icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

urma
30. dec 2011

@giapetko nie je to skoro teraz uz prat?

giapetko
30. dec 2011

@ivanka.7 aj moj priatel je sice sikovny, ale chcem si tieto veci uzit sama......mozno to bude moje prve a zaroven posledne babo / kvoly zdrav.problemom /... ☹

@urma to som nemyslela hned teraz...ale tak vo februari, zac.marca....... 🙂

ivanka.7
30. dec 2011

@giapetko No jasne, ja tiez - ale moju preferenciu na kocik aj postielku pozna, povliecky a somariny do postielky uz mame (keby aj postielka nebola, mam tu taky pruteny kos, ktory by na zaciatok stacil), oblecenie mame tak, ze by nam iste nebolo hned treba dalsie a oprat vie rovnako dobre ako ja, satku a nosic mame, takze keby aj kocik nebol, nudzovo je ako babo prenasat, len autosedacku by bolo treba kupit a to on technickymi parametrami lepsie zvladne 🙂 kojenecky vankus tu mam, flasky, keby som nemohla dojcit alebo musela odsavat tiez, dudliky tu tiez dva su; tak ostava vanicka, osuska, kozmetika, pestunka, monitor dychu a plienky 🙂 monitor dychu budeme mat pozicany od kamaratky alebo sesternice (ponukli sa obe) a zvysok - sesternica ma obchod so vsetkym vybavenim a moj manzel ma hned vedla svojho obchodu obchod kamarata, v ktorom ponukaju okrem ineho aj cely sortiment Lansinoh :D
Nuz, nic, co by ma mohlo nejako velmi zaskocit 🙂

dennkaa
30. dec 2011

@strihalka my budeme silvestrovat doma, pekne v pohodlicku na vlastnom gauci - papucova kultura ako sa patri 🙂 Aj nas volali znamy z Petrzky, ale mne sa s bruskom nechce nikam ist - unavu a nevolnosti urcite lepsie zvladnem v domacom prostredi ako u niekoho na navsteve.
A inak to obedove menucko znie dobre, mnamky-mnamky 🙂 A to som uz dnes naobedovana - mala som este od vcera kuracie masko na kyslo s kolienkami.
@urma no v BA sa moc rozsnezit nechce a dokonca tu pred malou chvilou vykuklo slnko ... ale tak v BA je vzdy uplne ine pocasie ako na vacsine Slovenska.

maxara
30. dec 2011

@urma ja tiez nie som naklonena k takym zahranicnym, ale take co su v SK kalendari, pripadne s nejakym vynechanym pismenkom, alebo pridanym 😉 napr Julia.. rozmyslala som skor, ze by som dala pre dievca Jula, tak ako si hovoria niektore Michaely Misa. Alebo opacne, z chalanskeho babske, pre dievca sa mi paci Filipa 🙂 ja viem, som divna.. ale z babskeho chalanske sa malokedy da urobit pekne 😒 Kristin? Lenk? 😀

@vajanika27 ved ale zavinovacka je perinka, nieco mu obliect musis 😉 pamataj na to, ze maju babatka bolave pupceky, takze nic s gumou na brusku, najlepsie bodynko a dupacky alebo ak je teplejsie, tak overalik (take to pyzamko, dlhy rukav, nohav v jednom celku) a ked je este teplejsie, tak opalovacky 🙂 asi toto by som ja obliekala.. a uz ked podrastie, tak hocico, podla seba. Mne radila sestra a aj v nemocke zeny, ze babo treba obliekat tak, ze o vrstvu viac ako mas ty. Takze ak mas tricko s kratkym, tak babo s dlhym.. 🙂

@giapetko 🙂 krasne sa hniezdis ale neboj sa, ved tu baby budu priebezne pisat, co kupuju, co maju nachystane a teda keby nahodou, ze na nieco zabudnes, tak na to urcite prides.. 😉 navyse ver tomu, ze budes mat toho vsetko aj tak ovela viac ako budes realne potrebovat 🙂

maxara
30. dec 2011

@giapetko @urma baby, ak mate nachystane nejake ulozisko, napr komodu alebo skrinku na tie detske vecicky, tak kludne perte priebezne a ulozte v skrinke, ono sa sice tie detske vecicky velmi lahko zehlia, lebo sak len prilozite zehlicku a je to 😅 ale ked toho budete mat strasne moc, tak sa zblaznite s tym bruchom a krizami.. ja uz mam napr asi 5 bodyniek novych, aj spod stromu a tak a uz som ich oprala.. a aj napr po Ninke pancusky, z ktorych vyrastla, teraz som ich prala a uz ich nebudem. 😅

urma
30. dec 2011

@maxara ja by som skorej z Julie spravila Julianu 😀
A niekto tu daval uz davno link doplneny kalendar o xy mien a som to zacala citat a tam same taketo psycho pomenene mena, ze to by som ja v zivote nezvladla 😀 😀 skoro som sa popucila, ked som to citala. Ostalo mi v pamati len Tomaša 😅

Ja bohuzial nemam nachystane ulozisko a neviem este ci budem alebo nebudem stahovat, tak nechcem vyprate vyzehlene mimi vecicky podrobit stahovaniu 😉 A este nemam ani prasok na pranie.
Teraz dostava kocik zabrat, mame ho stale na chodbe vytaseny a prasi sa tu jedna radost 😒 Ale vnutro sa bude tiez prat, tak nepanikarim z toho.

urma
30. dec 2011

@dennkaa aj my silvestrujeme doma a pridu svagrovci. mm ich pozval,takze budeme musiet nieco pochystat. Vraj budeme mat grilovacku 😕 no to mm niekde v zahranici odkukal taky smiesny zvyk, tusim v
Rusku, ze cez zimu je cool grilovat. Ja sa nezucastnujem...co som pipi...chlapci nech si griluju ja budem s nohami na gauci. Nenecham si zobrat papucovu kulturu len tak 😀

amanda683
30. dec 2011

@urma to faaaakt,Rastislav a Karol 😀 😀 😀 No tak kazdemu sa ine paci,ale z tychto dvoch asi radsej Rastislav 😉

amanda683
30. dec 2011

@atreyu no tak v tomto ti asi neporadim,ja nie som zastanca az takto u nas cudzich mien 😒 Ale ked sa ti to paci,tak si to daj.A Martin sa ani mne nepaci 😀 😀 😀 Ja mam rada nase mena,ale take,ktore sa moc nedavaju,alebo nikoho z takym menom nepoznam,tak po takom mene hned idem 😀

amanda683
30. dec 2011

@urma ale potom Richard jednoznacne,to je pekne meno 😉

urma
30. dec 2011

@amanda683 ja si tiez hovorim, ked tu citam niektore mena, ze to faaakt 😉
Ja trochu rozmyslam aj do buducnosti, ked to mimco bude mat napr. 40 rokov...je vela mien, co sedia len malym detom a u dospeleho to znie ako daka pupusacka zdrobnenina.

amanda683
30. dec 2011

@urma 😀 😀 😀 no,to hej.Proti gustu ziaden disputat 🙂 Pre kazdeho bude to jeho mimco najkrajsie,s najkrajsim menom na svete 😉

efci
30. dec 2011

Caute baby,
idem aj ja trosku kuk sem co nove po sviatkoch 🙂
U nas pohoda, bol tu dedo od stredy do stredy, takze Patricka nic ine ani nezaujimalo, mal 24 hodinovy program a my sme s mm vstavali o pol desiatej 😀 Dobre bolo. Teraz sme uz opat v trojici, ale aj to je fajn 😎

Juuuj mna uz veru myka na miminkovske nakupy, dedo dosniesol vecicky po Patrickovi tak som si to zosynchonizovala, ze ake velkosti mi teda kupovat treba a cca kolko... Ja uz si to veru idem buduci tyzden poprat a pozehlit toto co mam (sice to po Patrickovi bolo dobre uskladnene ale aj tak), ako pise
@maxara teraz sa citim OK, potom uz energia na taketo nebude.
Inak uz mam zoznam vsetkych veci, aj konkretne "modely" (kocik, postielka atd) vybrate tak len cakam na "soldy" a ideme na to... Sice vcera som uz poriesila matrac, lebo viem, ze na tieto postelne potreby aj tak viac ako 20 % nebude, tak som kupila uz teraz + dve plachty. Dnes som si urobila radost s takou tou hracou dekou s hrazdickou 😝 Tiez uz tam bola znizena cena, ze menej nebude a tak...

Zajtra Silvester, celkom sa aj tesim ak budeme papucovat doma. Sice nas volali znamy, ale ani mm sa dako nedriape tam ist a mne to je priznam sa jedno, kedze si nic nemozem dat do nosa 😉 A s tymto bursinkom mi je aj tak najlepsie doma na gauci s vylozenymi nohami.

Juj a doslo aj na mna, spanie zacina byt problem 😠 Lebo ci som vlavo ci vpravo, tlaci ma vsetko na hrudnik, sa len budim furt a prehadzujem, uz dve noci som mala taketo a zlepsenie nevidim.
@urma aj tito nasi znamy idu asi grilovat zajtra, lebo si kupili na vianoci taky ten minigril, no ale to v kuchyni na linke predpokladam. Ale neviem si to zdravo predstavit, to musi byt nacmudeny potom cely byt.

efci
30. dec 2011

@ivanka.7 jeej z toho Lansinoh velmi odporucam ten krem na bradavky pri kojeni, je fakt vyborny!!!

vajanika27
30. dec 2011

@giapetko no ja tiez uvazujem nad tym, ze ci budem mat malickeho v perinke alebo zavinovacke...
podobne ako ty tiez neviem odolat ale snazim sa nakupovat vtedy ked su rozne akcie, teraz v tescu som nakupila aj na pol roka dopredu, hlavne body a nohavice 🙂

vajanika27
30. dec 2011

@urma no do zavinovacky treba,a le ked mas perinku tak tam ti vacsinou netreba ziadne nohavice, mozno tak niejake ponozky...
ja sa stale neviem rozhodnut, ci perinku alebo zavinovacku...

giapetko
30. dec 2011

@ivanka.7 ty si fakt pripravena.. 🙂 .....mne este tiez chybaju flasticky a nejake drobnosti,ktore su potrebne.....

giapetko
30. dec 2011

@vajanika27 aj ja nakupujem vacsinou, ked su akcie.....preto vzdy nieco kupim,lebo si poviem, ze sa to oplati... 🙂

giapetko
30. dec 2011

@maxara mna inak tiez varovala kamoska, ze nech si na posledny mesiac necham len oddych a vylozene nohy....vraj bude rada, ked sa budem vediet nejak ulozit....a vmestit do svojej koze... 😉

janka273
30. dec 2011

@maxara Cicuška moja, to auto prevráte na streche - ani netuším, kto to bol, ale keď sa vrátim do roboty - tak isto moje kolegyne budú vedieť ...., a to o tej Zorke mi je nesmierne ľúto, ja som včera len tak prepla na facebook a tam išla táto smutná správa - bol to pre mňa riadny ŠOK-poznala som ju ako usmiate, krásne dievča so zmyslom pre humor, chodila k nám do školy na ZŠ....zdravá, nádherná kočka , Bože môj, prečo musia umierať takýto mladí ľudia? ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

strihalka
30. dec 2011

A mam dilema ....maxi cosi ustupuje a nastupuje concord neo a pro me dosud neznamy icoo kocik, proc nemuzu mit teutonii be you?,kdyz je tak krasna, ma vse ale na nete se bazarova nesezene☹

beuska88
30. dec 2011

@darinkazv diki moc, sak uz sa aj obzeram po neakom mamapase, teraz jak sa okruhlim je obyc. pas dost neprijemny ... 😀

maxara
30. dec 2011

@urma draha tak este by si mohla ceknut nejaky ten vysavaci vakuovy vak na tie vecicky. Ja tak mam Ninkine male ulozene a som spokofon. 🙂 a navyse, ked budes stahovat, tak sa ti bude dokonca aj lepsie..
@efci ty pocuj, aj na mna doslo so spanim.. strasne ma bolia klby bedrove a aj spodok krizov. A ked nemam vyvysene pod hlavou, tak mam bud kyselinu alebo si prilahnem brucho ☹ v tomto smere sa neskutocne tesim na april 😀
@giapetko presne tak 😉 ja som sice rodila v juli Ninu, ale jun a ta polka jula bola pre mna des, vonku 300 stupnov a ja som mala opuchnute nohy, od kolien dole rovnakej sirky, nemohla som ani sediet 😲 tak som sa kotulala po dome, obcas som stala pri sporaku, malinko som chodila so psami von, lebo vraj prechadzky su najlepsie a zbytok som lezala alebo sedela pri PC 😒 teraz mam ale Ninku, takze som v lepsej kondicke 😅 😅
@janka273 ☹ no veru, vobec to do teraz nechapem.. ani tomu neverim hadam 😒 to si sa docitala na fb od jej spoluziakov? Mohla by si ma prosim informnut o tom aute? aspon ze teda ci prezili a tak.. ☹

janka273
30. dec 2011

@maxara na Fb zo šenk.ranča tam jedna pani napísala: že je veľmi smutná, čo sa Zorke stalo, - niekto tam založil skipinu : R.I.P. Zorka Mlad..../ pozri/ píšu tam jej kamaráti, spolužiaci. / ..., o tom aute ťa budem informovať, len mi ešte napíš či to bolo zo Šenkvíc do Pk, či do Modry?
Môj brat havaroval pred 2 , 5 týždňami medzi Modrou a Šenkvicami, dostal šmyk, zapichol sa s predkom do zeme a 3x sa prevrátil, nič sa mu nestalo - chváľa Pánu Bohu, len auto skončilo v šrote...a to išiel 60.

ivanka.7
30. dec 2011

@efci kedze to mam za dobru cenu a najlahsie zohnatelne (manzel donesie z prace), tak asi nebudem ani ine vymyslat a co budu mat oni a bude mi vyhovat, tak budem brat od nich🙂
Ja som inak velmi spokojna so Saloos olejmi, pouzivam tehotensky (ten mi defacto spustil kolostrum alebo co to teraz tecie) a dnes som si domov doniesla aj prsny olej, tak sa tesim - nadherne vonaju, je to prirodne, nemam z nich nejaky velmi mastny pocit a este aj po pol dni-dni citim, ze mam kozu vlacnejsiu. V tom zlozeni sa teda nejako extra nevyznam, ale vseobecne mam s nimi dobru skusenost (aj s inou kozmetikou - balzamy, odlicovacie a regeneracne oleje), tak som rada ze maju aj "maminkovsku" a "detickovsku" sadu🙂

maxara
30. dec 2011

@janka273 oki, skusim to najst na tom FB
no toto auto bolo vykotene zo Senkvic na Blatne, hned za tou prvou zakrutou. Bolo trosku namrznute a ta zatacka je dost zle klopena, takze vynasa a teda ani nemusel ist rychlo 😒

darinkazv
30. dec 2011

ahojte, tak sme domka. boli sme tam hodinku, malá nám ukázala ciculu, takže pán doktor povedal, že na 99,9% dievčatko. že žiaden pipík tam nepláva 😀 len za celú hodinku sa podarilo max 2 minútky záznamu, čo jej bolo aspoň z profilu do tváričky vidno. tak sme ani neplatili a objednali sme sa na 13.1.2012, len hodinu ešte upresníme 8.1. 🙂 dúfam, že sa nebude už toľko hanbiť a ukáže sa aj spredu. a dúfam, že sa z týchto dvoch návštev aspoň 10 minútový záznam podarí 🙂 sa hýbala vkuse, ale tváričku otočenú k mojej chrbtici a keď aj na chvíľku pootočila, tak ešte aj rúčky si k tváričke dala 🙂 tak držte palce, nech o tie 2tt už bude pekne vidno 🙂
cestou sme sa zastavili aj v tescu a pokúpila som bodynká, dupačky a overalik. 🙂

janka273
30. dec 2011

@maxara do práce idem až 10.1. a podám ti info 🙂

janka273
30. dec 2011

@darinkazv ja idem 11.1. tiež dúfam, že mladý pánko sa nám ukáže 🙂 , aj ju zmerali a vážili?