icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

darinkazv
6. nov 2011

@janka273 cicuška, ja mám také brutálne nutkanie už zajtra poobede volať za tie výsledky tripple testov. čo by si robila na mojom mieste? počkať aspoň do utorka poobedia? 😝

efci
6. nov 2011

@huterika a v akom si ty meste presne??? Kapustu normálne kupujem v obchode Match, tam je oddelenie s polskymi produktami tak tam maju aj kvasenú kapustu v pohári. Ale teraz som ju nevidela posledne dva mesiace a vcera som sa len tak nahodou zmienila pred kamoskou ceskou a ta mala prinesene dva pohariky z domu tak mi ich dala 😎 Tak som si ulahodila, aj syncek vylizal tanier. Inak tu som este videla kapustu v obchodnej sieti Coop (neviem ci to ma nieco s nasou Jednotou), tak tam mavali, ale to boli take mini potraviny, ktore uz zrusili. Oni Frantici predavaju vo vsetkych hypermarketoch normalne navazenu pri pulte, ale mne ta pride velmi sucha a jasne nema to az taku chut na aku sme zvyknuti. My sme tu uz osem rokov. Pred tym sme boli 4 roky v Toulouse a rozmyslam, ze kde som kupovala tu kapustu vtedy, lebo obchodne siete sever a juh FRA su ine, ale vobec si neviem spomenut. No ale asi najskor v Carrefoure. Klobasky a krkovičku udenu, to si nosim pravidelne uz v lete z domu.

A soldes sa zacinaju vacisnou okolo 10. januára. Ja si chcem vtedy tiez pokupit vacsinu oblecka, ak sa mi teda dite ukaze, ze ci ruzove ci modre 😉

My tiez ked je cas a vyberieme sa vyletik a chceme aby sa maly vybehal tak ideme do Versailles, tam fakt krizom-krazom a bezpecne 🙂 To mame auto hodku. Sluzby su tu podla mna drahe vsade, ci si v malom mestecku ci vo velkom. Ano Pariz je extrem 8 EUR 3 dcl Coly, ale tam sa to uzivi.

danka.chomka
6. nov 2011

ahojte zienky teplota vcera po hodine klesla, fakt nechapem z coho to bolo 😒 hlavne ze je to prec. Tie co citite pohyby citite kazdy den? lebo moje sa pohlo naposledy vcera rano a odvtedy nic, mozno podvecer trosku ale to tazko povedat ci bolo ono lebo len taka lajtka. lenochod jeden zlomyselny ma dava do stresu 😉

huterika
6. nov 2011

@efci Mestecko sa vola Sedan, pri Belg. hraniciach. Popozeram tu kapustu vsade mozne teda. Match neviem ci som tu videla... chodievame casto aj do Charleville-Mezieres, odkial je priatelova rodina, tam mozno bude viac moznosti. Takze ty si uz riadna Francuzska, 8rokov a zvykla si si 😉 ? aj tu pracujes? Pockame si teda na tie soldes 😉 Ano to si dobre pamatam raz sme si boli sadnut v Montmartre a za 2 limonady so sirupom to ich Diabolo ci ako to volaju, 2 kavicky, mineralka a odchadzali sme s uctom okolo 50 eur 😀

ava11
6. nov 2011

@efci Veď jasné, ak bude veriť a nikto v škôlke mu to nebonzne, tak to určite podporíme. Ale zase netreba to preháňať. Sesternica verila ešte keď mala tuším 11 alebo 12 rokov a to už sme si z nej všetci robili srandu a stálo nás to dosť veľa námahy sa pred ňou neprekecnúť, lebo jej rodičia to brali veľmi vážne. A viem, že potom bola dosť sklamaná, keď zistila. Na Mikuláša som dosť dlho verila aj ja, ale raz som mamu načapala v noci strkať sladkosti do čižmy, tak bolo po srande.

nelicefo
6. nov 2011

@urma konikujem konikujem 🙂 🙂 🙂

@darinkazv to boli ale kočíky...klasika 😉

nelicefo
6. nov 2011

@danka.chomka moja super teda. tesim sa s tebou z to nic nebolo 😉

efci
6. nov 2011

@huterika aha takze tvoj priatel je Francuz. My sme obaja Slovaci, zvyknuti sme celkom v pohode, ale stale to mame v hlavach, ze sme tu len docasne a raz sa vratime domov na SK. Je tu vela veci co su lepsie ako u nas, ale aj vela, ktore nedokaze, prezriet stale, ale som v tejto spolocnosti a musim sa prisposobit a zit podla ich pravidiel. Ja nepracujem ani som tu nepracovala. Kedze mysme tu fakt len odkazani sami na seba a mame dieta, ktore aj ochorie a pri tomto skolskom systeme, ze v stredu sa do skolky nechodi, kazdych 6 tyzdnov 14 dnove prazdniny, nie su stari rodicia na strazenie, tak je lepsie ked som ja vzdy k dispozicii. A zase my sme tu 8 mesiacov a 4 potom na SK, tak kto by mi dal taku pracovnu zmluvu.
Ty pracujes??? Alebo chystas sa skoro do prace ked sa ti narodi male??? Ak ano, tak uz teraz chod do jasiel si zajednat miesto, vsade je strasne vela deti a dlho sa caka. Do skolky ti ho potom vezmu bez problemov ale zariadenia do troch rokov su full, kedze tu sa bezne nastupuje do prace ked ma dieta 3 mesiacov, kedze rodiny nemaju uz matersku a ten prispevok z CAF je na tieto pomery sialene nizky.

My sme tu mali tiez na jar navstevu a kamos ze nas pozve do cukrarne, vravim mu nechaj tak,tu je draho... a nenechal... Tak potom ked sme za Flan, croissant, jednu palacinku, dve kavy a jeden dzus platili 18 EUR tak mu skoro oci z jamiek vybehli. A to sme tu v mini meste, ale hold sluzba, draha.... 😒

efci
6. nov 2011

@ava11 ja sa to prehanat zase nechystam, ale rok-dva este moze verit 😎 Potom ja som schopna mu to povedat aj sama, alebo ho zobrat ze pod tak ideme kupit dake darceky... Z toho bude mat on podla mna velku srandu, lebo je pre neho velky adrenalin udrzat zatial tajomstvo 😀

takitak
6. nov 2011

@danka.chomka tak to je fajn, možno si len na niečo zle zareagovala 😒
ja ho tiež necítim každý deň ... asi to tiež bude jeden z tých barančekov tvrdohlavčekov ...

moja neter má 7a pol a ešte stále verí na ježiška ... ale už tlačíme na ségru nech jej to povie ... alebo budeme musieť zase robiť stopy popola k oknu z krbu aj tento rok ... a vlastne budúci rok určite 😀

nelicefo
6. nov 2011

@takitak jej to je zlate ze stopy popola 😉 😀 😀 😀 😀

efci
6. nov 2011

@takitak Jeeeej to je vazne, stopy od popola 😀 😎 U nas su len dvere balkonove otvorene, ze uz odisiel. V panelaku toho vela s krbom nevymyslim.

janka273
6. nov 2011

@darinkazv Kľudne tam zavolaj, nič za to nedáš 🙂 ...sestrička ty nanajvýš povie, že ešte nie sú, a budeš spokojnešia....mne brali krv v pondelok, vo štvrtok mi povedali, že ešte výsledky nie sú ....tak som volala v stredu, a sestrička mi povedala, že už boli výsledky vo štvrtok poobede.....ja by som volala 🙂

darinkazv
6. nov 2011

@janka273 😉 🙂 tak skúsim 🙂 len či vydržím do poobedia 😀 😀 😀

janka273
6. nov 2011

@darinkazv vydržíš - nepustíš 😀 - len si niečo nájdi doobeda - aby si sa zabavila a čas ti rýchlejšie prejde....budem na teba myslieť - silnoooooooooooooooooooo 🙂, a istotne výsledky budeš mať ukážkové 😵 😵 😵 😵 😵 držím päste cicuška 🙂
@danka.chomka - moje chrobáčatko včera kopalo jedna radosť a dnes - ani neviem, či sa pohlo - tiež sa vždy bojím, či je v poriadku, a keď zase kopne - šťastná som ako blcha....ale oni majú také dni pohybu a pokoja 😵

darinkazv
6. nov 2011

@janka273 jj, už som písala sesterke, nech mi pošle fotky malého a budem celé doobedie sedieť pri pc a tvoriť kalendár s jeho fotočkami. lebo náš už hotový, tak toto ma minimálne na doobedie zabaví 😀

danka.chomka
6. nov 2011

@janka273 o si ma ukludnila. Lebo fakt dakedy sa hybe tak az sa v robote musim postavit a prejst jak ma ,,vyrusuje"- predsa len je to nezvyk pocit kym si zvyknem a potom o nom neviem aj den-dva. ale citala som ttento tyzden ze v piatok mesiaci dieta prespi najviac casu z celeho gestacneho obdobia, ze predtym aj potom byva castejsie hore ze piaty mesiac je taky spiaci drichmaci. lenochovia 🙂

darinkazv
6. nov 2011

@danka.chomka tak chúďatká sú v polovici svojho pobytu v brušku, tak si musia po toľkej práci oddýchnuť 😀

teleranka
6. nov 2011

@darinkazv kalendaaaar??? ciii to ako sa robiiii? ty si taka sikovnica? 🙂

darinkazv
6. nov 2011

@teleranka jej, ďakujem, robievam to už 4 roky. pre nás doma a aj na objednávku. mala som to aj tu na koníkovi, ale stopli mi to admini, že by som si musela dať platenú inzerciu na to. však ja na tom zarobím 4éčka, tak im trošku asi skáče v tej hlave. j anie som firma 😀 ale kašlať na nich. môžem aj do našej témy daktorej hodiť, ak niektorá bude chcieť vidieť 😝

teleranka
6. nov 2011

@darinkazv
mozes dat fotku nejaku...ked sa nam narodia milacikovia, tak si vsetky u teba objedname kalendar s ich fotkami :o)) bo zatial jedine, zeby som dala fotky jazvecika 🙂

strihalka
6. nov 2011

Ahojte babulky, tak vikend za nami a pred nami dalsi pracovni tyden, ve kterem se prehoupneme do 5.mesice:) uz se tesime....
V patek mi prijela mamina s tetickou a bratrankem z Prahy na vikend..taka radost byla z navstevy a jeste ted dozniva radost...prochodili jsme celou BA,byli jsme na kolibe s vyhledem na BA...no krasa...z michanych nealko drinku, jsem mohla na toalete zustat stale, pipisek ci pipnka si udelali z mocoveho mechura asi trampolinu....jen skoda ze jsem stale ic necitila...
no a ted vecer s muzem na pohotovost na antolskou , pres noc mu otekl loket a znecehonic hriozna bolest, tak mam ATB a jde na PNku......no bude uklizeno navareno doma, ze nebude it co delat....

No a ja vas jdu ted za vikend docitat 🙂

dennkaa
6. nov 2011

Ahojte, kocky. Chcela by som sa opytat na vas nazor, ci je mozne aby som ako prvorodicka citila pohyby uz na konci 16 tt - zajtra zaciname 17 tt. Vcera rano sa mi v brusku cosi povrtelo a dnes som uz tiez cosi citila, ked som prilozila ruku, citila som ako keby nejaku bublinku (neviem to inak popisat), ked som chcela, aby to mohol zazit aj manzel, prestalo to. Co vy na to?? Mozu to byt prve pohyby nasho drobceka??

danka.chomka
6. nov 2011

@dennkaa urcite je to mozne a gratulujem 😉 ak to bolo ako pocit bublinky ktora akoby pukla o brucho tak je to urcite ono 😉

strihalka
6. nov 2011

@danka.chomka teplta zvysena v tehu je normalni, zpusobuje to progesteron.)

dennkaa
6. nov 2011

@danka.chomka presne ako pises, bublinka, ktora akoby praskla - normalne mam slzicky v ociach, myslela som si, ze je to este skoro - neuveritelne sa tesim 🙂

rene82
6. nov 2011

ahojte. prosím kto by mi vedel poradiť ohľadom clotrimazol al 100 na vag. mykózu. po 2 tabletách mi to prešlo. v balení ich je 6 ks a neviem, či to treba dobrať, alebo nie. nepíše sa to v letáku a dr som sa zabudla spýtať. skôr som si myslela, že 6 ks bude málo. neviem, či si mám dať teda ešte aj dnes večer.

darinkazv
6. nov 2011

@teleranka tak nahodila som tohtoročný len. bolo by toho veľa, keby som nahádzala aj tie na objednávku a z predošlých rokov 🙂

urma
6. nov 2011

Zienky, ale ked ja mam bublinky v bruchu aj z pohybu criev 🙂 a to presne ako pisete, ze akovy praskla bublinka. No je to logicke, ked sa nahltam vzduchu tak to su realne bublinky da sa povedat 😀 No ako tie mimi pohyby nebudu dake riadne pecky, ja neviem ako to rozpoznam, som fakt zvedava, ci je to ine...ked to pride, ci hned budem schopna rozlisit. Ja sa zatial riadim sluchom, ked mam dake deje v bruchu, tak nacuvam, ci pocujem a ked pocujem tak to babo nebude 😀

efci
6. nov 2011

@urma rozpoznas, to bude tak steklit 😀