icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

maxara
14. dec 2011

Caute krasky, tvorivy den za nami a neskromne dodavam, ze veeelmi uspesny. Som na seba a baby velmi pysna 😵 😵

@andrejka1974 draha tebe som chcela napisat, ze ja som tento kasel mala pri Ninke, teraz zatial nemam, ale riesila som to v prvom tehu s obvodnym, lebo som si myslela, ze som prechladla a on mi nezistil nic "chorobne", tak sa tym zapodieval a robil mi aj D-dimery a neviem ake vysetrenia az prisiel na to, ze to suvisi s refluxom. Ze aj ked je slabsi, resp len kyselina vychadza, tak moze drazdit bludivy ci aky nerv a proste tie receptory kaslu, co su v pazeraku. Pisem to ako debil, ale nejako sa neviem lepsie vyjadrit. Take iste receptory, ktore nutia na kasel su na roznych castiach tela, napr v uchu, ked si niekto spara vatickou, tak ho nuti na kasel. Tak toto je to iste, len v pazeraku. No a pointa, ak mas v poriadku tie D-dimery a nehrozi ti plucna embolia, tak skus cmulat nieco na kyselinu (maalox, tums..), mohlo by to zmiernit tu kyselinu (mozes ju aj necitit) a tym padom aj kasel. Mne ten maalox pomohol, aj ked som kaslala asi mesiac, ale potom uz nie.

@takitak ja som to uz niekam pisala, my sme mali kyblik a ja som bola velmi spokojna. Mala som aj vanicku, ale ani raz som ju nepouzila. Nina bola v kybli asi 4 mesiace a potom sa kupavala s nami vo velkej vani. Najprv sme sa umyli my, teda jeden z nas, potom sme napustili vanu, druhy pridal Ninku, potom zobral Ninku a bolo.. Kybel ma vela vyhod, ale vanicku vyuzijes asi dlhsie a pripadne neskor aj na ine. Teda ja nie.. vyuzila som ju len na pozicanie kamoske 😅 😅

maxara
14. dec 2011

@sunday1 kraaasna, uplne dievcatko 😵 😵

vajanika27
14. dec 2011

@zlatulienka no dnes sme boli na morfologickom ultrazvuku, maly je v poriadku, akurat som sa zabudla opytat na miery a doktor mi to nepovedal, tak ma to mrzi, ale meranie dopadli super, tak sa tesime 🙂 akurat som sklamana z fotiek ani na jednej nieje nic pekne vidno, myslela som si ze nam odfoti 3D fotku, z 2D to je malo viditelne ☹

maxara
14. dec 2011

@pimpilla @peka13 ja som tam ninku v pohode aj mydlila 😅 Babo sa chyti tak akoby pod krk, nakloni na ruku a povytiahne a ritusu aj ciku krasne umyjes.. ja som ju kupala IBA v kybliku a to nie len cistou vodou a to od prveho dna co sme boli doma. Kazdy vecer pekne do teplej vodicky, cele telo naraz do prijemnej vody a nie len polku tela, ako vo vanicke.. taktiez to napomaha pri plynatosti a kolikach, masiruje brusko a zaroven babo relaxuje a citi sa ako v brusku. Navyse, ked uz pridete na ten grif, ze kolko vody a tak, tak prakticky nehrozi, aby sa babo naglgalo.. ale samozrejme, kazdemu vyhovuje ine

mimabulka
14. dec 2011

@zuzanka2905 no ved to potom mam strach že čo sa djej a pripomenie mi to tehotenske bolesti pri predchadzajucich tehotenstvach sa mi to vôbec nstavalo a take bolesti som pocítila až pri porode- ak čakaš prve babo tak takto vyzeraju tie kontrakcie

takitak
15. dec 2011

@maxara ďakujem

už som vybrala vaničku s pultom, na kolieskach, také pohyblivé, aj so šuflíčkami na blbosti. Ten kýblik mi neprešiel manželom, a keďže malý má vlastnú kúpeľňu, nech je od malička naučený sa kúpkať v nej a nie v našej ... a v kúpeľni nemám ani práčku ani nič kam by som ho mohla položiť, tak som to takto zhodnotila ... uvidíme ako sa nám bude dariť 😉

strihalka
15. dec 2011

Wauuw dneska druha 😀 Mam otazku, kdo byl na 3d/4d utz v gynfiv?? Jak dlouho to trva??
Jinak vsem krasny den, ja jsem porad v praci a sotva stiham citat☹ sna o vikendu vice casu.

maxara
15. dec 2011

@takitak 😀 draha jasne, podla vlastneho uvazenia 😉 mm sa najprv velmi bal kupat v kybliku, ale potom s tym uz vobec ziaden problem nemal. Dalsia vec je, ze ja som kupala Ninku v jej izbe, dala som si taky stolik nizucky vedla jej stola a tam som ju mala v tom kybliku, odtial som len vytiahla a sup, zabalila do uteracika. Tiez nemam v kupelni pracku 😀 . A do jeho vlastnej vane sameho ho das aj tak az ked bude sedkat sam. Ale neprehovaram teda. Ja ked som stala pred dilemou ci vanicku alebo kybel, tak sestra (zdravotna sestra) na mna pozerala ako na dementa, ze ake vydobytky moderne, ci mi nedrbe a tak, a ze vanicku mi predsa posunie po Kubovi. A ako mi ju posunula, tak som ju mala na skrini. Kedykolvek som mohla po nej siahnut, ale proste kybel je kybel. Aj je s tym lahsia manipulacia a rozhodne nema matka problem dieta umyt. Navyse ako pise @peka13 babo sa nekupe kazdy den v saponate 😅 Ale opakujem, neprehovaram, len pisem vlastne skusenosti a nie dohady, ze asi ako by to neslo a co by mi vadilo. 🙂 😉 Mne teda by takto z fleku na vanicke nic nevadilo, ale teraz uz viem, co by mi som nasla, keby som ta chcela od nej odhovorit 😀

castania
15. dec 2011

@sunday1 náádhernááá 🙂) gratulujem

maxara
15. dec 2011

Joj aj ja som akosi zabudla pozdravit. Bre ranko. Ja dnes mam zas full program ☹ uz nech je buduci tyzden, to nic nemam 😝

zuzujan
15. dec 2011

Prajem vsetkym dobre ranko, len sa chcem pochvalit, potvrdilo sa ze cakame chlapceka, tak sa moc tesime....budeme mat parik 😉 Na sone vsetko v poriadku, moj obvod brucha je dobrych 110 cm, tak sa uz pekne gulam a mam +7kg 😀

amanda683
15. dec 2011

@bambulka1010 dedko sa potesi aj vnucke,urcite 😉 A aku znacku kocika chcete?My mame Camarelo Q12 🙂

zuzanka2905
15. dec 2011

@mimabulka jaj no tak ja mávam taketo kontrakcie z nadúvania bežne aj ked som nebola tehotná , tak to viem rozoznať že sú to črevá

elfka.elfka
15. dec 2011

ahojte,my mame tuto vanicku : http://shop.dieta.sk/ok-baby-onda-evolution-van...
pre neiste mamky je super v tom ze dieta sa od narodenia moze bezpecne polozit a vobec sa neprekoti, portismykova podlozka a na bokoch su vystupky ze dieta volne lezi ale sa neprevali,a mamka ma volne obe ruky, fakt parada. vypusta sa zdola, cize ziedne tazke dvihanie vanicky a naboku je teplomer, po bokoch miesto na hracky a blbosti.
kyblik sme neskusali, neviem poradit..

sunday1
15. dec 2011

@maxara @castania Ďakujem kočky, som na ňu patrične hrdá 😀 😀 😀
@strihalka Ja som tam bola včera. Trvá to cca. 20-25 min. Škoda, že si nebola aj na tom malom 3D, lebo by si mala 2 x 3D za jednu cenu, ale to je už asi jedno 😉

Ešte sa chcem spýtať na ten pult aj s vaničkou, nemali ste problém s prenášaním vaničky z kúpeľne? Ja som si už také niečo dávnejšie pozerala, ale neviem sa rozhodnúť, bojím sa, že to bude problém 😒

strihalka
15. dec 2011

@sunday1 no to jsem netusila ale nevadi. Co uz. A ty spadas k nim nebo nejsi pacientka??
Jo a gratuluji k nadherne cabumce nas na co byt hrda, i ja jsem hrda na hj svou

sunday1
15. dec 2011

@strihalka Ďakujem 😵 Ešte uvidíš, aká budeš hrdá, keď budeš mať doma CD a budeš si to stále dokola pozerať 🙂 My sme dostali na CD 46 fotiek a cca 10 krátkych videí, tak mám o program postarané 😀
Nepatrím k nim, ale ešte z čias, keď sme riešili IVF som vedela, že majú kvalitné 3D a sú jediní, ktorých som našla, čo robia aj malé 3D do 16 tt. A celkom sa mi páčila aj cena za 2 soná, tak som neváhala. Inak, ultrazvukárov majú dobrých a sú veľmi milí, určite budeš spokojná 😉

urma
15. dec 2011

@sunday1 jeeej krasne ostra fotecka, neskutocne zlateee.

darinkazv
15. dec 2011

ahojte žienky, asi si vás až večer preštudujem, dnešok máme nabitý. ja mám doužívané atb, ale stav nezlepšený, tak som si volala za výsledky odberu, tak mám v prieduškách hemofila :( mám sa ešte pokúsiť tento týždeň zase homeopatikami a ak to neprejde, tak ďalšie atb ☹ ale čo som čítala o hemofilovi, tak sa ho ani nedá zbaviť. zajtra budem volať aj detskej dr., lebo som to chytila od malej a ona tiež furt pokašlieva, tak nech aj jej urobia odbery, či tam dačo nemá. radšej by som bola, keby nie, ale tak nech ju riadne vyšetria. mňa vkuse dusí, muž sa smeje, že jak starý 80 ročný dedo brchcem. 😝

urma
15. dec 2011

@elfka.elfka ta vanicka vyzera dobreee. A aj kyblik ma laka koli brusku 🙂 a lahkej manipulacii, ale som nemozna a vobec neviem zaobchadzat s novorodencom a ako pises, neista mamina 😅 Ale mozno budem sama zo seba prekvapena 😉

urma
15. dec 2011

@darinkazv hm to som este ani nepocula o hemofilovi, drzim palce na rychle vyliecenie

maxara
15. dec 2011

@urma inak ja som tiez nebola skusena mamina. Ninka bola prve dieta, ktore som kedy kupala 😅

strihalka
15. dec 2011

@sunday1 ojoj ted jsem zjitila ze nemaji pobocku v ba , ck tl nevim najst ja nevim

sunday1
15. dec 2011

@strihalka Majú, na Záhradníckej 😉

dida84
15. dec 2011

@darinkazv prajem skoré uzdravenie... 😉
ja mám chorého Samka už týždeň a dúfam, že od neho nechytím nič, lebo mne homeopatiká tiež nezaberajú...

elfka.elfka
15. dec 2011

@dida84 ja mam choru Sandru uz tyzden,4 dni vysokanske teploty a od vcera je na antibiotikach a zial uz aj ja som chora, kaslem a soplim, homeopatika som rovno preskocila kedze mi nezaberaju a beriem fytoterapeutika - sinupret kvapky a mucoplant, musim poklopat, minimalne sa mi to nezhorsuje tak som rada..

peka13
15. dec 2011

@maxara ďakujem 🙂 je super pocut viac nazorov.. mne sa kyblik strasne paci...aj preto, ze dietatko je cele pod vodou...vzdy mam pocit ze vo vanicke dietatku chladne brusko...ale nemam este ziadne skusenosti, takze neviem...ďakujem

dennkaa
15. dec 2011

Ahojte, dievcata. Idem sa podelit o dnesnu skusennost v carrefoure - opat mi zostalo tak blbo (len tma pred ocami, studeny pot, hrozny sum v usiach) - uplne na odpadnutie... bola som uz pri pokladni a jedna mila pani si vsimla, ze som tehotna a ze sa necitim dobre, tak mi pomohla. Potom to preslo, ked som si sadla na lavicku ... Esteze sa aj v dnesnej dobe najdu ochotni ludia. Domov som uz dosla v pohode, ale nechapem z coho su taketo stavy - to aby som sa bala ist niekam sama.

A predchvilou sme sa s manzelom dohrali hru Party alias - tolko som sa nasmiala - je to paradicka - odporucam.

strihalka
15. dec 2011

@sunday1 dakujem asi mi to phone neumi ukazat. Je se tak tesim no asi pujdu po novem roce tak v pulce januara to uz budu 24tt dle PM 26tt tak tak nejak tak

efci
15. dec 2011

@dennkaa mne sa presne toto iste raz stalo v prvom tehu ked som stala v rade pri pokladni. Dako som to nastastie ustala, ale domov som sa neodvazila ist sama a musel pekne naklusat mm a ist so mnou. A aj teraz si na sebe v poslednom case vsimam, ze zacinam byt strasne nervozna ked musim cakat na neschopnych ludi, proste ked niecomu nieco dlho trva... az mi zle z toho prichadza, musim si ist tiez sadnut, lebo by ma vykydlo. Naposledy ked mal maly na basket treningu deda Mraza, mali tam profi fotografa a ten kym tie deti naukladal na spolocnu fotku tak som ani nevydrzala, musela som si ist sadnut 😒 Asi to patri k tehu.
@sunday1 krasna fotka, naozaj velmi vydarena!!!

My klasika vanicku, ja sa priznam po inych moznostiach som sa dako ani nepozerala. Moj prvy uz 4-mesacny sa kupal vo velkej vani. My akurat v byte na Slovensku mame iba sprchovaci kut, takze ja si k vanicke musim teraz dokupit akurat ten stojan.

Zajtra nam dojde navsteva na vikend, tak idem robit Tiramisu 😎