Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@huterika Aj malé trhy majú svoje čaro 😉 chcela som ísť tento rok prvýkrát, že nech si aj babeno pocestuje s nami..na silvestra som chcela ísť do Paríža na 3 dni v čase, keď som nevedela, že to bude takto, teraz by som si netrúfla..
@huterika
@strihalka mne aj nohy opuchli, tlak mi skočil sem tam na 140-150, ten dolný bol ok, lenže keď som už 2x odpadla, tak som šla k dr - internista ale povedal, že všetko je ok (vraj ak nemám rizikové 😲 ) a dal mi magnézium. 2 týždne mi bolo super a znova.. včera som bola aj u neurológa, čo ma k nemu poslali, ale keďže som teho, tak nemôžem ani rtg, ani ct na migrénu..takže, viac je toho, ale vraj ona by ma vypísala na PN..lenže ja mám 60€ v hrubom (dobre čítate), takže PN by ma zruinovala 🙄
BABYYYYY, k tomu dokumentu co se tu stahovall pres tyden, nevite k enmu titulky, bo jsem taka tulpa, ze ji nic nerozumim.-(
@urma presne aj ja, lahnem na bok a zobudim sa na chrbte a dookola sa tak tocim, ale mna budi tlak na krize, tiez som citala, ze sa na chrbte nema lezat, kvoli prekrveniu placenty, ale to hlavne v poslednych mesiacoch
dobre ranko babulky, vidim ze este dospavate... ja uz som hore a hned zacinam den v slzach... nie kvoli babatku ale kvoli m. Viem ze by som teraz nemala plakat a vidiet svet len cierno, ale neda sa mi uz je toho moc alebo teraz v tehu sa mi zda ze je toho moc. Preto tu zacinam nedelne rano takou temou akou su objatia v posteli, neznosti a nakoniec aj milovanie. Citim sa nechcena, ked som v noci prisla k m aby ma len objal a tak sme spali (on uz spal sice hodinu, ale ja som dokoncovala este adventny vencek) tak nastvany co ho budim, zas mal medzi nohami paplon a obijmal si jeho 10tisic paplonov, ktore medzi nami tvoria barikady, vzdy ked spime..alebo sa mi otoci holym zadkom ☹ Tak som ho nejako donutila ma objat lenze aj s tymi paplonmi medzi nami ze ledva na mna dociahol, tak ma nasral a odtiahla som sa on na to: "sak jasne ja som ta nastval ked ty ma budis". Chcela som len objat aby ma zohrial aj babatko. Rano ze mozno konecne "nieco" bude po neviem kolkych mesiacoch (citate dobre 😢je to aj moja vina ked som v prvych mesiacoch nechcela lebo mi bolo zle ale teraz uz ok )...a nez som stihla ist dolu schodmi na zachod...odbavil sa sam 😢 Ja viem ze mu na tie jeho odbavovacky pindam, ale to nie ze mi to nejako vadi je to prirodzene ked ja nemam chut, ale ked zacne rano o 7 pred tym nez ide do prace a ja este spim lebo celu noc chodim ustavat a on vibruje celou postelou (zobudi ma aj najmensi pohyb) tak jasneze ma zobudi a tak vzdy pindam lebo ma to zobudi a ked kazde rano tak komu by to nevadilo...tak som sa postupne naucila byt na to alergicka, hlavne ked nevidim ziaden zaujem aj o mna ☹ on si to vysvetluje po svojom ze mi vadi ked si to robi sam... tak rychlo rychlo ked som na wcku nie?? :((( dnes som nahodou aj chcela tak ze ked pridem z wcka ho budem "budit" ...no a ja sa k nemu pritiahnem a on usmev od ucha k uchu a ciitm nieco ... no viete si predstavit asi ako som sa citila a ake sklamanie, tak samozrejme som sa odtiahla bez slova a premyslala az k placu tak samozrejme nez sa vobec opytal co sa deje...uz som bola riadne nastvana a ponizena, ze si to radsej sam robi ako so mnou a ani necaka nejavi zaujem, nie je to prvykrat... a dost ma to trapi vediet ze uz prenho nie som atraktivna alebo co, lebo uz sa ani nesnazi presviedcat ani nic...sak rucne strucne ze .. 😢 😢 😢 . Asi to beriem tragicky teraz ale trapi ma to, predtym som mala niekolko viacrocnych vztahov a ani raz som nemusela riesit takyto "problem". Prepacte ak som niektore pohorsila alebo zacala nevhodnou temou ale nemam tu kamaratky ku ktorym by som teraz utiekla a povypravala sa, tak zas budem mat oci ako angorak napuchnute od placu ... tak ja si tu ranajkujem sama a on ostal v posteli, nechapajuc ze co mi takeho urobil ... a to som chcela aj do obchodu ist ze nemusi ist on (chodieval on rano na chleba, prenho jediny volny den) ale kaslem nanho. Premyslam ze by som sa aj prejst isla (neviem kto navari), lenze pravdepodobne zaspal lebo uz nepocujem ziaden pohyb ani kaslanie nic... sak co, tak sa pekne vyriesi problem ze.... ☹ este raz sa ospravedlnujem za tento prispevok, ja len mozno niektora sa citi podobne...
@huterika fuuu, tak toto keby mne robil manzel, tak ho asi zabijem. obdivujem ta, ze mu to tolerujes. ako nic proti tomu, ze si to robi sam, ale takto pri tebe v posteli, ked ty spis?? sak to je drzost!!mala by si ho zacat ignorovat, nevsimaj si ho, zacni sa viac paradit a aj nadalej ho odmietaj, proste musis ho nejako zaujat. bude sa ti potom doprosovat.a ten sprosty zvyk ho odnauc, ved on si ta ako zenu vobec nevazi, ked toto dokaze. daj mi na neho cislo, zavolam mu 😎 😎 . drzim palce!! a pevne nervy. inac aj moj manzel sa mi velakrat otoci zadkom, ked ja sa chcem mojkat, ale to je uz velmi unaveny, alebo siel spat skor ako ja. a tiez teraz v tehotenstve potrebujem toho mojkania ovela viac.
@atreyu velmi Ti drzime palceky, aby sa to skoncilo happy-endom. viem ako sa citis. ja ked som s prvym syncekom lezala v nemocnici 6 tyzdnov, kedy mi hrozil predcasny porod, dakovala som Bohu za kazde rano, ked som sa prebudila este s nim v brusku. Prajeme vela sil, snad to nebude take zle, ake velke mas obavy. Drzte sa!! vsetky tu na vas myslime!!
@huterika ahoj, to ma mrzí, že to máš takto, nie je to od neho pekné.. myslím, že trošku taktu z jeho strany by tiež neuškodilo a keď chce vypustiť "paru", aspoň mimo tej postele.. 😠 ja som sa takto prosila "po tom" priateľovi, nech pri mne ostane aspoň chvíľu ležať, pre mňa to bolo dôležité, nie len takýto "fyzický kontakt", sľúbil, že ostane aspoň 10 minút a keď k tomu malo dôjsť, obliekol sa a že sa musím(e) ponáhľať domov (z jeho voľnej chaty)..toľko som prosila, až som sa ponížila - už viac nie.. predtým to bolo zasa, že sa povenuje sebe, hlavne, že je on hotový, a na mňa celé mesiace kašlal.. cítila som sa ako tá nafukovacia 😢
P.S.: mne teraz býva príšerne zle, aj v noci, segra vyľakaná, či mi nemá volať nemocnicu a on sa ma spýta "Kedy sa mi povenuješ" - (a to mi "visí" 3 "venovania" mne).. ja by som aj požičala.. 😀 lebo po odmietaní sa chce túliť on..
@huterika a určite si nemyslím, že byť tehotná = nepríťažlivá... a nebojí sa, že by vám ublížil? držím palce, až sa to vyrieši k spokojnosti oboch strán, už neplač, bábo sa bude trápiť tiež a aj tlak ti stúpne.. manžela by som trošku ignorovala a kúpila si niečo pekné na seba..alebo inú maličkosť.. uvidíš, o chvíľu bude pri tebe 🙂
@huterika to mi je ľúto, že je taký bezohľadný...verím, že sa cítiš ponížene, ale aj tak by som mu s hlavou hore povedala, že sa už cítim dobre a chcela by som aby bolo všetko ako predtým a že ti vadí tá jeho "sebestačnosť". Predsa vás čaká ešte celý život a výchova drobčeka, tak komunikácia je dôležitá. Chlapi jednoducho nepochopia naše mlčanie, signály a zmenu správania, im treba povedať na rovinu, holými vetami čo ťa trápi..inak sa budeš zožierať a čakať kedy mu to zapáli.
@huterika ☹ blby problem... Ja len tolko, ze by ste si to mali vyriesit cim skor, pretoze po porode zase pridu tyzdne (mozno mesiace) kym sa das ty dokopy, takze zase to bude bez sexu... Potom babo, plac, mozno neprespate noci, nestihacky o chuti na sex ani pocut, kym si nespravite daky rezim... Tak, aby sa to este viacej nezhorsilo, je to zle taketo odcudzenie. Drzim palce.
Dakujem baby za pochopenie... no vobec nic sa nezmenilo od rana, navarila som, okupala sa, jeden hore na poschodi a jeden dolu... absolutna ignoracia, jedine co sme si povedali za cely den pred chvilou, chces jest? odpoved: neviem, potom prisiel teda ale ked sme jedli polievku a povyberal vsetku mrkvu z nej prec a nejaku inu zeleninu z vyvaru tak mi spustili slzy a uz mi vobec nechutilo take zovrete hrdlo som mala... za poobedie urazeny poskladal konecne skrinku, nadaval tam a trieskal klasika, ale skrinka je hotova ak neratam ten bordel co tam nechal vsade krabice a polystyreny. Zostala tu dalsia najvacsia skrina poskladat to asi tiez budeme muset mat tichu domacnost aby sa nieco pohlo. Uz to tu stoji minimalne 5tyzdnov, ja sa s tymi tazkymi policami nebudem natahovat a montovat dokopy stacilo mi ked som montovala z ikey policky a stoliky sama pocas dna. Asi si mozte vazit baby vasich chlapov, co su aj zrucni v domacnosti aj poskladaju veci, zhotovia samy bez pomoci a nadaviek a nie ja stale niekomu za ritu chodit a poucovat jak taka jeho mama. Poviem vam ze zacinam mat toho plne zuby, uz ma nebavi stale okrikovat daj si tie smradlave ponozky tam a tam, uprac si toto po sebe, mohol by si aj upratat toto a furt dokolecka, ja toto neznasam nieco kiekomu prikazovat furt, neni maly sak... za vsetko ale moze ta jeho vychova, uz sa mi za to jeho mama ospravedlnila, ze ho zle vychovala no diky to mi nepomoze veru, vsetko mu pod nos davala ale ja taka nie som. Keby sme nemali dlho ocakavany ultrazvuk zajtra ani by som sa s nim nebavila vobec ale tak zajtra musim...a chcem si uzit ten moment, preco sa vzdy vsetko dosere ked sa na nieco tesim ☹
Inak baby dnes tu fakt nie je nikto sa mi zda
@katkarv Vobec si nevazi co ma, jeho mama ze ako som ho vemli zmenila, no tak to teda netusim v com presne, ked obcas umyje riad alebo obcas navari? ved zil sam chvilku tak musel, lenze najhorsie je ze aj ked som ho tu nechala sama 3tyzdne pocas mojho vyletu na SR, v domneni ze sa nieco zmeni a nebodaj aspon tie skrinky posklada...tak ano navaril si obcas nieco rychle nezdrave a jednoduche, moje polievky z mrazaku vytiahol len raz... ale tym to haslo, take zakladne veci ako som ja zvyknuta ze ked skonci susicka vytiahnut tie veci z nej a niekde odlozit aspon ked uz teda nezehlil co som mu kazala, to radsej pojde v neozehlenych rifliach a podobne, alebo si zajde do mcdonaldu. A ja si ho tu piplam a vyvaram mu... no prd moze si ist jest aj kazdy den do mcdonaldu a mat aj 200kg. BOze strasne som dneska nanho nasrata a nechcem mu to nechat len tak prejst, lebo vidim ze on je akoze nasraty -nechapem preco akoze, to on ma tak, ze ja ked som nanho nastvana tak ja slzy a vycitky a on ticho len kuka obcas nieco povie a potom spolu nehovorime a postupne sa to nejako vystupnuje ze on je nasraty... no je to normalne? A malicke na ceste nechcem mat 2deti na krku a male to aj odkuka po nom ja chcem mat dieta ako som ja moju vychovu, ziadne rozmaznavacky ze mal vsetko co chcel a mama ich makala na vysokej pozicii a on jej potom povie ze cele detstvo ju nevidel...a vychovavala ho babicka . No bodaj by aj nie ked jeho tato ich opustil a zostalo to na nej vsetko aby mali na co si zmyslia a chodila im okolo zadku jemu aj jeho mladsej sestre ktora si teraz za odmenu ide podrezavat zily ked nie je po jej a je to jeden nevdacny rozmaznany fracek...
@huterika no ked ti mam uprimne napisat ale to uz asi vies ze ked pride babo tak sa to nezmeni,este skor zhorsi.Uplne ta chapem ze si nastvana,viem co prezivas.Ja som chcela od mojho odist uz ked som bola z najstarsou tehotna len som nemala kam tak som sa stale presviedcala ze to nie je take zle a prikraslovala som si to.
@huterika ja som mojmu ex dlhe roky robila ranajocky az potom detom a sebe a ked uz som raz mala toho plne zuby tak som urobila ranajky a zacala ich jest a on len kukal a spytal sa ze co to je a ja mu ze mas ruky urob si a keby vtedy jeho matka vedela vrazdit pohladom tak som mrtva.
Ahoj krasky
my sme dnes boli v Brne na nakupoch, aj sme co to kupili, resp dostaneme pod stromcek.. A stala sa mi strasna vec, som nestastna ☹ 😢 zlomil sa mi zub, stvorka 😢 vyzeram jak uplna socka, lebo pri nine som prisla o 5ku a tak teraz mam dieru jak hovado.. ☹ ja som vedela, ze sa to stane, pri Ninke som mala kazdych 5 minut nejaky kaz..
@huterika citam draha, ake mate problemy.. absolutne suhlasim s @lillienn Chlapi ziadne naznaky nechapu a nedostatocna komunikacia je to najhorsie, co sa moze vo vztahu vyskytnut.. normalne si s nim sadni a porozpravaj.. a hlavne teda, je mozne, ze si mysli, ze ty naozaj este stale nemas zaujem. A dalsia vec je, ked sme sa o takychto veciach bavili kedysi davno v julovkach, niektore baby vraveli, ze ich muzi nemaju moc chut na sex s nimi, lebo maju pocit, akoby tam bol niekto dalsi.. 😅 tazko povedat takto, preco nejavi zaujem, ale rozhodne si o tom musite povedat.. tie dalsie veci co ti vadia, to si teraz len nahnevana a hoci su realita, da sa s tym postupne nieco robit a navyse to nehori.. verim, ze ked sa porozpravate, urcite si najdete opat k sebe cestu. Inak mna keby mm zobudil, tak by som ho vykopala z izby 😅 a to ho milujem
@huterika ja mam nieco podobne, takeho maminho synceka. Ked bol maly, tak mal o vsetko postarane, aj vdaka jeho starkej. Ale s tym sa uz asi nebude dat vela robit, lebo to je zvyk. Nastastie jeho mama ma chape a ja zas respektujem jej vztah k svojmu synovi. Dolezite je,co si vytvorite spolu vy dvaja. Samozrejme, nikdy sa celkom "prevychovat" neda 😀 ked sam nechce, tak sa asi nezmeni. Ale dolezite je, aby ste sa vela rozpravali. Nemusi to byt hned o problemoch, lebo to asi hned cukne ako moj.... Ja to tak robim, ze zacnem s niecim, co ma rad, aky ma konicek. Prosteho sa o neho zaujimat a obcas pohladkat jeho muzske ego. Muzi strasne potrebuju pochvalu, aj za malickost......bohuzial strasne dlho mi trvalo,kym som zistila ako na to 🙂 pretoze sme obaja dost energicky a vymiename si nazory emotivne. Tiez mam problem s jeho chabymi domacimi pracami, ale ked vidi, ze si zavolam pomoc zvonka, tak sa najskor hneva, ale potom to radsej urobi sam, akoby to mal robit niekto "cudzi".....no hruza ako su ti chlapi komplikovani, a to vravia oni o nas 😀 drzim ti palceky
@katkarv Nechcem ho opustat vela veci som sa vzdala a rozhodla tu byvat daleko od kamaratov a rodiny blizkej, tak chcem byt silna, zmenit ho aspon tie jeho upratovacie navyky nenavyky (aj ked v to neverim ako si sama napisala ze nezmenim, lenze je mlady tak stale dufam ze sa da "opracovavat") len neviem ako dlho to vydrzim a ako nanho ako ho postrasit, aby si nebol mnou taky isty ze ked cakame babatko akoze uz neodidem naspat na SR alebo co. Zacali sme si tu nieco budovat zacal makat a chapem ze ked pride o 20tej z prace je rad ze je rad a je unaveny ale ja tiez pocas dna nieco robim ale rychlo sa unavim aj teraz, no a tak by som aj ocenila ked ma tu nedelu a niekedy utorok volny keby nieco porobil aj on, lenze on to tak berie ze nevstava rano az kdesi o 11tej, naje sa je pri pc niekolko hodin a potol kdesi cosi ide urobit ked teda uz nanho kricim ze teda nemusi cely den presedet pri pc a mohol by sa mi aj venovat pripadne to tu zvelebovat, stale nie sme zariadeni. Fakt uzasna nedela, a to som sa tesila ako spolocne uvarime obed a spolocne budeme budovat skrinky a nemusel ani nervacit, a mohi sme sa o tom porozpravat ale on sa sprava jak decko a je urazeny, som zvedava kedy sa mieni odrazit, my sme narodeni presne v rovnaky den 7.1. a teda co sa tyka vydrze kto s kym nebude hovorit sa asi jeden druheho predbiehame... 😒 ja viem ze komunikacia je dolezita aj rano som to skusala ale ziadna odozva nejaka ma svoju pravdu. a niekedy pochybujem dost o tom aky bude otec
@huterika ahoj...mrzi ma, ze si nestasna...teraz by si mala byt pozitivne naladena, s dobrou naladickou a usmiata....uzivaj si tehotenstvo, rastuce brusko a kazdy pohyb malickeho...inak, ja som mala takeho priatela, ako opisujes svojho m......po takmer 6 rokoch som ho opustila a bol tiez januarovy.....on to tiez robil v posteli, ked ja som bola po operacii moc.mechura a nemohla som mat styk 2 mesiace, takisto som trpela roznymi zapalmi.....cize casto sa stavalo, ze som nemohla a potom som aj prestala mat s nim chut nieco riesit.....rozchod vsak bol s nim strasny...dlho ma prenasledoval a kontroloval po rozchode...teraz mam uzasneho priatela a tesime sa na babo......drzim ti palce, nech sa rozhodnes a urobis cokolvek, je to len na tebe......mysli hlavne na seba a na malicke....
ahojte babulky...chcem sa spytat, ci Vam tiez trhali alebo vrtali zub teraz pocas tehu...ja som bola na preventivke a nasla mi zubarka 2 kazy....objednala ma na vrtanie na piatok...no viaceri ma presviedcaju, ze nemam si dat teraz nic robit, lebo ked ma to aj potom bude boliet, nemozem si dat lieky.teraz ma to neboli a ani nebolelo....poradite mi prosim ? dakujem
Caute babule 🙂
Ako vikendujete? My sme si spravili cez tyzden vylet do viedne na trhy a bolo super 🙂 Mm sa sice tvaril, ze ide len kvoli mne, ale uzil si to aj on 😀
@maxara - som zvedava ako budu nase usta a zuby vyzerat pri 3. dietati 😝 😝 Pocuj, jes dost jogurtov, pijes mlieko? Aspon kus vapnika do seba dostat. Inak nezavidim .... Ja mam problem s dasnami a kazmi. I ked moj zubar sa tvari, ze nic - pohodka. Takze chcem vymenit zubara 🙄
@huterika - ja som tu 😉 Po dlhsej dobe, ale som 🙂 Netrap sa privelmi. Nechcem zlahcovat, ale nemozu zato teraz kusok aj hormony? Ja som poslednu dobu strasne precitlivela, vsetko sa ma dotkne, to co normalne prejdem mavnutim ruky, riesim aj 2 dni 😝 😖 Zajtra si pekne uzi ultrazvuk a manzela daj do laty! Ved ty najlepsie vies, co nanho plati. U nas velmi pomaha, ked sa porozpravame - ale musim byt absolutne pokojna, vyrovnana a argumentovat. Ked nekricim a nicim netrieskam, tak moj muz hned vie, ze je zle a snazi sa problem riesit 😉 😀 A co sa jedla tyka (konkretne polievky) - no tak povytahoval zeleninu. Nechuti miu ?Nech neje a navari si sam. Mm stale a moja mama to vari takto, toto nie je dobre, preco si to nespravila tak a dala si tam to a hento? Podotykam, ze nevie uvarit snad ani caj .... Tak som sa parkrat riadne nastvala, zobrala mu tanier a bolo. Kukal ako puk, ci to myslim vazne, zobral si tanier spat a zjedol vsetko. Odvtedy kritizuje ovela opatrnejsie 😀
@huterika mrzi me tvoje soucasna situace...ja tedy s muzem co se sexualni stranky tyce vubec nespolupracuju..ze zacatku jsem mela strach, aby se nic nestalo, to bylo v pravnich tydnecha a ted jsem tak precitlivenla, ze uplne cukam jak se mne doktne☹brr, snazim se to nejak premoci ale nekde, propadam si jak frigidni☹
Babulky, no tak my od rana na tanecni soutezi v BA, kde si synovci vytancili prvni mista v latine a standartu🙂
tak jsme stastny, bo jeste kousek a za jednu celou sezonu stihnou postoupit o jendu celou skupini-🙂
No a ve ctvrtek nas cekaji dva utz, jupiiiiii, jsme se koencne dockaly
@huterika ja som 6/1 narodená - sme takí tvrdohlaví kozorožci.. 😉 tiež sa snažím zmeniť priateľa, ale pokým oni nechcú, nepohne s nimi nič..možno po zajtrajšku, keď uvidí malé, sa v ňom niečo zlomí.. a nekrič moc, ty si budeš ubližovať tým, a on si buď zvykne, alebo ťa "pomenuje".. Očividne si však tá dospelá vo vašom vzťahu ty, keďže si sa snažila o tom porozprávať..Skús byť ešte trpezlivá, ono ťahať tie hodiny a doma aj keď malá práca, ale predsa.. tiež to nemá možno ľahké..chlapi majú také iné pochody častokrát a možno je to pohodlnosť z jeho strany - je ľahšie a rýchlejšie si urobiť sám ako sa "trápiť" s tehotnou.. predsa len, už to bruško je väčšie, treba dávať pozor na toto aj tamto, tiež už nejakú "gymnastiku" očakávať nemôžu.. 😅
zajtra držím palce a najmä si užívaj bábänko, nech je akokoľvek, to bude najsamväčší balzam pre teba, si myslím 🙂
Babulky, taky vam taky vam ted brisko roste pred ocima,?ja se fakt enstacim divit..
@carrie84 😀 riadne vychovne metody 🙂 ja som tiez taka na mm, ze ked hucime, tak je to ok, ale ked sme ticho, tak sipime pruser obaja 😅
no ja sa o moje zuby uz bojim ☹ nikdy som nemala problem, az potom na vs, co mi ta zubarka dala tie zle plomby, alebo zle mi ich urobila a tym mi odpalila dve stolicky..ale pri nine som uplne trpela, kazdu chvilu kaz, normalne som isla k zubarovi, opravil mi dva male kaziky a treti maly si nechal na dalsi termin, tj o mesiac 😖 a ked som prisla, tak mi tahal nerv, ze tam mam uz kaz ako brno a hned si aj vsimol nejaky dalsi mensi.. normalne ma objednaval preventivne kazde tri tyzdne aspon pokukat 😒 ale skoro vzdy nieco robil .. a teraz mi aspon dasna nekrvacaju a nie su opuchnute ako pri Ninke, ale zato sa mi zuby namiesto kazenia rovno lamu ☹ jem jogurtov dost, aj ked mlieka pijem o dost menej ako pri Nine, ale jem normalne, tak snad mam nejake vitaminy.. idem pobrowsit, co mam jest ☹

@atreyu myslíme na Vás a hlavne vydrž, určite bude všetko dobre, a napriek všetkému lekári vedia čo robiť, tak im musíme veriť a pozitívne myslieť... dobre bude, nech Ti ti ubieha a hlavne nech ste v poriadku