icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

mius.brcko
12. dec 2011

my sme s menami tiez tak vselijako - co sa paci mne, nepaci sa manzelovi a naopak... tak sme vytlacili z netu zoznam mien (aj co znamenaju, nech k tomu mame aj vyklad 😀 ) a kazdy si oznacil tie, ktore sa mu pacia... na velke prekvapenie sme sa na par menach zhodli a niektore mame v kategorii "OK, moze byt"... som zvedava co nakoniec vyberieme.. kedze nechceme vediet pohlavie a bude to prekvapko, tak som naramne zvedava ako to nakoniec vyberieme..

urma
12. dec 2011

@mius.brcko ja praveze nechcem LEN meno take, ze OK, moze byt 😉 Tak dufam, ze budeme mat daky vyssi level, s cim budem uplne stotoznena a budem sa z toho mena tesit. Ja mam taku bujnu fantaziu totiz, napr. Maros mi pripomina morza a tak 😝

carrie84
12. dec 2011

@urma - tak to sa nepytaj, co sa vybavi mne, ked sa povie denis 😀 😀

urma
12. dec 2011

@carrie84 obavam sa, ze mne to iste 😀 😀 A Laura je zas larva /prepacte, ak tu mate niekto tieto mena pouzite alebo idete pouzit pre svoje ratolesti/.

efci
12. dec 2011

@urma
@carrie84 ja ani nemam problem s tym, ze by mi to nieco pripominalo takto 😀 Mne sa vela mien spaja s niekym konkretnym a to mi vadi...

carrie84
12. dec 2011

@efci - to je vacsi problem 😝 Pretoze na kazde meno sa da vymysliet nejaka blbost, ale ak sa ti spaja s blbcom 😝

efci
12. dec 2011

@carrie84 musim vyspekulovat nejake meno ake nikto v mojom sirokm a blizkom okruhu nenosi, ako bol Patrick 🙂 A toto este aj dobre sedi s priezviskom nasim. Ale ono je to tak, ze uz nech vyberieme akekolvek menom, taz tak to dietatko oslovime a hned to bude uplne prirodzene, ze ako inak by sa asi mohlo volat.

maxara
12. dec 2011

@carrie84 draha, hlavne preto som chcela mat dve baby 😅 😅

@urma ja som kojacie praskacky nosila len v porodnici, aby si nemysleli ostatne baby, ze som nejaka fajnovka 😅 mne ani tak neslo o to, ze su skarede, ale mne nejako vobec neplnili ucel, aspon tie, co som mala, take obycky bavlnene.. teda neplnili ucel som myslela hlavne to, ze som mala moje tvrde naliate kozy nejak cudno scapene 😕 a este aj v nocnej koseli to vyzeralo, ze mam tielko 😅 a moja normalna podprska mi uplne stacila, lebo ja som po porode vela schudla a az tak moc sa mi prsa nezvacsili . joj a v noci som tiez ju mala len malo, lebo som sa priam tesila, ked si od nej oddychnem. Mlieko mi netieklo samo, a ked nahodou, ze mi isli kozy prasknut a trochu mi uslo, tak to bolo malinko, cize som mala fliacik a hotovo.. 😅

urma
12. dec 2011

@efci Paťo aj Paťa sa mi paci, ale Patrik sa mi dako tazko vyslovuje ci co...a mi to moc dobre neznie k priezvisku 🙂 Patrícia je take elegantne, to sa mi uz od mojho detstva pacilo 🙂 mala som jednu kamosku a som jej to meno zavidela hehe

efci
12. dec 2011

@urma no vidis to... kolko ludi tolko chuti, to je fakt velmi indi-vindi... My maleho inak ako Patrick neoslovujeme a aj v rodine si na to zvykli, hned po prvom upozorneni 😎

ikuza
12. dec 2011

mame sa na co tesit dievcata 🙂 zvýšia príspevky na deti aj materská http://www.cas.sk/clanok/212548/mamicky-pozor-o...

mius.brcko
12. dec 2011

Denis ma teda pobavil 😀 😀 😀
mne tiez vela mien nieco pripomina.. alebo niekoho, koho neznaaaasam...
minule som prisla s uzasnym napadom, ze Oliver je ake pekneee meno 🙂 povedala som manzelovi a on "ako Oliver Andrasi?" 😒 a od vtedy sa mi teda uz nepaaaaci

urma
12. dec 2011

@mius.brcko ja som tiez toho Olivera ponukala mojemu m. 😀 asi ze mam rada olivy aj olivovu farbu 😀 A on ani pocut...Ale nas oboch napadol oliver twist, nie andrasi hehe

mius.brcko
12. dec 2011

@urma este Olivera Twista by som brala, ale Andrasi nieeeeee... sakris a take pekne meno to bolo.. 😀
vazne som velmi zvedava pri akom mene nakoniec skoncime... m chce nieco netradicne, co sa velmi malo pouziva (ak vobec), uplne najviac sa mu paci Xenia, ale to som rozhodne zamietla..

huterika
12. dec 2011

@urma @mius.brcko Aj ja mam na zozname Olivera ale tiez sa az tak nepaci, este ma napadlo meno Damian 🙂 ale priatelova mamina ma priezvisko Damiens a cita sa to tak isto takze nevieme ako by sa to pacilo v rodine 😉

dennkaa
13. dec 2011

Tak ja tu opat oxidujem takto skoro. Precitala som si vasu diskusiu o menach a musim povedat, ze som fakt velmi rada, ze mi sme s manzelom to prave meno nasli 🙂

@bambulka1010 ahoj, ja este obcas zvraciam (mam take dni, ked to trva aj cely den ako na zaciatku tehu a potom take dni, ked mi nic nie je). Mam kamosku, ktora mala pri prvej dcerke nevolnosti do piateho mesiaca a potom od siedmeho opat a trvalo to az do porodu.

srnqqa
13. dec 2011

@teleranka konečne sa dostávam na chvíľku na net.. je mi to blbé takto hovoriť, no šlo o peniaze.. Na úpsvar mi povedali, že nemám nárok na materskú, takže rodičák a hmotná núdza, ale potrebujem výživné od otca dieťaťa..vravela, že akúkoľvek sumu si môžem stanoviť, ja som len tak trepla, že to akože mi sudca schváli aj symbolické 10 €? no a priateľ sa toho chytil, keď som mu povedala, že výživné na dieťa je 25 € minimum..vraj keď som si zariadila decko, mám si nájsť iný spôsob, ako sa dostať k peniazom, nie cez neho a mala som si platiť DNP ☹ pritom ho na to upozorňujem neustále..ja s ním bývať nebudem, ale u mojej babky, lebo doma sestra chodí na VŠ a brat má obrnu, takže sa tam nepomestíme a pre brata máme iný chod rodiny. Najviac ma zamrzelo to, že on mi vykričal, že som na peniaze, ale to nie je pravda, ja keď mám €, ja každému vždy kúpim darček, aj keď len drobný. Myslím, že 25€ je skutočne zanedbateľná suma, ale tiež viem, že ku koncu mesiaca prachy nemá. Nerozumiem, kam ich dáva, x-krát sme to prepočítavali, má mu ostávať aspoň 100€ na konci mesiaca a neostáva..
V nedeľu som nabrala odvahu a povedala mu to, a ja som bola tá zlá, no po nejakej chvíli sa ozval, že prepáč.. nechápem ho, v niektorých veciach je taký sebec, pritom na druhej strane je presný opak..ach, tie dve tváre.. ☹

teleranka
13. dec 2011

@srnqqa ach moja... :((((( mozme viac napisat do IP...ale moja otazka je, ze on ti neprispieva ani teraz pocas tehu? na vybavicku, stravu a tak?inak moji znami platia vyzivne okolo 150 az 200eur...otec mojho dietata ma podobny pristup ako ja...ja osm na marodke, cize mam prijem nizsi o 2/3, pretoze okrem prijmu som robila aj na dodohu , cize ja teraz zaplatim hypotekua nemam ani euro navyse... a otecko dieťaťa sa postavil k tomu tak, ze ja som ta zla, kt. ide o peniaze, ze jeho povinnosti nastupia az po porode, aj to najprv musime dat urobit testy DNa, ci je to vobec jeho... ale popritom drista, ze viem, ze mozem ist s nim zit do USA a take hovadiny..hej jasne, asby ma tam ignoroval a sral na mna...vcera som mu povedala, ze asi bude lepsie, aby sme sa nekontaktovali do porodu a jeho odpoved: dobre, čau! :D ta asi tak.... :(

amanda683
13. dec 2011

@efci 🙂 no ved presne o tom som pisala,lebo aj ja som ich mala.A je velmi pravdepodobne,ze ked chrbat boli teraz,tak bude aj pri porode 🙂 Preto si treba hovorit,ze to stale este nic nie je 😉

srnqqa
13. dec 2011

@teleranka nie, ani nechcem, ja teda mám PP - ale v hrubom 60 € (to len, aby som nebola na úrade) a na dohodu 125 €. Inak sa priživujem pri rodičoch 😖 nemám rada, keď mi niekto platí a zatiaľ to neboli veľké výdavky. Po tej nedeli povedal, že veď má právo dať polku na kočík a postieľku a tak, ale to preto, že som povedala, že si to zaplatím sama a chcem len, aby ma odviezol do obchodu..
zatiaľ je to v pohode, ale.. keď príde na problém, nechce počúvať reálne a logické argumenty. ťažko je to takto, a najhoršie, ak si kopne "štamprlíka", vtedy je odvážny voči mne (samozrejme) až-až.. nieže by bol alko, ale vidím, ako sa jeho zmýšľanie mení.. na silvestra som nechcela ísť kvôli tomu, aj som to povedala, a on už si zvesela pozýva ľudí na chatu, pritom minulý rok som tam sedela, vystískal sa s kamarátom, dal francuzáka tej mršine, čo mu tam visí (nejaká lebka zo zvieraťa) a vražedné pohľady na mňa ☹ celý čas o mňa nezakopol, ani ruku na nový rok, s kamarátom áno..a za fľašou by si nohy polámal.. rok predtým to isté, len stihol vystrieľať polku ohňostroja sám a keď ku mne prišiel, len so mnou sácal..ale ja som tá, čo mu držala hlavu, keď tyčkoval.. vždy som ja tá, ktorú si nájdu, keď potrebujú..
vieš, keď som povedala, že čakám, povedal, že "nie je pripravený a.. " radšej som ho stopla, vedela som,že chce potrat..veď mi to zaplatí..
☹ ukončila som to s ním, i keď sme sa dali ale opäť dokopy s výstrahou, dám si na neho pozor a správanie. Moc dobre vie, že mňa zas len tak neopinká, najhoršie je, že nemôžem zabudnúť na tie klamstvá a podrazy.

Teraz sa vytešuje na potomka, aj na sono bol - klasické aj 3D, už má Matýska aj na pozadí mobilu, no hádam mu to vydrží..
PS- veľká časť € ide na úver, čo má, lebo staval chatu, potom auto a tak..

A vy ste teda neni spolu asi, že? On je teraz v USA? Ak hej, on tam už asi má nejaké zázemie, známych a ty by si tam bola také "5. kolo".. ☹ To je také sebecké, že po pôrode..Pokiaľ mám dobrú vedomosť, pri "tom" sú vždy dvaja.. 😠

amanda683
13. dec 2011

@maxara Sofiu sme chceli od zaciatku,ale potom sa vo vedlajsom dome narodilo dievcatko,no a ake meno mu dali???Sofia 😒 Tak uz mi je to take blbe teraz dat Sofiu.

teleranka
13. dec 2011

@srnqqa ide do USA k rodine..ono je to velmi komplikovane, my sme nikdy neboli par..ja som sa nedavno rozviedla, ale s manzelom som nezila od jari. twnto mi nasluboval hory doly, zlyhala ochrana a... a ja som si to nechcela dat vziat, lebo roky som sa liecila na neplodnost. ale ako pises ty svoj zazitok zo silvestra, ja som to mala v usa, kde sme spolu boli , letenku som si kupila este ked sme boli iba kamarati..uplne ma ignoroval, akoby som tam ani nebola. akurat ma odviezol do nemocnice, lebo som mala velke krce.potom ma s hroziacim potratim spokojne poslal samu na slovensko, lebo on tam este par tyzdnov zostal 🙂))
ano, jeho starost sa zcne po porode.. na otazku , ci s amu paci jeden kocik odpovedal: mne ej t jedno, ja to platit nebudem.takze asi tak. napriek vsetkemu jedinu vec nelutujem a tou je, ze cakam babatko. este jednu perlu dal: na moju otazku ze ako si to predtavuje, ked bueme mat syna a on bde v usa, odpovedal: šak mi ho pošleš!!!
akoby bol balik, ktory poslem FED-EXom.... :((

teleranka
13. dec 2011

@amanda683 ale ak sa Ti to meno paci...mozes sa vykaslat nato, ze vedla maju sofiu...lebo Tvoja Sofia bude jedinecna a najlepsia!! a mozte jej dat Sophia alebo tak..je to vkustku nadherne meno a ma obrovsky vyznam..a co, ze vedla je dalsia. Tvoja je a vzdy bude jedinecna a originalna.

amanda683
13. dec 2011

@teleranka uz som nad tym vselijako premyslala,aj takto aj onako.......vazne neviem 😖 Ale iste je ze mas pravdu 🙂

srnqqa
13. dec 2011

@teleranka Joj, to je ale. Inak, sa pekne hovorí, keď vtáčika lapajú..to vedia chlapi (asi) nasľubovať..ja som sa vzťahom vyhýbala, chcela som byť plne slobodná, ale pár rokov dozadu..to je proste osud 😉 on bol úplne prvý, a to som mala už pred 20. Niežeby neboli "nápadníci", len nebola chuť 😀 boli sme takí talianski pár, aj sme sa smiali na tom, že u nás porcelán radšej nie, ale plastové riady, až nie sú veľké škody 😀 ale ja som sa upokojila, nemalo to význam po dobrom, po zlom, s krikom, ani tichom a slzami, teraz je tu niekto iný, "čistučký", a pre neho by som urobila čokoľvek.. 🙂
on je SK či USA? keď vravíš, že za rodinou..veď ty tu máš byť pre koho, za takým by som neľutovala, možno ešte dôjde na neho a bude si vyčítať, že sa takto zachoval k vám obom. To píšem v dobrom, nie preto, že mu zle prajem, aby sme sa pochopili.. a možno potom z neho bude NAJ otec 😎
A možno budem paranoidná, ale človek nikdy nevie - všetko by som si platila svojim účtom, keby sa chce náhodu jedného dňa trhať o zásluhy na súde - stať sa môže čokoľvek, keďže robím v advokátskej, počujem tu rôzne prípady 😕

teleranka
13. dec 2011

@srnqqa tak to robim, len kedze som na marodke, bez pomoci mamky a brata by som bola v prdeli uplnej.. :( som zvedava, co bude potom o par mesiacov..on je tak napoly tam aj tu, raz tam, raz tu. a co sa tyka toho vyzivneho...tvoj "priatel" tak malo zaraba oficialne, zeby mu vyslo take male vyzivne? neda sa s nim dohodnut nejako mimosudne, a das babatku jeho priezvisko?

bambulka1010
13. dec 2011

@dennkaa hm, no tak to nie je bohviečo, tak mám sa načo tešiť. 4.1.2012 idem na poradňu a doktorka mi povedala, že ak mi tie nevoľnosti neprejdú, tak tak mi predpíše nejaké tabletky. Na začiatku tehotenstva mi predpísala nejaké čipky, ale to mi vôbec nepomohlo.A inak už ťa poslala doktorka na cukrovku? Mňa ešte nie, ale bojím sa toho, že si budem musieť pichať ešte aj injekcie do brucha, bo pred 1,5 mesiacom ma brala záchranka do nemocnice a merali mi cukor-to bolo skoro ráno a mala som 8,7...

strihalka
13. dec 2011

Ahojte po vcerejsi vydatne veceri jsem zalehla k panelaku a opet si nic nepamatuji, vzdala jsem to a sla jsem spat..... V pul druhe rano jsem se probudila hladem na rychlo jsem nasla jen chipsy pom beers, no mala se najedla a ja mihla klidne pokracovat v spanku. A novinka, vcera mm citil kopanceky, jeden taky silny dalsi spise take ozveny, tak se vytesuje hrdy tatino 🙂

strihalka
13. dec 2011

A nutno dosat ze @maxmara ztraci prve misto v prispevkach co se delky tyce a nastupuje na prvni pozici srnqqa 😀

srnqqa
13. dec 2011

@teleranka Ešte že máme rodičov a starých rodičov, že 🙂 ? A ako si to predstavuje teraz? Keď je tu, tak čo? Ozve sa? Tak by som povedala, že zarábať by mohol aj viac, najlepšie v Matadore, lenže tam sa bez známosti nedostaneš 😠 S tou HM ale neviem, či sa mi to oplatí, asi sa tam každý mesiac musíš hlásiť s príjmami, neviem, je to aj blbé, skončím Ing.a že HM.. 😖 a súd o výživné.. skôr asi u notára spíšeme, že bude platiť po dohode nejakú čiastku.. Tiež ho ale nechcem škubať o peniaze,aj on potrebuje žiť, lebo nejde len o príjem, ale aj výdaje, ktoré má.. A ja na brig.budem chodiť stále po pôrode, som sa dohodla, na 8 hod. 4x mesačne (ak sa bude dať, samo, ale až po 2 mesiacoch, kým sa ustálim ja aj Matýs), a keby mám HM, tento príjem by som musela zatajiť, a to je predsa podvod.. 😝
Priezvisko chcem dať jednoznačne svoje, on ale chce po ňom, no s tým budú ešte problémy.. ale to on má známu na úrade, a tá mu tiež povedala, že bude lepšie, keď sa bude volať po mne – že ak by sme sa vzali, automaticky dieťa bude mať jeho priezvisko. A myslím, že keby sa volá po ňom, ja ako matka budem potom chodiť s rodným listom a dokazovať, že je moje dieťa..🙂 ?
Otcovstvo mi inak podpíše – a čo tebe? Keďže nie ste vzatí (ani my), do nemocnice potrebujem súhlasné vyhlásenie o mene a vyhlásenie, že uznáva otcovstvo, inak by mi asi zapísali neznámy otec :/