Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@atreyu Ja mam tiez len oblecenie (aj to nie vsetko) a potom mam nosic a satku🙂 paradoxne este aj set do postielky, lebo viem aku velkost chceme kupit. Postielku mam vybratu ale nekupenu a podobne je to aj s ostatnymi vecami. Este mam doma dve flase, pre istotu (lovi), ku ktorym som prisla na expo dieta a rodina :D To oblecenie som kupovala len tak z desatiny, ostatne mam od niekoho vzdy🙂 a este mam doma pruteny kos :D Zvysok nakupim od sesternice z obchodu a co nema vhodne ona (kociar), tak sa na to chystam teraz v priebehu mesiaca-mesiaca a pol🙂 Lebo velkej tucnej sa mi uz asi nebude chciet 🙂 Ale keby sa nahodou daco stalo, manzel vyriesi za mna, on je sikovny🙂
A flase mam s takym uzaverom, ze sa v mikrovlnke daju automaticky sterilizovat, takze sterilizator nepotrebujem🙂 Monitor dychu si poziciam od sesternice a odsavacku uvidim🙂 asi vyskusam tu od Lansinoh, lebo tu mozem mat kedykolvek doma... ale to je na riesenie neskor, nebudem to kupovat dopredu.
baby prosim Vas ako je to s tvrdnutim bruska, kedy je to nebezbecne?????? mne tvrdne tak 5 krat denne, niekedy vobec niekedy viac...
@vajanika27 Skús prečítať http://najmama.aktuality.sk/clanok/1141/23-tyzd... alebo aj http://deti-ako.sk/porod/co-su-to-falosne-kontr...
Tam je to popísané. Ja mám tiež niekedy tvrdšie, ako skala, ale nemalo by moc často.. Neviem, či je to na najmame alebo kde napísané, vraj je problém vtedy, ak sa to opakuje v niekoľko minútových intervaloch.. No, ale nechcem kecať, netreba sa moc sledovať, ale zas netreba nič podceňovať.. Ja by som sa isto spýtala dr. 🙂
@vajanika27 ak je to 5x denne, tak by to nemal byt nejaky problem. Uprimne, ja som pojem "tvrdnutie brucha" zaregistrovala prvykrat az tu a doteraz vlastne poriadne neviem co to je 🙂 Samozrejme som si co to precitala, ale keby som sa mala sledovat kazdu minutu, tak sa zblaznim. Nase mamy, stare mamy a tety rodili bez xy info a zvladali to, nevidim dovod sa stresovat kvoli kazdemu novemu pojmu. Mne staci, ked mi doktor kazde tri tyzdne povie, ze je babo ok, popyta sa kontrolne otazky a podla nich vzdy zistime, ze je vsetko v normale 🙂
Ja som dnes bola na krvnom obraze, protilatkach a glukoteste, pre vysledky si mam volat vo stvrtok, krpata sa otocila dolu hlavou, ale placenta ok, krcok ok, mala by mat okolo kila. Na dalsej poradni bude robit kompletne merania, tak budem vediet viac zas 23. januara 🙂 a ten glukotest mi vobec neprisiel nejaky hrozny 🙂
@ivanka.7 nooo ja som presne z tych mamiciek, ktore sa absolutne nestresuju pre rozne veci,ale ked ti stvrdne brusko na kamen, tak to je tazke si nevsimnut...
ahojte babule. všetkým vám všetko dobré do nového roka 🙂 ako ste silvestrovali? my domka, po večeri sme sa šli prejsť a o polnoci vyráchať nejakú tú pyrotechniku a ešte o 00:30 naša bambula tancovala v obývačke na michala davida. keď sme o 1:00 povedali, že ideme spať, tak že aj ona musí, tak reakcia: "prečoooooo? ja ešte nechceeeem." 😀 dnes som zase oslavovala ale len s kamoškou zajtrajšie narodky 🙂 tak som dostala krásne vecičky pre bábo 🙂 sa vytiešam teraz. v polke februára sa chystám so sesterkou do polska, tak dúfam, že vydržím s tým bruchom cestu 😀
@dandelion18 vies co? ja som pre Ninku nakupovala oblecko tak, ze som teda najprv pretriedila podedene chalanske veci a spisala som si, co asi tak baby radili tu na koni pre babatko. Teda z toho mi vyslo, co mi este chyba.. a isla som s kamoskou do wenice (lebo ja som strasne nerozhodna, preto s kamoskou a preto do wenice, lebo vsetci o tom hovorili a maju tam siroky zaber tovaru, tak tu bola sanca, ze v slusnej kvalite za slusnu cenu vybavim slusne mnozstvo veci 😅 ) a spolu s nou sme dokupili.. tety tam mi aj dost poradili, mali tam aj tie osusky a deky, perinky, plienky(ale tych som mala dost, myslim bavlnene), a dokonca tam maju aj vecicky mensie ako 50tky pre predcasniatka (teda to som nekupovala, ale aspon som o tom vedela) a proste som to vybavila vsetko co sa dalo, jednym vrzom.. potom som si este objednala z netu chlpatu zavinku do vajca, teda taka co ma nozky a s nou este aj rozne veci ako kyblik na kupanie, odsavacka na sopel na vysavac a kadeco z jedneho eshopu. Takto mi ostalo minimum veci, co som zvazila ze chcem a potrebujem pred narodenim a zbytok som mala vytipovane, ze co kde.. a mm poriesil. Navlecky do postielky som dostala od pani z bazaru k postielke, dokonca aj s tymi hniezdami s baldachynmi, co som sice navliekla, ale po mesiaci to islo prec.
Akoze ja by som sa mal tu asi krotit, lebo ma budete mat za uplnu trupku, co jej nezalezi na babatku, ale pre mna tieto cacky a veci navyse proste nie su 😔 Mne je uplne jedno, ze Ninka spava pod modrymi oblieckami so zltymi macikmi, teda akoze chlapcenskymi.
ALe velmi sa mi pacia aj tie cacky 🙂 takze nikoho nechcem nijak odradit alebo co.. len mam potrebu sa vyjadrit, lebo ja som mala pri Ninke pocit, ze jej snad nedoprajem a ze vsetko to, co sa tu pise je naozaj strasne potrebne a dolezite, vsade sami avent a emitex a next a HM.. proste nie vsetko drahe je dobre a potrebne..
@sunday1 @atreyu baby presne, pockajte si na zlavy, teraz urcite budu, my sme preto aj pre Ninu kupovali kocik koncom januara a to je julovca.
Joj a vsetkym Alexandram a Karinkam vsetko naj 😵
@teleranka Dakujem za radu, uz som to vyriesila s lekarkou, male mi berie vela vitaminu B (preto je take aktivne, lebo z B-cka rastu svaly)....poradila mi Bkomplex forte a na kutiky aplikujem tinkturu podobnu ako teetree ale je to vytazok z cannabisu a vola sa to cannadent. Je to malinke a dost drahe, ale za jeden den mi to pomohlo.
A co sa tyka malickeho, uz je zase pokojny a zase mam strach, ci je vsetko OK. Bude to asi vecna dilema, az pokym neporodim. Velmi sa sledujem, ale radsej sa budem sledovat, nez aby som maleho zanedbavala 🙂
PS: KOLKO STE PRIBRALI????
@bambulka1010 Tak to sme blizko 🙂 A ano, bola som u Brestanskeho, a aj maxara 😉
@maxara vobec nemam pocit, ze babo potrebuje vsetko nove a super znackove 🙂 Ako iste, nove veci a tak vyzeraju krasne, ale napr. pri obleceni mi to pride ako plytvanie, ked niektore veci pre deti stoja tolko co pre dospelych a pritom to ponosia mesiac-dva. Takze mam minimum novych veci. A keby som mala vyslovene po kom brat, tak beriem z druhej ruky 🙂 ale holt, nikto z okolia nema kociar, ktory potrebujem (uzky, lahky, skladny, s jednou ruckou, nie golfac) ani autosedacku ani postielku 🙂 a ani tu na koniku som nenasla nic, co by mi extra vyhovovalo, tak si vyberiem nove. Ale co si mozem pozicat/vziat od sesternice/svagrinej/kamaratok, tak to si isto poziciam, ak to bude vyhovovat 🙂
Babenky posielam vsetkym pozdrav z Gentu 😉 Ani nejdem vsetko citat, akosi vela stranok pribudlo a som tak trochu KO po case, stravenom v aute, aby som bola presna 2:00-18:00 😝 Neboli moc spatne cesty, ked neratam nocnu hmlu a dazdove prietrze 😝 ale daka nehoda alebo co v Holandsku a sme boli v prdelke bez navigacie 😅. Pobludili sme aj, no co...ideme haju belu. Dobruuu 🙂
@ivanka.7 ved to je jasne, tiez si kupim aj nove veci.. ani som sa tym nechcela nikoho dotknut, ja len som chcela tymto vyjadrit, ze niekedy som sa citila ako lakoma zgrloska, ked som si citala, co vsetko "treba" a ja om to proste ani nechcela.. lebo jednoducho mi nejak nesedel pomer cena vykon 😅 resp nejaka pridana hodnota.. ved viem, kolko som toho nekupila a kolko z toho, co som kupila, som aj realne vyuzila 😅 Ale ako vravim, kazda je ina, kazda vyuziva ine veci, napr ako elfka pisala, mali problem, takze sterilizovat jednoducho museli, my sme nemuseli a preto to raz za cas sterilizovanie v hrnci nebol problem..
Navyse niektore veci su vyslovene len na tahanie penazi a o niektorych znackovych veciach som sa uz vyjadrovala viackrat.. neplati to vzdy, ale niekedy je naozaj pomer cena vykon tak neskutocne premrsteny, ze to proste nekupim aj keby traktory padali, uz len z principu 😅
@urma @bambulka1010 ano bola som 🙂 🙂 a som do neho, on je uplne skvely podla mna 🙂
@maxara hm, vieš, ja nemám po kom dediť, takže ozaj sme na nule..ale zatiaľ si verím, že dajako to zmanažujem, keď už bude ozaj treba a malá neostane neošatená a spol. 😀 akurát nemám tucha, čo všetko pokúpiť, no keď sa nakopnem, tak kamošky poradia a pomôžu - dúfam - lebo ja teda tých s deťmi veru veľa nemám..a podľa mňa tu vôbec nie si za trupku a ja teda nemám vôbec pocit, že by tvojej Ninke niečo chýbalo..keď už bola reč o veciach potrebných a nepotrebných, jednoducho, každá máme svoje priority a iným spôsobom si zľahčujeme život - takže ja za seba vravím, že tiež sterilizátor nateraz škrtám zo zoznamu..ale ak je pre inú maminu perfiš vec, prosím, vôbec nenamietam. len idem dúfať, že sa zobudím v správny čas a pre malinkú stihnem v pokoji a kľude zabezpečiť všetko potrebné 😉
@anabelleee ja maleho citim napriklad velmi velmi malo :((( je vsak vzdy vemi aktivny v divadle, pri pocuvani klasickej hudby a na hadzanej.... 🙂
ale tiez to stale pozorujem :((
ja som pribrala 4-5kil, podla mna fest vela :(( a ty?
@teleranka +8 😉
@maxara ved ja som s tebou v podstate suhlasila🙂)
@teleranka @anabelleee tak ono to priberanie zavisi aj od povodnej vahy; ja som pribrala uz 9 kil (mam 67) a tiez sa mi to nijako extra nepaci, ale doktor k tomu nemal ziadnu poznamku a este aj dnes na poradni, ked sa k niecomu vyjadroval, tak medzi recou "ved vy ste stihla" (co aj som, nejak celkom presne neviem, kde tych 9 kil je). 4-5 kil urcite nie je v 24tom tyzdni vela;
Tak 4D sono dopadlo úplne super 🙂 a bude ďalšie dievčatko do rodiny 🙂
@bambulka1010 super. gratulka. tak dievčatká tu už prevládajú mám taký pocit. a to zo začiatku samí chalani vyzerali 😀 a máte aj fotočku? prihoď do súkromky 😉
@atreyu neeee neprosiiiim si 🙂 uz pomaly si nebudem vediet zapnut svoje veci a som z toho nejaka mimo alebo co.. ako baby riesite zimnu vetrovku alebo kabat? kupujete nove? lebo moja mama ma cislo 44 a ja mam zas 34, o chvilu mi uz budu vsetky zimne vetrovky male, ale tak 44 mi bude obrovska .. tak neviem, c si mam kupit nejake Sko alebo Mko alebo co :(

@maxara joj moja, máš úplnú pravdu, len..ja mám takú averziu voči obchodom momentálne a cez net nakupovať oblečenie pre malú, keď si to ani ochytať nemôžem, sa mi nechce..a pravdu povediac, ani neviem, čo kúpiť..no horor so mnou 😎