icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

andrejka1974
29. nov 2011

@ivanka.7 kazde dievcatko je ine ja ked som bola mala mala som asi 25 babik bezne som sa hravala na skolu, skolku a moja najmladsia dostala babiku ktoru vyzliekla a zahodila do kuta namiesto babik sa hra s autickami a v kociku nosi len svojich plysovych macikov vsak ma doma 3 bratov 🙂 🙂 🙂 a suknicku nechce vobec iba gate 🙂 🙂 🙂 teraz opat cakam dievcatko tak uvidim aka bude 🙂 🙂 🙂

katkadz
29. nov 2011

@janka273 HL (dlzka ramennej kosti) a FL (dlzka stehennej kosti), pri vsetkych tych cislach si presne nespominam, ale zda sa mi, ze mali cez 7 cm (?)..mam to totiz poznacene nie v cm, ale v tt... Pamatam si dlzku chodidielok - cca. 3,7 cm 🙂

lillienn
29. nov 2011

dievčatá chcem sa opýtať, či Vám doktor robí kultiváciu pri každej poradni, resp. či Vám ju urobil od začiatku tehu, lebo mne ani raz a kdesi som čítala, že by sa to malo robiť 😒

janka273
29. nov 2011

@darinkazv ja som bola v 19+3 na sone a sme väčší o týždeň , chrobáčik vážil 330g 🙂 ....len neviem, podľa čoho veľ.bábätka / zodpov.týždeň/ posudzujú, či podľa dĺžky kostičiek či váhy

janka273
29. nov 2011

@katkadz ja mám v knižke BPDxFOCD 48,6 , TADxAPD 154, FL 29,9.....a merali mi to v 19+3

darinkazv
29. nov 2011

@janka273 ja som mala byť 20+2. ale podľa meraní sme 19+4. BPD 46, AC 136 a FL 30. a k tomu všetkému je napísané 19+4 a pod tým celým 296gr. 🙂 srdce a tvár doplnia o týždeň, lebo drobec sa nechcel dobre natočiť 🙂 a čo som čítala, tak že váhu určujú podľa veľkosti bábätka 🙂

strihalka
29. nov 2011

@lillienn a ta kultivacie je co presne?

maxara
29. nov 2011

@katkadz jejda ze 3,7 cm chodidielka 🙂 to je mile..

@lillienn kultivaciu robil iba na zaciatku tehu, vtredy niekedy kedy odbery, urcite mi nerobi na kazdej poradni.. ale mal by mi teraz niekedy koncom roka robit cyto, no zda sa mi, ze potom este niekedy tak cca pred tym ako sa nastupuje uz na poradne do porodky, tak sa robi kultivacia na streptokoka.. mari sa mi nejaky 32tt asi aby stihli byt do toho 36tt vysledky 😅 ale ja tu dnes strielam pekne odboku, vsetko sa mi len mari a nic si nepamatam presne 😅 😅 uz som fakt jak debil..

lillienn
29. nov 2011

@strihalka ak sa nemýlim tak je to ster zvnútra, ktorý pošlú do labáku a zistia, či tam nemáš nejaké baktérie napr. mikózu alebo iné pliagy...

janka273
29. nov 2011

@darinkazv a AC je čože?

efci
29. nov 2011

tu to zije 😎 Ja dnes po dlhom case zase totalne unavena. Doobeda sme s mm obehli nejake nakupy, chcela som este dake vianocne ozdoby, boli sme aj kociky obzriet nazivo.,..ale s rozhodovanim som tam kde predtym, lebo neviem si vybrat 😖 a hlavne predavacka nemala ani potuchy ked som si od nej pytala ukazat aj vanicku, tak ma presviedcala, ze ina ako ta co ma neexistuje ach joooo.... A cez to doobedie mi tak vytravilo, ze mi po dlhom case doslo brutal zle od hladu.. Tak som dosla domov, urobila chytro obed a o jednej odchod do postele a vysla som o stvrtej. Takto nejako to u mna vyzeralo v prvom trimestri, co to malo byt dnes neviem.
Vy uz ste pekne viacere po morfo, gratulujem vsetkym k zdravym krasnym detickam, prevazne dievcatkam. Nas to caka v utorok 🙂
Pekny vecer vsetkym!!!

darinkazv
29. nov 2011

@janka273 veľkosť bábätka od hlavičky po zadoček by mala byť

janka273
29. nov 2011

@darinkazv aha 🙂, tak to ma nenapadlo 🙂 ĎAKUJEM 🙂

ivanka.7
29. nov 2011

joj, dievcata, to ste vsetky doma, ze si takto cez den a doobedie povybavujete, pobehate obchody a stihnete aj domov vyzdobit? Ja ked pridem z prace tak som rada ze som rada, max. dam umyvacku, pracku a vyvencim psa a potom som hotova 🙂

katkadz
29. nov 2011
strihalka
29. nov 2011

@lillienn aha, uz vim🙂 tak to mi delala 100% urcite jednou, takym papirkem a jestly i potom nekdy to uz nevim, uz jsem se soustredila jen na utz🙂

janka273
29. nov 2011

@katkadz ďakujem Katulka, uložila som si link 😵 😵 😵 😵 😵

darinkazv
29. nov 2011

@katkadz
@janka273 jej, tak našich 136 nie je dĺžka bábätka, ale obvod bruška? a myslíte, že je to ok rozmer na 19+4? ale tak dr. povedala, že je všetko v poriadku, tak dúfam, že áno 🙂

urma
29. nov 2011

@katkadz mi pride to chodidielko prekvapivo velke 😀

mrka2
29. nov 2011

baby,ale vam zavidim tym,co vedia, co cakajuuu... ja som strasne zvedava a nebolo vidno 😔 hlavna vec, ze male je v poriadku,ale tak velmi som chcela vediet 😅

janka273
29. nov 2011

@darinkazv http://www.maminkam.cz/velikost-plodu-v-tehoten...
veď určite máš ten rozmer bruška v poriadku, lebo sono to aj samo vyhodí,akému týž.t zodpovedá bábätko 🙂

darinkazv
29. nov 2011

@janka273 jj, dokina mi povedala, že mám prísť o týždeň, lebo nemohla tú hlavičku a riadne srdiečko skontrolovať, ale všetko ostatné, čo sme merali, tak má v poriadku. a všetko jej vyhodilo jednotne 19+4 🙂 tak je asi súmerne veľké tabuľkové 😀 a strašne bola zlatunká dokina. natočila mi monitor, všetko mi ukazovala, vysvetľovala. no konečne som zažila sono, ako sa patrí 🙂

carrie84
29. nov 2011

@darinkazv - jeeeej 🙂 To je super 😀 Aj my mame termin 20.4. A podla dr to zatial vyzera na babu - ale vraj pipik sa moze objavit kedykolvek 😖 😀

katkadz
29. nov 2011

@urma noo...asi nebude mat po mne 35-ky... 😀 dobre pre nu 🙂

janka273
29. nov 2011

@darinkazv konečne si narazila na super dr....tabuľkové bábätko 🙂, ešte sa narodí aj presne na deň 😵 😵 😵 😵

carrie84
29. nov 2011

Inak - ked citam o tom morfo sone - tak u nas trvalo cca.10 minut aj to nas doktor mucil otazkami, ze co si myslime o stave v zdravotnictve 😝

darinkazv
29. nov 2011

@janka273 😀 no, keď u nás v nemocke každý deň iný dr. robí sono. ale teraz som si už zapamätala, že utorky a piatky robí táto dr., tak budem len vtedy chodiť 🙂 "tabuľkové bábo" 😀 no, uvidíme, dokedy bude tabuľkové. naša prvá bola do 6teho mesiaca pozadu s veľkosťou a v 6. mesiaci mi aj brucho riadne vyhúklo (raz také, než dovtedy) takže aj malá asi vtedy riadne naraz narástla.

katkadz
29. nov 2011

@darinkazv neviem porovnat, lebo ja mam AC v tt - ale ked mas vsetko v poriadku, tak urcite aj toto je OK. Ja mam poznacene pri AC 21+3 (podla PM som 20+5)...a vazi uz 460 g...obvod hlavicky ma na 21+2 a BPD 21+0 - takze kazdy parameter ma iny tt - ale kym je vsetko OK, tak sa nestresujem

palmarmj
29. nov 2011

☹ ☹ ☹ ☹ ☹ No baby moj vylet v BB dopadol katastrofalne... na predajni nemali ani jeden z kocikov co som si vybrala... ani jediny... ☹ a predavacka nam silno chcela nahovorit romer Britax.. keby sme tam boli o 10 min. dlhsie tak mojho muza aj zlomi... lebo vraj supr kocik za super cenu... no mne sa nepaci ze ta sportova cast je nejak vysoko posadena... a ja som dost malicka tak ze to pri mne vypadalo dost komicky... Tak ze zas nic... musim si urobit asi vylet za kocikom s nejakou kamoskou na dlhsie... nie len taku bleskovku s mm... a snad to dopadne lepsie 😒

darinkazv
29. nov 2011

@palmarmj a v zv si nepozerala? v bambine alebo vo wittmannovom dome