Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
ináč Vám chcem popísať ako bol dnes manžel nakupovať ... musel ma čakať a tak sa vybral do obchodu a len čo ma videl mi kričal že nakúpil a vytiahol krásne dupačky s čapičkou a vraj to bol najúžasnejší nákup, lebo pani sa mu predavačka prihovorila a pýtala sa aký je malý veľký, aké farby sa mu páčia, čo by chcel ... a keby sa vraj neovládal, tak už máme celú výbavičku. Ešte aj veľkosť trafil 🙂 akurát ho asi budem musieť držať nakrátko, lebo za chvíľu budeme mať doma všeličo ...
Dobre neskorsie ranko babulky.
Vcera som bola s tou mojou sage-femme a pytala som sa na tie kopanceky, co sme niektore citili velmi dolu a povedala ze je to normalne ze kopka dolu, kedze mame maternicu este stale dost nizko a postupne ako sa bude zvcasovat a stupat vyssie tak budeme citit vsade mozne kopanceky, ze sa nemusim bat a skusala aj krcok nejako zospodu prstami a ze je zatvoreny tak je to ok. Zmerala tlak 12/7 😀 tu su ine miery, u nas tam davame este nulu 🙂 prvykrat som na nu pozerala, ze co je to za tlak 😀 Inak milacikovi bije srdiecko 147uderov za minutu 🙂 popocuvala ho takym "perom" akoby.
Len co ma prekvapilo najviac bola moja vaha, vobec nerozumiem preco zasa mam 61kg (175cm) tak ako pred mesiacom 😒 a tak ako pred tehu... ked som bola na SR tych 2 apol tyzdna vaha ukazovala od 62,6-63,3 podla toho ako som bola najedena a kedy som sa vazila, no a teraz tu vo FR opat na rovnakej vahe... Viem ze teraz riesite hlavne priberanie, len ja teraz nechapacky ako je mozne ze niekde mam o 2kg viac a niekde rovnako.
Aaaaa dievcence drzte mi palce o pol 3 som vyslana sama ist do labaku, ktory netusim kde je a nikdy som tam nebola (google maps 🙂), tam si u niekoho vypytat predpis na glukozu, ist s nim do lekarne ktora je otvorena, vypytat to a este plus flakon na moc 😀 jooj to bude pre mna asi adrenalinovy zazitok sa dorozumiet rukonohencinou a najst to vsetko 🙂
ahojte kočky 🙂 prepáčte, že vám sem vstupujem, ale z dôvodu sťahovania potrebujem predať vecičky pomojej dcére, tak ak máte niektorá záujem, kuk moje inzeráty 😎
@takitak ja som trosku nechapava, tak sa pre istotu opytam ece raz. ze nie je dobre si hladkat brusko ci chytat si ho? ked mame problemy? mne sa uz zacal skracovat krcok maternice, ale uz sa citim lepsie, uz tolko neplacem, dokonca aj pohyby citim a vtedy strasne citim potrebu dat si ruku na brusko.
@teleranka podla mna to je riadna blbost 😒 kazde dietatko potrebuje citit mamu a to nielen z vnutra ale aj cez dotyky, ja svoje dietatko hladkam neustale 🙂 to su podla mna podobne reci ako s niektorym jedlom, ze tehotna nemoze, ked si dam obcas zo vsetkeho troska tak sa babu nemoze nic stat samozrejme nehovorim o vysoko rizikovych potravinach ako je surove maso, vajicka...
skus sa na to spytat svojho doktora a uvidis co ti povie...
Len vas tu chcem vsetky pozdravit, dnes ocakame draheho a tak nebudem mat cas, vlastne uz teraz som pozadu s planom 😖 co vsetko....
tak krasny den maminky dnes trocha umrznuty ale da sa mam super novinku bola som si pre vysledky z amniocentezy a vysledky su 100 percente ok velmi sa tesim kazdeho by som tu objimala ale teraz nemam koho som doma sama a aj sa potvrdilo bude to dievcatko mam z toho velku radost pomer sa troska vyrovna mam 3 synov 1 dcerku teraz druha v brusku este musim prebojovat to moje meno ja davam Sabrinku a manzel chce Rianku vsak v aprili uvidime kto vyhral 🙂 🙂 🙂 takze radost je super dnes sme sa s manzelom dohodli ze pojdeme na veceru pred mesiacom sme mali vyrocie ani sme nem,ali si ho kedy uzit ale dnes bude super uz sa tesim deti postrazi moja maminka aspon tu najmensiu vacsie deti sa obstaraju same 🙂 🙂 🙂
Ahojrw babulky, musim se pochvalit, uz to neni jen vzpirani l mechur, ale pekne se vrtime, vcera vecer se vytrcilo do boku. No neuvefitelny pocit, kopkani necitime ale toto nam to vynahradzuje
@vajanika27 no tiez si myslim..nedokazem si nehladkat brusko alebo na nom aspon nemat ruku. inak ja od zaciatku chodim k viacerym lekarom a kazdy z nich ma zakazdym na vsetko iny nazor 🙂)))) takze uz si len vybrat :p
@andrejka1974 velmi sa tesim! je to uzasna sprava! inak obe mena su peknucke, tak uvidite, ako sa nakoniec rozhodnete, mozno vam pri vybere pomozu aj "velki" surodenci. to je naozaj krasny predmikulassky darcek, takato spravicka 🙂
@vajanika27 dovolim si Ti oponovat. Ked som bola na zaciatku tehu v nemocnici na infuzkach, bola som na izbe s dvomi kockami, ktore mali vyslovene od lekarov zakazane hladkat a chytat si brusko kvoli riziku predcasneho porodu. Takze asi na tom fakt nieco bude.
@teleranka dakujem o babatku nevie nikto chceme si to nechat ako vianocny darcek to bude veselosti hura 🙂 🙂
@vajanika27 @teleranka ale napriek vsetkemu si aj ja hladkam brusko, alebo mam na nom polozenu ruku 🙂
@andrejka1974 aj ja gratulujem k pozitivnej spravicke a uzite si veceru ;)
My máme za sebou rušné dva dni, mali sme tu na návšteve kamarátov a poriadne sme si to užili 🙂 Predvčerom sme boli na vianočných trhoch vo Viedni a včera tu v BA, tak bolo úplne parádne. A ako bonus pôjdeme spolu v nedeľu na trhy do Prahy, aby sme mali čo porovnávať. Už len dúfať, že nebude veľmi zlé počasie, lebo to by som sa tak ďaleko netrepala 😀
Včera som bola na kontrole u hematologičky, výsledky ok, len mi dala ešte železo, že vraj moje výsledky nie sú zlé, len aby mala malinká všetko, čo potrebuje 🙂
ahojte dievčatká...dobrá správička pre tie čo zháňali mandarinky clementinky,tie maličké...dnes som ich kúpila v tescu a sú v akcii...tak hor sa za vitamínmi....
co sa tyka hladkania bruska, aj ja si samozrejme hladkam, hlavne ked ho citim, ale je fakt, ze ked si teraz tak spominam tak pri mojom porode, ked uz som isla tlacit a cakalo sa kedy bude kontrakcia, tak mi ju PA 'vyvolala' tak, ze mi tak skrabkala brusko a veru za par sekund sa kontrakcia dostavila...a vlastne aj v tych dnoch predtym ked mi robili ten monitor kde sa meraju kontrakcie, tak som na to vlastne prisla, ze ked si brusko tak intenzivnejsie hladkam, tak sa tam nejaka ta kontrakcia/tvrdnutie zvacsa zjavi.....takze podla mna asi v pripadoch ked vam tvrdne nejako nebezpecnejsie brusko, tak moc nehladkajte, hlavne nie nejako dlhsie a intenzivnejsie...
@dennkaa pre mna je to nepochopitelne ako mozu sposobit dotyky predcasny porod? ja netvrdim ze to nieje pravda, ale ja v tom nevidim ziadnu logiku...
@dennkaa a este ma teraz tak napadlo, ze kopance od dietatka maju podla mna ovela silnejsiu intenzitu ako hladkanie si bruska, toto je pre maternicu podla mna ovela vacsia zataz ako hladakanie si bruska 🙂 neviem mozno ze to je hlupost, ale niektori lekari maju menej informacii ako samotne mamicky, tak uplne vsetko by som im neverila 🙂
@vajanika27 pointa je hladkanie do kruhu, uz sa to tu vela krat pisalo.. normlane si polozit ruku na brusko alebo pohladkat trosku a potom o hodinku zas, to je fakt v pohode.. 😉
@maxara ja mam presne taky isty nazor, ze ked sa nic neprehana tak je to v poriadku 🙂
@dennkaa Vo Viedni sú určite krajšie čo sa týka výzdoby, ale zhodli sme sa na tom, že atmosféra je lepšia u nás (a aj jedlo 😀 😀 😀 ) Tam je to roztrúsené po celom meste a takto cez týždeň to zívalo prázdnotou. Som zvedavá na Prahu, aspoň budeme mať čo porovnávať a ešte by som veľmi chcela ísť do Budapešti, ale to neviem či časovo stihneme 😕
@vajanika27 mozne su to fakt vynimocne pripady. Ja len ze som sa s tym teda stretla uz v reale a boli to skutocne baby, ktore mali nariadeny pokoj na lozku - postavit z postele sa mohli len na WCko a do sprchy a nemohli sa dotykat bruska ...
Tiez sa s tym moc nestotoznujem, lebo bruska sa dotykame uplne spontanne kedykolvek pocas dna, tiez v sprche a tiez si neviem predstavit natierat si brusko bez toho, aby som sa ho nedotkla. Mozno je to presne tak ako pise @ancovicka30, ze je to v pripadoch ked nejako nebezpecnejsie tvrdne brusko.
Kazdopadne je to velmi dobra tema na diskusiu 🙂
@ancovicka30 tak ked budem uz v tomto stadiu tak si to isto vyskusam, ci som tomu mala verit 🙂 ja vdaka bohu sa citim super, zidane vyrazne problemy, tak dufam ze to dobojujeme az do aprila 🙂
@sunday1 mne sa veru vo Viedni paci vsetko viac 🙂 - je vsak pravda, ze sme boli vo Viedni zakazdym cez vikend a to je tam teda velmi vela ludi. Ja moc nepapam na takychto trhoch - takze mne ani o jedlo moc nejde - v zivote som nemala v puse cigansku (brrr), maso nie je moj velky kamarat, ale vegetarianka nie som. A lokse mam tiez radsej domace 🙂 Hi, som divna co?? Ale vyjst si s kamaratmi na punc je fajn - tento rok si dam nejaky nealkoholicky 🙂

@atreyu ja by som sa išla dať pozrieť, možno Ti dá magnézium, poležíš hore zadkom a bude ok ... budeš kľudnejšia - a teda ja doporučujem aj nehladkať nechytať - ťažko, ale musím povedať že je to lepšie ... mne lekár kázal to počítať a max 8x je v norme (ale niekde sa píše aj 15x), Je dôležité aby nebolelo. Tak preto radšej nech sa pozrie či sa neotváraš alebo sa neskracuje krčok ... a mne teda doporučil aj trošku kvalitného koňaku ... ale to som skúsila 2x a keďže ja vôbec nepijem tak mi z toho nebolo dobre ...