icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

dandelion18
2. dec 2011

@atreyu drz sa kocka a pozitivne mysli..

ivanka.7
2. dec 2011

@maxara s tymi infekciami - ak na ne nie si velmi nachylna a vies co "mas vo vani", tak by to malo byt v pohode. Ja si teraz vanu vzdy predtym umyjem (tecie nam do nej voda z pracky) a zlahka sa osprchujem a potom nie je dovod sa bat.

strihalka
2. dec 2011

@atreyu joj, v v situaci ako je teraz se octinout v nemocke, snad to slepak nebude a vse bude ok, drzkejte se s martinkem-.)bude dobre

strihalka
2. dec 2011

Dne sem tu prvni, tak preji odbre ranko 😀 😀 😀 😀 😀
Jen co jsem prisla z prace a z nakupu na vikend jsem si na chvili lehla a ups, pred chvili jsem se probudila, tak tu vecerim u konika 😀
My jdeme na vancni trhy zitra v Ba, synovci tam maji vystoupeni na prknech slavy, tak jdem kuknout, budou tancit, dame si detsky punc a pujdem zase domu🙂

atreyu
3. dec 2011

Baby dostávam každých 12-hodín takú štipľavú injekciu do zadku,pýtala som sa sestričky tak vraj na vývin pľúc malého ak by došlo k predčasnému pôrodu...TO ČO JE?!?!chcem byť silná kvôli malému,ale len revem :'( :'(

dandelion18
3. dec 2011

@atreyu je mi jasne,ze to nejde "len tak",ale ak je to len trosku mozne,skus sa upokojit-kvoli malemu,ale aj kvoli sebe.uvidis,zvladnete to a bude dobre.vsetky na teba myslime a silno drzime paste!

teleranka
3. dec 2011

@atreyu ahoj moja. No tie injekcie sa naozaj davaju ak hrozi predcasny porod, aby sa vyvinuli plucka babatka. Povedali Ti, co ti vlastne je??? dostavas aj nejake infuzie alebo magnezium? krčok maternice sa ti neskracuje? alebo sa otvaras? alebo preco Ti pichaju tie injekcie..... :(((((
moja drz sa, drobcek je bojovnik, budte obaja silni.... :(((

maxara
3. dec 2011

Dobre ranko damy..
tak hoci sobota patri k mojim dnom, kedy mozem trosku dlhsie pospat, tak dnes sme s Ninkou nechali spat ocka, lebo nemohol vecer zaspat a bohvie dokedy bol hore 😕

@ivanka.7 no ved ja sa nebojim.. len v ramci debaty o kupani a moznych rizikach som spomenula, preco este okrem predcasneho porodu sa neodporuca 😉 ja sa normalne kupem a to aj s Ninkou dokonca niekedy (teda to sa najskor osprchujem a potom mi ju mm prihodi do vane) 🙂 Ale kupem sa tak raz za dva tyzdne, inak len sprcha, tak si myslim, ze to rozhodne nemoze uskodit 😒 snad sa nemylim 😔

@atreyu veru draha, drzte sa silno.. velmi vam drzime palceky a mozno radsej nech ti daju tie injekcie, KEBY NIECO, ale ver ze nic take sa nestane a budete krasne v brusku az do aprila. Skus trosku prestat plackat ☹ skus sa nejako motivovat a mysliet pozitivne.. mozno ti urobi dobre, ked sa o tom porozpravas s nejakym dr. Ze co ti vlastne je.. mozno tie injekcie su nejako preventivne.. a teba to este stale boli? Mas aj krce? Ci len na dotyk?

janka273
3. dec 2011

@atreyu cicuška, tie injekcie dávajú skoro všetkým , ktorým sa napr. skracuje krčok, otvárajú sa, krvácajú....radšej nech máš preventívne tú injekciu v sebe, aby bábätko bolo v poriadku 🙂 , ....prosím neplač - to nerobí dobre ani tebe ani malému chrústikovi, snaž sa byť pokojná, aj keď viem, že to je veľmi ťažké .....skús sa spýtať na vizite, čo ti vlastne je. / alebo dr., keď pôjdeš na vyšetrenie/.....verím, dúfam, že ťa čochvíľa pustia domov a obaja budete v tom najlepšom poriadku 🙂 🙂 🙂 🙂 Držkaj sa moja 🙂

strihalka
3. dec 2011

@atreyu drzte se, vim, ze je tezke o tom mluvit, ci neco nakazovat, kdyz to clovek nazazil a nevime cim presne si prochazis, ale doktori naozaj nekdyi vedi co maji delat a ty uz jim ted musis verit ze to delaji pro vas.
A nejen ty verit doktorum, ale i Martinkovi, ze je bojovnik a ze je mu u tebe teploucko a ver ze e mu do teto zimy nechce!!
Drzte se

huterika
3. dec 2011

21. tyzden tehotenstva: Ak vás náhodou prepadnú negatívne myšlienky ohľadom vášho nového imidžu (priberanie, kilá „navyše“, rastúce bruško) hoďte ich za hlavu a urobte si radosť, hoci aj maličkosťou. Toto je správna chvíľa, aby ste sa nosili ako kráľovná, s hlavou hore a úsmevom na perách. Vo vašom vnútri sa rodí nová krásna bytosť a to sa nevidí každý deň ... 😉 Aaaaa dietatko pocuje uz vsetky zvuky takze smelo prihovarat a pocuvat hudbicku 🙂 a pocas nasledujucich 10 tyzdnov priberieme polovicu co pocas celeho tehotenstva, kedze babatko pribera tuky 🙂

huterika
3. dec 2011

ozaj dievcence ktore ste uz boli na uzv kolko meralo vase babatko? citam ze by v 22 tt malo mat uz 26 cm co mi pride celkom vela 🙂

huterika
3. dec 2011

😀 😀 😀 to je zlateeee 23tt: Bábätku sa môže v brušku aj čkať. Spoznáte to podľa malých pravidelných pohybov. Je to veľmi milé, keď si uvedomíte, čo sa práve s dieťatkom deje. V dvadsiatom treťom týždni už dokáže aj zívať!

Vedeli ste, že nízkofrekvenčné zvuky produkované mužským hlasom prejdú cez brušnú stenu a stenu maternice lepšie ako zvuky s vyššou frekvenciou pre ženský hlas? Oteckov preto dieťatko počuje lepšie. 😅

Najväčším „bojom“ pre vas sa stane asi zaspávanie. 😠

maxara
3. dec 2011

@strihalka pekne si to napisala 🙂 treba verim, aj ked tazko sa nam vziva atreyu do koze ☹ kazdopadne ja verim v happyend a posielame pozitivnu energiu 😵

maxara
3. dec 2011

@huterika no asi tolko aj meria, ale to je od hlavy po paty.. akurat ze na sone teraz meraju este len CRL, zije od hlavy po trtolcek. A sice je babo relativne velke, tak je velmi chudunke, lebo tuk zacne priberat az o dost neskor, vlastne az posledne dva mesiace. Takze teraz je este taka kostrnka len, drobciatko. 😵

huterika
3. dec 2011

dneska to tu ocividne drieme 🙂 asi ste zaneprazdnene tak ja idem pokracovat vo vytvoroch a ozdobkach vianocnych ale nemam lepidlo tak sa tazko nieco tvori

mius.brcko
3. dec 2011

@huterika presne o tom som citala vcera a dala som to pozriet aj manzelovi - cely vcerajsi vecer a dnesne doobedie sa malemu prihovaral a vravel, ze on je jeho tatko, nech ho pozna 😀 zlateee

so spankom mam veru problem hadam od zaciatku, len malokedy sa vyspim poriadne.. aj tuto noc som sa stale budila, samozrejme tri krat na WC, a potom som nevedela zaspat.. ked uz bolo pol osmej, bola som cela stastna, ze uz je rano a mozem vstavat 😒

nelicefo
3. dec 2011

@strihalka teda...čo si nemohla spať? 😀 🙂

nelicefo
3. dec 2011

@maxara dnes ste to poslali ku mne...do 11:00 som si driemala..🙂 😀

nelicefo
3. dec 2011

@atreyu zlatik,držkaj sa! Neboj...všetko bude dobré 😉

srnqqa
3. dec 2011

@huterika ahoj, to môže byť aj tými všelijakými trhmi teraz. Tiež som bola dnes v Púchove na našom menšom a dobre bolo, len som opäť odpadla.. ☹ tak, ale už je lepšie, snáď to nie je nič vážne, i keď je to už 8-krát.. a to som chcela ísť budúci týždeň na trhy do Viedne, ale takto riskovať teda nebudem, škoda, vydá snáď budúci rok.. ja ešte vianočné nič nechystám, len máme veľké upratovanie na spoločných priestoroch + naše, tak sa pustím do roboty, kým je ešte svetlo.. 🙂
Inak, videla som viac tabuliek a mnohé sa líšia v tých cm a ja by som si nemyslela, že by to "moje malé" malo 26 cm... 😲 podľa http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=35
paa a pekný víkend 🙂

katkarv
autor
3. dec 2011

@atreyu a hrozi to vobec?Mas este bolesti ci sa otvaras?A ked nie ci mu neuskodia,viem ze lekary by mali vediet co a ako ale radsej by som to konzultovala z viacerymi,nepisala si ktory ti to nariadil.Nechcem byt mudra aviem ze si v strese ale aj lekary robia zmatky.

strihalka
3. dec 2011

@nelicefo no muz mi rekl ze me za pul hodku vzbudi a pujdem koukat na tv.-))zaspal taky a aj se prpbudila okolo pulnoci...pak jsem samo ze nemohla usnout, az nekdy krano kolem pul pate☹

nelicefo
3. dec 2011

@strihalka aha. No také noci občas poznám..☹ nič príjemné...iba sa mrvím,prehadzujem...no na nervy 😖

strihalka
3. dec 2011

@huterika presne jak pise @maxara ze zezacatku se babo merilo jen od hlavicku po ritku, ted se meri uz od hlavicky po paticku🙂 tak proto je najednou take velke🙂

strihalka
3. dec 2011

@nelicefo presne presne
hruza, ale ted po dobrem obede v ikee, ze kacka namka nejvetsi, kavicka doma a ide se na vanocni trhy....synovci maji vystoupeniv tancich lidovych, ci jakych:D, lae bych zaspala po tom obede.🙂

nelicefo
3. dec 2011

@strihalka joj...super teda. 😵 Taký obedík. Och..😵 🙂Tak si užite trhy. 😵

huterika
3. dec 2011

@srnqqa No je to mozne ze kazdy lieta po trhoch 🙂 skoda ze tu u nas su take malicke zevraj a len od 10.-18.teho co teda vobec nechapem pred vianocami 6dni a oni to stopnu 😒 Vo VIedni by si sa asi nachodila dost, zalezi ako sa citis no.
To si uz akoze 8krat odpadla??? no tak to je neprijemne, ale citala som o tom ze to je normalne ze zavrate a straty rovnovahy, treba davat pozor ked to na teba uz ide... ja tiez niekedy citim ze mam na male a budem na zemi ale musim zostat stat vyrovnat tlak ked sa aj prudko postavim napriklad alebo sa napit, pripadne slabsiu kavu na zvysenie tlaku. Ja robim ozdobky uz teraz pretoze potom uz nebude zasa cas, od 20teho tu snad budem mat maminku tak to budu nase prve spolocne francuzske vianoce 😀 s celou fr family 😵

strihalka
3. dec 2011

@huterika
@srnqqa aj ja mam take nekdy stavy, ze se citim na odpadnuti...☹ ale vzdy to nastesti nejak ustojim

huterika
3. dec 2011

@maxara @strihalka Ano vlastne asi to tak bude ze babatko je odrazu raz tolke 😀 len sa mi tomu nechcelo verit ked sa pozriem na svoje brusko 🙂 a mnaaam kacicka, inak ta strihalka obdivujem ze zvladas aj chodit po Ikee (my tam vzdy stravime aj 5hodin sice tu v Reims) a potom som totalne KO nie este po trhoch chodit ;) Inak tu je pekne otrasne celu noc a cely den prsi a je 10stupnov 😒