icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

strihalka
22. dec 2011

@atreyu vsechny vysledky papiry budu mit v ruce snad pri odchode. Aj echo srdce a ekg ic ok. Vysledky tez nevychazeji zle, jen se pojistuji. Ale vim ze tu srazlivost jsem mela zvysenou.

mimabulka
22. dec 2011

@zuzanka2905 vieš čo Zuzi tak naštastie ma to už prešlo teda niekedy sa to objaví ale to tak raz za par dní neboj aj tebe to prejde mna trapia križe- kostrč a minule som aj taku dlhotrvajucu bolesť pocitila pod rebrami bolo to strašne som sa zlakla no tak sa šetrím ale neviem či sa to da ked pečiem varim pratam zaclony musim vymeniť darčeky pobaliť pradlo povešať.....................

zuzanka2905
22. dec 2011

@mimabulka och tak ja už som z toho na nervy ja už neviem čo mám jesť aby mi bolo dobre ale teraz som si našla na nete že telesné osobitosti pre 6mesiac tehotenstva sú zápcha a nadýmanie bolesti v spodnej oblati brucha kôli rozťahovaniu sa maternice tak na mna to úplne sedí dúfam že to prejde lebo nechcem mať takéto pocity až do pôrodu

mimabulka
22. dec 2011

@zuzanka2905 no všetko raz prejde baby je čoraz väčšie a tak tlači na organy a ani nevie ako bolesť nam spôsobuje- ale ono nam to vynahradí ked sa narodí. Dufam že ťa to čoskoro prejde aby si sa mohla cez sviatky poriadne napapkať

zuzanka2905
22. dec 2011

@mimabulka dakujem pekne a želám ti požehnané Vianočné sviatky veľa darčekov a hlavne pohody 😅

atreyu
22. dec 2011

@strihalka a do kedy budeš ležať?

strihalka
22. dec 2011

@atreyu no ja doudam ze me zitra pusti jen se jim asi nelibi muj tlak 90/55 ☹(

zuzujan
22. dec 2011

@strihalka drzim palce nech vsetko dobre dopadne a zajtra si doma
inak ja mam bezne na poradni tlak 90/50, uz som mala aj 80/50🙂 a zatial to nikomu neprekazalo, toci sa mi obcas hlava, musim vela pit, co stale zabudam.....no co uz

atreyu
22. dec 2011

@strihalka a prečo?ja mám celé tehu tlak 90/60

janka273
22. dec 2011

@strihalka a ja mávam okolo 80-90/ 60-52, dám si kávu a hneď sa mi to upraví na 110/60-70, musím piť veľa vody, dr. mi vravela, že i cocacolu mám piť , veď nebezpečný je vysoký a nie nízky tlak, tak prečo sa to dr.nepáči???

urma
22. dec 2011

Vsetkych vas srdecne zdravim, moc to tu teda nezije kukam 😀 Vsetkym vrcholia vianocne pripravy tipujem. Ja netrpezlivo ocakavam prichod mm hruaaaa, ale kde je tak dlho sakris. Ale po Vieden dorazil 🙂 Tusim prislo dake auto, cauteeeee

katkarv
autor
22. dec 2011

@janka273 ja som pocula ze asi preto sa im nizky nepaci lebo potom sa vraj moze slabo vyzivovat babo pri nizkom tlaku ☹

janka273
22. dec 2011

@katkarv jáj to som nevedela, ja mám zase malého o týždeň väčšieho, a nízky tlkak mám stále - či som alebo nie som tehotná...aj pri malej som mala nízky tlak a narodila sa 3550g,52cm....ale vyživovnie bábätka záleží od pupočníka, nie? väčšinou málo vyživované bábätká - majú pupočník stočený, pokrútený- a niekedy i okolo telíčka obtočený, a preto sú chudšie.

strihalka
22. dec 2011

@janka273
@atreyu no ja vzdy mavala 125/75 ukajkovy tlak a od vcera toto

atreyu
22. dec 2011

@strihalka tak potom neviem, ale snáď to bude dobré uvidíš 😵 teraz musíš byť silná, dr. vedia čo robia 🙂

katkarv
autor
22. dec 2011

@janka273 neviem co je na tom pravdy ale pocula som to niekde alebo citala.Moje dcery mali zle prietoky aj placenty boli polovicne male ako normal.A tlak som mala tak 105/65 Ale pricinu som nikde nezistila.Syn uz mal vsetko o.k. tak som zvedava ako to bude teraz.

strihalka
22. dec 2011

Dr verim a budu je mit rada kdyz mi vo nejdrive reknou co a jak🙂)
Jinsk baby, zacalo uz nekterem vytekat mlecko?? Lebo me dnes cely den takych 15 kapek na triku za cely den...

srnqqa
22. dec 2011

@strihalka aj mne už, asi takých pár dní, ale najskôr som si myslela, že som sa len zamáčala vodou.. 😎 dočítala som sa, že to je mledzivo.. a ja som si myslela, že tieto procesy začnú až po pôrode 😕

ivanka.7
22. dec 2011

@strihalka aj mne sa uz stalo🙂 Nie nejako pravidelne, ale parkrat ano🙂

strihalka
22. dec 2011

@ivanka.7
@srnqqa no ja si uz ovcas vsimla zpetne ze mam na bradavkach take supinky ze neco sucheho a kdyz tu byl muz tak jee od ceho nas mokre tricko🙂)tak tl uz bude asi do konce te?? Kdyz mam podprsenku tak l tom ani nevim áe ted v nemoc je to hned videt

huterika
22. dec 2011

baby zacinam mat strach... isli sme s maminou na nakupy cukor muka atd, polhodka pesi tam a potom asi 3hod v obchode obkukavacky co sa este hodi vo velkom supermarkete a hned plny kosik skoro... cely cas som sa opierala o kosik ze aby som vydrzala tolko chodit, ale to bolo tusim este horsie odlahcilo to krize a chrbat ale nejako mi to nepasovalo na brusko po case som uz aj sedela pri mrazakoch na takej konstrukcii lebo ma strasne cely cas pichalo na oboch stranach bruska a bolelo to.
No a nejako mi zacala odvtedy akoby arytmia srdca resp sa citim tak ze mi srdce obcas bije nepravidelne ze buchne a potom chvilu prestavka a zrazu rychlo a z toho dostavam strach, a na zaver dna ma uz asi hodinu picha pri srdci ze sa mozem nadychnut len do urcitej vysky 😢 Tak neviem ako si lahnut uz by som aj spat isla ...

ivanka.7
22. dec 2011

@huterika A nemoze to byt z toho, ze uz sa ti posuva maternica vyssie a rebra sa roztahuju? Mozno sa ti tam niekde zasekol nejaky nerv... hovorim to len preto, ze s tym hlbokym nadychom to mavam niekedy aj ja (a nesuvisi to s tehotenstvom, zacala som to pozorovat niekedy v 17tich) - a ked sa clovek trochu pokruti, tak to prejde.
Neviem ci je to ono, len by som uplne hned nepanikarila, ani s tym buchanim srdca. Ale samozrejme, ak ta boli brucho a mas strach, tak neriskuj a utekaj k doktorovi.

Ak chces ist spat, odporucila by som pravy bok - nech si netlacis lavu stranu pri srdci a zaroven nelezis na chrbte a netlacis si na aortu a dutu zilu.

huterika
22. dec 2011

@ivanka.7 Neviem co je to, brusko uz neboli lebo sedim, nepanikarim len je to strasne neprijemne sa nemoct zhlboka nadychnut lebo ak prides po urcitu hranicu tak to picha jak slak... kedysi som bola sledovana pre tachykardiu a selest ale to asi skoro kazde dieta sa mi aspon tak zdalo vtedy...ale od 18tky ma nekontroluje nikto tak bohvie ako sa to vyvija. Srdce uz nebusi tak pojdem zalahnut na tu pravu stranu. A mne to pokrutenie nepomaha lebo to aj boli ked sa otacam do stran alebo sa vystriem , akoby ozaj tam nieco bolo zacviknute alebo sa branica neroztahovala dobre alebo co ja viem...

strihalka
23. dec 2011

Dobre ranko, predzvest dr pred vizitou nevypada dobre☹ stale krouzi okolo ct ze jedine tim se to muze 100% vyvratit. A ze stary dedek neni mocna to aby poustel na revers ale ze to muzem zkusit. Jsem znicena

ivanka.7
23. dec 2011

@huterika A v prvom trimestri ti nerobili ekg?

dennkaa
23. dec 2011

Ahojte, babulky. Tak ja mam za sebou taku desnu noc - vobec som sa nevyspala. Moj zaseknuty nerv v zadnici dal opat o sebe vediet a ta bolest pri kazdom pohnuti ci otoceni bola neskutocna :( a este ma pobolievala aj prava strana bruska (ale to som si asi presilila)... a teraz na rano ma nejako pobolieva zaludok - vobec neviem z coho a dufam, ze to prejde. Neznasam ked nie som ok.

A ak by som sa sem do zajtra nedostala, tak VAM VSETKYM PRAJEM KRASNE VIANOCNE SVIATKY PLNE STASTIA, RADOSTI, POHODY 🙂 UZITE SI VIANOCE S BABATKAMI V BRUSKU CO NAJVIAC A NECH VAS VASE POLOVICKY ROZMAZNAVAJU.

dennkaa
23. dec 2011

Jeeeeej, zacalo nam snezit, zeby biele Vianoce? No uvidime ako to bude vyzerat zajtra.

srnqqa
23. dec 2011

@strihalka tie šupinky.. keď som šla na poradňu som sa chcela dr spýtať, čo to je, ale na jednej strane som sa hrozne tešila z Matýska, takže som zabudla, a na druhej som sa hanbila, že by sa mohla spýtať v tom zmysle, či sa riadne umývam 😅 ale hej, tie fľaky a potom som si prečítala o tom mledzive, tak som vedela, že to bolo tým, i keď vtedy som tak "netiekla".. 😎 Možno to bude tak do konca, aký význam by to malo teraz a potom nie?
Ja som si týmto ale prešla už ako 16, ale to bolo z liekov, čo mi v nemocnici nasadili a si doteraz pamätám na tie pocity - čo to je? 😕

To CT by ti asi nedali, keby neni iná možnosť.. Mne to aj neurologička povedala, mám problémy s hlavou, ale že "pokiaľ nebudem ohrozená na živote", tak to radšej nebude robiť.. Ale sú nejaké špeciálne "dečky", ktorým by ti mohli bruško prikryť, malo by to chrániť bábo. Nemajú to tam? Podľa môjho skromného názoru by to mohla byť súčasť výstroje takého stroja..

srnqqa
23. dec 2011

@dennkaa U nás akurát sa to začalo topiť 😒 Ale hádam predpoveď vyjde, že zajtra má snežiť.. 🙂

strihalka
23. dec 2011

@srnqqa no decky maji jasne ale to te ochrani fak maximalme od toho pocitu ze babo chranis. S internistkou jsme se domluvili ze budem pokracovat s vcelickami, ATB, a kontrola u hematologa a dle vysledku s lecba upravi na prevenciale sama rikala, ze by nactnesla kdyby byly take vysledky. Takze jdu nakonec domu a do zpravy pro moji milovanou dr zdurazni klid na luzku a ze prace je pro me riziko.
@atreyu ty si pichas kolikatku ten fraxik?