Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@darinkazv Hm, tak potom tá moja mzdárka je nejaká pomýlená. Niekde som čítala, že nárok na celú dovolenku máš po odpracovaní 60 dní v danom kalendárnom roku, ale materská sa v podstate ráta, že tam pracuješ, čiže to by bolo viac než 60 dní. Tak ja teraz fakt neviem. Ty si to len myslíš, či to máš z nejakého overeného zdroja? Lebo naša mzdárka presne vie, kedy mám nástup na materskú, dvakrát som sa jej pýtala, či čerpám celých 20 dní a ona že áno.
ahojte 🙂)) aj ja patrim medzi vas 🙂)) nas den D by mal byt 22. 04. 2012 🙂)) tak sa uz velmi tesime 😅 🙂
Dobry den.
Mam dve rozne odpovede od mzdarok ohladom odchodu na matersku dovolenku.
Termin porodu mam 9.4.2006, odchod na matersku vychadza na 24.2.2006.
Na internete som sa docitala, ze mam narok na plnych 20 dni dovolenky za rok 2006, pretoze budem mat odpracovanych 60 dni (materska sa do toho vypoctu tiez zaratava ako odpracovana doba).
Jedna mzdarka mi informaciu potvrdila a vraj si mozem zacat vycerpat tych 20 dni este pred nastupom na matersku. Druha mi vravela, ze mam narok iba na alikvotnu ciastku.
Mohli by ste mi prosim poradit ako to skutocne je.
Velmi pekne dakujem.
27-12-05, 09:50
Podla vasich informacii by ste mali matersku poberat do 24.8.2006 a potom rodicovsky prispevok. Rodicovsky prispevok sa nepovazuje za vykon prace. Ak si spocitate pracovne dni /vratane sviatkov/ od 24.8.2006 do 31.12.2006 /92 dni, nemam pracovny kalendar, pre istotu si to spocitajte,ak by som sa pomylila/, tak pocet dni je 92. Kedze ste splnila podmienku opdracovania 60 dni, tak sa vam nebude kratit dovolenka za rok 2006. Kratila by sa v tom pripade, ak by rodic. dovolenka v roku 2006 presiahla 100 dni, v takom pripade sa krati o 1/12 a za kazdych dalsich 22 dni o 1/12. Mate narok na 20 dni dovolenku. Prijemnu matersku dovolenku a vela stastia.
No, čiže dobre mi to povedala mzdárka hej? Lebo ja už som zmagorená.
aj ja som toto nasla na nete a presne to na nas sedi s vypoctom... az na to ze je to rok 2006
No, podľa toho, čo mi povedala teraz iná mzdárka-známa, platí to, čo som postla atreyu. Musíme si každá vyrátať, koľko dní rodičovskej budeme mať v kalendárnom roku 2012. Ak menej ako 100, čerpáme všetky dni, ak viac ako sto, za každých 22 sa dni odrátavajú.
cize ktory termin sa to lame? teda s tou rodicovskou? materska je kolko tyzdnov, 34?
mne to vychadza, ze ked materska ma byt 34 tyzdnov, tak nam skonci v oktobri a za november a december ani nahodou nenazbieras 100 dni takze vychadza mi plna dovolenka.....co vy na to?
@zlatulienka fiiha, podareny.. 😀 😀 😀 tak ale teraz,ked uz sa ti meni mliecko, tak ho prejde chut 😀 ale zlaty 😵
@maxara urcite je v poriadku,neboj nic. ja som mala pri Nelke 1:40 DS a je uplne OK, na amnio som odmietla ist, tiez som bola len na ten morfo,tam vsetko OK,tak nie je co riesit. 🙂 tie testy stoja za prd. 😝 nestresuj,babulko je isto vporiadku. 😵
@elfka.elfka Ja som rátala s 28 týždňami a aj tak mi vyšlo okolo 85 dní. Tak myslím, že by to mala byť tá plná dovolenka.
uz niekto nakupujete kočariky? 🙂
baby, co si myslite o kociku CASUALPLAY S4??? a mate nejake skusenosti s trojkolkami? "nesofwruje" sa to tazsie, ako 4kolove kociky?
@teleranka ja mam trojkolku a budem ju pouzivat aj teraz este ze budem mat dievcatko 🙂 🙂 🙂 manzel to zasa uhadol 🙂 🙂 🙂 mam ju cervenu aj cerveny fusak cervena vanicka cervene vajicko este ze som si to vsetko nechala aj po malej mam plno veci inac kocikuje sa dobre nie je s tym ziadny problem a pri skladani sa predne koliesko zasuva pod tak sa hravo da dat do auta a koliesko je otocne ale da sa aj zablokovat aby sa ti neotacalo
@andrejka1974 gratulujem k dievcatku :o)) mne sa casuaplay velmi paci, pojdem si skusit do obchodu s tym trochu posoferovat... myslis, ze je skoro kupovat teraz kocik? ide o to, ze ho maju teraz zlacneny o 230eur...a neviem, ci podobnu akciu budu este do aprila mať!
@atreyu
@ava11 materská nie je zrušenie pomeru, ani choroba, takže sa to berie ako pokračovanie v práci. ak ju nevyčerpáš po návrate sa Ti to obodbie do nástupu na materskú pripočíta. čerpanie 20 dní Ti musí ale zamestnávateľ nariadiť, inak si ju nemusíš čerpať vôbec pred nástupom ...
@amanda683 no konečne dievčatko 😀 blahoželám - zatiaľ to teda vychádza podľa prianí ?????
Zienky citam, ze aj tie, co necitite pohyby, aspon vidite "kopceky" na brusku...
Sorry, ze tu pisem dookola to iste, ale ja mam fakt obavy...
Dnes som 19tt+6 a nic.. najhorsie je, ze asi pred tyzdnom a pol som RAZ babo citila - take steklenie, akoby nieco tak jemne mihotalo v brusku a odvtedy nic. Brucho sa mi nikde "nevyduva", nic necitim (ani nic, co by som mohla mylne povazovat za pohyb criev)... Iba bolestive krce. Vaha sa mi tiez zastavila, brucho nerastie...
Myslite, ze sa mohlo babu nieco stat?? Nemalo by to byt tak, ze ak raz "zacitite" a uz viete, ake to je, tak potom to, aspon z casu na cas (aspon raz za par dni..), citite zase?
Neviem, ako vydrzim 5 dni do scanu...
Ste tu este niektora v 19 alebo 20tt, co vobec nic neciti??

@ava11 jj, ty by si musela odrobiť 3 mesiace v novom roku, aby nabehla celá dovolenka. dovtedy máš len pomernú časť. 😉 nechápem, prečo ti to mzdárka povedala, že celých 20dní. ja som tiež plánovala, že celý február dovolenku vyčerpám, ale bohužiaľ. vyčerpám len 4 dni starej, 2-3 dni novej dovolenky, 3 dni nadčasov a to je asi tak všetko moje voľno do materskej 🙂