icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

bambulka1010
13. dec 2011

@amanda683 Sofia je krásne meno 🙂 a budete mať dievčatko? Ja mám vymyslené pre chlapca meno, a na dievčenskom sa neviem zhodnúť 🙂 Ešte nevieme čo to bude. 2.1.2012 ideme na 4D sono do Hlohovca 🙂 tak sa už tešíme 🙂

srnqqa
13. dec 2011

@strihalka dnes ma je tu veru plná strana, hrozné 🤐 😀

bambulka1010
13. dec 2011

@evaharg Neboj sa, všetko dobre dopadne. Musíš myslieť len pozitívne a nerozčulovať sa aby to bábätku ešte viac neuškodilo. Ja idem 2.1. na 4D sono, a tam budú kompletne všetko prezerať, tak aj ja som zvedavá.
Držkaj sa 🙂

dennkaa
13. dec 2011

@bambulka1010 vobec sa nad tym netrap. Ak Ti mam povedat pravdu, ja som si na to zvykla, aj ked mam teda trosku narocnejsi den - pride mi to luto, ze preco prave ja... ale Lukasko stoji za vsetky utrapy. Ale tak ako vsetko aj nevolnosti su individualne - niekoho netrapia vobec a niekoho neustale. Ja som bola na zaciatku tehu aj v nemocnici na infuzkach, kvoli zvracaniu - bolo to az 20x za den (vyvratila som aj vodu) - cipky nezabrali, tak ma brala zachranka, lebo som sa manzelovi zosypala v kupelni (uplne vycerpana a dehydrovana), no a trvalo to do polovice 4 mesiaca.
Mna lekar objednal na najblizsiu poradnu 29.12. a budu mi robit aj ten glukozovy test. Ja sa hlavne bojim toho, ci to v sebe udrzim. Ale snad ano.

bambulka1010
13. dec 2011

@dennkaa Aj ja si stále hovorím, že to stojí za to. Ale je mi ľúto, že nemôžem ani nikam ísť, hlavne s priateľom si niekde sadnúť. Pretože mäso napr. vôbec nejem, ja som len pozrem na mäso a už vraciam. A neznášam pachy z kuchyne ☹ Stále si hovorím, že to prejde, ale už tomu ani neverím že mi to do toho 9 mesiaca prejde. No čo budem musieť vydržať. Ja som bola tiež na infúziach ale na Rhodosi. Tam nám vlastne potvrdili, že čakáme mimčo 🙂 Tak takúto sme mali dovolenku 🙂

andrejka1974
13. dec 2011

tak ahojte maminky tak som tu opat neviem ci nejaku trapi v tehotenstve tehotensky kasel ja v kazdom tehotenstve kaslem asi od 5 mesiaca strasne sirupy moc nepomahaju a ako porodim tak je po kasli ci mi babo tlaci na branicu neviem teraz som zacala som zufala pretrpiet 4 mesiace bude hroza ale babo to zvladne len ja budem trocha vycerpana a aky ste mali vikend my sme nakupovali darceky uz mame vsetky zasa ich bude fura aj babatku sme kupili ale dilema nastala co napisat na balicek napisat Sabrinka ta sa paci mne alebo Rianka ta sa paci muzovi aby sme sa nepohadali vyriesila som to napisala som babatku 🙂 🙂 🙂 deti budu v soku ale aspon im to konecne povieme aj celej rodinke uz sa tesime na reakcie

teleranka
13. dec 2011

@srnqqa u mna je to trosku ine, malý bude mat zapisaneho v rodnom liste mojho exmanzela, taky je zakon. do 300dni po rozvode ak s anarodi dieta , automaticky sa za otca povazuje exmanzel matky...

srnqqa
13. dec 2011

@andrejka1974 Ja by som dala 2 menovky - aj moje meno, aj otcovo - každý bude spokojný a bábo nebude bezmenné 😉 Pre decká to môže byť pekný darček , nám to naši oznámili na moje 15-te narodky, takže na ne len tak ľahko nezabudnem 😀 A to ešte si nikto z blízkych nevšimol? Ja síce nemám extra brucho,ale vidieť to už dosť 🙂

srnqqa
13. dec 2011

@teleranka Jáj, na to som úplne zabudla, vidíš..a čo ex? Nechá sa tam zapísaný či ako to budete všetci riešiť? Asi som moc zvedavá - ak hej, tak ma stopni..

teleranka
13. dec 2011

@srnqqa to este netusim.... uvidime, ako to vlastne bude :((( ach jaj. sa citim ako totalna krava...ako sa mi toto mohlo stať... :((((((

teleranka
13. dec 2011

@srnqqa a s tym priezviskom..keby bol velky hajzlik tak ... ale takto. v rodnom liste bude uvedeny?

srnqqa
13. dec 2011

@teleranka Ako vidíš, ľahko 😉 Ale nezúfaj, určite bude dobre a ja Ti držím palce.. Tieto skúsenosti určite posunú o čosi vpred.. Možno na Teba niekto čaká, vieš, osud to vie niekedy perfektne zariadiť.. No, dúfam, že nezniem ako zo sekty, to by bolo blbé, keďže mám aj oficiálne najdlhšie príspevky v tomto dni 😀 Hlavne sa netráp, aj keď je to ťažké, ale bábo za to nemôže, ono Ťa potrebuje a uvidíš, keď ho budeš mať, zas bude lepšie.. A pokiaľ máš rodinu, čo Ťa v tomto podržala.. Si pekná, mladá, ešte Ťa stretne asi tak - všetko 😉

teleranka
13. dec 2011

@srnqqa och dakujem pekne...snad bude dobre. Neviem, co viac na to napisat. Len ci este niekedy uverim nejakemu muzovi, to je otazka..ako si povedala, ked vtacka lapaju, pekne muspievaju ..... :(

lillienn
13. dec 2011

@srnqqa
@teleranka § 74 zákona č. 36/2005 Z.z. (zákon o rodine)
(1) Otec dieťaťa, za ktorého matka dieťaťa nie je vydatá, je povinný najdlhšie po dobu dvoch rokov, najneskôr odo dňa pôrodu prispievať matke primerane na úhradu jej výživy a poskytnúť jej príspevok na úhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom.

(2) Súd môže na návrh tehotnej ženy uložiť mužovi, ktorého otcovstvo je pravdepodobné, aby poskytol vopred sumu potrebnú na zabezpečenie jej výživy podľa odseku 1, príspevok na úhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom a sumu potrebnú na zabezpečenie výživy dieťaťa po dobu, počas ktorej by žene patrila materská dovolenka podľa osobitného predpisu.15)

(3) Právo žiadať príspevok na úhradu nákladov spojených s tehotenstvom a pôrodom podľa odseku 1 sa premlčí uplynutím troch rokov odo dňa pôrodu.

srnqqa
13. dec 2011

@teleranka Ako v "mojom" rodnom či tvojom? Mne otcovstvo priznáva, priezvisko si chcem vydupať svoje, veď ako dospelí sa hádam dohodneme slušne..Inak, ak by sme sa nedohodli, tak na matrike zaznačí do rodného moje priezv., a pošle na súd a ten rozhodne. Ale myslím, že by prisúdil moje, keďže už na matrike značí dočasne moje priezvisko..A aj tak, ak by si ma chcel vziať a vydržali by sme náš vzťah dovtedy, priezvisko mu predsa dám po ňom.. Ale svoje si nechám, v SR sme len naša família, čo zatiaľ viem 😀

srnqqa
13. dec 2011

@lillienn Ďakujem.. o bode 1 a 2 viem, a 3tí poviem šéfke, teraz rieši taký prípad 😎

teleranka
13. dec 2011

@srnqqa ahaaa.... tak urcite to pochopi, ze chces dat svoje priezvisko... a fakt ste jedina rodina na SK s vasim priezviskom, to je ake suproveeee.... jeeej wooow 🙂)

srnqqa
13. dec 2011

@teleranka Asi áno, aj keď zo začiatku to pôjde ťažko..treba sa poučiť z chýb (najlepšie cudzích, ale hovorme si o tom 😅 ) a neopakovať tie svoje..sem-tam odpustiť, trochu zabudnúť..aj ja sa to učím, mala som v sebe strašný hnev,ale vďaka bohu za Matýsa..je to to najsamlepšie, čo ma stretlo.. 🙂

srnqqa
13. dec 2011

@teleranka Iných som nevidela, nepočula..jediný, kto by mohol šíriť priezvisko je môj stratený bratranec a môj brat, ale ten má obrnu, takže ten šíri "len" krásny úprimný úsmev, ale ten najkrajší na svete.. 🙂 doteraz žiaden iný chlap si ma tak neobmotal ako on.. 😀 lebo tieto choré deti vedia dať takú úprimnú lásku ako nik iný 🙂

eviko25
13. dec 2011

Na tri dni vypadnem a tu sa toho tolko popíše 😎 Nechcete niektorá zo Zvolena a okolia chodiť na JOGU PRED PORODOM? Chodíme tam 4 tehotné a teraz už budeme len 3, lebo jednej sa blíži termín. Vrelo odporúčam, hlavne kvôli chrbtici a dobrým radám k pôrodu.
No a dnes idem na kontrolu po mesiaci tak som zvedava veeelmi prevelmi, či sa nám malá opica konečne ukáže 🙂

amanda683
13. dec 2011

@bambulka1010 ano,bude dievcatko 🙂 my sme zacali s vyberanim,az ked sme vedeli pohlavie.Naco rozmyslat nad dvomy 😉 Sofiu sme chceli obaja,ale co ked uz je u susedov 😝

teleranka
13. dec 2011

@lillienn čosííííííííííííííííííííííííííííííííííí........ fuuuu.....

urma
13. dec 2011

Ahojte, ja som po dnesnej poradni vyfasovala Clotrimazolum 6 tabl. 😒 ze mi zacina mikoza. Ale ani neviem o tom, zak som trochu aj na vazkach, ci nasadit, ale asi hej. A uz mam kupenu aj glukozu 😝 na 10.1.

amanda683
13. dec 2011

@urma jaaaj,glukoza.Aj ja ju uz mam,caka ma 5.1. 😝 😝 😝 😝 😝 bleeee

dennkaa
13. dec 2011

@urma @amanda683 to si kupujete?? Ja idem na ten test 29.12. a povedali mi, iba tolko, ze si mam priniest neochuteny caj.

giapetko
13. dec 2011

@amanda683 aj mna caka glukoza a to 20.12.2011.........tiez sa tak netesim....ale co uz narobime. 😉

urma
13. dec 2011

@dennkaa mne to kazali kupit v lekarni, pytala som si navazrnu glukozu na zatazovy test 😝 a nieco cez 1 e platila.

strihalka
13. dec 2011

@urma
@dennkaa
@amanda683 no ja jdu ba ni 11.1. Jen jsem dodtala recept do lekarny a tam ji pripravi na to datum, ja si ji tym rano vyzdvihnu. Ale co me zarazilo tak jsem videla nedavno prispevek, ze by se predtim nemelo jist sladke...ale neni lepsi aby prisli na problem, nez aby se to skryvalo. Co si tom myslite?

urma
13. dec 2011

@strihalka mne kazal dr. na lacno a aj preto datum na 10.1. ze nechce hned po novom roku, aby mi to nevyskocilo koli zakuskom 😀

brkabra
13. dec 2011

ja idem nan teraz 15.12. tak som zvedava, co to bude zac. mne povedali, ze si mam doniest kusok citrona..a nieco nacitanie samozrejme, ked tam budem 2,5 hodky 😀