Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@efci mne sa to prihodilo uz po tretikrat, naposledy ked som isla s manzelom do poradne - je to hrozny pocit, taka bezvladnost ... a to si davam na seba fakt pozor, nikam sa nikdy neponahlam, nerozculujem sa ... Teraz idem este do Billy s drahym, tak dufam, ze uz bude ok.
K nam pridu cez vikend svokrovci, takze asi tiez nieco dobre pripravim, len este neviem co - vecer pohladam nejaku inspiraciu.
ahojte, ja som dnes bola na tych krvnych testoch aj s tou glukozou 😝 no dobre mi poradila doktorka, aby som si zobrala citron. s tym to chuti ako cajik. inak je to pekne sladke....ale dalo sa to vydrzat, nastastie tam bola so mnou aj druha mamicka, tak sme kvakali a aj cas presiel a nemusela som mysliet nad tym ci mi bude zle alebo nie. 😉
@peka13 no ja ti ani neviem, co ma to napadlo, lebo ja som obvykle skor taka nevymyslava a klasicka.. ale ten kybel ma ocaril a kedze som vanicku zdedila, tak som si vravela, ze kupim a keby daco, tak predam a ostaneme pri vanicke. ALe teda od prveho dna, bolo leto, takze kazdy den sme sa v rovnaky cas vecer ponorili do teplej vodicky a super. Nina nemala vobec problem s kolikami, ale teda toto neviem posudit, ci by mala problem, keby nekyblikovala. Ale raz sa nam stalo, ze vecer plackala velmi a nedala sa utisit a baby tu na koni takto popisovali plac z bolenia bruska a ja som v ten den aj jedla cosi, co ju mohlo nafuknut, tak som sa rozhodla, ze ju supneme do kyblika a trosku som jej tam pomasirovala krize a zrazu takyyy prrrd, aj s "prazenicou" 😅 a potom uz neplackala. Proste ja v tom vidim len pozitiva, ale chapem, ked si niekto netrufa.
@urma 😀 😀 nie, taky kurz ani neviem ci je.. to babo tam proste tak cupi, ako v brusku a ty mu len podopieras hlavicku, nic viac. 😉
@amanda683 no veď určite sa poteší 🙂 dneska som bola na sone a bolo otočené stehienkom, tak sa neodhalilo, tak stále nevieme čo to bude. Ja mám vyhliadnuté zo značky casualplay.
@maxara no nemyslela som kurz kupania v kybliku 🙂 ale vseobecne...ako to male drzat, otacat, manipulovat proste. A podpieras hlavicku zozadu ci spredu? Ved takemu najmensiemu hompala asi do kazdej strany hlavou..
Danka tu uz pisala, ze na kurze akoze kupali babiku a ze mu hlavu oplieskala 😉 Ja si to asi moc zlozito predstavujem alebo co...ale keby chodim na daky pripravny kurz, bola by som spokojnejsia 😒
@urma no hlavicku drzis podla toho co robis 😅 teda ked babo len tak das do kyblika a "hras sa" s nim tak pridrzas podla potreby alebo ako chces, aby ju malo. A ked chces umyt babo, tak zas drzis z tej strany, z ktorej neumyvas. Cize na ruku tvarou si naklonis, ked umyvas ritusu a opacne. Vzdy drzis aj pazusku. Znie to zlozito, ale su to prirodzene uchopy. Mne ukazovali kupanie vo vanicke v porodke a to teda tak, ze prvykrat ti babo okupe pred tvojimi ocami sestricka a ak si tam nahodou tak dlho, ze treba znova okupat !!! 😖 tak si mozes sama, akurat ze mne ju znova okupala sestricka, lebo bola sama a nemala cas sa so mnou srat. Ale teda napr ked sa Ninka prvykrat pokakala, to bolo asi pol hodinu po tom, ako mi ju priniesli, tak sa ju chytila na ruku a supla pod vodu na izbe 😅 😅 moja spolubyvajuca druhorodicka mi hovorila ako na to a bola viac vystrasena ako ja a ked som ninku polozila umytu, tak mi povedala, ze ona by si netrufla 😅 😀 ale mne to prislo nejak prirodzene. Neviem.. ved vies, ze ti nesmie spadnut, tak urobis vsetko preto. Asi podvedome. Na ziadnom takom kurze som nebola, ja som bola iba na kramaroch u jandovej na predporodnej priprave.
@urma my sme tiez bez pomoci, ale co zvladli sme prveho, zvladneme aj druheho 🙂
Boze mna este napadlo ked o tom kupani pisete, mne vlastne Patrick sa prve dva mesiace ani kupat nechcel ☹ Cele to vzdy prevrieskal, len co som ho zobrala holeho na ruky, ze ideme do vanicky, uz iba nadych a rucal ☹ No az ma mraz obcadza ked si to pripomeniem 😒 Uvidime co bude robit bracek, moj zlatucky.
@efci inak teraz akoze nejdem propagovat kybel, ale prave ja som o tom kybli zacala uvazovat vtedy, ked jedna julovka pisala, ze ona ma kybel a urcite nan neda dopustit, lebo pri prvej mala vanicku, ta jej prevrieskala asi tri mesiace, az do krcov.. pri druhej sa to opakovalo, az jej jedna kamoska doniesla kybel na skusku. Mala mala asi dva mesiace a odkedy bola v kybli, tak sa na kupanie priam tesila. Vraj dodnes ma rada vodicku a ta starsia, ked netreba, tak sa ani nejde cvachtat. A vlastne s nami tehulovala treti krat a s kupanim nemala ziaden problem, lebo hned zacala kyblovat. Ale vravim, mozno nahoda.. ale teda mna toto presvedcilo a tiez nelutujem. Ja zas nemozem porovnat s vanickou, ale na druhej strane viem, ze Nina vodu zboznuje. Na plavani mi ju volali potapka 😀 .
@urma mne tiez nikto takto speci neasistoval. V porodke mi ukazali a doma som si vyskusala. Este aj mm priamo pri akcii po mne hucal, ze jesisi daj pozor, co teraz a neviem co.. Som naneho zarevala, nech vypadne alebo sklapne a bolo. Proste sa spolahni na seba. A hlavne sa neboj 🙂
Na manipulaciu s dietatkom je vyborna kniha Nezna naruc rodicu, kde je aj dvd s kupanim a dvihanim a prevracanim babatka plus kniha je velmi poucna, fakt odporucam 🙂
@urma to akoby si o mne pisala, tiez sa bojim, ako to zvladnem... Vsetci mi hovoria, ze to pride samo a prirodzene budem vediet, co robit.... tak dufam, ze maju pravdu... 😅
@elfka.elfka no tak tu knihu si musim zohnat, vdaka za tip 🙂
suhlasim, niektore matky zvladaju veci akoby automaticky, vyhodu maju aj tie, ktore sa uz s babatkom v rodine stretli. my sme v rodine rodili prvi, netusili sme o com to je, nemal nam kto ani len poradit. jasne ze prides domov a nejako to dieta aj tak umyt musis a postarat sa musis tak to proste urobis a basta, ale je aj rozdiel ako 🙂 kamoska napriklad mala uz trojmesacnu dcerku a stale sa bala dvihat hlavicku a davat ciapocku, tirasli sa jej stale ruky 🙂 a pamatam si, ze aj mne par krat nebolo vsetko jedno a bola som rada ze som bola aj na kurze aj ze som mala nastudovanu tu knizku. vacsina kurzov inac vychadza prave z tejto knizky. a hlavne ma vdzy zamrazi, ked vidim niektore mamicky ako nosia svoje babatka, novorodenec posadeny na ruke, hlava nezaistena kymase sa dolava doprava dozadu dopredu, nici sa chrbtica...
@elfka.elfka krásná , ja mám po synovi takú obyčajnú, a ešte aj od sestry som dostala takú modernejšiu, tak som ani nechcela kupovat, ale aj tak by som prijala takúto, je fakt skvelá 🙂
@dennkaa mne sa to stalo viackrát, hlavne ked som sa dostala do nejakého teplého prostredia a tak, no neznesiem byt teraz naobliekaná , začala som to skúmat a zistila som že to bol pokaždým velmi nízky tlak 😉 tiež ma to po pár minútach a sedenia prejde, a už si nosím všade vodu zo sebou a ked cítim niečo tak ju hned vyberám z kabely a vyzliekam kabát, a tak sa mi podarilo viackrát že ma to aj prešlo 😉
no moj synček od mala strašne tiež zbožnoval vodu, je v znamení rýb a sedí to na nho, lebo vo vode vydrží parádne dlho, mne možno aj za to vyhovovala vanička, lebo on bol tichúčko a neplakal, a ja som do vaničky nalievala vela vody tak že bol ponorený jak v tom kýbliku , tak možno za to sa mu lúbilo, a teraz to tie tak budem robit, že tam tej vody proste dám riadne vela 🙂
@urma toho sa vobec neboj, som si istá že všetko zrazu budeš vediet, ja som synčeka porodila predčasne a to mal len 2 kg, to ked som ho vyzlečeného uvidela, no zbohom, a zrazu som všetko vedela, obliect , prebalit a prvýkrát ked som ho doma mala okúpat a okolo mna sa zbehla celá rodina vystrašená ,že jak to chytím to malinké bábo, a ja pyšná maminka som im to ukázala, že to viem lepšie jak hoc kdo iný 🙂
@dennkaa Tak aspoň niekde sa taký ľudia nájdu. Takých je fakt už málo. Možno sa ti zrazu znížil tlak, mne sa hlava točí keď mám nízky tlak. Nepiješ náhodou magnézium? Pretože mne dr. predpísal magnézium kvôli kŕčom v bruchu a že keď som tehotná, tak mi to magnézium aj pômôže. A keď som bola v BA, tak tam mi ďalší lekár povedal, že prečo mi predpísal magnézium? Pretože tehotné ženy mávajú nízky tlak a magnézium ho ešte aj znižuje.
@bambulka1010 @urma @pimpilla no ja to urcite nemam z nizkeho tlaku a preto som zvedava co to je. Magnezium nepijem a ked sa mi to stalo naposledy pred poradnou, to som uz bola v cakarni a sestricka mi zmerala tlak - mala som 120/80 - uplne ukazkovy. No na najblizsej poradni to opat spomeniem dokymu a som zvedava, co mi povie. A je pravda, ze takychto ludi je malo, vacsinou Ta obidu bez povsimnutia.
A @pimpilla ked sa mi to prihodilo prvykrat, tak som bola von na cerstvom vzduchu, potom vo vnutri na gynde a teraz toto, ale bola som v momente cela spotena a taka hrozne slaba. Juj baby uz to fakt nechcem zazit.
@elfka.elfka veru mas pravdu.. ja tiez niekedy nestiham pucit oci, co dokazu maminy s detmi dovadzat 😔 a najviac ma dviha, ked vidim decko v klokanke zavesene za genitalie a ksichtom od matky 😒 prsa ho tlacia do chrbta.. strasneee.. a pritom staci ergonosic a je to pre matku to iste, ak nie lepsie, kedze je to ergo aj pre nu a pre dieta je to na nezaplatenie 😔
@efci ja si tiez myslim, ze kupanie resp sposob kupania, nesuvisi s buducou laskou k vode. Ved aj nas urcite nekupali v kybli a kopec ludi vodu miluje. ja som tu o kybli napisala iba preto, ze som si tu precitala reakcie, ze my sme mali vanicku, ale kybel je blbost, lebo.. a to lebo je pritom neopodstatnene.. tak som musela vyvratit tieto akoze fakty 😉 skor som cakala, ze napise niekto, kto pouzival kybel a nepacilo sa mu. Lebo sak urcite aj take maminy su.. kazdemu nieco ine vyhovuje 🙂

@strihalka Pred sviatkami už nemajú voľný termín a cez sviatky nepracujú, takže určite až na nový rok. Ak Ti môžem poradiť, tak sa príliš neponáhľaj, ideálny je 26-27tt, aby boli najkrajšie zábery, ale Ty to musíš brať s tým 10-dňovým posunom ovulky. Ak by mi to nevychádzalo na sviatky, tak ja by som určite šla až o 2 týždne, ale nemala som na výber 😉