Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@dennkaa pravaze zavisi od lekara. Niektori maju priamo zmluvy s ceptrou ako tu bolo spominane maju z toho provizky. Takze v niektorych porodniciach to je skutocne boj. Moze ta lekar strasit- najcastejsi argument- ze dieta bude mat silnu zltacku (nakolko dostane do tela ,,viacej" krvi -ale stale je to krv s ktorou telo rata a potrebuje ju). Mam blizke zname co nechali dotepat a dieta nemalo zltacku vobec alebo uplne standardnu, resp ziadne zavratne hodnoty. Moj gynekolog ma urcite tiez zmluvu s ceptrou lebo hned pri prvej navsteve este v prvom trimestri mi dal dobre ze nie sanon s propagacnymi materialmi na ceptru. 😠 vtedy som odmietla usg tak uz som sa ho nechcela pytat preco neinformuje matky aj o moznosti a benefitoch dotepania- ale to by uz asi vyskocil z okna 😀 tak som sa na to vykaslala. Kazdopadne podla zakona ziaden zdravotnik nesmie spravit ukon, s ktorym ty nesuhlasis, takze ak by prestrihli pupocnik skor ako dovolis- ked si ich dopredu vyslovene oboznamila so svojou poziadavkou- tak porusuju zakon.
@danka.chomka prosim ta nevies nahodou, aj ako je to s dotepanim, ked je krv matky a dietata nekompatibilna?
@cervicek25 ono krvne obehy matky a dietata su oddelene. Je to stale jeho krv, krv placenty, ktora je organom dietata. Poznam Rh negativnu mamku, ktora mala Rh pozitivneho synceka a dotepavali, nic sa nestalo. Ale urcite to este overim, nech to je info na sto percent.
tak poradna dopadla ok,sme v poriadku a 5.1.budeme pit glukozu 😝 😝 😝 😝
@cervicek25
http://www.whale.to/a/butler7.html
,,For mothers who are Rh-negative, this is especially important. Fewer Rh-negative mothers of Rh-positive babies develop antibodies when the cord is unclamped and separation of the placenta is spontaneous. 5 Normally, the placental barrier prevents mixing of maternal and foetal circulation. However, when the placenta separates after cord clamping, the baby's blood, which is still in the placenta, can mix with the mother's blood, causing maternal contamination. "
to znamena : Pre Rh negativne matky je dotepanie este extra benefitom. V stanovisku sa pise, ze ak pupocnik dotepe- krv dietata sa precerpa do tela dietata a neostava v placente- cize sa znizuje riziko miesania krvi. Tiez sa odporuca aby rh negativna matka porodila placentu spontanne, s dotepanim- to znamena ze sa pupocnik prerusi az po porode placenty- tym sa zamedzi moznosti ze by sa krv zmiesala, lebo prebehne plna izolacia. Ak by sa pupocnik prerusil pred porodom placenty a nebol by este dotepany (to znamena krv dietata rh+ este je v placente a tym padom aj v tele matky) vysoko to zvysuje pravdepodobnost zmiesania krvi a naslednej tvorby protilatok proti Rh+ faktoru.
@danka.chomka @dennkaa len doplnujuca info k tomu dotepaniu, ze som sa minule dozvedela na gravidjoge, ze to trva minimalne hodinu (moja predstava bola 5 min)...co si pravdupovediac neviem moc v praxi predstavit, ako by mi niekto takto vysiel realne v ustrety, takze s tym moc neratam, ze by to slo...ale urcite sa to da vybojovat...v niektorych porodniciach...🙂
@ancovicka30 Odbornici tvrdia, ze je to velmi individualne, viem o detoch ktorym uz po 3-5 minutach dotepal aj o takych, ktorym tepal 20 minut. Zavisi od priebehu porodu, rozdychania a daptacie dietata ako dlho mu este placenta sluzi. Ze by to pausalne trvalo hodinu som sa v ziadnom odbornom clanku nedozvedela- ale ak by mal niekto k dispozicii tak ma to velmi zaujima, rada sa dozviem. Z mojich znamych co dotepavali to popisovali tak ze po niekolkych minutach pupocnik zbledol, prestal pulzovat, ochladol- boli to ale babatka donosene, s peknymi porodmi a celkom fit. Viem si predstavit, ze ked ma dietatko tazkosti, tak to moze trvat dlhsie, nakolko sa mu placenta este snazi vypomoct- to by davalo aj dost zmysel. 🙂 A obzvlast babatku s tazkostami by to mali dopriat, ved matka aj tak ma lezat dve hodiny na porodnej sale a dieta od nej nema byt separovane (ak je riadne donosene adaptuje sa omnoho lepsie a rychlejsie pri matke ako v plastovej nadobe na termolozku) , tak z hladiska praxe mi to ako nejaky zasadny, nerealizovatelny ustupok nepripada. skoda ze tak samozrejme veci musia byt u nas vyjednavane, zatial co v ostatnych krajinach su standardom a aj odporucanou praktikou zo strany WHO... 😢
Tak uz to vime, ale jen na 90% takze si este pockame morfo
@strihalka poveeeeedz nam okamziteee sak pukneme 🙂
no aha, tuto som daco nasla na prechladnutie... keby ste niekto potrebovali
http://lesk.cas.sk/clanok/6292/chripka-a-prechl...
Ja si aspon na noc dam Olynth fuuuu nech mozem spat 😒
dnes som bola na tom glukózovom teste a celkom sa to dalo piť. Dali mi to chladené a s citrónom asi 2 decká, aj som si tam hodinku a pol pospala lebo som bola sama 🙂 tak to zbehlo...
Tak a tu som pofotila tie moje 3varianty co na seba v sobotu na tie promocie, tak sme tu same baby snad mi nejako pomozete to pokombinovat 🙂 A nakoniec fotku bruska v 20tt ale o trosku sme asi podrastli aj teraz.
par poznamok 😵 : cierne leginy su latkove, nalavo uplne su take vnlnene saty teple, hnede leginy su take skor silonkove leskle a ta bluzka je dlhsia ale odhaluje zadok tak tu jedine s tymi leginami, az taka odvazna nie som dat si len bluzku a hrubsie "silonky" 😀 uplne napravo su take zimne boty hunate ale tie by sa asi nehodili velmi neviem ci by skor nepripominali gogotanecnicu 😀 A tie cierne topanky su s 9cm opatkom na tom mam problem udrzat rovnovahu ak so mnou nie je moj drahy 🙂
@huterika ja by som riešila tú bielu blúzku s čiernymi legínami. a topánky? no, asi skôr tie hnedé, či aká je to farba, nevidím dobre podľa foto. jednak máš aj hnedý opasok cez blúzku, tak by nebola tá farba úplne odveci a čo je hlavné, v tehu by som si opätky asi nedávala. ale toť len môj názor, ako by som si to skombinovala ja 🙂
Babulky tak cekame u slezaka namorfo... Hruza ma spozdeni takze musime cekat.... No drzim si jazyk abych cam to pohlavi nerekla ale opravdu vhci pockat az to bude 100%. Sedi mi totiz jako by na kosti nooi tak tak uvidime ci se tl pohnulo behem odpoledne

@urma aj mm je taky, ze strom az po plafon alebo ziaden 😒
a snehuliak je bohovsky 😀