja som skor zostala v soku, ze takto skoro nieco citim, aj podla mna je to o tom kde ho mas ulozene, ja ho mam ulozene na lavej strane, ale keby ze ho mam v strede tak ho istotne tak skoro necitim 🙂

huterika
5. nov 2011

@urma fiiiiha dom so 4izbami? 🙂 no my tu vo FR mame 2poschodovy byt, hore 2izby, dolu otvoreny priestor s kuchynou a velkou obyvkou, 100m2, a uz teraz mam dost to poupratovat a chodit hore dolu schodami a bude horsieee 😒 s dietatkom to bude celkom sranda po schodoch do kupelne.. niekedy uz banujem ze je taky velky 😀

urma
5. nov 2011

@huterika presne, aj v hentom dome je kupelna hore, ale utesujem sa, ze kuchyna, obyvacka a wc su dolu a to je to co potrebujem k zivotu 🙂 Vecer sa dako vyteperim na poschodie, tam je kupelka a tie ostatne izby, ale tie budu na 99,9procent nezariadene, ved naco pre koho?
Z nasho domu si toho moc neodstahujeme, lebo ten sme este ani nestihli vybavit, byvame tu jeden rocik a vsetko len tak postupne...napr v detskej izbe este nemame ani podlahu 😝 . Takze aktualne byvam v obyvacke a spavam v spalni, to je akoze zariadene 🙂 Na upratovanie je to akurat tiez. A vsetko je zabudovane, neodstahovatelne 🙂 Este aj TV tu mame velky a vraj tam je obyvacka taka, ze by bol do nej strasne velky, tak kupime novy resp. druhy 😝

danka.chomka
5. nov 2011

zeny mam 37,2 teplotu. nic mi ale nie je ze by som bola chora, abo hrdlo abo daco. Len citim v hlave ze mam teplotu tak som si zmmerala a 37,2. citala som ze sa to moze pocas tehotenstva stat kvoli urovniam progesteronu a zrychlenemu metabolizmu, ale stretli ste sa s tym u seba niektora? Fakt nic chore mi inac nie je tak nechapem. 😒

urma
5. nov 2011

@danka.chomka ja som tiez pocula, ze je to normalne 🙂 Ja som si uz dlho nemerala a neviem ani aku mam, ale necitim to ani ako pises. Ale na zaciatku tehotenstva som si merala, este predtym, nez mi to potvrdil lekar v 6 tt aby som sa uistila, ci mi neklesa BT. Mavala som vtedy cca 37

janka273
5. nov 2011

@danka.chomka ja som takúto teplotu mávala na začiatku 1.tehotenstva - myslím že 5tt.6tt, tiež mi nič nebolo iba teplota, a za tri dni bolo po nej....skús sa prelievať čajom a citrónom, možno pomôže 🙂

belissima85
5. nov 2011

@danka.chomka ja som mala taku teplotu v cca 5tt a to som lezala v nemocnici a tam mi doktori povedali ze to je len zvysena teplota ze to je v tehotenstve normalne ze problem by bol pro38🙂

ludmila25
5. nov 2011

tehulky ja mam nanic vikend chytila ma taka chripka vkuse mi tecie z nosa a som ako mechom udreta ☹ beriem sinupret tablety ale nic mi inezaberaju 😔

danka.chomka
5. nov 2011

ved to ze v zaciatkoch som ju tiez mala to som vedela ze sa stava ale v takomto vyssom stadiu mi je to cudne. mimco sa naposledy pohlo rano, aspon co som si vsimla inac je dnes totalny lenoch 😒 tak dufam ze to prejde lebo uz mam 37,3 tak dufam ze to nebude uz stupat.

zeta123
5. nov 2011

@danka.chomka ahoj..ja som mala tiež teploty do takého 10 tt. dr mi povedala že to je normálne 😉

zeta123
5. nov 2011

@danka.chomka pokiaľ budeš mať ešte vyššiu, tak podľa mňa lepšie bude, keď pôjdeš na pohotovosť ☹