icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

ava11
3. jan 2012

Dobré ráno babulky, ja sedím na glukózovom teste, tá voda bol celkom humus, ale dalo sa to vypiť, zatiaľ sa to nepýta naspäť von 😀 Sedíme tu štyri maminky, všetky poctivo s detskými časopismi, len ja s NB 😀 Som tu jediná, ktorá si tie časopisy číta len v čakárni u gynekológa?
A inak k vecičkám, ja mám 90% tu z bazáru MK, nové som kupovala fakt len keď ma niečo úplne oslovilo v obchode, nejaké srandovné ponožtičky a tak. Ušetrila som riadne prachy, keď tak pozerám, čo stoja detské veci.

takitak
3. jan 2012

dobré ránko
dnes sa mi teda nič nchce.. ale musím. @ava11 ja si to nečítam ani tam, stačia mi výčitky z MK že nestíhačkujem a nič nemám a už vôbec nič neviem.
Včera som sa rozhodla si začať čítať knihu o materstve ale niekde som ju založila a nenašla. Odložila som ju pred vianocami aby sa nepovaľovala na stole (dovtedy nedotknutá) a neviem kam... skúsim nájsť dnes ... včera ma otec videl po 1 1/2 tt a zhrozil sa aké mám brucho, vraj maminka také určite nikdy nemala a že by mi tipoval tak 8 mesiac ... no pekne, celý večer sme potom sledovali bruško ako sa malý hýba... robíte to aj Vy???

ináč k tomu tvrdnutiu - mne sa zdá že tvrdne, ale manžel tvrdí že to sa malý iba vytláča. K lekárovi idem až o tt, tak začínam, byť nervózna. Mňa trápi len ten krčok - nie je na to nič ako to zistiť, že???

urma
3. jan 2012

Krasne ranko vsetkym 😉

@maxara veruze vyrazila, mm musel nutne byt uz dnes v praci v BE 😉 Sme tu len do piatku, lebo v pondelok leti do Indonezie ☹ na mesiac. Takze si vybavil, ze pojde z Rakuska a nas len kvazi dovezie domkov na Sk. Takze normalne bezi moj zivot dalej v starych kolajach, chvalabohu 😅 Ale ten mesiac mi bude sakra dlho, och...a ked tam bol minule, ani telefony nam dako nefungovali na tu dialku, tak hadam aspon net pojde.

@teleranka ja tiez drobca citim nie tak aktivne, ako pisu baby. Chvalabohu ale aspon kazdy den parkarat vzdy, inak by som mala strach. Sa mi zda, ze proste ma svoj rezim rano, na obed, vecer 😀 😀

@bambulka1010 gratulujeeeem a aj ti to povedl Dr. dako v sifre? Bo @maxara mi vravela, ze jej povedal, ze vidi mozog, tzn. chlapec a mne ze bude to dievca s batohom a palicou 😉 cize chlapec a tiez ze podla mozgu chlapec. Tak reku co ma na dievca...

ava11
3. jan 2012

@urma Môj je aktívny dosť, ale zatiaľ len príjemne 🙂 No pekne vám to doktori povedali, ten môj len sucho skonštatoval (prvá veta po začatí vyšetrenia) - a teraz vidíme penis 😀

elfka.elfka
3. jan 2012

dobre ranko, prve oficialne oblecko pre malu mam doma, vcera som prebehla HM a nakupila prekladacie bodinka z biobavlny, pekne som si ich porozkladala na pult a stale sa na ne chodim pozerat 😀 uz sa tesim ako budem prat tie minivecicky a cudovat sa ci to fakt take malicke oblecenie budeme nosit 😀
mali zlavy na tehotenske oblecenie, kopec tehunohavic do 15€ som tam videla pomiesane medzi ostatnymi zlavami, takze som si to skoro nevsimla...
inak bodinka nic moc vyber, chlapcenske boli prekrasne, ale my sme do ruzova takze vyber slabsi.. co ma prekvapilo, pre novorodencov bodinka so zapinanim za krkom, cely cas babo lezi na cvokach a gombikoch, ved to ho musi tlacit ale riadne.....

urma
3. jan 2012

@ava11 aj mne je to kopanie prijemne, ale poznam aj to, co pise @strihalka, kopnutie do mechura je uz bolestivejsie 😅. Nase chlapciatko to zatial len 1x trafil, kope si najviac v pravom boku. Dnes rano ma prekvapil a nad pupkom kus, ako je zaludok, ale ten uz tam zjavne nebude 😀 a vytlacil ho niekam inde ci co 😀 Poviem vam, ze potesilo ma to, lebo sedliacky rozum mi vravi, ze ma potom hlavu dolu a vie byt aj v spranej polohe. Urcite sa este bude vrtiet, len ja som krawa citala tu na MK take veci o polohe priecmo, ktoru sme mali, napr. ze moze ho v tej polohe "nieco" drzat a pri konci tehu to je sprosta poloha, kedze tak je maternica nedostatocna alebo ako by som to povedala...

ava11
3. jan 2012

@urma Ja vôbec netuším, ktorým smerom leží a kde má ktorú časť tela. Niekedy ma kopne nad pupkom a vzápätí tak nízko, že mám pocit, že noha je vonku 😀 Takže niektoré "kopance" sú asi vlastne päsťovky alebo lakťovky. Už som si aj skúšala prstami trošku akoby vnoriť do brucha, či nezacítim niečo tvrdšie - hlavu, ale nič.

urma
3. jan 2012

@elfka.elfka ja som minule hladala v HM tu v belgicku maminkovsku modu a vooobec som to tu nenasla 😒 Je tu take obrovske HM, strasne dlho som sa tam motala ako sibnuta a fakt ziadne oddelenie a ani medzi ostatnymi vecami nebolo zasite. Vtedy som polovala po tehu riflach, ktore v Nitre mali na 100 pro, len reku ci tu nebudu mat "lepsie" a ani F 😀 Tu to asi maminky nenosia, lebo som tam videla aj par tehotnych a to take elegantne mlade damy nahodene 😕 Zato veeela veciciek pre deticky tu maju, akurat sa tam chystam zbehnut, mam to kusok z bytu 😎 Som cela nazhavena na povianocne zlavy, tak hadam nieco bude 😀 😀

urma
3. jan 2012

:@ava11 ja som este pred par dnami tiez tak zabarala prsty do brucha a hned nad pupkom makota 😉 a teraz uz ee, takze jasnacka, ze tam uz drobec vybehol...ale mas pravdu, mozno to bola aj laktovka a potom by bol "na stojaka" Nevadi...hlavne ze viem, ze je moja maternica natahovacia aj v tom smere. Mala som totiz este pred otehotnenim taku diagnozu predpovedanu, ze mozem mat malo elasticku maternicu 😝 😝 podla velkosti, resp. jej malosti. To by moholo sposobit velky pruser, ale NIC TAKE NEMAM a basta 😀 😀

ava11
3. jan 2012

@urma Jasne, že nič také nemáš, no stress 🙂 Ja to ani zatiaľ neriešim, ako je otočený a čím to vlastne do mňa búcha a kope, na správne otočenie je ešte dosť času, nervovať budem až potom 🙂 A inak ja väčšinou cítim také sekundové buchnutie, ale občas aj také trošku dlhšie trvajúce akoby obracanie. Takže stále sa ešte asi nejako točí, nie je to len že leží a naťahuje ruky a nohy. Zvonka mi sú pohyby vidieť zatiaľ dosť málo, len občas brucho tak poskočí, ale žiadne veľké vlny, ako mi to opisujú kamošky, že to až neskôr.

bambulka1010
3. jan 2012

@urma Mne nič nepovedal 🙂 Iba sa spýtal že čo tam vidím, že či tam vidím niečo navyše alebo nie? no ja neviem. Môj priateľ vedel hneď že to je dievča🙂

atreyu
3. jan 2012

Dobré ránko želám 🙂

@elfka.elfka ja som bola v HM v KE mali výpredaj aj na tehu oblečenie, ale všetko veľkosti od 40 vyššie 🙄 moju veľkosť mali, len nie za výpredajovú cenu, ale rifle napr. za 39.90 a toľko za ne nedám keď ich budem nosiť maximálne 3 mesiace... a vecičky pre malého mali, ale nič čo by ma oslovilo, ale skôr si myslím, že to tam už bolo riadne vybrakované....

@ava11 @urma náš bol do teraz na každom uzv tiež priečne, dokonca aj teta sa ma pýtala či nie je priečne uložený, že mám také brucho 😕 no a kopká v poslednej dobe menej ☹ ale som ráda, že sa hýbe...väčšinou ako píšeš ráno a neskoro večer...inač baby vy necítite také ťukance okolo zadku (ako z vnútra, no ťažko vysvetliť)?lebo ja tie pohyby cítim najčastejšie tam 😀 niekedy je to také divné, no nechápem ako tam je uložený v tom momente 😀 a čo sa týka kopačky do žalúdka, či mechúra to nepoznám - no aspoň neviem, že to bolo ono keď to bolo 😅 a vypuľuje sa nám dosť často len neviem odhadnúť či zadkom alebo hlavičkou v pravej časti brucha 😵

ava11
3. jan 2012

@atreyu V zadku zatiaľ necítim nič 😀 😀 😀 Ale nekedy je to tak nízko, že to cítím vyslovene akoby ma niečo zvnútra pošteklilo na pincine 😉

atreyu
3. jan 2012

@ava11 no presne taký pocit mám aj ja len opačným smerom 😀

palmarmj
3. jan 2012

sice trosku neskor, ale predsa... vsetkym prajem stastny NOVY ROK 2012.... nech sa Vam splnia vsetky Vase sny... 🙂

ava11
3. jan 2012

@atreyu Hahaha no máme nevyspytateľné deti, aspoň sa bavíme 😀

takitak
3. jan 2012

@atreyu ja si myslím že vtedy kope dozadu, nie do brucha ale do vnútra, ja ho niekedy fakt cítim až na kostrči. ináč som čítala že v 7m už cítiť aj bolesť dole medzi nohami, ale tiež to je vyvolané jeho kopancami.
no náš Hubinko teda vytŕča poriadne, také kopce si robí na bruchu, úplná deformácia ... ja viem nahmatať hlavičku, a vidím občas nožičku a ručičky sú jemnunké, ale docela to vidno ... a od včera kope nonstop ... ale môže, lebo keď prestane tak som nervózna čo je ...

strihalka
3. jan 2012

Ahojte babulky...no me zatim mala lezi pricne, jen nevim, kde ma hlvicku a kde rutulku 😀, tak bud do mechura boxuje nebo kope, kazdopadne bude silna...
A zacalo mi obdobi, ktere bych fakt ze sveho zivota vymazala, opet se hadam s muzem, presne to same co byla na zacatku tehu je aj ted, vybusnost a nesnesitelnost, samo, ze z me strany....ale tak aj jeho chyby se tam najdu..
a na konci vseho ze jsem psychicky emocna aze se mam jit lecit, ze tim ublizuji male......ale ze jsem na nervy z nej, to ho uz nezajima☹
Proste semnou nemluvi....

palmarmj
3. jan 2012

@darinkazv jeeej chvilku som tu nebola, tak nestiham vsetko citat, len som sa chcela opytat bola si uz na tom novom 3D sono vo ZV? Ak ano ako bolo? oplati sa to... A naozaj je to za 20e? A co vsetko je v tom zahrnute? Ja idemzajtra do poradne a hned by som sa aj objednala na tom 3D sono...

urma
3. jan 2012

@atreyu kopanec do mechura je podla mna nezamenitelny a urcite by si to identifikovala 😅 Ja som vtedy nahlas zjavkla az sa muz lakol 😀 nikde inde ma to nezabolelo, aj ked to boli silnejsie pecky, co brucho podskoci.
@ava11 najnizsie pohyby, ktore som zaznamenala boli asi tesne nad lonovou kostou, takze nizsie dierky chvalabohu nedociahne 😀 😀

urma
3. jan 2012

@strihalka 😒 ak ti hocikto povie, ze ublizujes svojemu dietatu, tak to su fakt silne slova ☹ zvlast, ked je to blizka osoba. Hadam sa vam to da rychlo do poriadku, nech netrpite ani jeden 😉

janka273
3. jan 2012

Dobré ráno dievčatá 🙂, čo sa týka vecí, ešte veľmi nekupujeme, niečo nové máme, a hlavne veľa vecičiek mám po Tamarke- 0-3m - mám neutrálne veci, a potom ružové, keďže čakáme chlapčeka budem isto dačo kupovať, ale väčšinou už tie väčšie čísla, bodynka máme asi do 3 rokov iba biele - lebo malá mala ekzém, a musela nosiť 100% bav. biele. Deky / 5ks/, perinky / 7ks/ , osušky /4ks /máme neutrál.farby, ale aj tak modrá osuška a modrá deka nebola - tak som dokúpila, čiapočky taktiež máme....plienky máme aj bavlnené po Tami, ale ešte dákych 10ks dokúpim, a pampersky 4bal.sme tiež už kúpili. Postielku, ohrádku, kočíky máme / ale možno ešte 1dokúpim 🙂/, teraz na Vianoce sme kúpili Kashmir hojdačku - lehátko, cumlíky máme zatiaľ 2ks, ešte dáku 1 fľašku, . Pestúnku ani monitor dychu som pri malej nemala - ešte nie som rozhodnutá, či kúpiť, nekúpiť.
Kopančeky - posl.dva dni je chrobáčik veľ.aktívny, kope všade, aj v noci 🙂

strihalka
3. jan 2012

@urma je nemocny, tak mozna jen ta choroba....ale i ja zacinam citit, ze nejsem ve sve kuzi ....sefka v praci je tez protivna....asi zjistila, ze jsem si ji odepsala z pratel, tak mi to dava najevo....no nic,pracka pere, drahy je v pracovne a aj jdu spat....

atreyu
3. jan 2012

@urma tak buď si náš malý tie orgány pekne vypratal z cesty alebo je ohľaduplný voči maminke 😀
@takitak keď sa malému chce tiež sa tam prevaľuje ako divý 😀 aj brucho mi skáče hore dole, ale ešte som neidentifikovala žiadnu ruku ani nohu 😀
@strihalka nič si z toho nerob, ja som tiež v poslednej dobe hašterivá 😔 len si treba povedať kľud, ukľudni sa kvôli drobcovi...manžel už je nastavený tak, že ma nechá sa porozčuľovať alebo vyrevať sa a potom príde za mnou akoby sa nič nedialo... 😵

strihalka
3. jan 2012

@atreyu no ved to, ze ja se hend rozbrecim a ze jsme hned hysterka, ale to ze tojsou hormony na to nejky zapomina.....ale copak tojde ovladat?snad jedine ze si vemu nejake leky na sklidneni hormonu...no to fakt ne, dekuji

atreyu
3. jan 2012

@strihalka možno takto dávame najavo strach z pôrodu? 😕 lebo navonok sa nejako nebojím, ale tak naše vnútro možno kričí a obviňuje z toho našich chlapov 😀 😀 😀
ale ináč ja revem stále, pri každom romantickom filme, pri každom filme o deťoch, o zvieratách dokonca aj pri animovaných rozprávkach ako wall-e 🙄 takže som na smiech celej rodinke, ale ja za to nemôžem to nejako samo zo mňa ide 😀

takitak
3. jan 2012

@atreyu ja reveme aj bez tehu 😀 😀 😀 a najviac ak mi niekto niečo pekné povie o drobcovi

@strihalka myslím že je to asi všade rovnako, nesledovali ste "kosti" včera ? tam to práve riešili ... ono to berieme určite úplne inak ako chlapi, žiaľ akokoľvek chcú byť pri tom, žiť s tým a cítiť to čo my - nikdy sa im to nepodarí a potom nechápu. Môj mm ak sa hlasno nadýchnem hneď je na nervy či mi nie je zle, a keď sa bojím že tvrdne malý, tak je zas na nervy zo mňa že stresujem ... no ale bodaj by nie, veď ja to cítim on to len vidí ... občas by som im to na pár hodín dopriala aj to precítiť. Cez sviatky som mu to takto povedala, síce sa nasr... ale myslím že to teraz chápe viac (resp. ma nebuzeruje s tými mrzutými postojmi a chlapskou ješitnosťou) - ja sa nemám dôvod meniť, proste sme v druhom stave, tak čo ... máme na to tehu knižku 😀 😀 😀

vajanika27
3. jan 2012

baby mate uz vybrany kociar????????????????? 🙂
ja sa stale neviem rozhodnut ☹

katkarv
autor
3. jan 2012

@janka273 to si vyuzila vsetkych 7 periniek?Ja mam zatial len jednu ale mozno este kupim dve,Ja som ich pouzivala velmi malo,aj preto mi predtym 4 stacili 🙂 Aj teraz ich budem vyuzivat hlavne kvoli deto a manzelovy aby ju vedeli bezpecnejsie chytit.
@atreyu Ja som tiez taky placko a prvy manzel len na to cakal a stale my hadzal vysmesne uskrny ale tento manzel len kukne ked uz vzlykam,chyti ma za ruku a povie:mojko neplac 🙂

sunday1
3. jan 2012

Juj, ako sa teším, práve som medzi vecami u nastávajúcej babky objavila ešte zabalený fusak, ktorý kupovala synovcom, ale švagriná ho nechcela 😀 Tak to mám vyriešené, žiadna zimná bunda sa nekoná 😀 Ja som veľa oblečka nakúpia vo výpredajoch v kamenných aj online obchodoch, ale nezohnala som všetko, čo som chcela a sú nejaké rozumné hranice cenovo, ktoré z princípu nie som ochotná prekročiť. Preto som začala nakupovať vecičky tu na bazáriku, ktoré neboli nosené. Takto nakúpim za dobré ceny a ešte aj pomôžem iným maminkám 🙂