Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
ahojte zienky, neprispievam lebo nestiham, obcas daco precitam, len som vas chcela pozdravit. Dufam, ze bruska pocuvaju. 😉 budte fit vsetky 😵 ja zajtra zdobim stromcek tak uz mi zacne aspon trosku vianocna nalada domka.
@andrejka1974 Tak my sme tiez zvazovali nad dievcenskymi menami a medzi nimi bolo aj podobne meno tomu tvojmu: Sabina. Z dvoch moznosti, by som zvolila asi tu tvoju volbu 🙂
@danka.chomka tak pekné zdobenie, aspoň sa pochváľ stromčekom ...
@maxara no to len potvrdzuje v čo dúfam. Hotel už mám objednaný tak uvidíme ktorý termín a kedy ... a ak aj nie, tak sa nič nestane ... ale kvôli vzduchu by som rada išla ... a hlavne okolo celého ostrova v borovicovom lese je spravený chodník, a každé ráno sa tam chodíme prechádzať a dýchať, je to taká promenáda priamo nad modrým tyrysovým morom, je tam vždy kopec mamičiek s kočárkami. Vždy som chcela byť jednou z nich
@pasarica Obidve su v pohode mena, neviem ake mate priezvisko a u mna vela rozhoduje aj to, aby sa to hodilo ku nemu.
@maxara ja si to tiez myslim, ze pokial je male mimco v pohode, ze nie je prilis uplakane tak je to to najlepsie ist s takym malicky na dovcu. Fakt netreba ho este nahanat, to je este spokojne ked lezka, prip. sa nosi. A male deti si vedia s horucavami lepsie poradit dokonca ako my dospeli, len netreba zabudnut na pitny rezim. A mne by ani nevadili tie flasky na robenie UM, to sa dnes tiez da vsetko zbalit do auta a finito 🙂 Vodu co netreba prevarat, krabicu mlieka, ohrievacku na flase "nazdar bazar" 😀
Ja tu vyvaram uz na zajtra, dnes ideme s mm niekam vonku, ale zajtra pre navstevu. Nech nestojim doobeda pri hrncoch, tiez budem radsej s nimi sediet, debatit a pit kavu. A Patrick sa chce ist korculovat, tak ak budeme doobeda fajn, tak vybehneme von este pred obedom.
Pekny dnik vsetkym, tu je klasika sivo s mrholenim. Na severe, ze boli v noci brutal burky, dazde, vietor cez 100 km za hodinu. Aj tu je vystraha do 15:00 dnes, tak hadam uz nic nezhuci, hnusne je aj bez toho 😒
Tak sa uplne vytesujem 🙂 Dnes nam dorazil kocik pre Lukaska. Esteze bol doma manzel, lebo neviem ako by som si poradila s tymi skatulami (boli obrovske). Som velmi rada, ze to stihlo prist do Vianoc 🙂
@dennkaa aj fotečka bude???
@maxara @takitak
a co si myslite o lietani s babatkami? ked budem mat aprilovcatko, kedy by som s nim optimalne mohla letieť do USA? prvy let je kratucky, ten druhy je tak 9.11hodin. teraz na jesen ked som bola som videla aj male babatka lietat, len neviem odhadnut, kolko mohli mat mesiacov.
ako je to s babatkom "na palube"? kam strcim kocik? a take veci, neviem si to predstavit, ale budem musiet.
@teleranka ja som s Patrickom letela ked mal 7 tyzdnov. Kocik ti zoberu az vonku (prip. v tej rure) az priamo pri nastupe do lietadla (normalne ho zacheckujes, budes mat na nom nalepku, aby sa nestratil). A plati to iste, ze cim mensie babo, tym sa lepsie leti, nepotrebujes milion "paksametov", pri vzlietani a pristavani strcis cicku, aby mu nezalahlo v uskach a on ti bude pekne na rukach spat. Prip. ked je takyto viachodinovy let, to uz tie lepsie spolocnosti tam maju normalne take, ze postielky pre miminka. Su to specialne miesta vyhradene pre mamicky s detmi. Z tohto si stres nerob, este je fajn mat "klokanku" to budes mat ty volne ruky, lepsie ako manipulovat vecne s kociarom a este aj ked prestupujes.
Ja s mojim malym lietam pravidelne od narodenia a teda najhorsie sa mi s nim islo ked mal dva roky 😒 To uz bol velky, ale este stale nemal narok na vlastne miesto, furt nieco potreboval, obsediet samozrejme narocne... S miminkom odporucam, nie je sa coho bat.
Ahojte mám jednu otázku aj vás tak tlačia bába na močový mechúr lebo mna strašne každú chvílu chodím na malú nieje niečo čo by mi pomohlo možno som aj nachladnuta ale nezdá sa mi Dakujem za odpovede
Ahojte tak uz i unas zacala vanocni shon a vsichni to chteji stihnout. Ale nejvic se tesim na vecer jdem mrknout k znamemu dava pryc veci po vabu holcine kocik autosedacka a oblecko od 1roku🙂) sice se mala narodila v decembry ale tak treba neco vyberem pak dam echo
@zuzanka2905 ahoj, na tvojom mieste by som si preventivne dala brusnice, vsetko sa v tehotendtve da skoro preliecit len najhorsie su mocove problemy, urcite to nezanedbaj pre lepsi pocit by som asi odniesla ranny moc na kontrolu..
o
@elfka.elfka o týžden mám poradnu ale dúfam že to prejde
@zuzanka2905 ja tiez verim ze to prejde 😉 brusnice si mozes dat preventivne, aj keby zapal fakt bol, krasne sa prelieci 😵
@ivetka1981 no doma sme ho este neposkladali, iba vybalili, ale fotecku mam v albume vo fotoblogu - tak kuk 🙂
@elfka.elfka a to si mám kúpiť v lekárni napr Brusnicový čaj lebo také brusnice nemám či napr brusnicový džús
@zuzanka2905 ahojky, ja mavam zapaly moc. ciest a mechura uz roky. teraz pocas tehu som si kupila v lekarni brusinky v tekutom stave, oni Ti uz poradia, ktore su vhodne pre tehotne. existuje vela znaciek, ale nie vsetky su vhodne pre tehotne, mne sa najviac osvedcilo CRAN URIN BRUSNICE forte, je to tekute. jednu dve odmerky denne a je po problemoch. taktiez je dobre vela pit a mozes denne si dat aj jeden urologicky caj.
@teleranka ja pijem vela to mi ver niekedy aj 4litre denne a kolko to stojí to tekute ak sa možem opytať?
@zuzanka2905 v kazdej lekarni inak, ale okolo 12eur a je to tusim pol litra ..vydrzi to docela dlho. ma to v sebe najvacsi koncentrat tych brusiniek. vyskusala som uz kadeco, ale s tymto som velmi spokojna. klopi klop, uz asi mesiac som nemala zapal ani stipanie.
@teleranka no tak si to pojdem kúpiť preventívne dakujem za radu 😉
Ahojte dievcata 🙂
To teda je, ze pia vecer a ja sedim doma - to sa pred par rokmi stat nemohlo 😀
Pozeram, ze uz riesite dovolenky. My mame tiez naplanovane, ze dame min. chorvatsko v lete. Male baby to zvladne podla mna uplne v pohode a starsiemu pribalime nejaku opatrovatelku, nech si aj my oddychneme 😀 Ziadne sranda behat za malym dietatom - take male nohy, a tak neskutocna rychlost! 😀
@takitak podla mna na toto je chorvatsko uuuplne idealne, borovice su super. 🙂
@efci no ved ono by to ani mne nevadilo 🙂 ale tak som to myslela, ze uuuplne idealne je, ked vobec nic nemusis riesit, ze len si kojis a pre babo beries len plienky a oblecko. Super. My sme bolo s Ninkou, vedela chodit za ruku a jedla uz vsetko a pila UM a mali sme brutal plne auto, ale tiez to bolo super. Takze ja dovcu len odporucam. 🙂
Teda pokial ako pises, babo nie je nejako extra nepokojne alebo ked si mamina netrufa.
@teleranka uplne suhlasim s efci, aj ked teda vlastnu skusenost nemam, ale dve kamosky tiez uz viackrat leteli a uplne bez stresu 😉 jedna prvykrat s polrocnym a druha este o dost skor ale presne neviem
@zuzanka2905 ahojky, je toho vela na brusnicovej baze, nechaj si poradit v lekarni, urcite nic s cukrom - teda dzus,y dzemy, cukor podporuje mocove problemy, tak nieco ciste. ja mam napriklad swiss brusnice, je to tabletkova forma a cely rok mi vydrzi, mozu to aj deti, cize aj dcere som uz 2x davala.
ja som dnes skoncila na antibiotikach, mam zapalene dutiny, nedalo sa vyhnut..
jediny pekny moment dnesneho dna bol ultrazvuk nasej malej karkulky, vsetko je v poriadku, vaha 550g, co mi prislo nejako malo na 24tt, ale vraj je vsetko tabulkove tak si nerobim starosti.. a konecne dam aj ja fotku, vacsinou mame len videjka..
@maxara suhlasim, aj my ideme do chorvatska, chystame sa v auguste - septembri ked je stale teplo ale menej ludi. s dcerkou sme boli v chorvatsku ked mala 7 mesiacov a cista parada, sedela si na deke a len kukala dookola, spinkala pod borovicami, dychala slany vzduch, kupkali sme sa v mori... svagrina boli v bulharsku, po troch dnoch ich dcerka nieco schytala, hnacky + teploty, skoncila tam v ich otrasnej nemocnici, fakt sa o nu bali, predcasne prileteli domov a nevedeli sa z toho dostat. bulharsko je vraj vhodne az od 10 rokov...
a my sme do chorvatska cestovali autom, na noc a parada. najlepsie sa fakt cestuje do 1 roka ...

@takitak krasna fotecka mna caka 4d ultrazvuk 5.1. tak sa velmi tesim 🙂 🙂 🙂