Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
ahojky, tak dnes ešte výsledky neboli :( budem volať zas až v stredu poobede
Baby to mate "dobre" ze si za vysledky AFP volate same, ja som musela cakat dva tyzdne ci oni mne zavolaju. Ak nezavolaju tak je vsetko OK. Takze ked mi pocas tych 14 dni vyzvanal telefon z neznameho cisla, tak som mala vzdy stiahnuty zaludok nez som zodvihla 😎 Co uz teraz sa netreba bat, uz je krv zobrata co v nej bolo sa zisti... Ja som mala skor nervy pred odberom, a ked som dosla z labaku domov tak som sa citila taka stastna a spokojna, ze uz len z toho pocitu mi rozum nepovolil, ze by tam mohlo nieco byt. A ako sa vsade pise, je to len odhad, takze verime, ze mame kazda v brusku krasne a zdrave miminko 🙂
Kokso tu je dnes tak hnusne, konstantne cely den sivo a tma...akurat tak na spanie.
@efci A kde mas svoju doktorku? a tie na vselijake testy ti robia v labaku ze? to tiez nemam rada ze ak nezavolaju tak je to ok. Inak tie AFP testy to neviem ktore su tu vo FR, ci ich vobec teda robia. Naposledy mi z krvi robili testy na toxo a nejake dalsie choroby a z mocu na bielkoviny a cukor. Neviem co ma caka zajtra, mam 1.stretko so sage-femme, tak neviem co ocakavat. Ani ci mozem jest, lebo neviem ci mi nebude uz poriadne zle, nez vobec sa dostaneme do labaku, ja ked sa nenajem rano je mi hned zle jak psovi... 😒
@huterika AFP su tu v ramci testu Trisomie 21. Tentokrat mi ho robili este v ramci prveho trimestra, prve tehotko az v druhom trimestri, to asi zalezi od doktora. Ja teraz navstevujem normalne gynekologa-porodnika, ku ktoremu uz chodim 2 roky. Ten mi povedal, ze ma bude sledovat az do konca tehotka, iba v 8. mesiaci treba ist do porodnice za sage femme vybavit "byrokraciu" + treba jedno sedenie s anesteziologom kvoli epiduralu. A ponukal mi doktor pripravu, ale zatial som odmietla.
Pri prvom tehotku to bolo, ale uplne nieco ine. To som nemala gynekologa (ako nova pacientka by som vo velkom meste musela cakat na rendez-vous 4 mesiace) takze ma do 6. mesiaca sledovala iba vseobecna, kazdy mesiac ma pomerala, povazila, napisala mi odbery (tu sa toxo a moc na cukor a bielkoviny robi kazdy mesiac, ine nic, iba na zacitaku tie infekcne choroby, teraz ma caka glykemia a niekedy ku koncu este ak si dobre pamatam protilatky, krvny obraz raz). A od 6. mesiaca som musela chodit do porodnice k porodnikovi, ktory ma vtedy videl prvykrat "odspodu". Vtedy som absolvovala len 3 velke echografie, teraz mi gyndos kazdy mesiac ukaze miminko 🙂
A do labaku si zober normalne rendez-vous, objednaj sa hned skoro na rano ked ti teda byva zle od hladu, aby si to mala cim skor za sebou. Ale na tuto toxo nemusis byt nalacno a na moc si pytaj na domov flakon, a vycikaj sa doma 😎 Zajtra sa len rano pekne najedz, na odbery mozes ist hociktory iny den, ked si to naplanujes, vazne. ziadny stres aby ti bolo zle od hladu.
@efci Ano to viem ze kvoli toxo sa najest mozem, len neviem na co mi budu zajtra brat presne, aj ten flakonik na moc mam (len nesmiem sa don rano zabudnut vycikat) inak pruuuser jak mraky 😀) Do labaku sa objednavam len niekedy ked neni po ruke Nicolasova teta- sestricka taka podomova, a moze mi vziat krv aj doma. Len problem je ze v stredu uz o 4tej rano ficim na letisko kuknut na SR. Tak preto pre istotu nacikam uz rano, len kvoli krvi budem hladna, lebo ake vysetrenia mi budu robit z krvi sa dozviem az od sage-femme ak vobec nejake. No a potom budem cakat kym pride teta, snad nie velmi neskoro. Tiez si platis vsetky vysetrenia a az nasledne posielas na secu, aby ti vratili? Len co ked preplacaju len urcitu cast. Platime si aj aj to pripoistenie ale to neviem ako chodi co sa tam ma posielat.
Sage-femme mi uzv urcite robit nebude, to som si skoro ista. Tu som bohuzial videla babatko len v 13tt a dalsikrat uvidime v 22tt a posledny v 32tt 😖 Mas stastie ze tvoj gyndos ti ho ukaze kazdy mesiac, to by som brala. Ked sme sa pytali ci mozem mat aj ine echo tak povedali ze nie, len 3krat a pre 3D by muselo byt volne miesto a babatko dobre otocene 😠 Tak cakame pekne do decembra na dalsie echo a opat meeting so sage-femme, neviem preco tak casto, radsej by som videla castejsie svoje babatko 😉
Baby...a nealko pivo mozeme na travenie? 😀
Baby cim si natierate brusko? 🙂
@huterika ja pijem nealko pivo neustale, priserne mi travi a toto mi pomaha 🙂
babenky akurat ked vas tu citam citim take bublinyk v brusku 🙂 sa vytesujem ze babo :DD uz sa mi stalo ze som aj normalny kopanec pocitila ked mal mm ruku na brusku 🙂 inak vo stvrtok idom do poradne an testy a hned mi urobi aj usg zevraj koli testom aby presne urcili dlzku tehotenstva tak sufam ze male nebude vyvadzat a pekne ukaze co skryva medzi nozkami 🙂) len musim ist skoro rano lebo ja sa uz o siestej budim na to ze som hladna a sestricka zacina az o stvrt na osem 🙂 este ze ma manzel odvezie 🙂
Ahojte krasky..
ja som nejako nestihala 😅 ani teraz som vas necitala, az teraz predchvilou som zasadla ku kompu.. ani vam radsej nejdem pisat, ako ma dnes nasral moj dr 😠 mala som poradnu a riadne som znechutena..
zajtra k nam pridu julovky na navstevu, tak sa tesim, trosku sa Ninka pohra s detickami 🙂
Akurat som teraz preletela poslednu stranu a ste zlate ako sa snazite identifikovat detske harampadi 😀 ste ma pobavili 🙂 a ano je to zavinovacka
@sunday1 urazil sa asi, ze nechcem ist na tu amnio ani napriek jeho medicinskym odporucaniam a neurobil mi UTZ, vraj mi ho urobi az o dva tyzdne.. ibaze my sme sa dohodli tak, ze sa mozem kludne objednat k Holanovi na morfo, lebo on mi urobi sono teraz a nieco si vymysli, ze ziada konzilium, aby som mala ziadanku. a teda aby som u holana platila namiesto 65e iba 10 😒 Vraj on mi tu ziadanku da, ale az o dva tyzdne.. ibaze to uz mi bude to morfo na tri hovna, kedze by som uz amnio vonkoncom nestihla ☹ a pritom som mu vravela, ze sa rozhodnem na amnio az po morfo.. tak som sa rozhodla, nech si strci ziadanku do fekalu, zaplatim si to a mozem osrat.. ☹ ☹ aj tak to islo podozrivo hladko vsetko.. ☹
@sunday1 no mala som ist dnes k mopjmu, ale k nemu idem az o dva tyzdne a o tyzden idem k tomu holanovi.. teda 15teho 😵 uz sa tesim na drobceka ..
inak ja som bola uz celkom v pohode pozitivne mysliaca, no a on ma uplne sprdol, ze som na nu nesla.. ale tak naco mi bude ta amnio, ked na potrat by som aj tak nemala ☹ ved ja ho uz citim strasne dlho, ako si kopka, videla som na UTZ a proste je taaaam .. a ja ho chcem, ved je moj a mm ☹ a ked to on nechce pochopit, tak nech si vysere oko, ved mna tych 50e navyse nezabije, ked mu ide len o to, aby ma vytrestal

@beronsche vdaka vsak sa urcite este ozvem