icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

takitak
5. jan 2012

@darinkazv ďakujem ...

janka273
5. jan 2012

@darinkazv cicuška, ale ja som dobre nakysnutá 🙂, isto mám aj aj 65kg 🙂

darinkazv
5. jan 2012

@janka273 že nakysnutá. 😀 65kg 😀 sa tu pocikám pri páde zo stoličky 😀 však pozri sa na mňa jaká kneeeeeedľa som ja. a to mám momentálne len o 600g viac, než pred tehu 🙂

maxara
5. jan 2012

@ivetka1981 Moooja ☹ ☹ nebud smutna.. ja som tiez mala strasne tazky rok ☹ naozaj velmi zly.. asi najhorsi zo vsetkych za cely moj zivot a to som pritom prakticky stastna, ved mam krasnu dcerku a v brusku urcite krasneho synceka 🙂 Kazdopadne, prerevala som asi pol roka vkuse a uz mam toho veru dost. Nejako som si vsugerovala, ze dneskom to nestastie skoncilo, symbolicky som so Zorkou vyprevadila na onen svet aj vsetky hnusnosti. Chapem, ze si vycerpana, ved to co si popisala je urcite na nervy a urcite musis mat vsetkeho dost. Ja by som kludne sla k psychologovi, predsa len je to clovek, ktory sa tomu venuje a aj ti poradi, co a ako.. a pre seba si skus najst nejaku aktivitu, napriklad nejake tanecky alebo gravidjogu.. alebo maluj, strikuj, vysivaj.. upratuj.. zapni si nejaku fajnovu veselu hudbicku a juchuuu 🙂 a samozrejme, to, ze si sa vyplakala je skvele. Potrebovala si ten pretlak zo seba dostat 😉 najlepsie by bolo, keby si takto plakavala castejsie, nech to vsetko vypadne preeeec von, do vzduchu.. a vyvetraj 😉

janka273
5. jan 2012

@darinkazv ale ty si len 600g pribrala🙂a ja si už ledva ponožky na nohy natiahnem, som taká nemotorná, a do apríla ešte ďaleko, ale pri Tami som nakysla +18kg, uvidíme ako teraz skončím, pripadám si ako pred pôrodom / mám veľ.bruško, dr.mi vravela, že i veľa vody, chrobáčik je tiež väčší, takže možno prekonám aj 70kg/

darinkazv
5. jan 2012

@janka273 no, ale ty aj rýchlo prídeš o tie kilá po pôrode. kdežto ja s tým bojujem celý život. a už som z toho na nervy :( do mňa tiež každý rýpe, že to už mám za pár a keď poviem, že až v polke apríla, tak pleštia oči 😀 ale dr. nevravela, že by bola malá nejaká veľká alebo veľa plodovej vody. tak uvidíme. 13teho idem zas na to 4D, tak sa ho popýtam na tieto veci 🙂

sunday1
5. jan 2012

@strihalka @takitak Takže @darinkazv to stihla všetko zodpovedať 😉 Materskú vypočítava gynekológ. Aj ja som Pn u obvodnej, hoci som mala odporúčanie od gynekologičky.

janka273
5. jan 2012

@darinkazv ja mám dobrý metabolizmus- rýchlo zhadzujem, to máš pravdu 🙂 ale som i stále v pohybe - v norm.stave 🙂 ....ty ani nebudeš nič zhadzovať 🙂 🙂 🙂 🙂 , a výjdeš z pôrodnice a budeš mať min. o 10kg menej 🙂 🙂 ,keď nie viac 🙂 🙂 🙂 ....mne zatiaľ na bruško nikto nič nevravel - ale mne pripadá hlavne večer veľké, ale do rána sa zmenší 😉 ....nemáš vôbec veľké brušenko 🙂 aspoň mne to nepripadá -podľa fotky 🙂

maxara
5. jan 2012

@janka273 Jani ty si riadna fesanda 🙂 uplne krasna 😵 a brusko mas krasne, celkom fakt velke 🙂

darinkazv
5. jan 2012

@janka273 aj pri julke som pribrala len 4kg do pôrodu a deň po pôrode o 9kg menej hneď 🙂 pri deťoch sa bez pohybu byť nedá, no napriek tomu zo mňa to ide ťažko dole. a keď aj zíde, tak by som si musela sakra pozor celý život dávať, aby mi to nevybehlo späť ☹ ja by som bola taaaak vďačná za to, kebyže mám aspoň tých 70kg ☹
🙂 diky za ukľudnenie ohľadom bruška. ani mne nepripadá také veľké 🙂 ešte na fotke sa mi zdá väčšie, než si ho vidím v skutočnosti ja 😝 😀

strihalka
5. jan 2012

@sunday1 aha, tak to potom jooo, no stejne se tesim az porodim a budumit od ni klid 😀

strihalka
5. jan 2012

A babulky, myslite ze mi muze dat obvodacka vychazky neomezene?
Tak trochu je to nase znama, teda od svagriny znama...ale pozna nas, ale ci ma cenu o ne bojovat, ci se jeste davaji

bambulka1010
5. jan 2012

@elfka.elfka Ja som dostala novoročný darček tiež, a to výpoveď z roboty. Dobre čo? Mne museli ostatok dovolenky preplatiť. Už som od 12.10. na PN. A teraz mi došla výpoveď bo som mala zmluvu len na určito a to do 31.12.2011... Ale pritom som tam robila 3 roky skoro... Ale každý rok mi zmluvu len predlžovali. Tak teraz sa im to pekne hodilo a domov mi došiel papierik že si mám prísť podpísať výpoveď. Dosť mám problémov so sebou. A teraz mi firma ešte pridala..Ako to je charakter, čo? Išla som hneď na úrad práce a tam mi povedali, že keď som na PN tak nemusím byť zaregistrovaná, som im hovorila, že potom idem hneď na materskú. Tak aspoň to ma upokojilo, že nemusím chodiť na podpisy ako taký dilinko...

bambulka1010
5. jan 2012

Baby čo Vám pomáha na pálenie záhy? fuj je to úplne nechutné. Keď ležím na boku, tak mi to ani tak nevadí. Ale ako si ľahnem na chrbát tak to je strašné. A čo vám pomáha na bolesť chrbáta? Mňa strašne v noci bolieva chrbát a preto aj nespávam ☹ maximálne 4 hodky cez noc.

strihalka
5. jan 2012

@janka273 krasna si, velmi ti to slusi!!!!!

bambulka1010
5. jan 2012

@amanda683 Ja idem nabudúci týždeň. A si si brala citrón? Lebo neviem ako to v sebe udržím. Ja keď ráno vstanem tak sa musím ísť hneď najesť, aby mi nebolo zle a potom celý deň fajn, ale ako náhle sa ráno nenajem, tak to je čistá katastrofa....

strihalka
5. jan 2012

A jeste otazka na baby ktere si pichaji fraxik.... cim to je, ze me to nekdy desne boli jak v okamziku vpichu tak i po.... a nekdy o ni ani nevim....?????????????????????????????

bambulka1010
5. jan 2012

@asma Ja som bola s kŕčami v brušku u gynekologičky, a mne kázala piť šumivé magnézium na to. Lebo že sa mi rozťahuje maternica. Magnézium je od firmy Walmark a je pre tehotné ženy. A mne to super pomohlo, kŕče som už odvtedy nemala...vyskúšaj 🙂 možno ti to pomôže...

sunday1
5. jan 2012

@strihalka To závisí od toho, či si náhodou netrafíš do svalu alebo nejakej žilky, alebo čísiel tam nepichala už predtým

atreyu
5. jan 2012

@strihalka to ti neviem povedať ja už mám toho odpichané dosť a tiež ma to niekedy bolí a poriadne a niekedy si pichnem ani neviem ako...ale určite viem, že keď si picháš do jedného miesta tak ti tam hrubne koža - akokeby sa robila taká hrošia neprepichnuteľná, vtedy treba zmeniť miesto...alebo ak sa ti zrobí pod kožou huľka tak to je neskutočne bolestivé keď ju trafíš...
ináč kde si picháš do bokov?

strihalka
5. jan 2012

@sunday1 hmmm, no uz dvakrat jsem mela modrinku malinkou.....asi jsem si hodne zmackla kuzi pri vpichu, ale nekd mitam jehla projede ze super a nekdy ji muim tlacit, takze asi ten sval ze?

strihalka
5. jan 2012

@atreyu picham si do bricha, tak kousek do strany od pupku dole....zhrubnute msita jeste nemam, mam zatim 20 injekci za sebou😀

atreyu
5. jan 2012

@strihalka ináč ja si pichám fraxík od začiatku a nikto ani slovkom nespomenul, že by som mala ísť na PN...

atreyu
5. jan 2012

@strihalka ja som si takto pichala okolo pupka, ale už som si nevedela chytiť a urobiť riasu, furt som mala pocit, že držím medzi prstami celé brucho tak teraz si pichám do bokov, tam si urobím takú malú riasičku a pichnem ani neviem ako 😵

strihalka
5. jan 2012

@atreyu no vnemocke rikalii, ze tim ze si redim krev tim, ze hrozi vetsi riziko krvaceni a ptratu, tak proto, ze riziko je asi tak 5%, lae tak pro jistotu, to my rikali v nemocnici internistkam, pote aj gynekolog v nemocke a pote aj jedna dr v jine nemocke , ze rizikove tehu

evaharg
5. jan 2012

@darinkazv jeeej tak to ma prekvapilo ze ked som dobrovolne nemocensky pripoistena, tak nemozem ist na MD 8 tyzdnov pred TP. Tomu nerozumiem, PRECO???? Ja si to platim od septembra 2010 (t.j. uz viac nez rok) a mne teta v socialke vravela ze to sice koncom januara rusia, ale ak splnam podmienku ze som si to platila minimalne tych 275 dni predtym tak som este 8 mesiacov v ochrannej lehote kedy je v poriadku ak kedykolvek pojdem na MD. Preto ma tvoja info o tom, ze nemozes ist 8 tyzdnov pred ale musis ist 6 tyzdnov prekvapila. ako to vysvetlili tebe????

darinkazv
5. jan 2012

@evaharg mne tak povedali, že keďže sa to ruší a budem v ochrannej lehote, tak v tej ochrannej lehote sa môže na materskú nastúpiť len 6tt a nie 8tt pred pôrodom. 😒

andrejka1974
5. jan 2012

@takitak
@katkarv
@maxara tak vsetkym Vam dakujem k dnesnym meninam

darinkazv
5. jan 2012

@andrejka1974 aj ja sa opozdene pripájam. ja nejak nestíham sledovať mená v kalendári 🙂

strihalka
5. jan 2012

@andrejka1974 aj ja se pripojuji vse nejlepsi..ja se priznavam, ja odma nemam kalednar se jmeny 😀