Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@strihalka skús namočené sušené slivky....max. ťa preženie, ale možno ti to uprace 🙂 črevá nam nefunguju tak ako by mali, preto sa nedostane vsetko tak rychlo von ako by malo a potom tam vznikaju rozne plyny, ktore sposobuju krce a bolesti 🙂 vela vlakniny skus a dnes si mozes dat ocistny den, len ovocie (jablká, hrušky) a vodu s celozrnnym chlebíkom....alebo ten taky polystyrenovy chlebík 🙂 nie aby si bola hladná, ale aby si nejedla nic ťažšie 🙂 drźim palce
@amore61 to e pravda clovek si v dnesnej dobe nenavybera pracu berie co pride no ja som len v 16tt a nepribrlala som velmi na vahe akurat tak brusko vypuklo mozno je to aj tym ze mi nechuti jest lebo uz 4 den mam chripku a som chora no uvidim co mi povie dr v pondelok v poradni 😕
ahojte babenky .. tak ja tiež ešte pracujem .. a tiež iba kôli tomu že peniaze nepadaju z neba .. a teraz ich bude treba dosť... ale tak som rozmýšľala že asi do konca januára a tak sa hodím na PN a od 26.2. bude materská..Našťastie nemam žiadnu namáhavu pracu v podstate len sedím a klikám do PC.. takže to je fajn..
Teraz ma však dosť často zachváti pocit takeho strachu z toho ako ten čas beží.. máte aj vy taketo pocity ??? lebo ja to vóbec nechápem veď len teraz som zistila že som tehulka .. a už začínam 5 mesiac... Ako by to nešlo spomaliť .. jasné že sa teším že drobec rastie.. aj z toho že ho budem držať v náručí.. ale akosi to ide rýchlo...Neviem či ma rozumiete .. ale všade čítam užívajte si tehotensvo... kým nie je velikánske brucho .. ale ako mne len teraz take male vykuklo .. takže doteraz som si ani neuvedomovala že som tehu.. a už aj začínam cítiť prvé pohyby ... čoskoro su vianoce a po vianociach to ide ako s kopca .. január, február ... a som na materskej ,,....a ani sa nestihnem zobudiť a užaj budem ležať na pôrodnej sále... Ubieha to tak rýchlo... AJ Vám alebo to len mne ????
@evulilik ahojky,aj mne to tak rychlo ubieha,aj mne sa tam drobcek uz pohybuje brusko ja teda mam uz teraz velke ani sa nenazdame a budeme drzat v naruci nase krasne babätka ja uz chcem aby to bolo zaroven mam z toho strach celeho z porodu z toho malinkeho cloviecika ale aj tak chcem nech uz je april 🙂
@evulilik ja to mám naplánované podobne akurát vo februári si vyberiem dovolenku za rok 2012 a tak nástup na MD...
@peka13 presne aj ten náš malinký o dušu kopká keď zjem niečo sladké...a o horúcej čokoláde ani nevravím 😀
@amore61 že slanina, cesnak, cibuľa a chlieb júúúúúj to je moja obľúbená večera od troch rokov 😀 a vyzerá, že ani malinký s tým nemá problém 😀
@evulilik 🙂 hlavne si musime tehotenstvo poriadne uzivat 🙂vsetky svoje pocity,zo vsetkeho sa tesit, ja sa radsej ani nezamyslam nad zlymi vecami hovorim si ze budem mat babenko zdravucke vsetko bude v poriadku musime pozitivne mysliet koceny inak by sme sa zblaznili byt stale v obavach 🙂ja uz mam len jedinu obavu ale aj tej sa musim zbavit najblizsie nech sa nestresujeme a to je porod 🙂bojim tej bolesti velkej ale zase bude to stat za to lebo po tych ukrutnych hodinách budem mat drobceka v naruci 🙂
ja to mam baby podobne, kedykolvek si sadnem a nic nerobim, tak sa hybe neustale, nieekdy rozmyslam, ze co tam robi a stale sa musim smiat, proste uzasne 😀
ja sa absolutne nestresujem, na morfo som nesla a moj pocit mi vravi ze je vsetko v poriadku a ked sa dietatko hybe nemoze byt predsa chore 🙂
@amore61 no ved to ten pôrod ... nechcem epidural... lebo chcem sama sebe dokázať že to zvládnem .. aj ked je to možno hlúposť.. tak rýchlo sa to blíži .. neviem si samu seba predstaviť.. a potom po pôrode viem že to zvladnem ale zaroveň si aj trocha neverím ..hoc obe mami mám nablízku ... keby niečo a budem ich musieť pravdepodobne vyhadzovať od vnučatka ... a môj mužíček určite bude super tato .. to je vidieť už len od toho akého máme rozmaznaného psa .. čo je hlavne manželova zásluha... no dobre aj moja 😀
@ludmila25
@evulilik No veru ubieha to strašne rýchlo....som si vravela, že od piateho mesiaca začnem nakupovať vecičky a ajhľa piaty je tu a viam že tento mesiac na to nemám čas...nemám ešte ani jedinú malinkú ponoštičku :( ...až v decembri 🙂 a to už budeme rozbehnutý šiesty...joj no ide to strašne rýchlo, ale chcem sa ísť pozrieť tento víkend na veltrh " dieta a rodina" do incheby...síce neviem čo mam od toho ćakať ale možno nás niečo inšpiruje 🙂
@vajanika27 to je správny pocit .. mne tiež robili triple testy .. či ako sa to píše ... no a nejako nemam potrebu tam volať.. cítim že bábo je zravučké ... a určite krásne ... Zo sestričkou som dohodnutá že keď niečo tak zavolá ona ... Takže z toho žiadne obavy som nemala od začiatku tehu .. a ani nemám...viem že všetko je tak ako má byť..
@evulilik 😀 ja sa neviem predstavit na tej porodnici 🙂 vcera som bola pri porode mojej kamosky len sme nestihli ist do vnutra akurat rodila tak sme ja a jej mamina za dverami nacuvali a bolo mi hocijak z toho ale po pol hodinke uz bol pocut len narek babetka,potom nas pustili do vnutra a skoro som tam dojatim skolabovala a neboloto ani moje babo 🙂bola to nadhera 😅
ja tiez nechcem epidural najprv som chcela ale asi to ma tak byt ze zena ma rodit prirodzene 🙂aj ked bojim
@ludmilka4 mna boli lonova kost, ak myslime to iste (tj v podstate pahorok) , mna to bolelo uz na zaciatku tehu, ale pomaly to preslo.. teraz sa mi zas rozchadzaju krize 😝 strasne ma bolia, ale mozno aj preto, ze este aj mladu musim obcas dvihat, nosit.. akoze pred tehu mi to dvihanie nevadilo, ale teraz ma hrozne bolia krize a celkovo chrbat mam taky poblokovany kadejaky.. ak by si s tym mala problem, ze by sa t moc rozchadzala ta kost, tak sa ozvi, poznam babulku, co s tym mala velky problem, ani chodit nemohla posledne mesiace ☹ ale nemalujme certa, len keby daco, tak ona by ti isto poradila.. je to ojedinele a malo dr ma s tym skusenosti 😖
@urma 😀 😀 no ved preto vravim, ze su maminy, co si to nevsimaju a take co si to vsimaju.. ja som bola taka ista, ale po ninkinom narodeni sme sa zacali s babatkami intenzivne stretavat 😉 vacsinou sme mali konika u nas doma, teraz uz pomenej, ale aj tak raz za cas dame rande ako dnes 🙂 uz sa tesim, zachvilku dokvitnu.
Kvalitu zistis aj na omak, teda aku kvalitu to ma.. a napriklad, ja som vobec nepouzivala pri ninke tricka a kosielky, my sme sa bodynkovali, prislo mi to pohodlne, mala to na krizoch pekne zapravene, na tom dupky, alebo polodupky a hotofka.. ved keby si potrebovala nieco poradit alebo omrknut, tak ja sa obetujem 🙂 rada..
@takitak ten moj lekar dojal aj mna.. prvy krat co som si chcela vypytat nieco, co ine maju automaticky hned a hned to takto dopadla.. ved ked sa mi narodi chore dieta, jemu to moze byt jedno nie? ☹ je to moja vec..
draha podla toho co pises si mala vetry, si myslim.. normalne sa ti mlady usalasil na creve a pripucil.. preto som ti aj pisala o tom lanovom semienku, ze pre taketo pripady je lepsie lahko klzave hovienko a malo splynovacov, nech sa zbytocne netrapime 😉 a vela vody pi..
@urma draha tvrdnutie brucha, resp maternice je citit tak, hlavne ak si chudunka, ze ti uplne stiahne brusko, ako kamen keby si tam mala.. teda to je take echt tvrdnutie.. inak aj slabsie samozrejme moze tvrdnut.
@amore61 na tu kostrc uz asi nic.. to sa ti upravi casom 😒
@evulilik mne nerobili ani tento testik a som rada, podla mna mnohe zeny iba stresuju a vacsina deticiek je v poriadku 🙂
juj moja sak to ked som si predstavila ze ja tam budem lezat a hentak vzdychat a kricat tak sa mi porad zadok stiahol 😀 ale zas ked som uvidela jej malinku hned ma vsetko preslo aj ona uz bola potom bez bolesti bez vsetkeho cela stastna vseko z nej opadlo a uz len s malinkej sa tesila plakali sme tam vsetci od dojatia 😀
@evulilik juj moja sak to ked som si predstavila ze ja tam budem lezat a hentak vzdychat a kricat tak sa mi porad zadok stiahol ale zas ked som uvidela jej malinku hned ma vsetko preslo aj ona uz bola potom bez bolesti bez vsetkeho cela stastna vseko z nej opadlo a uz len s malinkej sa tesila plakali sme tam vsetci od dojatia
@evulilik no mna v utorok cakaju krvne testy a vsetko ohladom toho ale ani a nestresujem v duchu si stale vravim ze vsetko bude ok a babo bude zdravucke ako ma byt no akurat toho sa bojim ze z partnerovej strany maju v rodine epilepsiu a aj nas krstny syn ma epilepsiu tak sa bojim ci aj nase babo to nezdedi ☹
tehulky a by som si tiez nedala epiduralku naco buduca svagrina si dala pichnut epiduralku a mala problem porodit maleho lebo necitila od pasa doole telo aj ked tlacila osto pet vra epiduralka sa neoplati vela zien malo s nou problemi aj kamoska tej museli nakonec tlacit na brucho aby malu porodila

@amore61 ja cítim pohyby už vyše týždňa, aj predtým som sem tam citila, ale nevedela som ze je to ono....teraz je to super, vždy keď niećo jem tak si kopká, a keď zjem niečo sladké tak sú pohyby ešte intenzínejšie 🙂