icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

maxara
29. dec 2011

Ahojte krasky
zijem, nebojte sa 😀
Nemam sancu vas docitat, lebo teda naposledy som sem pricuchla na vianoce 😅 .. mala som straaaasne vela roboty a teraz aj behacky po rodine. Vcera som vam chcela ist cosi naskrabat, no isla som s Ninou spat o pol deviatej cela unavena.
Co mame nove? Vianoce pohodka, aj ked riadne hekticke, u svokrovcov, odtial k nasim a potom este doma cosi Jezisko vyhodil 😀 Dokonca cestou domov sme este aj nehodu videli, niekto sa prevratil na strechu kusok za senkvicami @janka273 nahodou nevies? priamo na vianoce.. my ked sme isli tak tam stalo nejake BA auto a pozeral typek baterkou, ale nikoho nevidel, aj SPZtky boli prec. 😒 takze nevieme nic viac.
Potom sme kazdy den boli niekde. Na prvy sviatok u nasich, v pondelok po mm rodine na strednom SVK, utorok v Rajke u kamosky a v stredu u mojej a aj u mm sestry vo Viedni. Takze dnes mi naozaj dobre padlo, ze mozem ostat doma a "nic" nerobit..
Neviem co je tento rok zac, ale dufam, ze tieto posledne dni rychlo prejdu bez ujmy, lebo ja uz viac zlych sprav nezvladnem. V pondelok sme boli kuknut aj mm babku a dedka a dedko sa veru nema dobre, lezal v spalni a vsetci sme sa striedali pri jeho posteli. 😒 Cely je rozlutosteny a plakal a zaroven sa tesil z nas.. no tazke..
A dnes mi volala mama, ze mojej sesternici zomrela vcera 17rocna zdrava krasna dcera ☹ ☹ 😢 vobec to nechapem. Vraj predvcerom vecer odpadla a vcera vecer ju odpojili od pristrojov mrtvu. 😢 dovtedy nic. Opat @janka273 ty ju zlatik zial poznas ☹

pifina
29. dec 2011

@ivetka1981 myslis ten original? neviem, tipujem okolo 50E, v bazariku najdes aj lacnejsie asi ... ta domaca verzia vyjde oproti tomu zlomok ceny, len musi byt clovek trosicku zrucny 😅

amanda683
29. dec 2011

@atreyu sa neviete rozhodnut???My tiez mame dve a nevieme sa pohnut z miesta,nevieme ktore.A to uz sme mali vybrate,ale teraz zasa vahame medzi Alica a Henrieta 🙂

urma
29. dec 2011

@darinkazv ved hej...odpracovanim 60 dni v roku 2011 ti vznika rocna dovolenka /keby menej, tak dovolenka za odpracovane dni/. Ale to tu asi kazda, ktora pracovala, mala 60 dni odpracovanych 😉 takze rocnu dovolenku 20 resp.25 dni podla ZP. Ak ale neodpracujes 100 dni, nastava kratenie rocnej vymery. Ono technicky sa to aj tak prejavi az neskor, ked budete PN prechazat cez roky...mozno na paske bude vycislene az po nastupe z RD do prace 😉 Ale je to tak.
II. pripad je, ked v kalendarnom roku neodpracujes 60 dni a nemas defacto narok na rocnu dovolenku. Potom sa vlastne dovolenka nekrati, ale ide to akoby opacne, skuma sa, kolko dni odpracujes. To keby nastupis napr. po dlhodobej PN alebo RD pred koncom roku. Potom za kazdych 21 odpracovanych dni vznikne narok na jednu dvanastinu.
Takze akby som to zhrnula..ak ti bola priznana dovolenka na zaciatku roku 2011, neznamena to, ze to tak bude aj k 31.12.2011, moze ti byt za nepritomnost kratena.
Ale mozno hovorime o tom istom, len kazda po svojom.

darinkazv
29. dec 2011

@urma 60dní v roku 2012 musíš mať, aby si mala nárok na celú dovolenku za rok 2012. ja som sa už o tom bavila s personálnou. idem čerpať celú dovolenku za r. 2012, lebo materská sa ráta do odpracovaného (čiže 60dní mať budem) a tiež moja neprítomnosť v r.2012 nepresiahne 100dní, tak mi krátiť nič nebudú. preto som písala, že to nie je tak, že keď v r.2011 splníš 60dní a nepresiahneš 100dní neprítomnosti, tak v 2012 sa ti to bude krátiť 😉 ty musíš tie podmienky splniť za aktuálny rok pre aktuálnu dovolenku. to nie je ako s výpočtom materskej, že keď nastúpiš v 2012 na materskú, tak sa ti ráta priemer z 2011 😉

urma
29. dec 2011

@amanda683 mne sa lepsie paci Alica 🙂

Baby a co vravite na Rastislav a Karol? Dufam, ze ma nevysmejete 😅

urma
29. dec 2011

@darinkazv jasne, suhlasim. Nie je to tak, lebo kazdy rok sa posudzuje samostatne. Asi sme sa len nepochopili. Btw. ja som personhalistka 😉 a ratala sonm to zamestnancom takmer na dennom poriadku.
Nam to asi vacsine vychadza slusne terminovo, ze sa nebude kratit za 2011... teda vam...mne je uz jedno, lebo som na Urade pracovitych heh a dovolenku som mala preplatenu ku dnu ukoncenia PP.

darinkazv
29. dec 2011

@urma klasika, čo sa týka písanej komunikácie. ľudia hovoria o tom istom, len každý z inej strany 😀 hlavné je, že sme došli k záveru 😀 a čo sa týka mien, tak z tých dvoch možností by som sa ja osobne skôr k rastislavovi priklonila 🙂

darinkazv
29. dec 2011

@amanda683 mne sa tiež viac alica páči, než henrieta 🙂

urma
29. dec 2011

@darinkazv a z Rastislav a Richard? 😀

darinkazv
29. dec 2011

@urma richard 😉

urma
29. dec 2011

@darinkazv Moja rec 😀

maxara
29. dec 2011

@amanda683 mne sa paci urcite viac Alica 🙂
@urma Rastik sa mi paci viac ako Karol a Risko je teraz strasne pouzivane.. uplne fici, ako Lukasko, Filipko..

maxara
29. dec 2011

jejda baby, vy ste strasne.. 😒 ja ked napisem, tak stichnete.. 😒 😔 😝

katkarv
autor
29. dec 2011

@maxara to je mi luto,neviem co to je za svet,mojej sesternici syn mal v 18tich mozgovu porazku.

maxara
29. dec 2011

@katkarv ☹ no veru.. je to strasne.. u tak mladeho zdraveho cloveka to je proste sok.. nuz tak ale co narobime.. 😒 ja len dufam, ze nam sa to nestane..

atreyu
29. dec 2011

@maxara bože to je hrozné 😢 je mi to veľmi ľúto...
@amanda683 tak nieže rozhodnúť, ale nejako nie som stotožnená s Martinom...skratka Maťko alebo Tinko sa mi absolútne nepáči...ale nemám nič proti kebyže bol Martin napr. druhé meno aby bol mužík spokojný...ale nejde o to...poznáš spevák z coldplay...ten sa volá Christopher Antony John Martin - v skratke Chris Martin a to sa mi veľmi páči 😵 malý by mal iniciálky CH.M.CH. 😵 alebo CH.CH....len neviem či to meno nie je veľmi americké 😕
ináč tie mená sú obe pekné...aj Alicka aj Henika 😵
@urma z tých troch sa mi najviac páči Riško 😵

urma
30. dec 2011

bre rankooo vospolok

@maxara cozee, to by som nepovedala, ze Risko fici...ja ale skoro vobec nepoznam male deti a ich mena 😀 😀 tak len tak imaginarne, co mozem sledovat z pocutia...to vacsinou same haluzne mena. Ja osobne poznam len jedneho stareho chrena Richarda a to ma tak trochu na tom mene aj odradza, bo ho nemaaam rada. Vlastne este ucitel matiky bol Riso na strednej 😀 😀 ale toho som mala rada. Takze skore vyrovnane

urma
30. dec 2011

@atreyu ja som chvilu rozmyslala, ze si necham 2 priezviska, lebo mi po 30 rokoch bolo mojeho povodneho luto 😉 ale cisto z praktickych dovodov som sa na zdvojovanie vykaslala, takze ani krstne meno take radsej nepatram. Ale ak je k tomu dake zahranicne znejuce priezvisko, tak preco nie. To by bolo daky Jan alebo Juraj zvlastne 🙂 ale ja mam take uplne obyc. naso znejuce priezvisko, takze drzim sa aj preto nasich krstnych mien

maxara
30. dec 2011

Ahojte
ja som dnes opat doma, mm ma sice nenechal spat, ale teraz umyva podlahu v celom vrchu, takze odpustam mu 😀
@atreyu veru hrozne, dost necakane, takze o to hroznejsie ☹ nuz ale tak co sa da robit..
ja osobne budem rada, ked vymyslime jedno meno 😅 Ale ked mas pocit, ze sa to hodi k priezvisku, tak preco nie. 🙂
@urma no mozno je to aj tak nejak okresovo, ze niekde viac frci ine meno a niekde zas ine.. ja mam napr okolo seba tri baby, co maju chlapcov do roka a vsetko su to Riskovia a u nas v julovkach tiez boli aspon traja. Tak ako Danielovia boli mozno aj styria a nepovedala by som to 😅 Filipkovia ale viedli.
Ved kukni si, ked budes mat cas, nejake tabulky z inych spolocnych terminov, ze ake mena davaju. A na druhej strane, ked sa ti nejake meno paci a chces ho pre svoje dieta, tak ser na ostatnych 😉 pozri ja som chcela Ninu mat od mojich 12tich a ze teraz je Nina taka rozsirena, no hold smola, tak aj nasa bude mat 5 spoluziacok s rovnakym menom 🙂

urma
30. dec 2011

@maxara jasnacka. suhlasim 🙂 Mne sa zas dost dlho pacil Filip, hoci mam brata toho mena. Vtedy este ani zdaleka nebol otrepany a takych starsich Filipov veru velmi zriedka stretnut. Mam ho aj na zozname, dokonca na prvom mieste, ale radsej by som nieco "nove". Nechcem ale ist az do dakych archaickych mien, nech by chudak maly nemal dake komplexy 😅 Aj ked niekto to zacat musi a ktovie, co o par rokov zasa bude. Uz som chcela aj Mikulasa, ale...no bude to este asi tazke. A vy ste sa pohli niekam s menom?

darinkazv
30. dec 2011

ahojte žienky. ešte mená rozoberáte? my sme mali pre chlapca buď filip (v našom okolí ani jeden, ani v škôlke) alebo matej. a pre dievčatko sme mali adelka, ninka alebo lucka. no a vyhrala lucka 🙂 celkom je to fayn, lebo doma máme Júliu a teraz Luciu. obe končia na ia 😀

ja som dnes v noci mala nááádherný sen. že som dojčila malú Lucku 🙂 len potvorka, potom mi začala hrýzť do bradavky. aj júlia mi to robila. som sa vtedy hrozila, že ako dopadnem, keď jej zuby narastú 😀

@maxara úprimnú sústrasť. je to hrozné čo sa deje. kamarátke pred vianocami zahynul 29ročný brat pri autonehode. prešiel do protismeru a zrazil sa s dodávkou pri zv. slatine. dostal infarkt za volantom a po náraze bol na mieste mŕtvy. pohreb mali 23.12. ☹ ostala po ňom ani nie 2 ročná dcérka a manželka je na tom psychicky zle veľmi ☹ človek by sa mal tešiť z každého dňa a byť zaň vďačný, lebo fakt sa v priebehu pár minút zvrtne celý život na ruby 😒

maxara
30. dec 2011

@urma 😀 my sme sa pohli, z top 15 na top 10 🙂 ale uz sa rysuje jedno meno, ktore preferujeme obaja, tak snad ostaneme pri nom.. ale kedze u mm je to vratke, tak sa este nechcem tesit, ze mame vybrate..
A nad Jergusom si neuvazovala? Ja som mala znameho, ktore mama bola presvedcena, ze caka dvojicky dievcata a tak slubila muzovi, ze da meno kludne po nom, ked to budu chalani. No a boli to chalani, cize jeden je Viktor a druhy Vincent. Mala z toho normalne depresie, ale chlapik ma uz cez 25 a s tym menom sa tak zzil, ze normalne z neho tazi 😉 proste je v spolocnosti oblubeny, nema zo svojho mena mindraky a to je super. Ved ono je to jedno nakoniec, dolezity je pristup cloveka k svojmu menu a s tym moze rodic urcite pomoct 🙂 Pozri ja mam normalne meno a bola doba, ked som sa ani predstavit nechcela a o priezvisku nehovoriac.. vsetci mi ho komolili a vzdy.. a sestra dostala dvojku z pisania v prvaku, lebo si vo vlastnom priezvisku urobila tri chyby 😀 a toto nikto neriesi.. 😅 a kamoska je Lenka a ma depresie 😒

atreyu
30. dec 2011

Baby prosím kuk 😝

maxara
30. dec 2011

@darinkazv ☹ vdaka .. No veru.. nevies dna ani hodiny.. 😒 Lucka je pekne meno a Juliu som chcela aj ja, keby som nemohla mat Ninku kvoli mm, ale on Ninku chcel tiez 🙂

darinkazv
30. dec 2011

@maxara tak ak by ste mali ešte tretie a bolo by to dievčatko, tak sa môžeš vytiešať, že si splníš túžbu po julinke 🙂 😉

maxara
30. dec 2011

@darinkazv no to asi nie 😀 lebo dalsie babske vybera mm, ja vyberam dalsie chalanske 😀 takze by bola Zoja

darinkazv
30. dec 2011

@maxara ale tak dovtedy by si ho možno ešte ovplyvnila na júliu 😀 😀 😀 ja som tiež vždy túžila mať tri, ale už takto to bude finančne pre nás ťažšie, takže sa musím toho sna vzdať ☹ ale som vďačná aj za 2 zdravé detičky 😉

maxara
30. dec 2011

@darinkazv no ja mam Juliu, Zoju a Dorotku tak narovnako, takze ja by som potrebovala skor trojicky baby, aby som bola spokojna 🙂 ale to samozrejme ze neprichadza do uvahy 😀
A ty este nevesaj hlavu, ved si mlada a nevies co bude zajtra.. mozno o tri roky sa zadari aj financne a bude..

urma
30. dec 2011

@maxara 😀
Jergus to veru nepojde 😀 toto meno mm urcite preskocil velkym skokom, je dost konzervativny...este viac ako ja, co je uz dost 🙂 A neslo by k priezvisku, lebo totiez konci na "š" Takze preto aj tie pekne a in mena Lukas, Tomas a spol som nechcela