icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

strihalka
9. nov 2011

Baby kedy planujete jit k zubari?Me jeste dr ani nerekla ze bych mela jit, je to povinnost?Lebo ona mi vzdy rika dopredu ze kdy kam pujdu a zatim nic......
Jak to mate vy?

takitak
9. nov 2011

@strihalka BESS.SK

k zubárovi idem zajtra, v nedeľu mi praskol zub tak musím. a hneď mi povedala že budem musieť ísť ešte do pôrodu ... som sa divila aká je akčná... musíš min.1x ročne ale v tehu máš nárok na 2x. niekde som čítala že tých 2x by si mala ísť ...

pata31
9. nov 2011

@strihalka ja som uz bola, bo mi vypadla plomba, tak som bola nutena 😝 a musi ti dat peciatku do tehu knizky...

strihalka
9. nov 2011

@takitak
@pata31 no ja sjem tento rok uz byla nekdy na jar zacatek leta, takze jeste jedna?

pata31
9. nov 2011

@strihalka ano, ano, ja som bola asi mesiac pred tym na preventivke....ked si tehu tak mas narok na dve 😉 ako to pisala takitak...

mrka2
9. nov 2011

@pata31 ja som kojila do roka a 7 mesiacov, lebo uz sa mi nechcelo ku nej vstavat 3-krat za noc 😝 som si povedala,ze dost 🙂 a celkom v pohode to zobrala. proste cicik nie je a basta. 😀
mne odsavacku pozicali v nemocnici a potom by sa mi zisla aj doma asi tak jeden den a aj mi manzel kupil,ale taku odveci 😠 a potom mi uz nebolo treba 🙄

mrka2
9. nov 2011

@strihalka ja som uz bola,ale to len koli tomu,ze sa mi odstepilo zo zuba a strasne ma bolel. a potom som bola este raz,lebo mi nasiel kaz a sestricka mi vravela,ze mam este prist na tu tehotensku tak ku koncu tehu. ale to by ti mal aj doktor povedat,ze mas ist.

pata31
9. nov 2011

@mrka2 my sme vstavali kazde dve hodky v noci... 😝 a prva noc bola hrozna, ale potom sa uz zmierila 😉
a ja som odsavacku pouzila aj po odstaveni, bo som mala prsia jak beton.... 😝

ancovicka30
9. nov 2011

@strihalka ja som bola u zubara dakedy pred 2 tyzdnami normalne na preventivke, ale netvaril sa, ze by ma tam cakal este do porodu teda...takze sa uz pravdupovediac nechystam, teda ak sa nieco akutne nevyskytne...a do tehu knizky mi nic nepisal ani nepeciatkoval a v prvom tehu som nebola u zubara vobec pocas celeho tehu a nikto sa na to nepytal ani nic....podla mna je to skor o tom, ze mas narok na preplatenie poistovnou 2x rocne prevenciu alebo co, ale nemyslim si ze je to nejaka vazna povinnost....

zlatulienka
9. nov 2011

@pata31 @mrka2 ja kojím ešte doteraz, drobec má 3 roky a 3 mesiace, vôbec som to nevedela nejako ukončiť, takže to vyzerá, že ten môj cicuško sa bude kojiť v tandeme s bábätkom, už dokonca vybral bábätku pravú stranu a preňho bude ľavá, tú totižto preferuje 😀

Ozaj mamule, nájde sa tu taká, čo tiež ešte kojí aj teraz v tehu?

Inak dnes môj malý zahlásil, že maminka asi si pila málo vodičky, lebo máš málo mliečka v cicíku 🙂 iný mudroško, ono mu to začalo ísť ťažšie, mliečko sa mení na kolostrum, je hustejšie ...

pata31
9. nov 2011

@zlatulienka tak to ta obdivujem, ze tak dlho kojis, ja som uz nemala na to nervy, ked mala nic nechcela poriadne jest a len kricala na mna: mama titi haja.... 😝 tak som ju uz potom odstavila a taka ulava... 😉
a ako casto este kojis? mozno sa ti maly teraz aj sam odstavi, ked sa meni chut mliecka...

strihalka
9. nov 2011

Uz nevim co driv jist abych se uspokojila.....polivka, volske oko, cokolada, kiwi, a ted si jdu udelat topinky:D
a super ze mi je stale dobre😀

strihalka
9. nov 2011

A k tomu si objednam TenaLady, nebavi me chodit kazdych pet minut na zachod☹ a to nejsem nastydnuta......

zlatulienka
9. nov 2011

@pata31 kojí sa zväčša už len večer a v noci, niekedy aj vôbec, to je už skôr taká závislosť, aby ma cítil a upokojil sa na mne, ale aj tak je to niekedy dosť vyčerpávajúce, keď mal rok som nastúpila späť do práce, tak som mu nechcela urobiť šoky, no bežal mesiac za mesiacom a už to bolo ťažké riešiť
a neodradí ho nič, mm sa smeje, že keby mi tiekla z cicky aj kyselina, tak to fešák vypije 😀
inak papá všetko poriadne, zeleninu a ovocie moc nemusí, zato mäsko, ryžu, zemiačky, cestoviny, to má rmoc rád a pije aj klasické kravské mlieko

maxara
9. nov 2011

Pekny vecer
dnesok vymazavam z kalendara ak dovolite ☹

@teleranka co ti poviem, nikdy v zivote by som neverila, ako moze posraty AFP test donutit ludi mysliet na rozne varianty a toboz kolko uhlov pohladu na to existuje.. Zistujem o sebe, ze som total zbabelec, ze moj dr je total necitlivy neclovek a neviem, ci by som mala oporu v okoli, keby som mala chore dieta ☹ Stale dokola riesim iba tieto debiliny, keby som bola trosku silnejsia, tak by som to udrzala v sebe, nemusela by som to nikomu povedat, pozalovat sa a usetrila by som si kopec zbytocnych slz a dilem. A ani vam by som sem nechodila vyplakavat a kazit vzduch.. som uplne chronicky stazovatel.. ☹
Ale aby ste vedeli, ze s malinkym pocitam, kupila som mu letnu zavinovacku do vajicka, oranzovu so zirafkou.. aj kociarik uz mame doma, hoci sa v nom vozi Ninka do jari.

lillienn
9. nov 2011

zubára určite netreba zanedbávať...mojej svokre v tridsiatke po pôrode vypadli obe horné jedničky. síce to bolo pred "sto rokmi" 😀 ale asi sa v tehu s nami dejú veci ani netušíme.

lillienn
9. nov 2011

@maxara a ake si mala výsledky afp? neviem, či som neprehliadla...

pata31
9. nov 2011

@maxara moja, to mi je luto, ze si mala zle vysledky, ale poznam kopec bab, co mali zle vysledky a nakoniec babatka krasne, zdrave, tak drzim palce, aby to aj u teba tak bolo!
@zlatulienka tak to super, ze tak papate, mne velmi slabo papala, do roku skoro len mlieko, a ani teraz to nie je idealne 😝

lillienn
9. nov 2011

@maxara tie výsledky sú len orientačné...tu na koníkovi sú už o tom diskusie, nakukla som a niektoré maminy mali napr. riziko postihnutia 1:3 a narodilo sa im zdravé bábatko.. hlavne sa netráp,veď ten drobček si to nezaslúži a z tej oranžovej zavinovačky sa ti bude škeriť úplne zdravučký, neboj.

maxara
9. nov 2011

@lillienn mala som riziko na downa 1:210 co nie je ziadna tragedia.. rychlo som utekala do HC k Brestanskemu na UTZ, skontroloval vsetko, hlavne tych 16 znakov, co sa u downov sleduje a nenasiel babu nic. No aby som sa nahodou netesila (ale uplne ho chapem, kedze predsalen to nie je geneticke vysetrenie, ale iba sono), mi povedal, ze raz sa mu stalo aj to, ze babo vyzeralo uplne v poriadku a narodil sa down, s velmi lahkou formou, ale down..
@pata31 vdaka 😔
mna proste najviac nasralo moje okolie ☹ nech idu na potrat oni. Ja nechcem ist na tu amnio, lebo nechcem stat pred tou volbou NIKDY.

A navyse, ja som presvedcena, ze drobak je ZDRAVY, nic mu nie je.. a je aj krasny a urcite ma huste vlasy a dlhe mihalnice 😔

maxara
9. nov 2011

@lillienn ja viem draha.. neboj, uz som to sem pisala, davno asi pred troma tyzdnami.. a veru mam to nastudovane zhora zdola spredu zozadu.. no ked mnou teraz mavaju tehu hormony a som citliva na to, ked ma niekto posle na potrat, lebo co keby nahodou.. 😠

danka.chomka
9. nov 2011

@zlatulienka uzasne ze dlhodobe kojis, synacik je stistko ze ma taku mamku. velmi vam fandim 🙂 ste super

pata31
9. nov 2011

@maxara urcite je zdravy, na ine ani nemysli.... 🤐

strihalka
9. nov 2011

@maxara juuuj, moja ani neuvazuj ze by malemu zabatku neco bolo, vse je ok...... vsak on uz se tesi mezi nas🙂
a pravda, vsichni okolo muzou rikat, ze by sli na potrat,a el to jsou slova o druhych a ne o zivote tobe vlastnim...
Ja volam na vysledky zitra, taky mam strach... a taky asi budu s myslenkami v haji, pokud mi rekne to, co nikdo z nas nechce slyset.....ale verim, ze stejne veskere tabulky jsou naprd, ze kazde anse babetko je original kus a nemuze zapadat do tabulek, kteri vymysleli ansi predci....
A navic bude mit prcek tu nejlepsi maminu a uz ted vi ze ho milujes a proto se sem tesi!!

danka.chomka
9. nov 2011

@maxara presne ako pises. Musi byt velmi bolestive ze okolie ktore by malo tisko a s laskou tam byt pre teba, keby si nahodou stala pred tazkym spracovanim udalosti sa bez ostychu vyjadruju tak kruto je to fakt o to tazsie spracovavat vsetky emocie co to spolu obnasa. Smutno je z toho kam sme sa dostali. Nasa tehotenska starostlivost mi obcas pripada ako polovacka na nedokonale deti, odhlame to a odstranme to- pre istotu aj ked si nie sme isti ☹ comu ucime nase deti? nasi sa cely zivot kamosili s rodinou ktorii mali chlapca ktoremu zaostavali nozky oproti telu, proste chodil len v takych ortezach a krival a mal normalne telo od pol pasa nahor, len tie nohy. Mozog mu uzasne fungoval. Je z neho uzasny clovek, a pre mna bola uzasna skola vyrastat pri niekom ako on, aky bol inspirativny, snazivy, sikovny, s uzasnou vnutornou silou. A ako dietatu mi prisiel uplne normalny. To ze nosil ine topanocky som vnimala tak ze len take su mu dobre a dobre sa mu v nich chodi, strasne rada som sa s nim hrala. Dnes strci hocikoho zdraveho do vrecka, tak sa s tym popasoval. Tiez som poznala downika. Je vseobecne zname ze deti davaju vela lasky ale tolko kolko vie dat down nevie dat ziadne zdrave dieta. Bolo to uzasne pozorovat. Aj od takychto deticiek je nespocetne mnozstvo veci ktorym sa mozeme my zdravi vela co ucit. Urcite je najvacsie pozehnanie mat zdrave dieta, ale castokrat osud vie preco nam dava to ktore dieta, lebo vie ze prave my sme schopni sa prave o toto dieta postarat a milovat ho. Je uplne uzasne ako o tom zmyslas a ako sa pasujes s emociami, ktore sa ta non stop teraz drzia. Som presvedcena kazdopadne ze vas valibuk je zdravucky a fit a na pieskovisku bude najvacsi pan 😎 🙂 vela sil ti zelam, si uplne bomba a uzasna 😉

maxara
9. nov 2011

@strihalka @danka.chomka Vdaka velmi Jani a Dani 😔 tiez si velmi zelam zdravuceho mojho kvakifusnika a verim ze aj je zdravucky, nic mu nie je, je uplne normalny a ked mu aj nikto neveri, tak ja ano.. 😵 ja sa dnes poriadne vyrevem, pojdeme spat a zajtra uz bude konecne iny den, normalny.. a nechcem uz pocut ziadne co ak jezisi..

strihalka
9. nov 2011

@maxara presne tak

strihalka
9. nov 2011

Babulky moje, mam otazku a nevim s ni rady......
kazdy vecer pri lezeni u tv, vdy na zadech am polozene dlane v msite kde je maternice, vcera poprve jsme v tom miste ucitila taku bouli, vybouleni, aj manzel si sahnul a aza chvili zmizela, dnes se mi stalo to iste, myslite ze to muze byt babo?necitim pohyby mam placentu vpredu, nechci si nic namlouva, ale je to mozne??

danka.chomka
9. nov 2011

@strihalka Ja to mavam casto a urcite je to babo 😉 vcera som mala uplne krivolake brucho jak sa mi ulozilo a pri pupku som mala boulu ( 😉 ) a bud to bola hlava abo ritka abo chrbtik ked sa pohybalo tak uz sa to presunulo inde a dnes sa mi "vtieral" do pozornosti zasa 🙂 vypuceny jak vo vyklade 🙂

strihalka
9. nov 2011

@danka.chomka nemuzem tomu uverit, vazne to muze byt ono??i kdyz pohyby pres placentu necitim, tak vybouleni muze byt pipisek??
jeeeee, jsem happy