Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
ja som mala 3 tenke perinky na suchý zips alebo so stuhou na zaviazanie a 1 perovu a stacili mi tak akurat, pouzivala som na zaciatku, max 1 mesiac, potom boli male, ale pouzivala som ich nadalej ako prenasadlo 🙂, alebo ako janka pise, jednu do postielky, aby bolo malemu makksie a dalsiu do kociara. perovu perinku som vyuzivala minimalne, malemu bolo v nej horuco, hoci von este nebolo az tak teplo.
@vajanika27 My ešte kočiarik nemáme...zatial to nechávame tak. Počula som že v marci sa ceny kočikov pekne znížia kvôli novym kolekciam...tak to zatial neriesime, vieme čo by sme chceli aby mal, ale stale nevieme konkrétny model....berieme to tak , ze je este stale čas 🙂
mamicky, vyuzili ste pri predchadzajucom babatku klokanku alebo satku na nosenie? ja nad tym premyslam, ale ci to nebudu len vyhodene peniaze.
AHojte krasky, som doma z poradne, vsetko ok, glukoza vypita, bleee, ale sprtla som si do toho kyselku, tak akoze dobre.. ale ostalo mi po nej zle, grgalo sa mi a dvakrat som si aj pomyslela, ze ju vyhodim von 🤐 ale nastastie som udrzala vsetko.
Krcok mam v poriadku, neskrateny, tuhy, takze pohodka 😵
@urma tak to ste mali asi aj zmenu planu, co? 😒 no tak je to take odveci s tym cestovanim a s tym, ze je drahy stale prec.. ale ved uvidis nakoniec co a ako.. A ked sa budes nudit, ked budes mesiac doma sama, tak kludne dobehnite s Baxikom potesit Ninku a mna 🙂 pokecame..
Bavili ste sa o kopancoch.. ja som toto tehu uplne ze prekvapena, lebo toto babo sa vkuse hybe, kope a to pomerne silno a aj ho citim uz strasne dlho, rtesp skoro som ho zacala citit. A take ze mechur, alebo hrube crevo, to schytava pravidelne. Napr minule v meste mi hodil taku slehu do mechura, az ma predklonilo a potom ma tam tak bolelo, ze som ani lavou nohou nemohla poriadne chodit. Som vyzerala asi ako s kolikom v riti, ale az som sa normalne zlakla. Akoby krc v mechuri 😕
@brkabra klokanku dufam nemyslis obycajnu klokanku, kde dieta visi za genitalie ☹ bud satku alebo ergo nosic, akykolvek, ale dbaj na to, nech je ergo a dieta tvarou k matke. Ja som mala, Ninku som tam davala, ked som nevedela co s nou, prakticky hned mi tam zaspala aj ked bola akakolvek zlobrovita predtym. A super.. akurat vyuzila som len dva mesiace, lebo som musela na operaciu a potom som nemohla nosit. Ale teraz opat planujem takto nosit 🙂 mam nosic, nie satku
@katkarv no tak to hej prdlajz, lebo ja ju mam vzadu a pekne vysoko, takze placka s tym nic nema 🙂 akoze mne maly klokoce po celom bruchu, vdaka mojmu tuku nemam sancu identifikovat nohu ruku nic.. takze neviem ako tam kvasi, ale asi v tureckom sede a hlavu ma hore.. si myslim.. Ninka sa mi otocila az v 36tt, ked uz bola riadne mega 😅 a to som teda riadne citila to otocenie 😀 aj som myslela, ze explodujem.
Inak som sa dozvedela dnes zaujimavu vec od mojho dr. Ze tak orientacne sa dlzka babatka s natiahnutymi nohami, teda akoze vyska celeho tela, odhaduje tak, ze mesiac x 5. Cize teraz zacinam 7, tak babo ma cca 35 cm, teda s vystretymi nozkami, nie CRL. V 8, ma 40 a v 9 ma 45, teda na zaciatku akoze vzdy. A vlastne na konci deviateho, teda v termine porodu, ked akoze zacina 10ty mesiac ma 50 cm 🙂 to je celkom mile
joj a este som chcela
@danka.chomka a ostatne Daniely, Danky zelam vsetko naaaaaaj k meninkam 🙂
@palmarmj ahojky, ja som to aj tu písala 🙂 ale boli sme na tom 4D 30.12. boli sme tam hodinku, len malá sa furt vrtela a skrývala si tváričku, tak max. 2 minútový záznam, možno ani to nie, sa podarilo spraviť. tak nám dr povedal, že skúsime 13.1. ešte a uvidíme, či sa bude chcieť pekne ukázať. lebo furt len z profilu ju bolo vidno do tváričky a ešte aj rúčky si dávala k hlavičke 🙂 neplatili sme nič, budeme platiť až keď budeme mať záznam 🙂 v tých 20eurách máš ten dvd záznam. poprípade ak ho požiadaš ešte o nejaké merania. 🙂 my sme nežiadali, lebo všetko sme mali v 20tt pomerané, tak len čisto kvôli záznamu sme šli 🙂 doktor je veľmi milý, vtipný, trpezlivý a ochotný 🙂 oplatí sa to 🙂
@maxara zaujimave s tou dlzkou 🙂
No jo,nase plany....to je des, nic mi nehovor, lebo ma poraza z tej neistoty. Muz sa vrati 10.2. a netusim, ci sa mi bude dat a chciet trepat do BE....Tak aspon si pripravim tasku do porodnice 😀 aj ked neviem, v ktorom state budem rodit. Dnes som si kupila dake Lady vlozky, ze maxi normal 😅 tak hadam su to tie, co si spominala, ze z buniciny. Alebo to si mam v lekarni dake special pytat??
A 30 ks tamponikov do podprdy, trojpak dakych baby lotion sensitive servitok a prve 80 ks balenie plienok 3-6 kg, co vraj podla obalu su na 1,5 tyzdna 😅 😝 Takze takto dopadli moje dnesne nakupy co som chcela nieco pekne na seba haha. Ale aspon v tom HM letne opalovacie bodynka dvojpak mam, aby sa nepovedalo....nieco cez 12 E stali dokopy.
@vajanika27 my sme si kocik kupili pod stromcek 😉 sportovy a vanicku. Este nemame vajicko....
tak dnes som bola u svojej doktorky a zistila mi arytmiu srdiecka babatka hned ma poslala na kramare kde mi spravil ultrazvuk tam sa to potvrdilo musim este zajtra ist za doktorom Titelom dnes bol na sale a iny lekar tam uz nebol mam velky strach
@maxara jeeeeeeej ty si zlata. 🙂 velmi si ma potesila. :-* dakujem dakujem. 🙂
@andrejka1974 drzim palce, nech vsetko dobre dopadne
@andrejka1974 och, myslim na vas, verim, ze vsetko dobre dopadne
@andrejka1974 drzime silno palce.A nepovedala ti ze co to moze znamenat?
@andrejka1974 cicuška moja ☹ , neboj bude dobre 🙂 ....viem , že arytmiu mávajú deti i dospelý - sú na to lieky....a viac ti nepovedali?
@maxara aj ten môj chrobáčik pos.dva dni kope - všade ruka, všade noha
@katkarv Katulka skús pozrieť na bazos.sk- možno na dačo natrafíš, my máme v kúpeľke - / 4,5m -3,5m/ dlhý pult - tam kde je umývadlo, a vedľa toho mám dosť miesta na preb.podložku - tak ja mám o preb-pult postarané 🙂
@andrejka1974 tfuj, tfuj, tfuj, držte sa! ináč, ja som už s týmto pánom doktorom mala tú česť a bol to teda pán doktor, veľmi ľudský a milý - ak si ho teda nemýlim s niekým iným, ale mám pocit, že nie..
@urma no tak toto ti vobec nezavidim 😒 ja musim mat jasno aspon v zakladnych veciach a ked sa mi to meni a dokonca, neviem co a ako, tak som potom nervava ☹ ale dobre rozmyslas, nachystaj si tasku do porodky, veci pre seba, veci pre babo a hotovo, ostatne sa da spakovat kedykolvek, resp kupit kdekolvek. 😉 a niekedy ta tu teda cakam, mozeme to prebrat pri cajiku, mam dobry bylinkovy 😵 a aj piskoty pre Baxika vyhrabem 😀
@andrejka1974 ☹ boooze, drzim palceky, nech je vsetko ok.. keby si nieco potrebovala, moja sestra robi na detskom kardiu, mozno by ti mohla pomoct s niecim.. ☹
@danka.chomka zamalinko 😉
@janka273 no akurat sa ma dr dnes pytal, ze ci citim pohyby a som mu povedala, ze kope stale a vobec nespi a povedal, ze to je dobre a urcite spi, ked ja spim 🙂 Inak neviem ci vies.. pohreb je vo stvrtok o 17tej v krematoriu, len informujem
@maxara nie - o pohrebe som nevedela - a kde v krematóiu, v BA?
ten moj nezbedník sa budí na to, že ja sa za noc 100x prevrátim - bolí ma celý chrbát, a keď nie je poloha " po jeho v pravo bok", tak ma dovtedy kope, dokiaľ mu nevyhoviem....a malá zase , keď bola v brušku, chcela spať v ľavo bok 🙂
@janka273 ano v BA.. no ja uz spavam desne.. ale nasla som si uzasny sposob, zobrala som paplon z inej izby a mam ho pozgrcany pod sebou, teda ked lezim na polobruchu na pravej ruke a z druhej strany mam dlhy vankus.. a plus pod hlavou mam taky moj vankus, taky plochy, volam ho supka 😀 a ten paplon si skrutim ako chcem a ked som na druhej strane a naaahodou si prilahnem moj oficialny paplon, tak tym pridavnym si zakryjem aspon krize 🙂 no proste strasna som 😀 😀
@atreyu strach z porodu ne, ja se na nej vazne tesim...teda jeste me to nepreslo a i jak jsme byla v emocke a videla ty chvile pred porodem, kdyz babe zacaly kontrakce na pokoji take ze nemohla chodit, tak ja se stale tesim, ale oba sme si sli lehnout a je to lepsi
@takitak no nevim cim to je, ale je to lepsi nez rano...ale myslim, ze t hysterii se asi nevyhnem do konce tehu...vcera mi neco vysvetlovat, ohledne ebay a ja ze je to tak tak, on ze to hohle ho nezajima, ze ho zajima toto a ze mu porad vysvetluji neco jineho...ale nedokazal mi rici jinymi slovy otazku, abych ji jinak pochopila...no se divim ze to notebook prezil😀
@vajanika27 no ja ohledne kocarku nebudu asi rozhodnuta nikdy, kadzy ma nejakou chybu, ale kocar uz ceka na kuryra v anglicku, bo za ta k smesnou cenu jsem ho tam nemohla nechat...takze rozhodla cena cca 200€ za concord neo
@andrejka1974 drzim palecky nech vse dobra dopadne
@andrejka1974 držím palčeky, verím že to dobre dopadne ...
dakujem vam vsetkym urcite dam zajtra spravicku ako sme dopadli mala si kopka v pohode nic jej nechyba

@katkarv Katulka - všetky perinky sme dostali 🙂 a využili sme ich takto: 2 som mala na doma - pestovanie, 3 do kočíka, a 2 do postielky, a zabudla som ešte 1 som mala na krst....a okrem týchto sme mali ešte 1žltú - takú na suchý zips, a keďže malá bola dlhá, tak skôr táto perinka slúžila na zakrytie, lebo sa hneď vykopala....ostatné boli biele - 4ks štvorcové a 4 ks obdĺžnikové 🙂