Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@dandelion18 no ved tak som to myslela 🙂
@ivanka.7 😀 no ved ano, len som upresnila este
Baby, tak ja mam zatial plus 4 a to som teda s mojou pociatocnou hmotnostou nemusela pribrat ani kilo 😔
@darinkazv veď som pozerala že chlapy majú náskok ale hádam sa to vyrovná. Jasné máme aj DVD aj fotečky, prihodím určite neskôr. Priateľ bol z toho trošku nešťastný, lebo chcel strašne chlapca, ale tak čo už 🙂
@maxara hlavne,ze si rozumieme 😉
@bambulka1010 však čakáte prvé, tak druhé ešte môže byť chlapček 🙂 my sme boli 30teho na 4D. hodinu sme tam strávili, ale babula sa nejak okúňala 😀 tak sa spravil len 2 minútový záznam. tak nám dr. navrhol, aby sme prišli 13teho, že možno bude malá lepšie natočená a bude sa dať pekne tvárička natočiť 🙂 a tie dva záznamy potom spojíme. dúfam, že oba budú dokopy aspoň 5 minút 😀 fotočku si spravím sama doma na pc 😉
Ahojte baby, dnes sa mi stalo že som ležala a bruško mi začalo tak pravidelne nadskakovať.. najprv som sa lakla že čo je to... ale teraz som sa dočítala že to bolo štikútanie v brušku 🙂 mali ste to aj vy??
@teleranka ja som tiež nosila xs, max. s.. na tehotenskú bundu zbytočne nebudem vyhadzovať 70 €, čo pýtajú.. mám taký čierny dlhší kabát, ten som nosila rozopnutý, ale v gate mali výpredaj, tak tam som si kúpila taký, čo mu gombíky končia zrovna tam, kde mi rastie brucho 😀 a dobre to vyzerá, je to pohodlné. Staré rifle nezapnem už od hádam 16tt, vtedy ma dosť tlačili, takže nosím už len legínky.
A s tým priberaním sa netráp, to rýchlo zhodíš, a vôbec - to k tomu patrí..(v rámci normy) 🙂
@darinkazv My máme fotiek asi 10...a DVD ma cca 15 min. Aj s peknou hudbičkou 🙂 Nám sa malinká tiež
schovávala a na viac fotkách má zakryté očká ručičkami. A buď bola vždy zakrytá alebo si cumľala pršteky 🙂 xixi..
No veď hej, je to prvé. a hádam druhé vyjde chlapček 🙂
@bambulka1010 nám ju bolo pekne vidno z profilu. skoro stále. ale dr. stále hovoril, že sa dajú krajšie zábery, že bude pekne celú tváričku vidno. nám by to aj stačilo tak, ako bolo. to by sme mali záznam z celej hodiny 😀 ale dr. nebol spokojný. tak sme sa nehali prehovoriť a prídeme ešte raz. 🙂 platíme iba raz, nie za oba. to by som sa nedala prehovoriť 😀
môj chcel zase dievčatko ako prvé, lebo ani z jeho ani z mojej rodiny nikde žiadne dievčatko. takže bol happy, keď sme mali malú. 🙂 teraz už túžil po chlapcovi, ale zas nie na toľko, že by bol nešťastný alebo sklamaný 🙂
@anabelleee ja som sa dnes prehupla cez +10 kíl. Brucho mám dosť veľké, ale inak nemám pocit, že by som nejako pribrala. Všetko staré oblečenie je mi dobré, len na pupku napnuté 🙂
@darinkazv My sme to mali tak pol na pol. Moje sestry majú len dievčatká a priateľove sestry len chlapcov. Jeho sestra sa tak potešila, že konečne dievčatko, ale ja som to asi aj cítila a všetko som pozerala aj dievčenské. Teraz mi zostalo aj veľa vecičiek po neterkách, tak máme plné skrine. Už len kočík a je to 🙂
@bambulka1010 tak to je super, že si môžte takto pomôcť 🙂 ja nemám po kom dediť. a ešte aj po staršej som všetko priebežne predávala, lebo sme neverili, že sa raz dostaneme do vlastného a že si budeme môcť dovoliť aj druhé dieťatko. takže ja okrem postieľky všetko musím kupovať 😀 a v rodine samí chalani, takže po nich len na doma veci akurát 🙂 ale aj to pomôže, že nebudem musieť nové na doma obliekať 😀
@atreyu a ostatne kocky, co este toho vela nemate, my nemame kupene vobec, ale vobec nic... ak nepocitam jedny dupacky a bavlnene rukavicky.. 😅 A to ani nemam paru, co to vlastne musim pripravit, neviem, aky kocik, ake oblecko... a este sa aj musime najneskor do marca prestahovat, tak musime hladat vhodny dom prv... Ale poviem vam, chyta ma z toho panika.. 😝
A k tomu vsetkemu ma uz asi 5 dni boli tak sialene noha a sedaci sval, ze mozem len lezat... neviem, ci je to zapal sedacieho nervu, ci zaseknuty nerv, ci co, ale boli to nehorazne... Takze moj plan pobehat vypredaje je v tahu...
@beronsche to neni sranda bola somnou jedna pani v nemocke a ta mala zapal zily tak jej museli babo vziat v 16tt.Joj ja vas tu stale len strasim ale ked mna stale napadne radsej vas varovat aby to nedopadlo zle.
Inak my mame postielkunale zatial u svokry a nejake vecicky z bazaru z konika,jednu perinku a par svetrikov co som ustrikovala.
@darinkazv No veru to dosť pomôže no naše baby majú 6 a 3.5 roka. Takže to sa ešte dá, niektoré vecičky majú ešte vysačky 🙂 Aj postieľku máme. Aj kočík by sme mali, ale ten som chcela nový, je to prvé bábo tak to chcem mať také peknučké 🙂 ale veď teraz sú niektoré tie vecičky také neutrál dá sa to obliecť aj chlapcovi a dievčatku.
@bambulka1010 aj my máme nejaké neutrál veci, ale tak keď ideš na návštevu alebo do poradne, tak ťa to pri dievčatku láka obliecť do niečoho rozkošného ružového 😀
@teleranka @atreyu Ja este tiez zapnem S-ku zimnu bundu, ale uz mi to nie je ktovieako pohodlne, takze ju nosim, len ked mi pod nu staci jedna vrstva, resp. 2 tenke. Tiez sa mi nechce kupovat novy kabat, ale mam jeden po babicke (zomrela pred 2,5 mesiacom), mala ho novy, asi 10x na sebe a dedko nevedel co s nim, tak je rad, ze sa vyuzije. Ten je dost priestorny a aj celkom pekny (sama by som si taky nekupila, ale je to zvlastny pocit nosit ho, tak asi aspon vzdy spomeniem, este aj vonia stale "po babicke"; ona sa strasne tesila, ked zistila, ze som tehotna, mala mozgovy nador a zabudala nove veci po 5 minutach, ale toto nezabudla do konca...)
@ava Ja tiez s 9 kilami nosim vsetko stare (okrem nohavic, ja som nikdy leginy nenosila a rifle jednoducho nezapnem stare, tak tie mam tehotenske), len teraz mam par svetrikov novokupenych (od maminy a svokry na Vianoce), tak tam mi vybrali trosku vacsie cisla - Mka vacsinou tusim.
@darinkazv No tak to určite áno 🙂 Teraz sú tie vecičky naozaj krásne 🙂 Ale tak na doma to je jedno.
@bambulka1010 asi tak 🙂
ahojte tehulky...no my sme prave dnes boli zajednat kocik....maju teraz nan zlavu do vypredania zasob, tak sme to rychlo vyuzili.....a vraj berieme posledny kus zo skladu z fialovej farby......co sa tyka oblecenia, par veci sme podedili a par som kupila...napr. v Tesku kabatik za 6 eur, dupacky za 6 eur, kosielky za 3 eura Cocodrillo, mikinku za 8 eur, ...a kopu dalsich veci v zlave...ja nakupujem pomaly, postupne v zlavach.....a zacnem aj pomaly prat a zehlit...mne tvrdne brucho, beriem 3 x denne Magnezium a od dnes som na PN....moja znama porodila v 32 tt a nemala nic pripravene,tak mali vsetci v rodine stresy.... 🙂 ..zvladli to,ale nepriniesli to co chcela ona.... 😒
joj baby me teda dneska mala vyvadi.....hruza, az se vzdy leknu a uplne vystrelim bolesti, ze jaka kopanec do mechura mi ustedrila...akoze fakt neprijemne, jestly mam tohle za obleceni tak nan prdim 😀 😀 😀
ahojte inac s tymi cackami vecami do postielky sme zacali az pri dcerke predtym chalani nic take nemali ale ked sa nam narodila najmladsia vytuzena dcerka tak manzel bol v tranze 🙂 🙂 🙂 aj izbu vymaloval do ruzova a malej kupoval vseliake oblecko aj postielku baldachyn ruzovej a zltej farby kocik cerveny s cervenym fusakom cervenou dekou kupili sme sterilizator,monitor dychu ohrievacku flasi nastastie nam vsetko zostalo a tak dalsia dcerka bude mat krasne veci po sestricke 🙂 🙂 🙂 tesime sa vo stvrtok nas caka 4d ultrazvuk prvy v nasom zivote doteraz sme este neboli snad sa malicka Rianka otoci spravne 🙂 🙂 🙂 dnes som sa vazila mam 94 kg tak doteraz pribratie 5 kg za posledny mesiac len 1 kg co je super vianoce nenechali nasledky 🙂 🙂 🙂
ahojte, tak som Vas konecne docitala po par dnoch, no a hlavne vsetkym prajem vsetko naj v novom roku a hlavne zdrave a krasne babatka 🙂)
my sme vcera prisli z chaty, kde sme travili silvestra aj s takou vacsou partiou, zvacsa vsetci s 1-2 detmi v rodine, takze riadna akcoska to bola, a nas maly asi uz realne zacina s obdobim vzdoru, lebo niekedy ked si daco zmysli a nedovolime mu to, tak vresti takym sposobom, ze masaker...no co uz, zacinam si zvykat a obrnovat sa trpezlivostou pomaly, to sa mi este bude iste hodit toho roku 😀
bavite sa tu o vybavickach, @maxara urcite mi nepripadas ze by si zgrlosila na malej, tiez si myslim, ze je blbost kupovat kopec novych veci, ktore trebars aj nevyuzijes, najma ak je to tomu babu samotnemu dost jedno...ja tiez patrim do skupiny, co kupovala minimum aj pri prvom babe, nemala som ani monitor (kupim, len keby bol dalsi predcasniatko alebo chory), kojenecke flasky + sterilizatory a ohrievace a co ja viem co vobec nehrozia (dostala som jednu flasku od dovery, a vyuzila som ju na jeden pokus s vodou, teraz ani neviem kde je), cacky do postielky tiez nemam, akurat hniezdo, lebo to sa fakt maly buchal, dokonca ani obliecky nemam, kedze sa vzdy prikryval dekou (a aj tak sa odkope)....a kociky z bazara...odsavacku na mlieko som kupila, ked mal maly asi rok s umyslom nechavat muzovi vecer mlieko ak som niekam chcela ist, vyuzila som asi raz....
oblecko uz som ale kompletizovala minule, som si spisala co mam a podla toho naplanovala co dokupit, daco som vo vypredajoch uz dokupila a momentalne by som chcela este ciapocky a to by malo byt vsetko dotych 3-4 mesiacov...ja moc teple veci nebudem riesit, mam fusak, ktory je taky ten celorocny ze tensi na jar-jesen a s hrubou vlozkou na zimu (lodger bunker), takze to ratam ze vyuzijem s tensim oblecenim od zaciatku...ten fusak bol asi najdrahsia vec pre mojho maleho co som kupila, ale je podla mna fakt prakticky (okrem toho ze krasny 😉...
aha, ozaj a aj poradnu som absolvovala medzicasom, tak vyzera ze vsetko ako minule, cize babo ok a krcok 'chaby' ho nazvala doktorka, tak ale som rada, ze sa to aspon dako nezhorsilo, lebo teda zrovna nelezim, ale proste sa to neda...akurat ma objednala uz o 2 tyzdne, tak uz tam asi budem chodit ako na klavir 🙂
tak takyto mega odkaz vam tu prikladam na dobru noc, a idem uz aj spat konecne, dobru noc 🙂
@ancovicka30 no musim sa aj ja postazovat, nas maly ma tiez taketo stavy uz asi tyzden, ja sa len modlim, aby ho to cim skor preslo. nechapem, zo dna na den takto zacal brutalne revat, ked mu nedame to, co chce.predtym bol ukazkove babo. nie je to skoro na obdobie vzdoru?? joj, bambule nase male nas musia stvat 🙂)
inac k tej vybave, my mame chvalabohu vela veci po prvom syncekovi, takze planujem nakupit len nejake vychytavky 🙂) z oblecenia. Flase, ohrievacku aj sterilizator (ktory som este nepouzila 🙂 mam Tommee Tippee, a som spokojna, mam od nich aj odsavacku, ktoru vrelo odporucam, nastastie som ju potrebovala len prve dva tyzdne, kym sa didy dali dokopy. Monitor dychu tiez odporucam, ako mamicka som mala ovela vacsi klud, ked som nemusela k malemu behat kazdych par minut, proste s monitorom som vedela, ze vsetko je ok. este odporucam zohnat si uplne slabucku lampu do spalne, aby ste babatko v noci pri krmeni moc neprebudili 🙂. mamky, ktore mate cas, urcite zacnite s nakupovanim uz teraz, potom sa Vam nemusi chciet, alebo ani nebudete moct, ja napr. som posledne dva mesiace lezala v nemocnici. esteze mame internet, mne velmi pomohol. dobru nocku Vam!!

@anabelleee tak niekedy sa oplatí do liečiv investovať. hlavne, nech sa to s človekom neťahá, ale pomôže čím skôr.
a čo sa týka prírastku, tak ja mám +600g