icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

evaharg
23. dec 2011

@strihalka : jooj drzim ti palce....mas poriadne rusno pred Vianocami....prajem ti doma vela oddychu, pohody a radosti.

evaharg
23. dec 2011

Dievcata ako tak pozeram, vela veci "nas chyta" v rovnakom obdobi...prve nakupy vybavicky, rozmyslanie nad fotografom, ...a aj choroby pred Vianocami.....Bohuzial aj ja lezim doma v posteli a mam navarene v termoske litre caju s medom a citronom....muz mi doniesol nejake homeopatika tak idem kuknut pribalovy letak a mozno skusim.... Tak vsetkym prajem nech nam nase bolesti a trapenia daju zajtra pokoj a nech si mozeme vianocne sviatky s babatkami v bruskach v klude a s chutou uzit 🙂 Evka

mia78
23. dec 2011

@dennkaa jeej u Vás sneží 🙂 unás snežilo včera a má vraj aj zajtra tak hádam 😀 😀
@strihalka držím palčeky a skoré uzdravenie , 😉 vela oddychu......................
ja už sa teším po vianociach pomali začnem vyťahovať nejaké vecičky pre bábu 😀

Vianočný stromček už v izbe svieti,
tešia sa dospelý, tešia sa deti.
Nech sú tieto sviatky plné radosti,
a navždy Vás obídu všetky starosti. Príjemne prežitie vianočných sviatkov želáme 🙂

danka.chomka
23. dec 2011

zienky z vychodu. Ako som Vam pred casom spominala v januari organizujeme besedu/seminar so samostatnymi licencovanymi porodnymi asistentkami. Budu sa tam rozoberat velmi zaujimave a poucne temy. Vsetky, ktore sa chcete nieco dozvediet, ste velmi vitane.

Beseda s licencovanymi porodnymi asistentkami o zdravom materstve.

Dna 14.1.2011 v Kosiciach od 10:00 do 17:00 v Materskom centre Stonozka.

Hostia besedy:
Viceprezidentka komory pre porodnu asistenciu Mgr. Iveta Lazorova,
Porodna asistentka s licenciou na vykon samostatnej praxe Mgr. Anastazia Furmanova.

Hlavne temy:

- Charakter odborneho vzdelania porodnej asistentky (PA) a z neho vyplvyvajuce schopnosti a kompetencie vramci starostlivosti o tehotnu zenu.

- Praktiky pri porode v zahranici a v SR, ich rizika a benefity pre matku a dieta: nastrih hradze, porodne polohy, ochrana hradze, riadeny vs. prirodzeny porod placenty, medikamenty pri porode- ich vplyv na priebeh samotneho porodu a dieta, sposoby riesenia zakliesnenia ramienok, pretrhavanie plodovych obalov a dalsie.

- Starostlivost v tehotenstve poskytovana porodnou asistentkou- diagnostika tehotenstva, monitorovanie tehotenstva a rastu dietata, definovanie polohy dieata, pozicia hlavicky v panve, techniky pre zmenu polohy dietata, meranie panvy, odborne odvadzanie fyziologickeho porodu (vsetky porodne doby), sprevadzajuca osoba pri porode, starostlivost v sestonedeli, vysetrenie dietata a dalsie.

- Akym sposobom a ake komplikacie vie porodna asistentka diagnostikovat pocas tehotenstva a porodu a ako ich riesi.

- Ako sa moze tehotna zena uchadzat o starostlivost porodnej asistentky.

- Financna stranka starostlivosti v pripade, ak nie je hradena poistovnou.

- Prezentacia ocakavani zo strany matiek, preferencie v oblasti starostlivosti v tehotenstve.

Link na pozvanku: http://babetko.rodinka.sk/system/pozvanky/?tx_r...[cmd]=SINGLE&tx_rtglister_pi1[uid]=12188

Zaroven vam zelam krasne Vianky nech vas bruska pocuvaju a miminka nech rastu a nech je april najuzasnejsi mesiac roku 2012 pre nas vsetky 🙂 posielam vam vianocne objatie.

zeta123
23. dec 2011

Zvončeky už zvonia, ihličie nám vonia, svetlo sviečok mihotavé, Vianoce k nám prišli práve. Preto sviatky krásne majte, v pohode ich prežívajte. 🙂

srnqqa
23. dec 2011

@strihalka No, to som vychádzala iba z toho, čo som si kedysi prečítala, ale neviem, ako to funguje.. Tak nakoniec ideš na PN? Snáď sa ti už polepší a bude len dobre, držím palce.. 🙂

atreyu
23. dec 2011

@strihalka 0,3...do teraz som mala výborné výsledky až tie posledné boli zlé, ale nezvýšili dávku tak dúfam, že to bude ok...chodím na kontroly každý mesiac...

strihalka
23. dec 2011

@atreyu no ja mam ted 0,6 berou to jako lecbu a po kontrole pokud to bude dobre tak mi to snizi na prevenci.

anabelleee
23. dec 2011

Baby, myslite, ze gynekologicka ma vypise na PN, ak ma boli brucho? Ide o to, ze v praci mam sebecku a krutu sefku a naposledy teraz pred Vianocami bola v takom strese, ze vsetci zamestnanci sme museli okolo nej behat ako sprosti. Neznasam, ked so mno niekto zameta a aj ked sa snazim, tak moju pracu si nevazi. V ten den som prisla z prace uplne hotova a vycerpana, posledny den som zostala doma a ani som do prace neisla. Bola som z nej velmi sklamana a plakala som tak, ze ma bolelo brucho. Odvtedy ma stale trocha boli. Bojim sa o malickeho, ze mu ublizujem, aj ked viem, ze lepsie je na to nemysliet. V tehotenstve som aj viac precitlivena, tak neviem, ci by nebolo lepsie zostat doma a byt v klude. Co mi poradite?

janka273
23. dec 2011

@anabelleee ja si myslím, že ťa určite vypíše aj na 1mesiac / potom si to ešte predĺžiš/ , povedz jej :že sa necítiš dobre, si vyčerpaná, bolieva ťa bruško....aspoň si od super šéfky oddýchneš.... 🙂

dennkaa
23. dec 2011

Tak som sa sem este dostala 🙂 Kapustnica je uz navarena, nakoniec som urobila aj zemiakovy salatik, aby som toho nemala na zajtra vela. A zajtra este upeciem Stedrak a pripravim rezniky a rybku ... no a potom moze prist Jezisko.
Inak tak rychlo ako u nas doobeda zacalo snezit, tak rychlo aj prestalo :( a uz asi ani nebude, lebo sa nam rozprsalo ... Sen o bielych Vianociach sa rozplynul... ale nevadi, ved tieto sviatky budu mat pre nas ine caro a to je ukryte v brusku 🙂

andrejka1974
23. dec 2011

tak u nas od rana prsi navarene mam skoro vsetko kapustnica, udene aj sal;at zemiakovy uz je hotovy a chlapi krasne jedlicku sami vyzdobili a mala sa tesila a par sladkosti si zavesila babo v brusku tesi sa aj manzela kopka si a zajtra velky den jezisko sa prezradi ze v tom brusku babatko je detom vyzradi tajil to tu nadherne a zajtra sa uz potesi

atreyu
23. dec 2011

@strihalka neboj sa všetko dobre dopadne len si pichaj tie injekcie a najlepšie do brucha/do bokov tam sa najlepšie heparín rozpúšťa...viem, že to nie je nič príjemné, ale zvykneš si a čo by sme pre drobcov neurobili 😵

sunday1
23. dec 2011

Hlasim 100 dni do porodu, od zajtra uz len dvojciferne cisla. Idem is Vas rychlo docitat 😒

ancovicka30
23. dec 2011

ahojte baby, prajem vsetkym stastne a vesele 🙂
u nas to zatial vyzera veselo asi ako z nejakej komedie, dnes mi pri vareni kapustnice vybuchol tlakovy hrniec, takze sme s drahym do stvrt na 10 upratovali a momentalne nasa kuchyna 'vonia' savom namiesto nejakeho dobreho jedla...ale nastastie sa nikomu nic nestalo a vaznejsia skoda je akurat digestor, ktory to uz nerozchodi, ale aj tak nebol moc dobry, tak ma to tak nemrzi...no a tie vone vianoc snad dobehneme zajtra....🙂

strihalka
23. dec 2011

@atreyu hej hej zatim mi je picha svagr, kdyz jsem ted uz doma 🙂 , nastesti bydli kousek, takze dalsi dva vecery mam pojistene, pak jedem do prahy a tam bude zdravotni sestra:D, pak je to na me:D
jinak mam u sebe t yvysledky, jak si se ptala, tak muzem diskutovat, ale myslim, ze je to vse ok

ivetka1981
24. dec 2011

milé tehuľky...všetkým Vám zo srdca prajem KRÁSNE A SPOKOJNÉ VIANOĆNÉ SVIATKY, PLNÉ RADOSTI, POKOJA A ČO NAJMENEJ BOLESTIVÝCH KOPAČEKOV OD NAŠICH DROBČEKOV V BRUŠKÁCH...🙂
Všetko dobré Vám prajeme...Ivet & Maximko

sunday1
24. dec 2011

Krásne sviatky Vám všetkým prajem 😉

@strihalka Až včera v noci som si prečítala, aké ste mali stresy, ale hlavne, že to dobre dopadlo. Ja si tiež pichám fraxík od začiatku tehu a je to úplne v pohode. Už ich mám v sebe cca 170 😀

carrie84
24. dec 2011

Stastne a vesele, dievcata a babatka v brusku 🙂

maxara
24. dec 2011

Zdravim krasky,
vsetkym Vam zelame (ja s babom, Ninkou a ockom) bohatu nadielku lasky, zdravia a stastia pod stromcek, vratane niecoho hmotneho pre potechu oka a duse, zelame vam dobru chut pri stole a stastne a ziarive ocka vsetkych zucastnenych 😵

nelicefo
24. dec 2011

Ahojte kočky. Želám Vám krásne Vianoce v kruhu najblížších. Veľa lásky,šťastíčka a hlavne zdravíčka. 🙂

certica22
24. dec 2011

Ahojte 🙂 PRajem šťastné a Veselé vianoce prežite v kruhu rodiny veľa darčekov a krásnych kopančekov od našich drobčekov 🙂)

adik109
24. dec 2011

Ahojte kočky. Všetkým prajem nádherné Vianoce v kruhu najbližších. Opatrujte drobčekov v bruškách a užívajte zatiaľ kľud, budúce Vianoce budú už veselšie 🙂

efci
24. dec 2011

Šťastné a Veselé Vianoce všetkým, bruškatým maminkám, miminkám, súrodencom aj oteckom!!!! 😎

pimpilla
24. dec 2011

Vianočný stromček už v izbe svieti,
tešia sa dospelý, tešia sa deti.
Na stol dáme teplý čajík, teplé vínko varené, tento večer, tieto sviaty ,tie sú pre nás stvorené. V izbe stromček rozžiari sa, salonky sa húpajú, všetky oči pod ten stromček, žiadostivo kukajú. Nájdite si pod tým stromom, všetko po čom túžite, nech sú láskou, štastím, kludom tie balíčky nabité. Nájdite si pod tým stromom Vaše teplo domova, vinšujem Vám tieto sviatky plné lásky, pokoja. prajem všetkým

amanda683
24. dec 2011

😀 Babeny,stastne a vesele vam,aj vasim brusenkam 🙂 Po Novom roku nam to pojde uz pekne z kopca 🙂 😀 😀

dida84
24. dec 2011

Maminy, prajem vám radostné a pokojné sviatky... 🙂

nana80
24. dec 2011

Na okno nám mrázik kreslí,
Vianoce k nám pokoj vniesli,
pod stromčekom darček malý,
nech Vám úsmev stále žiari.
Štastne a vesele vianoce všetkym 🙂

strihalka
24. dec 2011

Po navratu z nemocnice :
Zmizla mi sklenice s okurkama, zelenina je nejaka divna, vsechno to nejak smrdi, nesehnaly jsme kapra, budem mit rybi file, AT ZIJOU VANOCE!

atreyu
24. dec 2011

Krásne Vianoce želám všetkým...budúci rok o takom čase nás bude pri stromčeku o jedného viac 😵