Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
ahojte kočeny 🙂 mám otázku:
bola som na kontrole a na CTG a že: mám už nejaké kontrakcie, že viditeľné podla krivky bolo, že mi tvrdne bruško. a že malý je už dole hlavou. to je dobre alebo zle??? a placenta je stale nizko, že mi zasahuje do DS, dolneho segmentu, či kam. beriem magnézium, tak vraj preto cítim menej pohybov. znamená to, že to utlmuje juniora, to magnézko?? neškodí mu to, pre pána jána? som totally confused.
@teleranka To, ze je maly dolu hlavou, by nemal byt problem, ja mam malu tiez uz dolu hlavou, ale doktor mi vravel, ze v tejto faze je schopne dieta sa otocit za noc este (lebo to kde mala na utz hlavu, nohy a ruky za ten svet nemohlo vysvetlit tie strasne kopance na pravom boku dva dni a vecer pred utz, kedze v case utz tam nemala ani kus tela, mozno tak zadok :D)
Ked je placenta nizko, to zavisi od toho ako nizko, ja som tiez nejaky cas mala nizko, ale doktor na morfo vravel, ze je to bez problemov, teraz v pondelok mi hovoril moj doktor ze je uplne ok.
O tom magneziu a kontrakciach - nemam sajn, to ti nepomozem :/
@atreyu Mám super správičku, klik na http://shop.babetkovo.sk/index.php/detske-kocik... 😉 Tá cena je super a práve som rozprávala s predajcom, ak dáš do objednávky do poznámky, že si sa dohodla s majiteľom (čo mám oficiálne povolené), tak Ti to dajú za tých 652,50 eur, ako keby si mala kupón z Maminky. Idem hneď objednávať 😀
tak dneska na hematologii, krev nabrana a uvidime co pristi tyden ve stredu, ze jake budou vysledky...zatim stale pokracuji v fraxik pichani a klid na luzku 😀
A dneska dojdou muzikovi korunky na ucet a bude se platiti kociiiik😀 a zitra se bude vyzvedavaz v anglicku u prodejce a veze se domuuu, 🙂 jupiiii
@carrie84 juuuj tesim sa s tebou, mozno budes uz isto vediet 🙂
ja ma akurat za sebou toho zubara, super.. som rada, opravil mi ten jeden kaz, viac ich tentokrat nemam 😵 😵 a ten zlomeny zub mi zabrusil a hodil mi tam plombu, lebo treba mu na to RTG, tak som povedala, ze az po porode 😒 ale sam sa tak isto vyjadril, ze tak o pol roka.. No a teraz este mam dnes ten pohreb, to bude brutal, lebo sak mlade dievcatko ☹ ☹ a v sobotu 50tka mm neoblubenej tety, to je nieco ako v nasej rodine moja najstarsia sestra 😅 a v nedelu konik u nas 🙂 Instrukcie poskytnem, to je jasneeeee
@teleranka ono kontrakcie mame stale kazda, lebo je to prirodzeny proces v maternici, ta trenuje.. otazka je, ako su silne.. to je vlastne to tvrdnutie bruska, co tu aj viacere baby popisuju a je to do urcitej miery normalne.
Poloha baba, ze je dole hlavou je v nasom tyzdni uplne ze jedno, lebo fakt sa ti moze este bezproblemov hocijak otocit a ani o tom nemusis vediet.. vacsinou sa uz netoci tak po 34tt-36tt. Mne sa Nina otocila az v 36tt dole hlavou, inak sedela v tureckom sede ako fakir 🙂
A co sa tyka nizkosti placenty, ona je nalepena na stene maternice, kde sa uchytila uplne na zaciatku a vlastne rastie aj placka a aj maternica, preto sa akoze javi, ze sa posuva hore, ale v skutocnosti je stale na tom istom mieste. Ak zasahuje do dolneho segmentu, tak to je pohoda, pokial nezasahuje az uplne do krcka, alebo ho neboj neprekryva. Ak by si mala nieco take, nebudes moct rodit normalne ale cisarakom. A magnezko utlmuje aj teba aj maleho aj vsetky svaly, ktore vyzivuje krv v ktorej je to magnezko 😉 Ale teda skodit ako tak by nemalo.
@ivanka.7 😀 😀 mozno ti mala tak intenzivne prdela na tom pravom boku 😀 😀 zartujem
@teleranka prečítala som iba tvoj príspevok, možno ti už niekto medzitým odpovedal... Ja som bola na magnézku od 24 tt, tvrdlo mi brucho 100 a viackrát denne. Takže ma mudra nechala doma na PN, magnézko som brala 3x denne 2 tabletky. Malému nemá ako ublížiť, iba uvoľňuje svaly a tým zastavuje kontrakcie. No mne to vôbec nepomohlo... Takže to bolo iba o ležaní s nohami vo vyvýšenej polohe, minimálnom chodení, vychádzky 2x denne po 2 hodiny... Ale som ani na ne moc nechodila, lebo len čo som vyšla z domu, tak som mala brucho ako skala... A ešte doma do schodov na 3. poschodie bez výťahu... A neboj sa, malý bude kopcovať... Ten môj kopal aj napriek magnézku ako drak... Ale je pravda, že až tak po 30 tt.
no baby jdu varit obed, ale se mi neceeeee
tak poradna je glukoza je zamnou.S tym citronom to bolo dokonca dobre 😀 😀 😀 Do poradne uz budem chodit kazde dva tyzdne,takze dalsiu mame 19.1.To bude velke sono,aj manzelik sa pojde pozriet,tak sa tesime 🙂 🙂 🙂
@teleranka tiez mam trocha obavy z toho magnezia, ja beriem 3xdenne 1tabletku. Raz mi Danka.chromka pisala, ze to trocha spomaluje aj babatko, takze vplyv to asi ma. ale urcite je lepsie brat ho, nech sa tie vsetky svaly uvolnia, ako predcasne porodit. Este mi odporucila ku koncu tehotenstva pomaly uberat na davkach magneziaa, az ho uplne odstavit. mne taktiez tvrdne brusko, a to uz dost dlho, beriem to ako sucast tehotenstva, a pevne verim, ze vydrzim min do 37tt 🙂).prve tehu som lezala od 32tt, tak verim, ze sa to nebude opakovat
dnes sa nas drobcek opat neukazal - len sa mrvil a mrvil a mrvil a uz mame 760g 🙂)). kupujete pre svojich drobcekov na kupanie vanicky alebo vedierka?
Tak vysledky glukozoveho testu su ok, protilatky (som rh negativ) su tiez ok, ale som chudokrvna :D Ked si vezmem, ze cely posledny mesiac som uzivala namiesto Femibionu ine prenatalne vitaminy (s obsahom okrem ineho aj vapnika, omega kyselin a zeleza, prave aby som sa vyhla chudokrvnosti), tak si vravim, ze to tehotenstvo je fakt napor na telo a vyuzitie latok z neho.
žienky moje...ja som dnes doobeda prekonala neskutočnú depresiu(nikdy predtým som nič podobné nezažila)
Tak srdcervúco ako dnes som neplakala celý svoj život ☹
Je toho veľa,čo sa mi v živote za posledný rok zmenilo,či už sťahovanie z LM do PO,nástup malého do prvej triedy,neskutočné ťahanice so súdom s bývalým o jeho dlžoby,strata priateľov z LM a teraz tu v PO nemať nikoho, pohreb blízkej osoby,pri tom všetkom neskutočná bolesť a nepokoj v nohách a to nehovoriac o nespavosti(v noci spím dokopy max 1,5hod)......no poviem Vám dievčatá,toto by položilo aj netehotnú.
V živote som sa naozaj na nič nesťažovala, ale už istý čas pociťujem,že so mnou nie je niečo v poriadku.
Myslíte,že by som mala ísť k psychológovi?
@ivetka1981 Ak to nebol len obcasny zachvat placu, tak by som urcite zvazila odbornu pomoc. Ono v tomto stave to moze byt aj len "chemicka" vec, ked potrebujes doplnit do mozgu nejaku konkretnu latku a vsetko bude ok.
@ivanka.7 toto bolo fakt prvý krát,inak som vždy ok,ale stále mám pocit,že niečo nie je v poriadky..mám taký vnútorný nepokoj
@ivanka.7 ja mám pocit, že chodokrvná je snáď každá druhá tehotná. mne aj moja lekárka vravela, že aj tie, čo berú tehotenské vitamíny musí častokrát dopovať železom..
@ivetka1981 neviem, odkedy je možné pozorovať tú tehotenskú depresiu, či ako sa tomu vraví, ale každopádne, ak sa necítiš dobre a máš pocit, že sa nevieš naladiť na nejakú pozitívnu vlnu, za debatu u nejakého odborníka nič nedáš 😉
@ivetka1981 chapem ta,ja som prvy rok stale plakala a bola som v depke ze som sem musela prist byvat.A tiez kvoli tomu zvyknem byt nestastna ze ma skoro vkuse pali zaha a tym padom sa bojim jest,som z toho bezradna,ale uz sa mam lepsie a vsetko beriem z rezervou.Asi by sme sa mali niekedy stretnut a pokecat 🙂
@dandelion18 uvidím ako mi bude zajtra a podľa toho sa zariadim...
@katkarv to by som len a len privítala moja...z úprimného srdca...fakt tu nikoho nemám,ani len susedov ☹
@ivetka1981 moja, nezávidím ti tieto stavy, ja som ich mávala často. ešte kým sme bývali so svokrovcami a furt dáke problémy, kopilo sa to a kopilo. mne vtedy veľmi psychicky môj manžel pomáhal a neskôr aj šéfka, keď som začala pracovať. mali sme veľmi dobrý vzťah, kecali sme, poradila mi a bolo mi ľahšie. a dávala som si aj homeopatiká. názov ti nepoviem, ale boiron má len tieto na takéto stavy 🙂
@darinkazv mne je jedinou oporou priateľ,ale ked aj ten je stále v práci,celé dni sama ako pes...to je na porážku,už od Nového roka ani nepracujem,takže kolegovia sú pasé...snažím sa všemožne pozitívne naladiť,čajíkmi,vitamínmi,dobrým filmom,kúpeľom..ale nič nepomáha..samota je zlá ☹
@ivetka1981 to poznám moja 🙂 tiež som tam nikoho nemala. v podstate ani teraz nemám. všetky kamošky sú buď pracovne rozlietané po celom slovensku aj mimo alebo sú povydávané kadetade. takže ja tiež len takto imaginárne cez internet 🙂 ale keď máš možnosť, stretnúť sa s katkou, tak to je super vec. určite ti to pomôže 🙂 veď ste v jednom meste 🙂

@ivetka1981 nemas zac, len daj pozor, aby ta zo zeleza nezapekalo.. ak si uz niekedy brala zelezo, s ktorym si nemala problem, tak si kup radsej to. Ja som mala sorbifer durules a ferro folgamma a z oboch sa mi dobre kakalo 😀 ale kazde telo inak reaguje. Totiz to zelezo je v roznych formach v tych tabletkach, niektore su tazsie na stravenie