Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@teleranka nie, nebola som na sone. len som konečne presvedčila dr., aby mi to prepočítala, lebo podľa PM som mala TP 14teho a potom mi podľa sona v 5. týždni vypočítala druhý TP a to bolo 7.5. ma to štvalo, že to kravina, že príliš veľká odchylka od PM a tiež kvôli tomu, že TP sa určuje podľa sona v 12tt. tak vzala do rúk moje sono z 12tt a ten kruh pre výpočet a konečne vypočítala. a je to 16.4. 🙂 no a chorobu mi doniesla malá zo škôlky, ona je tiež zase chorá a mňa to takto zdrapilo. našli mi na pľúcach hemofila a že toho je zložité zbaviť sa. tak som zvedavá.
@janka273 januli, ja si skôr myslím, že budem prenášať a nenarodí sa na to výročie 🙂 aj malú som prenášala. 😀 ale tak neháme sa prekvapiť. neurčila mi TP podľa tohto sona, ale konečne sa pozrela na moje sono z 12tt a podľa toho to určila v tej tabuľke, čo to majú takú kruhovú pre výpočty. 🙂 nástup na materskú mi vychádza 5.3.2012 a ešte predtým idem čerpať 23 dní dovolenky (stará + nová) a tiež 3 dni nadčasov 🙂 takže budem na PN už len do 30.1.2012 🙂 potom do 4.3. dovolenka a od 5.3. materská 🙂
@darinkazv tak sme dve 🙂 aj ja som malú prenášala 9dní, uvidíme, aký dátum si naše chrobáčiky vyberú 🙂 , ja som si teraz dala starú dovolenku vyplatiť / jan. výplata/, a ešte mi pribudne teraz nová 🙂 , vo februári sú pre Záp.kraj jarné prázdniny - posl.feb.týždeň - to budem čerpať dovolenku , ....len ešte uvidím ako to s p.riad.doriešime, či pôjdem na 3 posl.feb.dni a 2 prvé marc. dni do práce alebo pôjdem na dovolenku a od 3.3. MD......idem si práve s malou čítať o Dinosauroch , tá si tak namaľovala ústa s ruž.Labelom,vyzerá ako Dračica zo Schreka 😀
@teleranka ahoj, no brusku super, behem uzivani ATB byla mala taka otupena, ale dnes prvni den bez ATB a mala kope o zivot a dela si tam cirkus---ATB mi dosly, mam predepsane nove jeste na tri dny, lae ty uz nazacnu v pichani faraxiparine pokracuji....zitra jdu na krev moje gynek a obvodna maji do konce oku dovolenou takze vetsi info az po novem orce....tak zatim jsme na PNke...
@darinkazv Ako sa ti podarilo "prinutit" Dr. abz ti prepocitala termin???? Lebo mne podla ultrazvuku stale vychadza termin o tyzden skor nez podla PM (teda som uz bola tyzden tehotna ked mi este taka slaba M prisla) a teda sa dost obavam aby som neprenasala a tiez sa obavam, ze jeden den skoncim v praci a na druhy den uz budem rodit.... (obrazne povedane)...Moj doktor povedal, ze mi termin menit nebude, ze mam len ratat s tym, ze to na mna pride skor....je nejaky sposob ako si ten termin posunut? Mohol by mi to posunut napr. porodnik? Alebo to moze len gynekolog ku ktoremu chodim do poradne....HM?
@darinkazv
@janka273 dievcata a neviete mi poradit? ja som na PN uz dva mesiace. staru dovolenku mam uz iba nejake tri dni. novu 20. lenze ja sa do prace nechystam a zaujimalo by ma, ci je nejaka sanca ze proste potiahnem PN ako sa bue dat a od marca aprila pojdem rovno na matersku a ta dovolenka mi ostane kvazi po vycerpani materskej aj rodicovskej dovolenky. cize o dva roky napriklad. ci to si musim teraz vybrat, pred materskou? a ked si ju nechcem vybrat? je zamestnavatel povinny mi ju preplatit?
@elfka.elfka ano, tiez som to videla, som nadsena 🙂 normalne sa tesim na porod taky cas 🙂 inak nevedela som, ako je to tam s cisarskymi, premyslam, ci sa mi oplati zaplatit si lekara alebo nie.
@elfka.elfka
@elfka.elfka a ty uz chodis do sace do poradne, ci? ides tam aj na ten screening v 30tt? nevies, ci mi ho neurobia aj niekde inde ako tam? na prvom screeningu aj na morfologii som bola tam, vsetko za 30eur a lekar vysetroval cca 4minuty, bez jedineho slova. :(
@teleranka mna moj zamestnavatel prekvapil, lebo si vypytali datum nastupu na MD a z toho mi vypocitaju kolko dovolenky si pred materskou mozem vybrat....cudne....ja som si najprv myslela, ze mam svojich 20 dni a ja si rozhodnem ako si ich rozdelim....co sa tyka starej dovolenky, tak to veru neviem ci ti ju musi preplatit......asi skor nie, ale nie som odbornik....
@teleranka ja chodim do Sace od zaciatku. mali sme kopec problemov, takze pravidelne sme chodili na utz, teraz chcem absolvovat len povinne ak sa to podari. ale Dr. ma sleduje, povedal ze mi bude davat vysetrenia podla potreby, plne sa na neho spolieham. problemy mozu nastat hocikedy, znamej sa zhorsili po 30tt prietoky a nikto si to nevsimol az v saci, hrozilo poskodenie mozgu, nastastie ho tam zachranili... tie ceny mas z ich stranky? ja som tam cennik nenasla.. zajtra sa mozem popytat ked nezabudnem ako to tam fici a ci planuju nejake zmeny v novom roku... a kto ti robil screening a morfo?
@elfka.elfka dosedla... a ten mi ma robit aj screening v 30tt... a ku ktoremu dr. tam chodis? ja tam idem az v 30tt, k Richnavskemu, ten je super. a tie ceny mam z ich stranky a vlastne tolko som platila furt. akurat ten 30tt sa mi vidi, ze stoji 25eur. aaa dakujem, ked sa mi opytas. ku ktoremu pojdes zajtra?
@teleranka ja chodim k Dosedlovi a som velmi spokojna. ale nebala by som sa tam ziadneho porodnika, ked som sla prvy krat rodit do Sace, bolo mi jedno kto tam bude.. teraz budem chciet Dosedlu pri porode, uz som sa pytala ako ma dovolenku cez sviatky a vraj sa nikam nechysta.. zajtra idem len na krv na zmeranie cukru, aby som nemusela na ten glukozovy test tak uvidim ci bude cas na nejaky pokec
@teleranka keď budeš na Pn, a potiahneš ju do nástupu MD, tak ti dovolenku môžu preplatiť, alebo sa ti prenesie / ale to sa musíš dohodnúť s riaditeľ./. Ja, keď som išla s Tami na MD / 2007/, tak som dáku dovolenku - vyčerpala a ďaľšia - čo mi zostala, sa mi preniesla. Keď som nastúpila späť do práce / 12 dní chýbalo , aby som bola doma3 roky/, tak mi nabehla dovolenka 110dní / možno to bolo i viac/, tak som si ju čerpala, keď malá bola chorá....teraz má Tami 4 roky a 4 mesiace a z tej dovolenky mi ešte zostalo, tak mi ju preplatia / ale u nás to záleží i od toho, či majú na preplácanie financie - alebo nie/. V januári mi však nabehne nová dovolenka, z tej si pár dní vyčerpám, a uvidím, či sa mi zvyšok prenesie, alebo mi ju preplatia.Myslím, že zamestnávateľ ti ju nie je povinný preplatiť.
@evaharg no, ja som jej povedala, že mi na sone v nemocnici povedali, že ten druhý termín čo mám, že nie je možný a že mi podľa sona z 12tt vypočítali, že to vychádza na nejakého 15teho alebo tak. no a ona povedala, aby som jej dala ten papier zo sona (lebo všetky papiere zo sona nosím v tehu knižke), že sa na to pozrie. no a chytila tú ich otočnú tabuľku, čo tam vypočítavajú termíny a uznala, že to vycházda na 16teho. že to predtým podľa zlého skorého sona počítala ten druhý termín. lebo podstatný termín (teda aspoň u nás v nemocke) je termín určený podľa sona z 12tt. mne podľa PM vyšiel 14teho a podľa toho sona z 12tt na 16teho 🙂 (PM som mala 9.7., cyklus 35dňový)
@teleranka ahojky, nemusíš si ju teraz vyčerpať. môžeš po materskej alebo po rodičovskej, keď sa vrátiš. alebo si ju potom môžeš nehať vyplatiť, ak by si už k nim nenastúpila. ja som PN od 22.8. a idem ju ukončiť k 30.1.2012, aby som mohla mať dovolenku a užívať si s malou vonku vtedy, keď sa nám chce a nie len 2 hodky denne. aj to, keď je v škôlke, tak v podstate ani vonku nemôžme už potom ostať. to je jeden dôvod, prečo idem vyčerpať dovču teraz aj s nadčasmi. a tiež aj preto, že sa neplánujem do toho zamestnania vrátiť. ak sa mi podarí, tak si po RD nájdem inú prácu. 😉
darinkazv
Dovolenka na zotavenie
Čas materskej dovolenky a rodičovskej dovolenky podľa § 166 ods. 1 Zákonníka práce sa posudzuje ako výkon práce (§ 144a ZP). Rodičovská dovolenka podľa § 166 ods. 2 Zákonníka práce sa na účely dovolenky neposudzuje ako výkon práce.
Ak si zamestnankyňa (zamestnanec) pre čerpanie rodičovskej dovolenky nevyčerpá ani v budúcom kalendárnom roku dovolenku, Zákonník práce jej umožňuje, aby si nevyčerpanú dovolenku mohla čerpať podľa ustanovenia § 113 ods. 3 Zákonníka práce po skončení materskej alebo rodičovskej dovolenky.
http://www.porada.sk/t172391-narok-na-dovolenku...
ja pracujem v školstve, my máme za cel.rok nárok na 42 dní 🙂
joo nakrknuta od rana, je mozne ye me dr odmitla vzit?Ze na krev se mam obejdnat, no jsem v soku....krava jedna, nemuzem se dockat az bude moja dr po dovolenke...tudiz ani pnku nemuzu odevzdat v praci, bo ji mam jen z nemocky vypisanou ale nemam ji odeslanou na socilaku..takze az druheho po novem roce...no ale jsme pn a to je hlavni, flakame se doma...asi postavim postylku a komodu pro malou😀
@janka273 to viem, že si môžeš čerpať po skončení MD alebo RD. aj som to teleranke tak napísala. len mi nešlo do hlavy, že toľko dovolenky si mala. práve, že materská sa ráta za výkon práce, len rodičovská nie. preto mi nešlo do hlavy, že toľko dovolenky ti nabehlo. 🙂 máte sakra výhodu v tom školstve 😀 toľko dovolenky. čo by som za to dala 😝
Ahojte, hlásim sa po sviatkoch a musím sa pochváliť, že sme už v 7. mesiaci a už je to len kúsok do tretieho trimestra 😵 😵 😵 Ja trpím vážnou nákupnou horúčkou, keďže to vyzerá tak, že my nič nepodedíme, nakoľko švagriná rodí v januári, tak si už všetko "znárodnila". Už sme stihli výpredaje v Tescu, Mothercare, Next a H&M, kopec vecí (oblečko, topánočky, plienky, deky ....) som poobjednávala cez net a musím pochváliť poštu aj kuriérske služby, lebo všetko mám doma v priebehu 2-3 dní, a to aj z GB.
@strihalka Tak ale to je problém, lebo to znamená, že v januári zo sociálky nedostaneš peniažky, pripočítajú ich až k februáru. Mne sa to stalo s prvým mesiacom PN a nebolo to vôbec príjemné. Na druhej strane zase dvojnásobné dávky ďalší mesiac celkom potešili 😉
@teleranka ahojky, bola som dnes v Saci, ale nestihla som ani jedinu otazocku, len mi zmeral krcok maternice a utekal, volali ho k surnemu porodu...tak az v januari na ultrazvuku, pojdem niekedy v druhej polke mesiaca...

@elfka.elfka jaaj dobre dakujem ..viem že tam robia prehladky raz v tyždni od nejakeho času ...ale dakujem aj tak za odpoved 🙂)