icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

ivetka1981
11. nov 2011

@wieruska1 ja som na tom asi rovnako..pohyby žiadne,pohlavie neviem..no čo Ti poviem..som veľmi zvedavá na stredu 16.11.Snád sa miminko ukáže a budeme múdrejší a hlavne spokojnejší🙂

wieruska1
11. nov 2011

@ivetka1981 jooj tak to drzim palce... aj ja idem v pondelok na morfo 🙂 zato brucho mam ako kamoska tesne pred porodom 🙂

ivanula
11. nov 2011

Mne sa male tiez nechce ukazat, tento tyzden na poradni doktorka pozera a pozera, ale drobec nohy spolu a medzi nimi pupocna snura, takze mame to 50 na 50. Ale ja pohyby uz citim asi od 16.tt a posledne dva tyzdne uz kopka, ze aj manzel citi ked si da ruku. Ale pri prvej dcerke som citila az niekedy v 21.alebo 22.tt.

elfka.elfka
11. nov 2011

bre ranko kocky, pripajam sa k fanusikom jane slalom pro, tiez mame a nemenili by sme. kazdy kociar ma plusy a minusy, kazda mamicka vie co su jej priority a podla toho si treba vybrat. u man zavazilo ze je lahulinky, nafukovacie kolesa, dobre obstal v testoch... na jar stale prichadzaju nove modely a stare zlacneju, tak sa netreba este nikde plasit 🙂
a co sa tyka pupocnikovej, tiez sme sa dlho radili, citali, surfovali, vypytovali sa, znami lekari nam radili, ze vyskum a doba ide tak dopredu, ze ak sa najdu na to peniazky sami by do toho bez vahania sli. zas plati, vsetko ma svoje pre a proti. kto planuje, alebo ma viac deti tak staci 1x a mas pre vsetky deticky keby nieco takze sa ta investicia rozrata a nevyjde to tak kruto. a zas uz ine nepotrebne blbosti som ponakupovala a tu ide o zdravie...my sme na to urobili v rodine zbierku a podarilo sa... a bodaj by to nikto nikdy nepotreboval.....

wieruska1
11. nov 2011

co sa tyka kocika ..... my mame vybraty teutonia BE YOU, objednali sme ho este v septembri ked bol v zlave .... dufam ze bude dobry, v predajni nas velmi ocaril a kedze mam male auto nemohla som si moc vyberat

ivanka.7
11. nov 2011

ja som 19+3 a tiez nic necitim🙂 takze ziadne strachy, v stredu som bola u doktora, povedal, ze do dvoch tyzdnov by som uz mala registrovat pohyby... a velmi pravdepodobne to je dievca, co nam vyhovuje (teda, vyhovovalo by mi oboje, ale viac sme chceli obaja dievca🙂

Pupocnikovu krv nejdeme odoberat, peniazky by aj boli, ale vobec nie sme presvedceni o moznosti jej vyuzitia.
Kocik som chcela po sesternici, ale je mi tazky a velky, ja mam pred vytahom este 8 schodov, takze si radsej kupim mensi a lahsi, aby mi vosiel do vytahu a nenadavala som kazdy den pri jeho noseni🙂

strihalka
11. nov 2011

@wieruska1 aj pro me he be you absolutni vitez, jen ja budu kupovat kocik z anglicka z dtihe ruky a tam je be you nemajitakze zatim vede maxi cosi mura 4

carrie84
11. nov 2011

@teleranka - pozerala som city jogger a phil&teds. Inak - nakupny kosik ani mne neprekazal, velky nakup som robila vzdy s muzom, resp. muz a na normal veci ten kosik uplne staci.

@evatko @baranovadanka- len moj maly prejde momentalne tak 6 krokov samostatne - a chodit zacal az cca. pred 2 tyzdnami, Takze ja som si viac-menej ista, ze ten surod. kocik potrebovat budem. Neviem si predstavit, ze ked niekam pojdeme, ze vydrzi behat v poho 2 hodiny napr. 😝

elfka.elfka
11. nov 2011

@carrie84 a nerozmyslali ste o takej "sajtke" co sa pripevni o klasicky kociar?

wieruska1
11. nov 2011

@strihalka ja som strasne chcela trojkolu ale nezmestila sa mi ....

carrie84
11. nov 2011

@elfka.elfka - ale ano, pozerala som aj na nato - len sa mi to nezda 2x pohodlne pre dieta. Teda - myslis, taky ten skejt,ze? Velmi sa mi to nepozdava, nemyslim, ze by tam dlho vydrzal - keby maly chodil uz dlhsie a samostatnejsie, tak by som to brala. Ale ked budem rodit, bude mat 20mesiacov a myslim , ze ten surodenecky este slusne vyuzijeme.

darinkazv
11. nov 2011

@carrie84 to sa neboj. ona sa dovtedy rozbehá a už ti neobsedí v kočíku. 😉 a tá sajtka je niečo iné, než skejt. skejt je buď na státie alebo len kvázi ako "stolička" na sedenie. ale tá sajtka, to máš ako normálne sedadlo z kočíka, len sa to pripevňuje zvlášť a keď tam dieťatko nemáš, pekne sa to sklopí. 😉 a isto ťa to vyjde lacnejšie, než súrodenecký kočík 😉

peka13
11. nov 2011

@elfka.elfka My sme premýšlali o odbere a teraz to aj konzultujeme s doktorom...robime testy či by sme boli vhodní darcovia, pretože moja sestra má nádor na mozgu a ešte má život pred sebou, je odo mňa mladšia (23)..nádor jej tlači na hypofýzu a robí jej hormonálne čoromoro...momentálne sa jej telo správa akoby bola tehotná...takze priberá, je jej zle a nemá menzes...berie na to kopu liekov ale vsetko su hormony ...ale bohužial tehotná nieje :( keď by to medicína dokázala bolo by to super

maxara
11. nov 2011

@carrie84 drahusik, sajtka je take pridavne bocne sedadlo 😉

carrie84
11. nov 2011

@darinkazv - aha - uz som to cihla na nete. Ale aj tak - ked si predstavim, ze s tou sajdkou mam ist niekam do obchodu, cez dvere alebo to zakazdym nakladat, vykladat z auta a rozoberat kocik - fuuuu. Nato som asi prilis pohodlna. Ano, je to lacnejsie, ale tak stratu mi jemne vyrovna predaj stareho kocika. A planujem kocik kupovat az tesne ku koncu tehu - najma to zalezi od mladeho muza a toho, ako bude chodit 😀

carrie84
11. nov 2011

@maxara - uz som to ciiiiihla 😀 Ale aj tak sa mi to nejak ee - nepozdava 😝 🙂

maxara
11. nov 2011

@carrie84 a este je take ine pridavne sedadlo, take na rucku 😕 nepopisem ti to.. ale myslim ze prenasedeti.sk to maju

carrie84
11. nov 2011

@maxara -hm, tak idem smejdit .... ale mne sa ten jogger taaaaak paci 😀 Ale mm by bol urcite spokojnejsi so sajdkou ... haha 😀 😀 😀 😀

maxara
11. nov 2011

@carrie84 inak ak nie si narocna, tak na bazosi alebo aj tu sa da kupit pekny surodenak za fajn cenu. Tie surodenecke sa moc nekupuju, tak v podstate na bazari idu pod cenu, len treba dlhsie sledovat vyvoj. 😉 takze teraz zacnes a uvidis, ze do toho marca uz budes mat prehlad.. navyse tym maminam mozes napisat, ako su spokojne a mozno aj poradia.. ja som sa takto pytala na viacej kocikov a prisla som na to, ze nekupim surodenecky, ale my sme na tom inak ako vy, takze ta nijak neodhovaram samozrejme, lebo ved vies, ze Nina najradsej po vlastnych bezka. No ale to som chcela, ze som sa pytala a pekne mi poradili tie maminky 🙂

maxara
11. nov 2011

@carrie84 aj mne sa velmi paci ten jogger, inak kvoli nemu som chcela surodenecky 😉 😀 sa mi paci, ze sa da odmontovat to jedno sedadlo a kocik vyzera stale super.. a tm jednoducho nepovedz, ze existuje sajdka a je po starosti 😀

carrie84
11. nov 2011

@maxara - snad si nemyslis, ze ho budem obtazovat detailami ako napr. ze existuje sajdka?! 😀 😀 I ked - on je v tomto had - on si to najde na nete aj sam 😝 😀 Jasne,ze cihnem aj bazos. A ak nie, tak kupim zase cez o-baby.de. Tak som kupila aj pre maleho a usetrila som 200e. V podstate som kupila novy za cenu stareho tu u nas (mali akurat nejaku akciu). Neplanujem kupovat novy kocik na slovensku - tu fakt nevedia, co zato pytat.

maxara
11. nov 2011

@carrie84 to hej.. inak kamoska mala od jane nejaky surodenecky a bola megaspokofon.. vraj taky klasicky vlacikovy, ze sedia za sebou a ona sama chodila v MHD s dvoma deckami s nim.. mala rozdiel 2 roky a iba ho vychvalovala

ludmila25
11. nov 2011

poradte my moze ma sef pred nastupom na pnku odhlasit z prac.zmluvy lebo dneska mi povedal ze ma musi potom odhlasit u uctovnicky aby neplatil a nevypisoval vykazi za mna ale je oboznameny ze som tehotna a ze mam prac.zmluvu na dobu neurcitu tak poradte my

rene82
11. nov 2011

@ludmila25 no prac. zmluvu ti ukončiť nemôže. myslím ale, že keď budeš PN, tak za teba bude po 10-tich dňoch platiť sociálka dáke odvody a potom, keď budeš na materskej, tak tiež. na to sa potom vypisujú také tlačivá. Keď sa teda nemýlim. ale zmluvu fakt nemôže skončiť úplne, keď si tehu, to je v zákone.
inak, keď ti dr vypíše PN-ku, tak jednu časť odovzdávaš v robote a tým to pre teba zhaslo. ostatné musí zariadiť zamestnávatel. potom mu prinesieš ukončenie PN-ky a nástup na materskú.

rene82
11. nov 2011

dnes som si volala po výsledky tripple testov a všetko ok. tak sa teším 😉

ludmila25
11. nov 2011

@rene82 presne to si aj a myslim tak neviem preco ide s takymi recami na mna co si mysli ze som sprosta ja mu ziadne papiere nemieniim podpisovat nato nech zabudne sprosta niesom supnem mu papier na stol o pnke a tym to u mna konci nech je rad ze mu ma kto robit a ne este usta otvarat

rene82
11. nov 2011

@ludmila25 určite nič nepodpisuj. inak tu na koňovi bola jedna baba, volá sa GAPA a ona sa v takom to vyzná. aj mne raz dávnejšie poradila. skús ju tu vyhľadať a napíš jej IP, že čo treba a čo nie a hlavne čo nepodpisovať. určite ti poradí. 😉 (teda ak tu je ešte aktívna)

ludmila25
11. nov 2011

@rene82 dakujem za radu skusim ju teda vyhladat 🙂

rene82
11. nov 2011

@ludmila25 tu je jej stránka https://www.modrykonik.sk/fotoblog/gapa/ napíš jej tam IP