Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
Tri dni som behala po Prahe, všetky možné pamiatky a múzeá, krásne to tam je. Chrbát si necítim, svalovica v lýtkach neuveriteľná. Uff to som si teda dala. A inak, musím sem už fakt konečne dať aktuálnu fotku brucha, ja ho mám bez preháňania obrovské, až sa bojím, že to nie je normálne. Vyzerám ako pred pôrodom, pribrala som zatiaľ 7kg. Katastrofa ☹ ☹
Ahojte krasky
a dobru noc 😅
nooo spanek tri hodky a hura na servisku s autickem 🙂)))))
tak nadsena fakt nejsem, nevim, kdo to vymylsel tak brzo rano☹
@strihalka krásne vianočné vecičky ... závidím tie prvé roky nakupovania 😀
ináč som teda rada, že sem nechodím večer, lebo by som asi zjedla všetko čo doma máme ... ja nemám na nič extra chute, ale zato mám neskutočnú chuť na čokoľvek čo sa dá zjesť ... a v telke keď niekto niečo je, to je ako za trest ... 😀 😀 😀 keďže kuchyňu máme o poschodie nižšie ako spálňu ....
a malý výcuc o spaní s dieťaťom ....
Čo teda odporúča Unicef aby ste zaistili bezpečnosť dieťatka, ktoré bude s vami spať v jednej posteli?
Matrac – rovný, pevný a samozrejme čistý. Treba ho zabezpečiť tak, aby dieťa nemohlo spadnúť z postele, ani vpadnúť medzi matrace.
Teplota v spálni medzi 16 – 18 °C. Prehriatie je veľmi nebezpečné!
Domáce zvieratá do postele nepatria!
Ľudské mláďatá patria k cicavcom, ktoré sú fyziologicky prispôsobené na kontakt s matkou – ten je základom optimálneho vývoja dieťaťa a udržania laktácie. Deti, ktoré spia s rodičmi sú dojčené cca 2 x častejšie ako deti, ktoré spia osobitne. Na prvý pohľad informácia, ktorá nám „umožní sladký spánok“. Ale....! Štúdie ukázali, že práve tento element – častejšie dojčenie v noci - viedlo k 2x menšiemu množstvu prípadov úmrtia detí na SIDS!
Deti a matky, ktoré spali spoločne sa i častejšie budili. Autori výskumov sa domnievajú, že práve toto môže mať ochrannú funkciu pred SIDS.
Ahojte kocky, rada by som sa k Vam tiez pridala - termin mame 8.4.2012 🙂 niekolko tyzdnov Vas uz sledujem, len nikdy nestiiiham aj nieco pridat... momentalne som ale na PN, takze mam cas 😀 bola som len trochu prechladnuta, nic vazne, ale kvoli drobcovi som radsej ostala doma... uz som ale fit, tak zajtra uz idem zas do roboty..
zatial nevieme ci to bude chlapec, ci dievca - manzel to nechce vediet, takze nemozem ani ja (inak by to bolo hned vonku 😀 )
musim sa priznat, ze s pripravami za Vami dost zaostavame - zatial to mame vymyslene len v hlave - co vsetko treba kupit, aj kociky sme si poobzerali, ale kupovat zacneme az po novom roku.. stale si vravim ako mame vela casu, len ten cas nejak brutaaalne rychlo leti, ved o chvilku su tu Vianoce a ani sa nenazdame je tu apriiiiil!
mimochodom som z dedinky blizko BA (kde sme sa prestahovali pred 4 rokmi), ale cely zivot som bola v BA, takze stale o sebe hovorim, ze som Bratislavcanka 😀 - aj rodit sa chystam na antolskej - tak sa tam mozno s niektorou aj stretnem.. tusim, ze jedna z Vas ma ten isty predpokladany datum porodu - na velku noc...
pred dvoma tyzdnami som bola na antolskej na morfologickom ultrazvuku - lekar sice vsetko odkyval, ze je v poriadku (vysetrenie trvalo asi 5 minut a na monitor videl len manzel 🙄 ), ale prizvukoval, ze ma zhorsene podmienky, kedze mam viac tukoveho tkaniva (ci coho) - sice to povedal tak velmi jemne - manzel ma nema tolko lubit a kupovat mi vela skladkosti, lebo potom zbytocne priberam a on nevidi tak dobre.... ale musim povedat, ze som bola dost zaskocena, vobec nie som "pri sebe".. sice som mala aj pred tehu par kil navyse, ale ziaden extrem... doteraz som pribrala 4 kila, takze len do bruska, ktore vo volnejsom obleceni ani nevidno... no nic, takze o tyzden si ten morfologicky mam zopakovat - lekar ma chce pre istotu este raz vidiet, ked uz babo bude vacsie a bude vidiet viac...
na zaciatok som sa trosku rozpisala 😀 som trochu ukecany clovek xixi, asi preto som zatial nemala cas nieco napisat, lebo dvoma slovami sa to nedalo 😀
@strihalka snad kontrola auta dopadla v pohode 😉
@mius.brcko vitej mezi a cit se tu jen a jen dobre. Zatim tu cekam a cekam technik je taky na pnke, tak uz pro me jefde svagrova a jedem dom. Dam haji a pak se sem vratim. Vrrrrrr
@strihalka Dakujeem 🙂
@ava11 to si viem živo predstavit, ja chodievam tiež často do Prahy ,mám tam krstnú mamu, a pokaždým mám obrovskú svalovicu , ked to tam všetko prejdem, prvá návšteva smeruje vždy na Karlov most, tam sa mi velmi páči,takže určite aj napriek svalovici si si to užila, Praha je fakt krásne mesto, a k tomu brušku , ja ho mám tiež moc velké, síce som druhorodička, ale takéto som pri prvom mala v 7 mesiaci 🙂
Dobre ranko
tak moj vikend bol ehm.. dovideniaovy 😒
Nemala som cas sem ani nakuknut poriadne a ked som aj vecer nakukla, nemala som silu pisat.. opat by to bolo nieco stazovacie, tak som si to odpustila 😀
Ale teda v skratke, v sobotu oslava dopadla bez vyraznejsich emocii, opat som si uvedomila trapnost a upadkovost mojej najstarsej sestry, nastastie som nemala sviatok ja 😀 takze ja len ako taky nezavisly pozorovatel mozem napisat, ze nepochopim, ako jedna matka svojmu 8 rokov oslavujucemu decku nedokazala za cely jeho zivot ani raz dat k narodkam tortu 😔 ved ju nemusela kupovat predsa ☹ . Samozrejme druha segra (tych mladsich synov maju rovnako narodenych, len su od seba 2 roky, ale teda oslava spolocna vzdy) svojmu 6 rocnemu kupuje tortu kazdy rok, aj teraz ale kedze vzdy to bola automatika pre tu prvu, ze torta je pre oboch, tak na druha dala spravit tortu ako velku 6tku, akoze natruc.. ale tej starsej to aj tak nedoslo 😒
Darceky co si dali ani nekomentujem, kazdopadne najstarsia dala tomu druhej sestry synovi take polopapierove lietadielko za 0.50e a este mu ho aj ten druhy 8 rocny zbalil domov. 😒 traaapneeee..
A v nedelu sme nasim malovali obyvacku. Ani nejdem pisat, ze som skoro osedivela vo strvtok ked sme vyberali farby (ktore oni uz mali vybrate - vanilkova fialkova), tak vcera som to mala na tanieri, ze mohol kupit bielu a prifarbovacky, ze na nom chcel predavac zarobit a aj zarobil, lebo zas mu ostalo vela farby.. 😠 no ale keby chybalo, tak by inak pindal. A ked sme natreli fialovu, tak pindali, ze to je tmave, ze oni si mysleli, ze bude svetlejsia a do druheho nateru ccheli drbnut bielu.. 😠 nastastie som natrela stenu za radiatorom, ktora rychlo uschla a farba bola uplne svetla, tak konecne pochopili, ze keby do nej drbli tu bielu, tak by to vyzeralo iba ako spinave 😖 OTRAS.. teraz sa budem liecit mesiac 😀 😀
a navyse, moj oco je strasne nervavy a ked sa mu nieco nedari, tak vzdy vysype sprsku oplzlosti a teda v poslednom case je 3minutovy zachvat picovania vo frekvencii asi kazdych 10 minut 😖 Takze predpokladam, ze maly ked sa narodi, tak prve co urobi, brutalne vypicuje sestricke a doktorke a Nina sa prida ☹
No a pozitivum vikendu je, ze tusim vo stvrtok som malovala dva take podobne obrazy, dost velke a mm mi ich uz aj zavesil, tak aspon toto. A este to, ze ideme si vymenit stare auto za trosku mladsie a cez vikend sa stihlo opravit a dnes rano by ho mal ist ten majitel odhlasit a nachystat pre mm, tak mozno uz dnes vecer ho budeme mat 😵
@pimpilla
@ava11 babulky. Musim povedat ze praha je krasne mestp, nakolko sem v nem zila 27let,ale je krasne tak na pamatky, na tyden se tsm zrelaxovst supky hupky domu.
Rok ziji v Ba a jrstly uz muzu porovnat, rak tu je omnoho klidnejsi zivot, zadny stres, vsude kousek
.....Praha je v tomto smeru neosobni, vsude samy cizinec a to doslova
Jsem rada ze jsem tu a do prahy do toho stresu jedem jen obcas.
@mius.brcko 🙂 vitaj.
inak je nas viac, co mame okolo tej velkej noci termin.. ja to radsej nikomu zatail nehovorim, ze to vychadza tak nejak, ale tesim sa z toho, lebo na sviatky aspon neplanuju cisarske, ani tesne pred ani po, takze by malo byt v porodke volnejsie.. tiez sa chystam na antolsku a tiez som zial ukecana 😀 tak sem vypisujem debiliny od veci 😀 ale snad mi to baby toleruju 😅 😅
@maxara dakujem 🙂
ahaa to ma nenapadlo, tak to uz znie lepsie.. mna len napadlo, ze bude "dovolenkovy" rezim a bude malo doktorov, sestier a pod.... a este k tomu ten strajk lekarov, kto vie ako sa to odzrkadli a ako dlho to potrva...
@mius.brcko no ja sa spolieham na to, ze hadam do aprila to uz nejako poriesia 😔 rodit na nejakom ocnom za asistencie radiologa sa mi teda nechce ☹
dobre ranko kocky, slintam tu pri pocitaci ako pisete o jedle a cerstvo najedena zas vstavam a idem mlsat, takze dakujem Vam 😀 tiez som momentalne ten typ co hadze piate cez deviate, po hurke so zemiackami a kapustou som jedla kolace a zas hurku a zas kolace.. brzdi ma jedine to, ze mi je opat zle, nemozem pecivo a nejdu do mna mandarinky, co spolu tvorilo 90% mojho jedalnicka, cize teraz musim zakazdym spekulovat co do zaludka.
kedze mi ostalo dost z dovolenky, do konca roka si beriem kazdy piatok volno a budem si uzivat predlzene vikendiky, neskutocne sa na to tesim, chystam sa usit patchworkovu dečku pre babo jooooj to bude relaaaaaax 😵
@maxara no si ma pobavila, hadam do aprila bude situacia uplne ina. ja mam termin na velkonocny utorok, teda vsetci este plni alkoholu.... ale zas ta atmosfera moze byt milsia, sviatocnejsia.... mne by sa pacilo, keby sa babatko narodilo cez sviatky, aj tak chystam kolace a pohostenie, malo by to svoje vyhody 😀
@elfka.elfka no ja by som bez mandariniek nemohla fungovat - papam ich na kila, ale tak mozno sa Ti chut na ne opat vrati.
baby sakr aenmluvte o jidle, ved ja mam hlad a nevim co k jidlu bych si dala, nikam se mi nechce, ted sjem se vratila ze servisky, auticko neopravene, ale serviska provedena, hold chby z vyroby se opravit nedaji 😠 😠 no fakt nastvana☹
no dam si deli a treba me neco napadne co dal😀
ze by spanek a dospat ranni vstavani?
@dennkaa to dufam ze sa mi chut na mandarinky vrati, taky uzasny vynalez prirody, sladke, male, lahke a chutnucke mnam a teraz papam ako nahradu ananas a cely jazyk ma uz z neho stipe, zlate dobre mandarinky...
@strihalka ahojky a ako sa citis? masaze zaberaju?
@strihalka ja som pred chvilou dopapala ranajky a tiez uvazujem co si este dat. Obed si este nemozem zohriat, je skoro a pootom by som nemala velmi co, ale idem napadnut kosik s ovocim - nemam ine vychodisko 🙂
A to nase miminko si tak kopcuje, ze mu prosto musim dat nieco papat :D
@elfka.elfka dakujem za opitani🙂
v patek to bylo super, sobota lepsi ale vcera opet zacaly☹zitra jdem na kontrolu, ale uz to nebudem prodluzovat, odpoledne mam pak jeste jednu masaz a uvidim jak se ke mne budou v praci chovat...kdyz to bude stejne, tak proste uz vylitnu na dr gynek., ze je mi zle z baerev a ze narazim uz brichem do krela a pak me bricho boli....tim ze mam placentu vpredu by hadam mohla neco udelat a enchat me doma na riziko.....☹
Ahojte 🙂 Ani sa mi nechce veriť, ale my sme už v ŠIESTOM mesiaci 😵 😵 😵

@dennkaa nooo presne.)
uz manzelik dela chlebiky.)jupiii, hamiiii 😀 😀 😀 😀
osttatni baby, taky tolik jite?