Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@dennka Smolík mi váhu vôbec nekomentoval, z akej si vychádzala pôvodne ty? Ja z 58kg a roky predtým som mala 54-56kg. Ja predpokladám, že do ďalšej poradne to bude aj +10kg :/ Nadšená z toho nie som, ale trápiť sa kvôli tomu nebudem.
K tomu natieraniu - ono to reálne nemusí pomôcť vôbec, pretože strie ako také sú dosť výsledkom všeobecnej pružnosti a genetiky. Ale nech mám aspoň pocit, že som urobila čo sa dalo. Takže raz za deň po sprchovaní stačí🙂
@elfka.elfka má pravdu, niekomu nepomôže nič a niekto zas nemusí robiť nič a nemá strie vôbec... a keďže ja viem, že na ne nejaké predispozície mám, tak pre istotu, no🙂
ako som tu uz pisala ja som cudny pripad stou vahou,ja nepriberam ale chudnem.Pred tehu som mala 89kg a teraz mam tak 85,5 az 86kg ale viete si predstavit ze by som na taku vahu este pribrala? 🙂
@ivanka.7 ja som zacinala na 52 kg a dnes som sa vazila a mam 59 kg, Mne je jedno kolko priberiem, ved ja sa rychlo dostanem naspat do formy - len mi to prislo vtedy take zvlastne... Hlavne, ze babatku sa dari a vyvija sa tak ako ma. Ja som rada, za kazdy gram, pretoze stale trpim nevolnostami - nic prijemne stale objimat WC misu :( no kedze som na PNke, tak ma to az tak neobtazuje - zvyk je zelezna kosela...
@atreyu napisane nemam na tom zelenom papieriku ziadne vychadzky, predtym som mala 4 hodky denne. Ale chcem sa dokyho vo stvrtok opytat ci mozem mat nejake vychadzky - myslim si, ze ano ... A zatial mi nedosla ziadna kontrola a to veru nesedim stale doma - chodievam sa aj prejst - vsak potrebujem aj cerstvy vzduch.
@katkarv babenka Ty máš ale šťastie...fakt sa ale čudujem,ako je to možné...to mi je záhada ?! 😒
@atreyu a vyzerá to ako také žilky modro-červeno-fialové? 😨 mne sa to objavilo pred vianocami, tak som si priala pod stromček krém na strie.. čakala som hocikde, ale zrovna na prsiach?? Aj ja mám z pred dvoch rokov pozostatky na stehnách, kedy som teda dosť pribrala.. som z toho smutná ☹
a laser na to potom nepomôže?
Inak, ja som "zatiaľ" + 8 kg, ale nemám pocit, že by som jedla viac, ako predtým, i keď sestra mi vravela, že veď som vôbec nepribrala, okrem brucha.. ale tiež sa nechcem moc prejedať.. i keď, ja mám stále strašnú chuť na sladké..
@dennkaa tiež sa chystám ísť tento mesiac na PN, nevieš mi povedať,koľko budem cca dostávať zo sociálnej poisťovne ako Dnp?
@dennkaa tak potom netusim, preco ti to povedal... Ja mam vacsinu v bruchu, trochu som pribrala do bokov, ale naozaj minimalne, stale obleciem tehotenske rifle, ktore som si kupovala v polke oktobra - aj s pancuchami a tie mi uz vtedy boli dost obtiahnute. No a potom v prsiach mam viac, ale inak nepozorujem, ze by som dakde popriberala.
@srnqqa áno presne také 😠
@ivetka1981 ináč keď si DNP a chceš ísť na marodku tak si dávaj veľký pozor...známa rodí teraz v januári a v ich skupine chodili kontroly pravidelne tým, ktorý boli DNP...jednej dokonca o 20:30
ahojte, aprilovky, pozeram, ze riesite PN, aj ja som vypisana z dnp a zatial som nemala kontrolu...klop,klop...a obcas sa zabudnem a som prec aj mimo vychadzky 😅
@ivetka1981 a si si platila z maxima? bo ja hej a mi vyslo prve dva ci tri dni 9 eur a potom uz zvysok 20eur, tak fajne 😉
@ivetka1981 aj ja sa cudujem ale zatial to bolo tak pri kazdom tehu a ked porodim tak som stihlucka svojim sposobom 😀 Ale do roka su vsetky kila naspat +nejake 2 alebo 3 navyse ☹ Uz teraz mam nohy a ruky ovela tensie ako pred tehu.
@atreyu
@pata31
@ivetka1981 aj ja som vypisana z DPN a este neboli,dufam ze ani nepridu kedze ja vychadzky nemam,ale zato som podstivo doma len rano si odbehnem do obchodu.
@pata31 áno z maxima,ale som nezamestnaná...
@ivetka1981 sak to nemas s tym nic spolocne, ja som na rodicaku a mam zivnost prerusenu...takze akoby to iste 😉
ivanka.7 to netusi asi nikto iba on sam 🙂 Ja som tiez okrem bruska a prdele nepribrala nikde. Teda este mi narastli prsia, ale to je normalny stav. A tehu oblecenie nenosim vobec (vsetko co som skusala mi je stale velke a necitim sa v tom dvakrat prijemne), zatial mi je vsetko moje povodne oblecenie dobre (teda vacsinou nosim leginy s nejakym dlhsim pulovrom alebo trickom). Jedine s cim mam problem je zimna bunda, uz je tesna okolo bruska, ale mam v zalohe sportovu, ktora je trosku volnejsia ...
@ivetka1981 ja si dnp neplatim, tak v tomto Ti vobec neviem poradit.
ahojte tehulky...tak aj ja budemna PN od januara kvoly tvrdnutiu bruska.
Inak mi teraz prisli vysledky z krvi a som chudokrvna, tak papam zelezo.
uz ste inak rozmyslali nad porodom ? ja sa neviem rozhodnut, ci si zaplatit, alebo nie lekara.
Sesternica rodila pred cca mesiacom a ma velmi zle skusenosti.vychytila vraj nie moc sucitneho a tak sa chuda rozthala, ze ju pozasivala zvonka, zvnutra a teraz na kontrole jej gynekolog povedal, ze ju zasili zle a musi ist na plastiku maternice / co si ma vraj hradit sama /....
kupovali ste uz take veci ako postielka, kocik ?
ja planujem v januari, kupovat, aj prat....ako ste na tom vy ? 🙂
@giapetko no to su veru riadne palky co pytaju za tehu oblecenie vseobecne, nie to este bundy - ja si urcite nebudem zbytocne nakupovat tehotenske veci ... Ja stale nosim S-ko, ale domace oblecenie mam uz M-ko (je mi to sice dost volne, ale na doma to zbavi). Cize ak aj priberiem este nieco viac staci, ked si kupim nejake M-ko, pripadne L-ko a bude to OK 🙂
A inak my sme uz kupili kocik aj ohradku na hranie pre drobceka a aj oblecko uz pre neho nejake mame. Postielku planujeme kupit v januari aj viacere ine veci. A prat budem az potom, ked budeme mat nakupene viacere vecicky ... najprv musim kupit nejaky detsky prostriedok na pranie. Ani neviem aky prasok je na detske oblecko ten naj.
@dennkaa no, ani ja neplanujem uz ziadne tehu oblecenie kupovat....nohavice som si kupila este v 3 mesiaci a to nosim stale, len som z nich uz vytiahla gumicku.... 🙂 ...a teraz mi jezisko priniesol taky velky svetrik az do porodu... 😉 ....mi planujeme kupit kocik aj postielku v januari a veci mame aj podedene a aj nieco nove z vypredajov....teraz maju tiez v Tescu super vypredaje, tak tam asi skocim......inak sa da dobre a lacno nakupit aj v obchode Pre deti...mavaju tiez dobre zlavy....prasok som pocula, ze je dobra Lovela, klasika a deticky na to nemavaju alergiu...a este detska kozmetika je dobra Bupi...ziadne Johnsons...
@giapetko tiez som chudokrvna,ake zelezo beries?Ja mam to od Femibionu,je dobre hlavne nezapeka ako ostatne.
Tvoja sestra teda riadne dopadla.Urcite by som na tvojom mieste zazmluvnila lekara,uz len pre pocit bezpecia,aj ked stat sa moze vselico aj pri zazmluvnenom ☹ Ja som mala pri vsetkych porodoch dobrych lekarov a to som rodila v Roznave co je tiez taka masiaren ako sa hovori.Ked som sla rodit syna prijimal ma jeden z najhorsich lekarov no nastastie som to potiahla az kym sa nemenila sluzba,inak ked som ho uvidela chcela som ujst domov.
@katkarv jóój s tou Rožňavou 😀 mňa prijímala taká "milá" lekárka ma vystrašila na smrť, že slepé črevo...potom tam bol jeden taký čo ma prijímal pred rokom keď som potratila a zdalo sa mi, že viem trošku viac o tehotenstve než on...a primár, no...ehmmmm...na mňa síce len kukol a povedal, že môžem ísť domov, ale vedľa mňa ležala baba čo špinila od 6tt, ležala tam už týždeň a pol, dávali jej duphaston, ale nebrali jej ani krv, nerobili ani sono...nevedela na čom je a ten primár to sono furt len odkladal...keby som bola na jej mieste 3 týždne tam len tak pre nič za nič neležím...hej a ešte prvú otázku čo jej položili keď prišla, že či si to chce nechať 🙄 no, ale bol tam aj jeden veľmi milý, zlatý a sympatický doktor, vedel vysvetliť, pokecať, poradiť, posrandovať...ináč už si sa rozhodla kde budeš teraz rodiť?ja ostávam asi v PO
@katkarv no ja beriem Ferretab comp., to mi predpisala lekarka.....no ja som z NZ a asi aj tu budem rodit...priatel chodi na tyzdnovky a tu to mam na skok, maju aj dobre novorodenecke oddelenie a vedia sa perfektne postarat aj o predcasniatka.......no, cim viac sa blizi porod, tym viac uvazujem o zazmluvneni lekarky.....bola som u nej na 4D, vola sa Halmesova a je velmi zlata a vraj aj dobra, sikovna....sama ma dieta, tak vie, co to je pre matku....
Baby, neviete, kedy naposledy pred porodom je safe letiet? do ktoreho tyzdna? V siedmom, osmom mesiaci to uz asi nie je moc vhodne, že jo :((((((
baby a v bazarikoch ste pozerali zimne bundy?Ja som si tak kupila tehu bundu za 10 eur,je ako nova a kabat za 19 eur.A este som si kupila pelerinu,ta mi bude dobra vzdy,aj ked nebudem tehu 🙂
@giapetko my sme boli pozriet v Tescu - zopar veciciek sme kupili, ale ono su vacsinou take zimne. Este pockam kym sa po vypredajoch trosku vymeni tovar, mozno budu mat aj nieco nove. Boli sme aj v obchodiku Pre deti, ale zatial len tak popozerat ... mne sa pacia veciciky aj v Next aj v H&M (snad budem mat stastie, ked sa vyberiem na vacsie nakupy) a niektore veci planujem aj objednat cez net ... Nakupovanie pre drobceka ma tak bavi a potom si to doma neustale obzeram 🙂
A Johnson nie je dobry?? Moj bracho pouziva pri mojom krsniatku od narodenia prave Johnson a malinka ho dobre znasa. Ale asi je to tiez individualne.
A co sa tyka porodu, ja si urcite lekara zazmluvnim a chystam sa rodit v Ruzinove.
@dennkaa ahojky, myslim ze my sme pouzivali z DM lavelu detsku ako praci prasok. kto ma moznost si kupovat prasky napriklad v nemecku, urcite by som to vyuzila, oni maju prisnejsie normy na testovanie pracich praskov, u nas su velmi silne zmesy. preto ja vacsinou kupujem ak sa da tak v drogerymarkte, teda v DM.

Nechcem vam brat iluzie s tym natieranim, ale strie prechadzaju cez niekolko vrstiev do hlbky, je to riadna jazva a natieranie ovplyvni tak povrch koze, ale na strie to dosah nema. Jediana dobr sprava, ze vsetky strie zblednu anakoniec budu biele..