Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
ufff, po celym dni zase doma a relax, no jeste zitra a volny vikend a jupi na vanocni trhy🙂 jen absolutne nemam silu citat vsechny ty prispevky......tak jedine co vim, ze se tu odehrala diskuze ohledne toho videa, to uz ma manzelik na straosti aby mi to stahnul, jen otazka, je tam dabing, neo aspon titulky?
Jinak ja mam maternici tak pod pupkem, nemam probelm si ji nahmatat, a citim krasne kdyz se babulku prilepi na placentu.)
Jinak zatim zadne pohyby, kopance jen tuleni s mechurem a s placentou.
Jinak my teda pijem prevazne ovocne caje, ael obcas si dam aj cerny caj kratce louhovany, neboi matovy, ale jen tak ovoneny sacek🙂
Jinak mam fakt pocit, ze to brciho roste pres noc, to je hruzaaa, desim se ...106 pres pupek...
@urma je pravdam ze to utika zbesile ale vsichni tu otazku ci cekame babatko pokladaji velmi opatrne.... ale i tak potesi ze nemusim se stydet konecen za svoje brichoa s hrdoti oznamit ze ano, ze cekame🙂
je hrozne mile, ze uz ho neschovam🙂 a uz aj citim ze tam enco je ze uz fakt mam probelm se ohnout.....
@strihalka ja som bola minuly tyzden v BA a stala sa mi uzasna vec. Prechadzala som sa v obchode s hudobninami a predavac sa nuka ze ako pomoze. ja na to, ze dakujem len sa obzeram a on na to: Nooo, obzerate sa viaceri! 😉 a ja taka natesena ze to ste prvy co si vsimol 😀 to nevyzeram len tlusto? 😀 a on ze nie nie to je ocividne a uz viete co to bude? Som myslela ze ho vybozkam jak ma potesil ze si vsimol 🙂 mi potom porpiall nech nam to dobre dopadne atd. zlate to bolo velmi. Je mile ze taka vec v dnesnom uponahlanom svete este cudzich ludi zaujme/potesi 🙂 tehotnej to dobre padne. 🙂
cavte babenky... 🙂
Citak zaujimavu diskusiu o cajoch... pisete o ovocnych, bylinkovych... ba aj cierny tu bol spomenuty... no ako je to so zelenym cajom????
@urma no ja som si ho veru nekupila, dala mi ho kolegynka v praci ale zostal fakt nedopity
@zlatulienka ja caj iba ovocny, tiez obcas tochu coly sa mi ziada a velmi mi chuti dzus z cierneho ribezle, ale vypijem aj ine
Ozaj babenky, teraz ma napadlo, pri kojeni mladsieho syna som vyskusala niekolko cajov.. aj ten znamy od LEROS...mimochodom mnohe maminky tvrdia ze prave od neho ich deticky plakavali a boleli ich bruska... a ja som nakoniec skoncila pri tomto... http://www.adcc.sk/web/potravinove-doplnky/deta...
je fakt chutny a mne sa teda po nom nenormalne tvorilo mlieko... a poradila som ho aj mojej sesterke, ktora bola uz na pokraji nasadenie umeleho mliecka a po piti tohto caju sa je vraj tak uprvilo, ze to v pohode zvladli aj bez umeleho mlieka...
pozeram na nete ci ta firma nema aj caj pre tehotne, ale nenasla som... Poznate ho niektora???
@dennkaa no u nas som len nahodne nan narazila v jednej lekarni... Je to madarska firma... a asi nie velmi znama... tak sa treba popytat... musim aj ja zbehnut kuknut ci ho vobec este dostat... viem len ze sesterke som ho najskor kupovala ja tu vo ZV...ona je z TT... ale potom nasla aj u nich jednu lekaren, kde jej boli ochotne ho objednat... viem ze je vraj dobre ho pit aj chvilku pred porodom, aby sa uz vtedy podporila tvorba mlieka... no su to vsetko len moje skusenosti... nie som lekar ani lekarnik... 😉
@dennkaa keby ho aj v tvojej lekarni nemali, ak im donesies nazov caju a firmy, tak by mohli byt schopne tety magistry ho objednat🙂 ja som im takto doniesla skatulu ryzoveho suseneho napoja co mi doniesla kamaratka - farmaceutka v Sturove a hned ho objednali a na druhy den som si ho mohla uz kupit🙂
@urma @darinkazv @teleranka
baby ja mam strasne rada medovku ( na med som alergická) takze si ho nikdy nesladim, ale citronik si dám... nikdy som sa v pití medovky neobmedzovala, mam ju nasušenú zo záhradky 🙂 a taktiež mám nazbieranú materinu dúšku , podbel, prvosienku...zihľavu , a kopu inych...ale vacsinou si miesam tieto co som vymenovala...podla toho na aku prichut mam viac chut 🙂
tehotenske caje mi od zaciatku nechutili, vyskusala som rozne...tak som si kukla co je tam akoze pomiesane, amiesam si to z vlastnych byliniek a je to omnoho lepsie.
Urologicke caje som aj ja pila na litre v nemocnici v polke 4.mesiaca ked som lezala so zapalom obliciek....myslim si ze je dolezite, aby sme ( kedze uz prvy trimester mame za sebou) v poslednom trimestri nenakombinovali bylinky, ktoré prekrvuju nadmerne maternicu a vyvolavajú predčasné sťahy maternice (kontrakcie) to až ked už budete chcieť ozaj rodiť :D
dobre ranko.... 🙂 co vsetky este spinkate???
krásne ránko všetkým aprílovkám 🙂
Dnes idem so synčekom a ocinkom na stretko s Mikulášom..jooj teším sa asi viac ako syn 😀
ja mám knihu Pre budúce mamičky (alebo tak nejako sa volá) a tam odporúčajú piť ovocné čaje, vodu, kávovinu (asi niečo ako caro - to mi strašne chutí, hlavne večer s mliekom) a ešte iné, ale už si nepamätám. No ale čo som bola prekvapená odporúčajú ČIERNE PIVO a ako jeho jedinú nevýhodu uvádzajú, že je kalorické. A ja mám teraz takú chuť naň 😀
Ahojte potrebujem poradiť...od včera rána v podstate mám taký kŕč v bruchu na ľavej strane...v priebehu dňa, bolí raz menej raz viac a raz tak, že sa neviem postaviť a pohnúť, cítim to miesto aj na dotyk...myslela som, že sú to zastavené vetry, ale v noci mi začalo tvrdnúť brucho 😒 a malý tak popritom kopkal, že som nevedela čo robiť...mám ísť do nemocnice?teraz ma to momentálne nebolí, len trošku na dotyk, ani brucho mi netvrdne, ale tak neviem...mám sa obávať a ísť alebo ešte vydržať?
@atreyu ja by som urcite zavolala svojmu gynekologovi, aspon sa poradis a uvidis co ti povie...
@atreyu možno sú to teo Braxton-Hicksové "kontrakcie, čo je neškodné niekoľkominútové stiahnutie bruška. Ale môže to trvať aj polhodinu. Ja som mala podobný stav ako ty minulý pondelok a pre istotu som zavolala môjmu doktorovi. Povedal mi, aby som si išla domov ľahnúť a po obede k nemu na kontrolu - kde ma vyšetril zo spodu (asi či sa mi neskracuje krčok maternice). Ale všetko bolo v poriadku, ukľudnil ma, že je to normálne, hlavne pri štíhlych ženách. Ale do budúcna, ak to bude nejaké výrazné, že mám radšej odísť z roboty a poležiačky s vyloženými nohami relaxovať. A ešte mi odporčil kúpiť si magnézium.
Tak pre istotu si tiež zavolaj, radšej sa ozvať doktorovi 100krát a za nič, ako raz a neskoro 😉
@darinkazv v lekarni na Zapade ho predavali.... ale to bolo asi pred dvomi rokmi, co som ho sesterke kupovala... (a mne pred piatimi 🙂) no urcite si ho zas pozhanam... vcera ked som ho tu hladala na nete nasla so aj tu na MK v diskusiach dve mamicky co pisali ze im zachranil mliecko.... je drahsi, stoji cez 2e... ale ak to ma pomoct... 😉
Dobre ranko
Ninka uz spinka, tak mam konecne po dvoch dnoch chvilku pre seba 😒 ale zato mam narobenych mydiel na dva roky 😀 ma to chytilo.. dnes este pobalim do peknych balickov a mozem zacat predvianocne navstevy 😀
Vcera mala Ninka svoj den, nemohla doobeda zaspat, tak bola nevrla a mrncava az do obeda, takze sme sa hrali a hrali cely den spolu, no paradoxne cim viac som bola pri nej, tym viac lumpovala a mala az tri urazy ☹ Rano si rozhryzla peru, ked sa prevratila s malou stolickou a hlavou trafila fitloptu. Potom vecer sa liepala zrejme na skrinku, zatial co som odbehla na wecko a vysypala sa z nej a roztala si obocko a na licku ma tiez taky sram.. no a ako bonus, par minut nato treskla zo stolicky v kuchyni a ma na cele hrcu, este aj na druhej strane ako to lice.. ach jaaj ☹ moja laskonka uboha..
Pridavam foto jasaveho uraznika a mydielok 😅 a prajem pekny dnik
@maxara ona je jednoducho bohovska 😀 okamzity usmev ma clovek na tvvari ked ju zbada 🙂
@zlatulienka
@certica22 ja sa pridavam do klubu ja uz mam aj cez 10 kg.... ty kokso, ale ja sa tak vobec necitim...fuha vcera som mala z toho aj depku, ze ci uz nejdem jest alebo co... Ja sa citim naozaj dobre. A hore to este pojde, to je iste, minimalne uz len keby si vsetko bralo babatko tak to este od teraz priberie tie tri kilecka... 😎
Ja viem, ze u mna je to len o tom, ze sa nehybem co doteraz som min 3krat v tyzdni chodila cvicit... Teraz sa najem a lahnem si...konecna.
No tak som sa aj ja zo srandy zmerala cez brucho, tak priamo cez pupok mam 100 a pod pupkom kde je najsirsie 105 cm 🙂
Caje ja nepijem, ja uz ked si caj uvarim tak to musim byt chora. Rano mam bezkofeinovu kavu (ked boli hlava tak normalnu), dost mi chuti dzus mix pomaranc+mandarinka+hrozno a inak cez den vodu s velkym obsahom Mg. Colu mam tiez v zasobe bezkofeinovu. A s tym pivom potom na kojenie ja som pila nealkoholicke, to mi tu poradili. Ale baby fakt nestresujte este s kojenim, kazda bude kojit ako sa jej bude dat, riesit bude treba danu situaciu, na to sa aj tak neda pripravit, bud to pojde alebo nie.
No idem ja varit obed.
@danka.chomka 🙂 to hej, na nu sa dokonca ani neda hnevat 😅 a ma absolutne odzbrojujuci usmev 🙂 uplne ju zboznujem.. A ked naspuli pusku, akoze je oduta, vtedy odpadavam 😀

kočky k tým čajíkom, ja som teda čajová veľmi, bola som úplne nešťastná z toho koľko byliniek nemôžem, radila som sa aj s mojou dr a tá mi povedala, že v 2. trimestri s mierou môžeme v kľude všetko takže ja si raz za čas dám aj mätu aj materinu dúšku aj medovku... Zašla som potom do čajovne, kde mi tetuška poradila čaje ktoré určite môžeme, mala namiešaný mix pre tehotné, potom som si kúpila roiboos, ten je chutný a veselo ho môžeme lebo vôbec neobsahuje kofeín ani žiadne škodlivosti. No a keďže ja mám averziu voči ovocným sáčkovým čajom lebo mi to príde akoby som pila čisté umelé farbivo, tak mi teta poradila povariť sušené ovocie, to je vraj najzdravší a najlepší ovocný čajík a mala pravdu 🙂 Kúpila som si zmes sušeného ovocia a ovocný čajík si robím z toho, výhoda je, že sa z toho človek aj naje a aj črevá poďakujú :D odvtedy nemám problém so zápchou...