Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
Boze ludia, na nasich uradoch nieco vybavovat...este ze mam na to teraz cas a hlavne dost dobre nervy a pochopenie s uradnikmi, kedze som studovala verejnu spravu 😀 Ale neskutocne pomaly sa dopracovat k niecomu konkretnemu a to uz teoriu vsetku mam z netu nastudovanu...oni ani tu teoriu nevedia, nieto este prax 🙄 Ja sa ale nenecham odpinkat a nech si to len pekne prestuduju a precvicia, aj ked nakoniec nikam nepojdem, myslim to Belgicko 😅 .
Nakoniec asi ten proces niekam napisem, ako navod, nech to niekomu pomoze, ked ja som uz nic taketo nenasla....
Idem z poradne...všetko je ok a ako som si myslela doktor mi nechcel veriť, že pohyby cítim už 17tt...asi som mala zavolať dnu manžela aby mu dosvedčil aké kopančeky mu malinký uštedril do ruky v tom 17tt 😀 a zajtra ideme na morfo tak sa tešíííme obaja a dúfam, že bude všetko ok a že z pipíka nebude pišuľka 😀
ináč baby ja si tiež raz za čas doprajem kúpeľ aj so soľou 😵 takto malého vyprovokujem stále k pohybu 😀 podľa mňa to nemôže nejako príliš škodiť, samozrejme netreba preháňať...
@atreyu ja uz sa tiez neviem dockat ako ma sestricka bude presviedcat ze nie je mozne aby som citila od 17teho tyzdna a bude mi nanucovat ze to bolo urcite az po 20tom 😀 tak neviem naco sa potom pytaju 😀
@atreyu @danka.chomka - mna o tom presviedcala doktorka, ze urcite nemozem citit pohyby - ze to budu len stahy maternice 😉
@danka.chomka kazda mamina citi pohyby rozne ja som pri poslednej dcerke citila pohyby od 16 tyzdna a doktorka to nie je mozne a ja ze hej a dcerka sa narodila o 2 tyzdne skor presne podla pohybov tak ver svojmu instinktu a teraz som opat zacitila prvy stukanec uz v 16 tyzdni a je to v pohode vsak babo si zacne kopkat ked bude chciet
@atreyu @danka.chomka @carrie84 ja som zacala citit pohyby na konci 16 tt, v 17 tt som isla do poradne a doktorka sa opytala, ci uz citim pohyby, aby som jej to popisala. Ked som sa opytala, ci je to mozne tak skoro, povedala, ze samozrejme, vraj nie som jedina prvorodicka, ktora citi pohyby uz tak skoro. Potom mi to hned napisala do knizky.
@carrie84
@danka.chomka
@atreyu mňa o tom presviedča svokra, a ešte aj dnes mi to hovorila že sa mi to len zdá - a to manželovi malý skoro bradu rozkopol keď sa s ním rozprával 🙂
ináč ku kúpeľu - keďže ja mám tie sťahy maternice, tak mi lekár kázal si na chvíľku vliezť do teplej vody, nie na dlho a nie do horúcej, ale vraj aj si tam vleziem a potom sťahy necítim tak je to ok, a je to normálne, ak ich cítim aj potom tak to nie je moc dobré ... takže občas si teraz vleziem ale chvalabohu necítim nič. Počítam si tie sťahy ako blbeček ale je to v norme 4-5 denne, iba jeden deň som mala 8x. Ale určite to nepreháňam ani s teplotou ani s dĺžkou. A ináč ste tu spomínali masáže. Mne strašne bolieli kríže a po masáži ma to úžasne prešlo a teraz je to super 🙂
dnes mám tú kontrolu, tak sa tu snažím naučiť asi 5000 strán a pripraviť si práce a dokumenty za posledných 6 rokov, no des, Som úplne vymletá - tehu demecia na 100%. A ako naschvál mi baby ochoreli takže som tu skoro sama - ak o licenciu prídem a nespravím dnešné kontroly, tak by som ich musela prepustiť, no a to by bolo dosť blbé ... tak mi držte palce 😝 sú to samé ženy kontrolorky ale staršie takže asi moje tehu problémy už majú za sebou, a akosi im je to šum a fuk ... ach jaj jaj
Ahojte dievčatá, práve som sa vrátila z poradne 🙂 , bábätko je uložené v ľavo dolu - priečne, sme v popredí o 1 týždeň, vážime 330gramov, a máme pipíka - takže znovu sa nám potvrdilo , že CH a toto je už definitívne 🙂 , dr. mi má zavolať na zač.decembra - pôjdem na 3D - keďže ho má i v ambulancii, tak sa na termíne dohodneme. Chrobáčik sa nám krásne vrtel, jednu rúčku mal cez ústa, druhú vedľa tela, a nôžky - turecký sed 🙂 , vyšetrovala ma aj za spodku - všetko o.k.
Tešíme sa veľmi , že sme v poriadku 😵 😵 😵 😵 , pekný deň všetkým 🙂
Caaaute, som doma..
tak dr je trupik.. velice sa cudoval, ze dnes len UTZ ideme robit, ked pred dvoma tyzdnami som bola na poradni a o dva dalsie idem znova 😒 ale ked aj sestricka potvrdila, tak si asi spomenul 😖
Pomeral co mal, teda obvody hlavicky, bruska, dlzku nozky.. vazime asi 440g 😵 no a pohlavie mi nepovedal, lebo maly sa tam metal, ale ked prislo na okukavanie, tak si sadol na moj mechur 🙂 lumpisko
Najprv som sa zaujimala, ci vidi, ale potom som sa prekecla, ze maly aky je neposedny a potom som teda rychlo dodala, ze podla dr Brestanskeho zo 16tt by to mal byt MOZNO chlapec.. On mi to sice povedal naisto a Holan tiez, ale Holana som vobec nechcela spominat a schvalen som to tak formulovala, nech si nemysli, ze ho testujem, kedze som sa pytala, ci vidi..
No a hned sa toho chytil, ze ja som vam vravel, ze v 16tt je este skoro na UTZ, nechapem, co ste si mysleli, ze vam povie 😝 vtedy som si zahryzla do jazyka.. lebo odpoved haaalooooo je 2011 sa mi zdala pomerne provokacna.. 😒
Takze o dva tyzdne znova, rovno aj na poradnu 😒
Baby, už niekoľko dní si všímam, že moja malinká reaguje na niektoré pesničky. Len neviem, či sa jej práve tie páčia alebo nie 😒
@huterika ďakujem, ja som zacítila iba raz, aj to pred cca. 4 týždňami, akoby položilo na mňa rúčku zvnútra. to bolo veľmi pekné.. 🙂 dúfam, že sa upokojím 5/12 na poradni. tam by sa malo robiť tiež sono, aj v teho-knižke je stĺpček pre 24 tt.. už sa teším, kedy ho znovu uvidím, naposledy som videla v 12tt a robilo tam také kúsky, aj lekárka sa na tom bavila 🙂 vidno, že je po tatikovi 😀
@strihalka ja cítim hlavne takú akoby bolesť, keď sa zohnem 😒 takže to nerada robím, ale sa nečudujem, chúďa malé, takto sa tam krčiť.. 😕 vraj prvé pohyby sú akoby pohyby čriev, tak tých by zopár bolo, lenže s dg. syndróm dráždivých čriev 😅 to nie je bohviečo 🙄
tak mne vam zienky zacalo byt odveci zle. na hanbu sveta v 21 tyzdni? to moje dieta nie je nejake pomylene? na vracanie cely den hocico zjem je mi blbo, skusim si uvarit poliekvu ci mi nepomoze lebo fakt nesom schopna nieco zjest bez toho aby som potom 4 hodiny nepredychavala tyčku. nerozumiem tomu, ze takto neskoro. ☹ nema s tym niektora skusenost?
@danka.chomka aj ja som to mala, tak dva tri dni, minuly tyzden. hned ako to skoncilo, skoncili mi rovno vsetky jedalnickove obmedzenia ( doteraz som netolerovala sladke, ani paradajky). do piatka mi bolo zle zo vsetkeho a od soboty srotojem vsetko zaradom ako o zavod 😀
@danka.chomka chcem ti odpovedať a nezmačknem "že sa mi to páči" - prepáč cicka, ....mne je tiež už asi 4 deň zle, dnes som sa skoro dovracala v autobuse - sedela tam taká pani, čo fajčí a mňa to napína....keď zjem niečo sladké tak mi je z toho zle " na grc"....akurát som to dnes spomínala dr. že mi je zle stále, a ona, že presne pri 1.tehot. / dievča/ jej nebolo zle , a pri 2.tehot / chlapec/ až do pôrodu....takže ešte polovicu tehot.vydržať, a potom už bude dobre 😉 , mne je zle i z pomarančov, ale napriek tomu 1ks zjem....niektoré polievky a jedlá ma stále napínajú i pachy.
@sunday1 aj môj malý reaguje na veľmi rytmické pesničky 😀
@elfka.elfka joj ani nevies ako si ma potesila, lebo ja to takto intenzivne pocitujem od vcera poobedia tak verim ze to bude len nieco chvilkove ako u teba a potom sa mi opat vrati stadium blaha. samozrejema by nebolo malo moje lenive dieta len spi obcas sa pohne tak ma dava este viac do stresu lebo o nom ani neviem. 😒
@janka273 ved toto ze mne nebolo zle takmer vobec v zaciatkoch a uz vobec nie takto jak teraz. Muz tiez vcera si vedla mna sadol s vecerou tak som si len zapchala nos a zvrieskla na nho nech sa s tym prace tak jedol pri dreze v kuchyni chudak po stojacky 😀 mame ist v stredu s muzom do BA a potom do tatier do nedele tak sa ,,tesim" ked mi ma byt takto pocas cesty ☹
@danka.chomka Nechytila si nejakú virózu?
@sunday1 praveze sa to netvari ako viroza, ja mam vzdy teeplotu s virozou, je to skor taky konstantny diskomfort zaludocny... 😖 dufam ze to prejde aj som blbo spala dnes tak mozno telo tym ze nemalo dost oddychu tak zacalo zmatkovat a ked dnes dospim ze sa mi to zlepsi. 😕
@danka.chomka Tak snáď to nepotrvá dlho 😉
🙂
u nas dnes po vcerajsej 24 hodinovej hmle, viditelnost asi 2 mestre, konecne trochu vyslo slnko. Hned lepsia nalada.
Ja som dnes stravila den vyrabanim kolazi z fotiek a nasledne som synovi objednala 2 velke plagaty do izby, trosku zutulnit 🙂
Juuuj za chvilu uz ficim po neho do skolky. Moje mimco sa dnes krasne rozkopcovalo, ze uz to aj citit na dotyk a uz tak vyssie okolo pupka, tak s nim diskutujem cely den 🙂
Inak ja si s tymto bruchom uz neviem najst poloho poriadne na spanie, v noci ma aj mm upozornoval, ze co sa furt prevraciam 😀
@sunday1 náš malinký zasa včera v kine protestoval 😀 nemyslím, že sa mu to páčilo, skôr nepáčilo...od kedy začali reklamy kopkaaaaal prvú pol hodinu v kuse a potom každých desať minút, očividne mu ten hluk vadil... 😀 a som sa riadne narevala (boli sme na twilight) 😖 už mi to niekedy prekáža aká som precitlivená...
Tak ja si plnymi dusky uzivam den volna, cili PNku🙂cely den jsem prospala, bo jsme s muzem ponocovali do pultreti do rana a hrali carcasone 😀, ted jsem mela vychazky, tak jsem se byla provetrat a zse odpocivam🙂
Baby, ale nas je vela apriloviek 🙂 3.4.2012 ocakavame nase vytuzene babatko, ak by prislo aj o tyzden skor, tak by sme oslavovali narodky spolu 🙂 co by bol asi najkrajsi darcek pre mna. Nech sa vam vsetkym v pohode tehulkuje az do konca.
@sunday1 ja som tiež v úplnej v pohode...cítim sa v podstate skvelo od začiatku...aj do práce v pohode chodím a zvládam....akurát podľa mužovej rodiny som asi chorá a nie tehotná 😒 keby bolo po nich tak sedím celých 9 mesiacov doma na zadku a nič nerobím...minule som utekala od auta k obchodu (asi 100m) a videla ma mužova teta, no či som normálna vraj 😀

@ludmila25 - ono voda je vseobecne prospesna, ze? Najma proti smradu 😀 😀 😀 😀