icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

janka273
3. jan 2012

@katkarv Katulka - všetky perinky sme dostali 🙂 a využili sme ich takto: 2 som mala na doma - pestovanie, 3 do kočíka, a 2 do postielky, a zabudla som ešte 1 som mala na krst....a okrem týchto sme mali ešte 1žltú - takú na suchý zips, a keďže malá bola dlhá, tak skôr táto perinka slúžila na zakrytie, lebo sa hneď vykopala....ostatné boli biele - 4ks štvorcové a 4 ks obdĺžnikové 🙂

jennyna
3. jan 2012

ja som mala 3 tenke perinky na suchý zips alebo so stuhou na zaviazanie a 1 perovu a stacili mi tak akurat, pouzivala som na zaciatku, max 1 mesiac, potom boli male, ale pouzivala som ich nadalej ako prenasadlo 🙂, alebo ako janka pise, jednu do postielky, aby bolo malemu makksie a dalsiu do kociara. perovu perinku som vyuzivala minimalne, malemu bolo v nej horuco, hoci von este nebolo az tak teplo.

peka13
3. jan 2012

@vajanika27 My ešte kočiarik nemáme...zatial to nechávame tak. Počula som že v marci sa ceny kočikov pekne znížia kvôli novym kolekciam...tak to zatial neriesime, vieme čo by sme chceli aby mal, ale stale nevieme konkrétny model....berieme to tak , ze je este stale čas 🙂

brkabra
3. jan 2012

mamicky, vyuzili ste pri predchadzajucom babatku klokanku alebo satku na nosenie? ja nad tym premyslam, ale ci to nebudu len vyhodene peniaze.

katkarv
autor
3. jan 2012

@janka273 iank rozmyslam nad prebalovacim pultikom z vanickou ale vacsinou su predavajuce na konilu mamicky zo zapadu a do inzeratu daju ze "len osobny odber" no netrafi ma slak 😀

amanda683
3. jan 2012

@katkarv ten nekupuuuuj.Je to priserne malilinkate a o 5 mesiacov ti to bude na nic 😝 😝 😝 Radsej prebalovaciu komodu a normalnu vanicku 😉

amanda683
3. jan 2012

@brkabra my sme mali klokanku a bola super,aj maly sa v nej rad nosil 🙂 🙂 🙂

katkarv
autor
3. jan 2012

@amanda683 aj ked mame dom komodu nemam kde dat ☹ Ved o 5 mesiacov ju zas predam 🙂

maxara
3. jan 2012

AHojte krasky, som doma z poradne, vsetko ok, glukoza vypita, bleee, ale sprtla som si do toho kyselku, tak akoze dobre.. ale ostalo mi po nej zle, grgalo sa mi a dvakrat som si aj pomyslela, ze ju vyhodim von 🤐 ale nastastie som udrzala vsetko.
Krcok mam v poriadku, neskrateny, tuhy, takze pohodka 😵

@urma tak to ste mali asi aj zmenu planu, co? 😒 no tak je to take odveci s tym cestovanim a s tym, ze je drahy stale prec.. ale ved uvidis nakoniec co a ako.. A ked sa budes nudit, ked budes mesiac doma sama, tak kludne dobehnite s Baxikom potesit Ninku a mna 🙂 pokecame..

Bavili ste sa o kopancoch.. ja som toto tehu uplne ze prekvapena, lebo toto babo sa vkuse hybe, kope a to pomerne silno a aj ho citim uz strasne dlho, rtesp skoro som ho zacala citit. A take ze mechur, alebo hrube crevo, to schytava pravidelne. Napr minule v meste mi hodil taku slehu do mechura, az ma predklonilo a potom ma tam tak bolelo, ze som ani lavou nohou nemohla poriadne chodit. Som vyzerala asi ako s kolikom v riti, ale az som sa normalne zlakla. Akoby krc v mechuri 😕

katkarv
autor
3. jan 2012

@maxara a ja ze to len mna tak boli 😀 ze to kvoli ten placente ze je nizko ale prdlajz 🙂

maxara
3. jan 2012

@brkabra klokanku dufam nemyslis obycajnu klokanku, kde dieta visi za genitalie ☹ bud satku alebo ergo nosic, akykolvek, ale dbaj na to, nech je ergo a dieta tvarou k matke. Ja som mala, Ninku som tam davala, ked som nevedela co s nou, prakticky hned mi tam zaspala aj ked bola akakolvek zlobrovita predtym. A super.. akurat vyuzila som len dva mesiace, lebo som musela na operaciu a potom som nemohla nosit. Ale teraz opat planujem takto nosit 🙂 mam nosic, nie satku

maxara
3. jan 2012

@katkarv no tak to hej prdlajz, lebo ja ju mam vzadu a pekne vysoko, takze placka s tym nic nema 🙂 akoze mne maly klokoce po celom bruchu, vdaka mojmu tuku nemam sancu identifikovat nohu ruku nic.. takze neviem ako tam kvasi, ale asi v tureckom sede a hlavu ma hore.. si myslim.. Ninka sa mi otocila az v 36tt, ked uz bola riadne mega 😅 a to som teda riadne citila to otocenie 😀 aj som myslela, ze explodujem.

Inak som sa dozvedela dnes zaujimavu vec od mojho dr. Ze tak orientacne sa dlzka babatka s natiahnutymi nohami, teda akoze vyska celeho tela, odhaduje tak, ze mesiac x 5. Cize teraz zacinam 7, tak babo ma cca 35 cm, teda s vystretymi nozkami, nie CRL. V 8, ma 40 a v 9 ma 45, teda na zaciatku akoze vzdy. A vlastne na konci deviateho, teda v termine porodu, ked akoze zacina 10ty mesiac ma 50 cm 🙂 to je celkom mile

maxara
3. jan 2012

joj a este som chcela
@danka.chomka a ostatne Daniely, Danky zelam vsetko naaaaaaj k meninkam 🙂

darinkazv
3. jan 2012

@palmarmj ahojky, ja som to aj tu písala 🙂 ale boli sme na tom 4D 30.12. boli sme tam hodinku, len malá sa furt vrtela a skrývala si tváričku, tak max. 2 minútový záznam, možno ani to nie, sa podarilo spraviť. tak nám dr povedal, že skúsime 13.1. ešte a uvidíme, či sa bude chcieť pekne ukázať. lebo furt len z profilu ju bolo vidno do tváričky a ešte aj rúčky si dávala k hlavičke 🙂 neplatili sme nič, budeme platiť až keď budeme mať záznam 🙂 v tých 20eurách máš ten dvd záznam. poprípade ak ho požiadaš ešte o nejaké merania. 🙂 my sme nežiadali, lebo všetko sme mali v 20tt pomerané, tak len čisto kvôli záznamu sme šli 🙂 doktor je veľmi milý, vtipný, trpezlivý a ochotný 🙂 oplatí sa to 🙂

urma
3. jan 2012

@maxara zaujimave s tou dlzkou 🙂
No jo,nase plany....to je des, nic mi nehovor, lebo ma poraza z tej neistoty. Muz sa vrati 10.2. a netusim, ci sa mi bude dat a chciet trepat do BE....Tak aspon si pripravim tasku do porodnice 😀 aj ked neviem, v ktorom state budem rodit. Dnes som si kupila dake Lady vlozky, ze maxi normal 😅 tak hadam su to tie, co si spominala, ze z buniciny. Alebo to si mam v lekarni dake special pytat??
A 30 ks tamponikov do podprdy, trojpak dakych baby lotion sensitive servitok a prve 80 ks balenie plienok 3-6 kg, co vraj podla obalu su na 1,5 tyzdna 😅 😝 Takze takto dopadli moje dnesne nakupy co som chcela nieco pekne na seba haha. Ale aspon v tom HM letne opalovacie bodynka dvojpak mam, aby sa nepovedalo....nieco cez 12 E stali dokopy.

urma
3. jan 2012

@vajanika27 my sme si kocik kupili pod stromcek 😉 sportovy a vanicku. Este nemame vajicko....

andrejka1974
3. jan 2012

tak dnes som bola u svojej doktorky a zistila mi arytmiu srdiecka babatka hned ma poslala na kramare kde mi spravil ultrazvuk tam sa to potvrdilo musim este zajtra ist za doktorom Titelom dnes bol na sale a iny lekar tam uz nebol mam velky strach

danka.chomka
3. jan 2012

@maxara jeeeeeeej ty si zlata. 🙂 velmi si ma potesila. :-* dakujem dakujem. 🙂

ivanka.7
3. jan 2012

@andrejka1974 drzim palce, nech vsetko dobre dopadne

brkabra
3. jan 2012

@andrejka1974 och, myslim na vas, verim, ze vsetko dobre dopadne

katkarv
autor
3. jan 2012

@andrejka1974 drzime silno palce.A nepovedala ti ze co to moze znamenat?

janka273
3. jan 2012

@andrejka1974 cicuška moja ☹ , neboj bude dobre 🙂 ....viem , že arytmiu mávajú deti i dospelý - sú na to lieky....a viac ti nepovedali?
@maxara aj ten môj chrobáčik pos.dva dni kope - všade ruka, všade noha
@katkarv Katulka skús pozrieť na bazos.sk- možno na dačo natrafíš, my máme v kúpeľke - / 4,5m -3,5m/ dlhý pult - tam kde je umývadlo, a vedľa toho mám dosť miesta na preb.podložku - tak ja mám o preb-pult postarané 🙂

dandelion18
3. jan 2012

@andrejka1974 tfuj, tfuj, tfuj, držte sa! ináč, ja som už s týmto pánom doktorom mala tú česť a bol to teda pán doktor, veľmi ľudský a milý - ak si ho teda nemýlim s niekým iným, ale mám pocit, že nie..

maxara
3. jan 2012

@urma no tak toto ti vobec nezavidim 😒 ja musim mat jasno aspon v zakladnych veciach a ked sa mi to meni a dokonca, neviem co a ako, tak som potom nervava ☹ ale dobre rozmyslas, nachystaj si tasku do porodky, veci pre seba, veci pre babo a hotovo, ostatne sa da spakovat kedykolvek, resp kupit kdekolvek. 😉 a niekedy ta tu teda cakam, mozeme to prebrat pri cajiku, mam dobry bylinkovy 😵 a aj piskoty pre Baxika vyhrabem 😀

@andrejka1974 ☹ boooze, drzim palceky, nech je vsetko ok.. keby si nieco potrebovala, moja sestra robi na detskom kardiu, mozno by ti mohla pomoct s niecim.. ☹

@danka.chomka zamalinko 😉

@janka273 no akurat sa ma dr dnes pytal, ze ci citim pohyby a som mu povedala, ze kope stale a vobec nespi a povedal, ze to je dobre a urcite spi, ked ja spim 🙂 Inak neviem ci vies.. pohreb je vo stvrtok o 17tej v krematoriu, len informujem

janka273
3. jan 2012

@maxara nie - o pohrebe som nevedela - a kde v krematóiu, v BA?
ten moj nezbedník sa budí na to, že ja sa za noc 100x prevrátim - bolí ma celý chrbát, a keď nie je poloha " po jeho v pravo bok", tak ma dovtedy kope, dokiaľ mu nevyhoviem....a malá zase , keď bola v brušku, chcela spať v ľavo bok 🙂

maxara
3. jan 2012

@janka273 ano v BA.. no ja uz spavam desne.. ale nasla som si uzasny sposob, zobrala som paplon z inej izby a mam ho pozgrcany pod sebou, teda ked lezim na polobruchu na pravej ruke a z druhej strany mam dlhy vankus.. a plus pod hlavou mam taky moj vankus, taky plochy, volam ho supka 😀 a ten paplon si skrutim ako chcem a ked som na druhej strane a naaahodou si prilahnem moj oficialny paplon, tak tym pridavnym si zakryjem aspon krize 🙂 no proste strasna som 😀 😀

strihalka
3. jan 2012

@atreyu strach z porodu ne, ja se na nej vazne tesim...teda jeste me to nepreslo a i jak jsme byla v emocke a videla ty chvile pred porodem, kdyz babe zacaly kontrakce na pokoji take ze nemohla chodit, tak ja se stale tesim, ale oba sme si sli lehnout a je to lepsi
@takitak no nevim cim to je, ale je to lepsi nez rano...ale myslim, ze t hysterii se asi nevyhnem do konce tehu...vcera mi neco vysvetlovat, ohledne ebay a ja ze je to tak tak, on ze to hohle ho nezajima, ze ho zajima toto a ze mu porad vysvetluji neco jineho...ale nedokazal mi rici jinymi slovy otazku, abych ji jinak pochopila...no se divim ze to notebook prezil😀

@vajanika27 no ja ohledne kocarku nebudu asi rozhodnuta nikdy, kadzy ma nejakou chybu, ale kocar uz ceka na kuryra v anglicku, bo za ta k smesnou cenu jsem ho tam nemohla nechat...takze rozhodla cena cca 200€ za concord neo

strihalka
3. jan 2012

@andrejka1974 drzim palecky nech vse dobra dopadne

takitak
3. jan 2012

@andrejka1974 držím palčeky, verím že to dobre dopadne ...

andrejka1974
3. jan 2012

dakujem vam vsetkym urcite dam zajtra spravicku ako sme dopadli mala si kopka v pohode nic jej nechyba