icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

nelicefo
5. nov 2011

@danka.chomka myslim na Teba Dani. Ak by stupala radsej chod na pohotovost....ved ta nezbiju. Myslim na Teba cmuk

huterika
5. nov 2011

@efci Tak to uz sme 2 vo Francuzsku ;) som rada ze tu nie som sama 🙂 akde sa nachadzas? kedy mas termin? ja 18.4., kde planujes kupovat kocik? ja som z toho mimo hlavne tu vo FR 😉 myslis ze ako aprilovky teda nebude potreba ta vanicka? no neviem a ked je babatko malicke kde sa da? sportova cast je pre vacsie deticky a zasa ta autosedackova cast neviem ci sa da polohovat na lezato nejako 🙂
@urma No to wcko dolu ti viem z vlastnej skusenosti povedat ze je straaaasne neprakticke hlavne v noci ked ides hore dolu schodmi aj zo 4krat ...mam problem otvorit oci aby som videla na schody a nestrepala sa dolu po nich. 😀

efci
5. nov 2011

@huterika ja som severne nad Parizom, v mestecku kam lieta priama linka z BA 😉 Termin mam 9/4/12 Kocik ako vsetko ostatne ja nakupujem len cez net, lebo je to ovela lacnejsie, dlhorocne skusenosti 😎 Viem, ze ako prve si mozno polozis otazku, ze co ked bude treba reklamovat... Na take netreba mysliet a oni to tie obchody uz maju dobre vyspekulovane, aby to nebolo pre zakaznika narocne. Ja som ten prvy kocik mala asi zo Spanielska, no ale bol o 300 EUR lacnejsi ako tu v obchode Aubert. Neviem ake mas ty detske obchody k dispozicii, v tom Auberte maju vsetko, ale je aj najviac predrazeny.
No miminnko bolo od narodenia do 8 kg v Matrixe a potom isiel do sportovej casti. Moj syn mal ale 8 kg uz ako stvormesacny, takze u nas to bolo sup sup...ale ti poviem take 8 kilove dieta, to uz je kus, ten uz sa v sportaku nestrati. 🙂 Mne tak poradili vtedy v obchode a prislo mi teda zbytocne vyhodit 200 EUR za vanicku. Vtedy sa mi to osvedcilo, len ono ulohu zohravalo aj to, ze sme vtedy boli domov na juhu FRA a ked sme prisli domov z porodnice bolo 26 stupnov... Takze naozaj ziadne babusenie nebolo treba.

Len teraz mam termin o tri tyzdne skorej, este z toho moze byt aj marec ak sa bude mimco medzi nas ponahlat, ako prvorodeny o tyzden skorej a to mam strach tu na severu z chladu. No neviem sa rozhodnut.

Pozri si fotky, v jednej je moj syncek 2 mesiacny 4 kilovy v Matrixe a na dalsej 4 mesacny 8 kilovy v sportaku.

efci
5. nov 2011

@huterika a este som zabudla, Matrix je polohovatelny. Je to vlastne aj autosedacka skupina 0+ to znamena, ze do 8 kg v nej babo lezi aj v aute a po 8 kg, sa "zmeni" na vajicko a upevni sa v protismere. Ak chces kukni www.jane.es Tam su aj dobre videa k produktom.
Pre mna bolo dolezite a stale aj je, ze ja chcem mat aj prvu autosedacku pre miminko v ktorej bude lezat. Ja nie som stotoznena s tymi vajickami. Lebo v tej polosediacej polohe by mali byt deti az od 3 mesiacov, dovtedy max. hodinu denne. No ale to je len moj nazor a drzim sa ho.

huterika
5. nov 2011

@efci Myslis Beauvais? 😉 Tak to sme od seba cca 300km 😀 este v July by si ma nasla ale blizsie vo Versailles 😉 Takze myslis ze by kludne stacilo ked sa babatko narodi (u mna okolo pravdepodobne 18.4.) dat ho do tej polohovatelnej "autosedacky" a potom vyuzivat sportovu cast? a keby nahodou bolo chladnejsie zmesti sa do toho Matrixu aj fusak alebo nieco take? Veru tiez neviem dokedy "vynosime" vajicko. Inak ma napadlo, je tento kocik lahsi ci tazsi? budem ho mozno musiet trepat 3poschodia niekedy 😒 Pozeram na nete nejake linky ale nikdy neviem co cena zahrna (pokial sa nenaucim po fr) tak len hladam poussette a potom pozeram obrazky a snazim sa pochopit 😀 Ktoru FR stranku by si mi odporucila? Inak ja som pri Belg. hraniciach v meste Sedan 🙂

nelicefo
5. nov 2011

@huterika jej Versailles. 😵 isla by som hned 🙂 🙂 🙂

urma
6. nov 2011

@huterika no nastastie wc je aj hore 😉 Ale keby bolo napr. iba hore, tak to by bolo ovela horsie. v noci nechodievam na wc, aj ked asi neskor v tehu uz budem musiet, neviem...

urma
6. nov 2011

Dnes nekonikujete ? 🙂

anicka9
6. nov 2011

Zdravim aprilovky, baby z KE kde do pôrodnice sa chystáte? 🙂

anusik2
6. nov 2011

@anicka9
ja som si vybrala novu nemocnicu, mam tam skveleho lekara , plus je tam velky odbornik na komplikovane porody / kedze cakam dvojicky / tak pre istotu chcem mat vsetko vopred dohodnute, pripravene..

certica22
6. nov 2011

@anicka9 ahooj ja uvažujem nad šacou .... v starej som ležala raz a nebola som spokojna s celkovym prístupom a nova je ževraj hpršia ako stara ... takže šaca 🙂

anicka9
6. nov 2011

@anusik2
@certica22 keď ja sa neviem rozhodnuť, že kde ale asi to bude Šaca....na každú nemocnicu som počula nejaké veci, ale koľko ľudí toľko názorov 🙂 bude to ťažke.....

takitak
6. nov 2011

@urma nudíš sa???? 😀 u nás je dnes živo - otec upravuje posledné veci v záhrade (trhá a kosí všetko čo sa dá), manžel opravuje a odkladá letné veci - jesenné upratovanie, a mne hore vrčí vysavač, dole myčka, práčka, sušička, všetky 4 platne a trúba - takže ja sedím za stolom, surfujem a hľadám nábytok pre bábo ... a kukám let´s dance

a včera som si kúpila tenisky, takže hádam po morfo už začnem cvičiť ... nikto so mnou nechce chodiť, tak to risknem sama ... ja športový antitalent aspoň nebudem na smiech nikomu koho poznám ...

@danka.chomka dúfam že teplotka klesá ... moc nič nerob ak nemusíš a veľa oddychuj !

ava11
6. nov 2011

Dobré ránko bruchane, ja už som opäť v robote na 12-ke, ale nevadí, bude veľa peniažkov na vianočné darčeky 🙂 Včera večer som sa tak extrémne pozorovala, že som možno zacítila niečo v brušku, ale skôr to bol len žalúdok 😒 Uvidíme, či sa to zopakuje aj dnes. Inak baby z BA, uvažujete niektorá nad Kochom?

takitak
6. nov 2011

@ava11 že bruchane ???!!! 😀 😀 😀 som sa zasmiala ... tú 12stku Ti nezávidím, ja som makala včera, v takom krásnom počasí .... jójóooo a akože chceš povedať že darčeky nenosí ježiško ???? myslím že pre nás budúcich rodičov práve obdobie ježiška začína 😀 😀 sa tešííím

urma
6. nov 2011

@takitak no ja so len vstala, pozametala dlazku a premiestnila sa na gauc 🙂 a zasa pozeram kociky, nekonecny pribeh...Ale idem strihat mojho kralovkseho pudla, len sa k tomu odhodlavam, je to kooopa prace 🙂 No a este tu umyvacku...no to by som tiez mohla vytiahnut riad, ze ?
A co ides cvicit? Jaj aj ja by som mala nieco robit, lebo skisnem. Tenisky mam, tie nosim normalne ako obuv 😀 V HC teda neviem o ziadnom civiceni pre tehotne, hm, mozno by som mohla chodit do PN?
Dievcata, viete o niecom takom v PN?
mozem skusit posurfovat...

urma
6. nov 2011

@ava11 ja som sa rano tiez zobudila s tym, ze sa mi nieco dialo v bruchu, ale bolo to este v takom polospanku, tak si netrufam ani lokalizovat. Mala som tiez strasne plny mechur a preto napnute tvrde brucho, mozno to je vtedy lepsie citit?? Ale zdalo sa mi to dost vysoko, neviem kde mi teraz zasahuje maternica vyskovo...
Potom som sa zacala sustredit a uz nic nebolo, zacala som si hladkat brucho a ma rozbolelo akurat v podbrusku. Sila...mam to asi vsetko moc citlive ci co

certica22
6. nov 2011

@anicka9 tak tak každy povie iny nazor takže asi tak .) možno sa tam stretneme 🙂)

efci
6. nov 2011

@huterika ano Beauvais 🙂 Cena vacsinou zahrna sportak + Matrix alebo sportak + vanicka Transporter + autosedacka Strata, z doplnkov davaju vacsinou len prsiplast na sportovu cast a postovne mas vsade zadarmo. Chodte sa pozriet s muzikom do nejakeho obchodu na to, nech vam to riadne predvedu, tazko mi je povedat povedat ci by ti to stacilo. Kedze na SK mamicky maju vacsinou tie obrovske prve hlboke kocare, tak toto je proti tomu ultra-mini. Fusak tam podla mna nedas, ale zase ten uz v aprili treba nebude. Vravim, nam to takto pri prvom uplne stacilo, ale teraz rozmyslam nad tou vanickou Transporter ta je do 10 kg a pisu ze aj dobre vetratelna ked su v lete velke horucavy.
Slalom Pro je z tych vacsich kocikov, treba mat aj velky kufor na aute, to si tiez mozete v obchode vyskusat ci sa vam tam vojde. A tazky bol tak normalne, my sme ho tiez vlacili denne na 3 poschodie.

Taaak a ja som si dnes zohnala kvasenu kapustu a robim si teraz segedin 😀 Teda pokial tu kapustu nevyjem celu este kym ju budem davat do hrnca he he 😝 😎

anicka9
6. nov 2011

@certica22 no možno, že na seba natrafime 😉

certica22
6. nov 2011

@anicka9 no možno 🙂

atreyu
6. nov 2011

@ava11 ja som si prvé štyri dni tiež myslela, že je to len žalúdok...až potom keď sa to opakovalo sa mi zdalo, že je to niečo iné a baby tu na MK mi to potvrdili 😵

ava11
6. nov 2011

@atreyu Ono to totižto trvalo podľa mňa moc dlho na to, aby to bolo bábo. Možno pol hodinu takmer vkuse s malými prestávočkami také akoby škvŕkanie v bruchu, ale hladná som nebola. Podľa mňa mi len trávilo ešte od predošlého jedla. Veď uvidíme. Pokiaľ ma fakt poriadne zreteľne nekopne, tak asi neuverím 😉

ava11
6. nov 2011

@takitak Jasné, že darčeky nosí Ježiško, ale u nás je to tak, že Ježiško-maminka, Ježiško-babka, Ježiško-brat a podobne 😀 Ale mám v pláne dieťa aspoň 2-3 roky oblbovať určite, veď je to také milé 🙂

darinkazv
6. nov 2011

ahojte žienky, tak ja som akurát moje dve lásky vypravila na bus k svokrovcom a nemám čo robiť. obed ešte zo včera, poriadok máme a do žehlenia sa mi teraz nechce, ešte mi schne ďalšie prádlo, tak budem naraz žehliť 🙂 my sme vstali ráno o 7mej. drobka nás zobudila 🙂 vstala som s pocitom, že musím skontrolovať drobca cez angelsounds, tak som hneď počúvala. najprv srdiečko bilo pomalšie, ale ako som popritláčala na bruško, tak začalo biť rýchlejšie a už drobec začal poskakovať. aj som to počula, jak sa tam hmýri a aj cítila. už mi to dr. nevyhovorí, že to nie je možné. kašlem na ňu. evidentne som ho zobudila. 😀 😀 😀

efci
6. nov 2011

@ava11 náš má teraz 5 a pol a stále verí na Deda Mráza 🙂 Neboj nič, oblbovať budeš dlhšie ako dva-tri roky.

U nás ešte funguje aj čert s Mikulášom, máme kostými tak to robíme deckám, to je sranda. Pokakaný aj za ušami keď sa zjaví čertisko 😀 Keď mal rok a pol tak srandy kopec, to bral že hádam dáke postavičky sa zastavili na návštevu, 2 a pol to len nemo sa díval na nich 15 minút kým neodišli, 3 a pol roka úplne pokakakný prestupoval so slzami na krajíčku Mama ja sa bojím a vlani s pokorou a vážnym výrazom v tvári stál a odrecitoval čo mal prichystané. Ten kameň čo mu spadol zo srdca keď odišli bolo normálne počuť 😎

huterika
6. nov 2011

@efci No ved to ze najlepsie kuknut v obchode, len nechceme nejako vela vyhodit peniazkov za kocar, ak by z neho rychlo vyrastol( vcera som ukazovala priatelovi jeden okolo 500eur a skoro sa mu oci vyocili ze to je vela 😠 No teraz sme investovali do zariadenia bytu, skrinky, postel, atd. Myslis ze tu vo FR budu po Vianociach nejake akcie na kociky? neviem ako to tu chodi ci su tu tiez nejake zlavy povianocne.

Kde si kupila kapustu? ja uz som zistovala od bab v inej teme kde sa tu da zohnat, tak mi radili Carrefour a oddelenie s medzinarodnou kuchynou, ale tu taky nemame, potom bioobchod, to tiez neviem ci tu najdem nieco take. Musim ho zohnat hlavne na vianocnu kapustnicuuuuuu, mnaaaam dala by som si hned teraz 😉 Som rada ze som nasla cerstve drozdie konecne 😀 A ako dlho tu uz zijes?

huterika
6. nov 2011

@nelicefo Bolo tam super, bytik nic moc sice malicky, s malou teraskoou, ale bol v krasnom prostredi akoby park s kvetinkami a travickou s vlastnym securitakom, idealne pre rodiny s detickami. A parkom pesi 20min a boli sme vo Versaillskym zahradach, kde sa dalo behat, prechadzat sa, piknikovat, koniky, ovecky, no hovorim pre deticky, a kazdy bytik mal zadarmo vstup do bazenov cez leto, a ked si si nieco malo priplatila tak aj na tenisove kurty. Achjaj skoda ze tam priatel stážoval len pol roka 😉 Ale vsetko tam vychadzalo dost draho ako restiky tak aj jedlo v porovnani s ostatnymi mestami. Pariz bol tiez kusok vlakom.

efci
6. nov 2011

@huterika a ešte stránku som zabudla
http://www.bebeconcept.com/
www.bebedirect.com
www.stefetcompagnie.com
www.allobebe.fr
www.twidou.com
www.bebegavroche.com

no a taška je samozrejme vždy ku kočíku 🙂

Kočík máš čas vo februári, budú soldes tak to bude fajn. Len dovtedy treba vedieť čo vlastne človek chce, ach jo 😉

darinkazv
6. nov 2011

tak toto bol náš tátoš pre prvú dcérku. prvá foto je, keď sme ho kúpili (to som bola v 16tt) a druhá foto, keď som ho fotila na predaj. malá tam má 10 mesiacov 🙂