icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

darinkazv
25. nov 2011

@sunday1 uuuuuuf, tak ty asi nemáš citlivý nos. lebo mne každý chemoprén neskutočne smrdí a vždy ma z toho hlava rozbolí 😀

strihalka
25. nov 2011

@darinkazv to jsem si myslela aj ja ze je to ten desny smrad🙂
no ja si zdvihnu sedacku a jedu dal, nebo si to popatnhu🙂

pimpilla
25. nov 2011

No baby ja mám známu na soc.poistovni a tá mi vravela že tehotným nechodia, pretože v takej diagnoze dobre vedia že sa simulovat nedá, tak si radšej nechavajú kontroly pre simulantov, ale tých prvých 10 dní čo platí zamestnávatel, može príst sám zamestnávatel, takže ak ste už po tak sa až tak nemusíte bát 🙂

urma
25. nov 2011

@beronsche no ja tiez mam placentu vpredu a doteraz som si nebola az tak na beton ista, ci to sem tam slabucke je babo, ale ked som sa v noci uz na to zobudila 😀 to uz som si isto nenamyslala a prvykrat to bolo take intenzivne, ze som aj rukou zachytila jemnucko. Neboj, kazdu chvilu to musi prist aj u teba. Ja som mala asi predsalen zlomovy ten 20 tt. ako z knizky 😀

strihalka
25. nov 2011

@pimpilla jsem sice tehotna,a le jsem na pnke od obvodni .-D...ale jsem jen 9dni, to bude krasna vyplata, k tomu manzelicek predemnou 14 dni pnka🙂)juuuj, t budou darekcY🙂

pimpilla
25. nov 2011

@strihalka aj ja mám tú taviacu pištol, a vyšla ma lacnejšie jak samotný chemoprén 😉 😝

strihalka
25. nov 2011

@urma no aj ja tedy budu cekat kdy nastoupi na hriste fotbaliscatko 😀

strihalka
25. nov 2011

BABY hodte na sklo nejaky recept, ci navrh co o vikendu uvarit?

pimpilla
25. nov 2011

@strihalka ahá tak to je iné, ked budeš chciet nadlhšie byt vypísaná tak od gynekologa a od toho kontrola nepríde 🙂 no to bude výplata presne na vianoce, že?

strihalka
25. nov 2011

@pimpilla hmm:( tak my ani nejake dary nechystame a aj jsme vsem rekly ze darcek prijde se spozdenim😀, chapou to vsichni z rodiny, takze super, ale uz jsem chtela neco pokoupit pro babo:-/ a to uz si jista nejsem ☹

pimpilla
25. nov 2011

Asi si idem zdriemnut 😔 krásný piatok (volakedy som sa v piatok chystala na disku 😒 pááá

darinkazv
25. nov 2011

@pimpilla no, ja sa radšej na to spoliehať nebudem. nerada by som prišla o tú almužnú, čo mi chodí. ja som vypísaná od gynekologičky. ale diagnozu mám napísanú, že dohľad nad inou normálnou tehotnosťou. a ženy v poradni, čo sú tiež na PNkách, tak vraveli niektoré, že už mali kontrolu. 😖

urma
25. nov 2011

@strihalka tak toto mi silnoo niekoho pripomina 😀 😀 v takuto hodinu zacat robit ranne aktivity..hoci spavam tak max do 7.30, lebo ma zobudi pes. Som mu za to vdacna, ze aspon aku taku moralku mam 😀 lebo zaspavam tiez dost skoro pri TV, niekedy ani panelak nedopozeram...takze vase nespave problemy su pre mna sci fi scenar...

pimpilla
25. nov 2011

@darinkazv jasné zaleží aj na tom aký region, ja som inak z takej malej dedinky, čo sem asi ani kontrola netrafí 😀

katkarv
autor
25. nov 2011

@pimpilla ja som bola vypisana od 4mesiaca a asi v 7mom mi prisla kontrola,ale to aj preto ze som od socialnej poistovne byvala len o ulicu dalej.Ked bola moja mama vypisana chodili k nej jak na klavir nech bola diagnoza akakolvek.Ja som zas pocula ze na dedinu chodia len ak je v tej dedine viac ludi v tu dobu na PN

urma
25. nov 2011

@strihalka ono ten pas v aute by mohol ubliziv v pripade kolizie alebo prudkeho brzdenia. normalne isto nie, teda v takychto stadiach...a ked este aj bundu mam ani ho vobec necitim. Ale rozmyslala som, ze si ho kupim, ked pojdem v decembri do BE autom 😒 pre istotu

pimpilla
25. nov 2011

@katkarv no tiež si myslím že je to nejak tak, tak vtedy som mala štastie že som z dediny ,mala som od nich klud 🙂

strihalka
25. nov 2011

@urma ked budes nepripoutana bude prudky naraz, ci brzdeni aci naraz ze zadu cizim zavinenim, jist ebude lepsi pas nez pohozenim oknme bez pasu 😠

urma
25. nov 2011

ja som nedodorzovala vychadzky, teda spravila som si svoj vlastny rezim a tie doobedne si posunula na poobedie a pripojila ich k tym na papiery 😀 ale veru som chodila do schranky castejsie, ako normalne s malou dusickou, ci tam nahodou nenajdem daky pozdrav so socialnky 😅 . No ale vraj potom keby nahodou vas vymakli nedoma 😉 treba dodatocne od lekara razitko, ze praaave v tom case ste boli u neho. horsie, ked je to cez vikend, to potom asi uz len pohotovost 😉

urma
25. nov 2011

@strihalka ved to jasne, ja by som si nedovolila ist autom nepriputana a este aj vedome. ja som na to poserkoo. je to uz taky spravny navyk 🙂 len ked pojdem 1400 km tak fakt asi by som sa mala poobzerat po tom tehotenskom pase.

darinkazv
25. nov 2011

@strihalka vieš, to je to isté riziko, ako keď nie si tehotná. jedna naša známa preletela oknom pri náraze a prežila a jej manžel, čo bol pripútaný, tak mu pás preprezal krk pri náraze. nikdy sa dopredu nedá vedieť, čo ti skôr pomôže. ale v tehu by som fakt radšej sedela na vyvýšenej sedačke a tak bola pripútaná. veľmi sa mi páči ten podsedák s tým, že ti stiahne spodný pás pomedzi nohy. ja to teraz ale neriešim, lebo auto nemáme. pri prvom tehu sme dosť jazdili, bývali sme so svokrovcami, tak sme mali auto dennodenne. vtedy som si zadok podkladala vankúšmi, aby som bola vyššie 😀 😀 😀

strihalka
25. nov 2011

boze jsme nasr.....muzt v praci, ze pry musi neco dodelat...kdyz tam v pondeli nebude...kde budes? no preci na sluzebce...aha to si mi nerikal..hm..jsem zapomnel...... a kdo pujde s autem na servisku, ktera je objednana na 7hodinu ranoa trva to min. 2hodiny, kdyz ja jsem na neschopence a ty budes pryc? a sakra, na to jsem zapomnel....ale ja tam jet musim....super zacatek vikendu☹

strihalka
25. nov 2011

@darinkazv ano urcite by jsem radjei zvoalila nejaky osltar nez reseni bez pasu...tot muj nazor

urma
25. nov 2011

@strihalka ja ani neviem, ze ma byt vikend, keby nenapises 😒 takze ja mam vikend cely tyzden, ziadna zmena, ziaden muzicek, co by ma vytacal 😉 takze ziadne strachy, vikend budete mat prima a servisku proste prelozte. nebudes sa tam ty predsa v takej kose 2 hodky niekde v garazi trtosit a este aj riskovat nemocensku davku pod stromcek...

strihalka
25. nov 2011

@urma problem je asi jen v tom, ze je to prvni servicka po vyrobe a uz jsem ted na nule....takze nevim, ci by se servisakum libilo, ze prejizdim pres kilometry, aby mi to servisku potom zdarma uznaly☹

urma
25. nov 2011

@darinkazv hmm, ale ja som vysoka, ja uz nemozem podsedak ani podusku, ved by som nevidela v tom nasom malom aute na cestu pred seba. Ale je myslim este aj iny daky ten pas, niekto si ho tu aj kupoval este na zaciatku.

urma
25. nov 2011

@strihalka jaj tak.no ale nech sa mus stara, ved ty teraz jazdit nebudes na PNke 🙂

strihalka
25. nov 2011

@urma je to moje auto😀, on mas svoje.-D xi xix xi🙂

urma
25. nov 2011

@strihalka sakra 😅 Ale nech, ved ty si za jeho manzelka milovana 😀 😀

maxara
25. nov 2011

Caute krasky
ja sa od rana snazim napisat,ale hovno hovno zlata rybka, akvarium nebude 😠 Ninka teraz spi, ale uz sa urcite kazdu chvilku zobudi. Takze len rychlo pisnem, ze zijeme a sme ok. Vcera boli u nas nasi a ked odisli a uspala som Ninku, tak ma chytili brutalne krce do podbruska, hned som si lahla na gauc ☹ Mm bol na teambulidingu, tj husacine v Grobe a uz som rozmyslala, ze mu brnknem, ale potom to povolilo a preslo.. Som sa normalne zlakla, lebo nezvyknem panikarit v atkychto pripadoch.
Zajtra mame oslavu u nasich, jedine na co sa tesim, su rezne a salat 😅 ale mozno teda ked neocakavam ziadne pozitiva, tak budem asi milo prekvapena, nie?
A este ma napadlo, ze som si objednala dost vela mydlovej hmoty na vyrobu domacich glycerinovych mydielok, tak buduci tyzden ked dorazi, sa budem realizovat 🙂 velmi sa tesim.

Pozeram, ze ste sa bavili o glukozovom teste. Robi sa 24-28tt vtedy hocikedy a kazdy lekar ten test robi inak. Moj to robi tak, ze sa rano po zobudeni vycikam do skumavky, potom si zarobim 75g glukozy do studenej 3dcl vody, vypijem, pozriem na hodiny a o dve hodiny odvtedy klopem sestricke, nech mi vezme krv. A ocuram u nich znova papierik. A sestricka mi citron nezakazala, ale zrovna som ho nemala doma a vypila som to v pohode so zapchatym nosom, to necitim chut. 😅
A ked som bola na tom teste u original diabetologicky, ta ma donutila dojst na 7mu, zobrala krv, zarobila glukozu do salky, samozrejme bez citronu, posadila ma na chodbe, ze nesmiem ani chodit, vraj to ovlyvnuje, potom o 8mej krv a o 9tej krv. A medzitym som skapinala na chodbe unudena k smrti, vedla smrdiaceho uja.
A este mi ho raz robil moj obvodak a tak, ze mi zobrali krv, zarobili do vody glukozu, poslali ma domov, dovolili mi medzitym pit ale max 2 deci cistej vody a o dve hodiny som mala dojst na krv. Ziaden moc.
Takze tri testy rozne urobene u troch roznych dr 😉

Co sa tyka pasu v aute, viem ze je povinnost pas mat a nemat ho moze ktokolvek, kto ma nejaky vazny dovod ho nemat a ma na to potvrdenie do lekara. Takze ak aj tehula ma potvrdenie, tak nemusi.. osobne si myslim, ze radsej pas mat a neburat 😝