icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

darinkazv
30. dec 2011

@janka273 nie. ja som tam čisto išla len kvôli záznamu a pohlaviu 🙂 sa ma hneď na začiatku opýtal, čo všetko od neho chcem 🙂 tak som povedala, že záznam na dvd. a pohlavie sa sám opýtal, či už vieme, lebo bolo pekne vidno. manželovi ukazoval, že aha, tu pekne vidno malé pysky 😀 😀 😀

janka273
30. dec 2011

@darinkazv tak pohlavie sa ti potvrdilo, drobčeka môžete nazývať Lucka / Lucinka 🙂 🙂 🙂

darinkazv
30. dec 2011

@janka273 už ju tak voláme od toho sona, kedy nám to povedali. len ešte pre svoje utvrdenie som chcela mať aj z toho 4D riadne potvrdené. hneď sme šli kúpiť dievčenské bodynká a dupačky a overalik do tesca 🙂

maxara
30. dec 2011

@janka273 oki jasne.. 🙂

janka273
30. dec 2011

@maxara na FB si našla tú skupinu?

maxara
30. dec 2011

@janka273 ano, uz aj revem pri nej ☹ 😢 je to tak nespravodlive

janka273
30. dec 2011

@maxara ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ja som celú noc ani spať nemohla, čo som na ňu stále myslela ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

maxara
30. dec 2011

@janka273 vies, keby aspon bola nejako chora alebo stara alebo cokolvek, co by nas pripravilo, ze sa moze take nieco stat.. ale toto? 😔 ved to ani nehoda nebola.. nechapem.. clovek potom mysli na hrozne veci, co sa moze stat.. ako sa ti moze obratit zivot hore nohami v sekunde a ani nevies.. A navyse, ako tie decka pisu, ona bola ozaj slnko, milovana a hotovy poklad. Netusim ako zvladnem pohreb, ale neist nan nedokazem tiez ☹

janka273
30. dec 2011

@maxara hmmmmm ☹ veď práve to, že človek je tu, a v sekunde tu už nemusí byť ☹ ☹ ☹ ....ona odpadla a viac sa nebrebrala?
Je to strašné, a človek si niekedy ani neváži seba, svoje zdravie, rodinu, iných ľudí ☹ .....a najhoršie je to, že bola mladučká , a celý život mala pred sebou ☹ ....

maxara
30. dec 2011

@janka273 no ja viem len tolko, ze na prvy sviatok vianocny sa citila unavena, ale inak v pohode vsetko a potom isla do Viedne za priatelom a tam odpadla (to asi 27.12.), odviezli ju do nemocky a prizvali nejakych dr vraj aj z nemecka niekto tam prisiel, nasli jej nejaky hematom v mozgu a na druhy den vecer, teda 28.12. ju odpojili prakticky mrtvu ☹ zrejme ale teda bola od odpadnutia iba na pristrojoch.. 17rocna ☹

janka273
30. dec 2011

@maxara veľmi smutné. ☹ ....zostane navždy v našich srdciach - vždy usmiata Zorka- anjelik
...keby sa ten hematóm dal zistiť skoršie, ale človeku, keď nič nie je tak nejde na od.vyšetrenie CT, ani dr.ho nikam nepošle

urma
30. dec 2011

@maxara to je prima napad, s tym vakom na vecicky, ale nie je k tomu treba vysavac dufam 😅

urma
30. dec 2011

Idete niekto zajtra na silvestrovsky vystup na Marhat ?
Blba otazka co....ale ja som sa dnes nechala presvedcit, ze my samozrejme nemozeme tento rocnik vynechat ze ano 😀 😝 Takze idem mat aktivny pohyb na cerstvom vzduchu, hadam je to ok, lebo som cela pototo

strihalka
30. dec 2011

Babulky z BA, chapem dobre, ze na Antolske pusti partnera az na druhou dobu porodni ?tedy az budu v boxe? a ze na kramaroch muze byt s vami uz od vstupu do porodnice?tedy i v prvni dobe porodni? pro me dost dulezit, rada bych mela muze i pred pripravou na samotny porod

amanda683
30. dec 2011

@urma fuu,tak to ta obdivujem,ja ledva dofunim na prve poschodie 😀 😀 😀
Ja budem robit jednohubky a chlebicky a potom v teplucku v papuckach papat a kukat telku 🙂 Sa celkom tesim 😉

mius.brcko
30. dec 2011

@strihalka aj ja by som chcela ist rodit na Antolsku, ale o tejto infoske som este nepocula... co je na tom pravdy?

@darinkazv @ivanka.7 vidim, ze uz kupujete vybavicku jedna radost.. a aku velkost oblecenia na tie prve kusy? o tomto som niekde citala a dost sa tam roznili nazory.. vobec netusim aku velkost kupovat.. ked ani neviem, ci bude drobec malicky, ci vacsi.. podla akeho "vzorca" kupujete?

kocky rozmyslali ste uz nad predporodnym kurzom? akurat som vcera citala v jednej knizke, ze je najvyssi cas nad tym uz rozmyslat, lebo tie kurzy trvaju cca 6 - 8 tyzdnov a teraz sme este fyzicky v pohode, tak je to lepsie absolvovat skor.. a taktiez treba sa zosuladit s ich terminmy... len netusim kde sa po takych kurzoch obzerat.. myslela som, ze to bude automaticky ten mesiac pred porodom v nemocnici, kde budem rodit... ako to vlastne je???

strihalka
30. dec 2011

@mius.brcko ja jak jsem byla na antolskej pred svatky tak mi to baba rikala, ze tam muzes mit doprovod az na tech dvace tminut porodu ale prvni doba porodni kdy potrebujes podporu tak ne☹

elfka.elfka
30. dec 2011

@strihalka tak to je hrozne, to urcite vymyslel nejaky chlap. Ked zena potrebuje najvacsiu podporu nech si trpi sama aj niekolko hodim a muz ma prist na finale, uz len nech mu daju popcorn a 3d okuliare a bude to dokonale

strihalka
30. dec 2011

@elfka.elfka presne, od tohodle okamziku chcem rodit na kramaroch

mius.brcko
30. dec 2011

@strihalka vazne? tak to je teda riadne na figu ☹ ako hovori @elfka.elfka, ze muz si tam pride len na radostne finale... ved to by malo byt skor opacne! tomu nerozumiem ☹ tak teraz zacinam vahat, ci nevybrat inu porodnicu.. sakra..

huterika
30. dec 2011

@mius.brcko Ja som si mala volat do nemocky teraz v 6tom mesiaci ze by som chcela absolvovat tuto predporodnu pripravu a oni si ma tam kdesi registrovali ze som teda volala, ale samotna priprava zacne az 6 tyzdnov pred porodom 😒 a co ked porodim v predstihu? no tak co uz a ja to chcem absolvovat s partnerom nech mi preklada hlavne, tak som zvedava ze kedy nam aj urcia den a hodinu tej pripravy, pretoze moj priatel ma volno len utorky, takze z toho nic mozno nebude nakoniec.

darinkazv
30. dec 2011

@mius.brcko ahojky. ja kupujem od v.56. keď sa ti narodí menšie, ono rýchlo rastie. a zo začiatku môže mať aj vyhnuté rukáviky. ale ver, že to dlho nebude 🙂

mius.brcko
30. dec 2011

@huterika tak predsa sa to absolvuje pred porodom... no pri predcasnom je to dost smola, hm.. no asi sa budem musiet spytat v tej porodnici, kde budem chciet rodit, ako to bude...

@darinkazv dakujem, hadam sa v tom nejak zorientujem 😀 mne vlastne tie cisla vela nehovoria, ani neviem ake existuju... takze 56 je to najmensie, hej?

ivanka.7
30. dec 2011

@mius.brcko ja mam vacsinu 56 a 62, mozno sa mi tam najde nejaka 50tka (niekde mam uz zosuchane cisla :D tak odhadujem). Vychadzam trosku z toho, ze ja aj moje sestry sme boli dost male (49-51cm, 2600-3150g) a manzel so svagrinou neboli prehnane velki (do 3400g), tak predpokladam, ze to ostane v rodine :D aj podla merani z utz je nasa velkostne tak ako ma byt, resp. trosku lahsia-mensia. Tak uvidime🙂

efci
31. dec 2011

@huterika mna sa to tentokrat gyndos pytal uz niekedy v oktobri ci chcem pripravu, ale som odmietla. A v prvom tehu som zacala presne ako pises niekedy 6 tyzdnov pred porodom, podotykam pred fr. terminom co je este o tyzden posunute dozadu.Podla ich terminu sa Patrick narodil o dva tyzdne skorej a my sme uz iba sage femme volali ze nedojdeme na rendez-vous, lebo uz sme boli v porodnici 😖 A akurat v ten den sme sa mali konecne zacat pripravovat na porod atd... Takze jedine co som stihla za tie predchadzajuce hodiny bolo, ze ma naucila dychat tot vsjo... Tiez si myslim, ze by kludne ta priprava mohla byt uz teraz.

elfka.elfka
31. dec 2011

@mius.brcko velkosti zodpovedaju cm babatka. Babatka sa rodia cca 50cm, takze zacina sa 50tkou. Ale ked si predstavis, ze za tyzden priberiete aj polkila niekedy aj viac, tak 50tku dlho nenosis, gro veciciek sa oplati zacat od 56tky (cisluje sa nasobok 6tich). Ja si kupim zo 4 bodinka 50 a ostatne vecicky zacnu od 56. Problem je skor kupit dobru ciapocku, cislovanie a tvary su pri kazdej znacke rozne, viem ze zo 6tich pripravenych ciapok nam bola dobra 1 🙂

darinkazv
31. dec 2011

@mius.brcko najmenšie je 50. ale to nevyužiješ. jedine ak by si porodila bábo menšie ako 50cm, čo sa v tejto dobe stáva málokedy. skôr pred termínom narodené deti mávajú takú dĺžku 🙂 preto ja kupujem od 56. tá veľkosť znamená dĺžku bábätka. čiže 56ku oblečieš bábätku do 56cm, 62ku oblečieš bábätku do 62cm dlhému. 🙂 a tak. vždy o 6 sa to posúva. 56,62,68,74,80 a tak ďalej 😉

bambulka1010
31. dec 2011

@urma 🙂 a ty si odkiaľ ak sa môžem spýtať? U nás sa bolo včera na marhát 🙂

maxara
31. dec 2011

@urma draha, no zial je 😀 😀 ale tak su aj take nevysavacie, len na zips, akurat ze neusetris miesto, ale tak nevadi.. alebo mozes to aj tak urobit, ze si kupis tie vysavacie a ked ich budes mat nalozene, odvezies k vasim, povysavas, to je chvilka a mas 😉

@strihalka @mius.brcko baby aj na kramaroch pustia len ked uz ste v boxe, ale v boxe ste v podstate dlho, (teda ako kto, ja 5 minut, ale v podstate od 4cm otvorenia alebo od pichnutia epiduralu).. je to kvoli tomu, ze predtym ste na cakacke a tam nie ste same, teda pokial nerodite iba vy. A na cakacke sa robi aj monitor, zeny su naholo tam dole.. ako v mastali ☹ Ale ak rodite same, tak nemaju problem muza pustit aj na antolskej aj na kramaroch. Dokonca na antolskej skor, lebo tam maju aj inak rozclenene tie boxy a cakacky. A ked nemas problemy, tak ta pustia kontrakciovat aj k muzovi mimo cakacku, na chodbu (nemyslim uplne z oddelenia), proste zalezi aj od smeny.

mius.brcko
31. dec 2011

@ivanka.7 @elfka.elfka @darinkazv dakujem velmi pekne za vysvetlenie 🙂 uz som konecne mudrejsia.. a s tymi nasobkami to pocujem (citam) prvy krat 😨 ako sa poznam urcite by som hladala nieco medzi - 55, alebo 60 nech to mam zaokruhleneee 😀