Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@ava11 len nezabudni, ze v brusku ma dakych 37 C 😉
Ja mam len taky obyc. flisovy do vajicka. Ale neviem, co budem mat v hlbokom kociku 🙂
Mimochodom...nemam este vajicko 😕 sakris
Akurat som dnes kukala deky a otazka...aka je to spanielska deka? Daka dvojita zosita ci co je na nej zvlastne pls?
@maxara pukance si práve "objednal" Robko, lebo ich videl v Mickey mousovi 😉 už ich aj cítim v celom dome, vyskúšam, čo to so mnou spraví, každopádne horšie to nebude 😉
@zlatulienka len opatrne, nezjedz ich vela 😅
a este som chcela, ze ja som mala vajce take neutulne, takze ja by som to urcite nenechala bez podlozky pod babo a kedze som toto napr vobec nedomyslela, tak som tu zavinku davala, aj ked nezapnutu, ale aspon pod nu. Potom som si zaobstarala taku vlozku do vajca, ked uz som bola trosku schopna ist medzi ludi
@maxara pukance sa nejedia cely paklik? 😀 😀
Ja mam vlastne aj vyhliadnute romer vajco,len este vymyslam, ci aj isofix a tak... Nevieme este, ci budeme fakt tolko cestovat s malickym, ako sa zdalo na prvy pohlad 😒 Najskorej som chcela daku lezaciu autosedacku na dlhe trasy
Nemusi byt nadherne, ale funkcne a bezpecne
prave len tak z prdele pozeram neznackovu verziu vajcozavinky, prvu co som nasla a podla mna by kludne mohla byt.. http://www.pampyshop.com/detail.php?zbozi=2142847
AHojte dievčatá, dlšie som nepísala, nejako nestíham, lietam hore dolu...myslím po Slovensku a iba sem tam nakuknem aku mate temu, ale ani to nestiham citat celé...
Chcela som sa s Vami podelit o moju brutálnu nemotornosť 🙂
Okrem toho, že moje ťažisko sa premiestnilo teda už poriadne a robí mi problém postaviť sa z hlbšej sedačky...sa nič vážne nedeje...len pred troma dňami som asistovala sestre pri varení a nešťastnou náhodou, ako som jej držala mixér, na moje obidve ruky vylilala vriacu polievku....najprv som si ruky az tak nevsimala, hned som kontrolovala, ci neobliala aj bruško, pretože mi tak stvrdlo,ze som sa zlakla....ale teraz po troch dnoch mam ruky červené a pluzgierové....zatial funguje pantenol, ale bola som dnes aj v poradni, tak som sa spytala doktora, či to nemohol byť veľký stres pre našu bábiku....už dva dni sa nehýbe...ale doktor ma skontroloval, srdiečko bije a na kontrole aj poriadne kopkala, takze uz je znovu v pohode....Tak len aby ste vedeli, doktor mi odporucil, ked sa nalakáme, alebo si ublízime máme si dať nohy hore a oddychovat, alebo dať magnezko....aby dieťatko nebolo v strese....povedal, ze sa nehybala lebo zažila stres a bala sa,ale ja som ju hned po incidente upokojovala, ze sa nic nestalo, ze je vsetko OK...len to brusko sa uvolnilo az o pol dna....
Toť všetko z mojho zážitku...
Len tak mimochodom, do teraz mi bruško ešte nestvrdlo a ani popálená som ešte nebola, akurát, ked som sa opalovala 🙂
zakon schválnosti, ked som tehotná 🙂, ale veľa som si uvedomila, teraz sa naozaj musi davat velky pozor, ani nevieme, ako rýchlo sa spraví niečo zlé 🙂
Nech Vám idú dni menej nemotorne ako mne 🙂 držkajte sa 🙂
@maxara O cenu by ani nešlo, našla som aj na bazáriku pekné a lacné a pán otec je veľmi štedrý, čo sa týka výbavy pre synčeka 😉 , len rozmýšľam fakt nad tou praktickosťou. Neviem odhadnúť, ako často budeme s malým chodiť autom. No a zmestiť sa do toho síce môže pol roka, ale darmo, keď to bude leto. Na spanie v postieľke mám dva spacie vaky a dve zavinovačky normálne a do kočíka ak bude apríl chladnejší mám overaly a deky. Zimný fusak plánujem kúpiť až fakt pred zimou, keď aj uvidím, aký je v tej dobe potomok veľký. No neviem veru.
https://www.modrykonik.sk/bazar/deky-zavinovack... Takéto niečo som len mrkla na bazár, hodila by sa mi farebne 🙂 O takomto niečom sa bavíme?
@ava11 áno o takomto 🙂
ja som našla ešte toto http://www.maderna.sk/katalog/product/2805/ - dĺžka až 110cm
@ava11 no tak ak mas pocit, ze netreba, tak netreba 😉 vzdy sa da cokolvek kedykolvek dokupit, keby bolo treba.. ja som mala jeden spacak, teraz ma napadlo, ten este aj mam, dobre ze spominas 😅 musim ho niekde vysnorit. Ja som dost behala autom, aj teraz beham, tak ja podla seba vzdy pisem.. aj ked vajco naklikavas na konstrukciu.. a ze bude leto.. minuly rok to bol jeden den 😉 😀 inak kosa a dazd. Najviac babusit budeme aj tak april maj, ale tak overaliky budu stacit urcite .. vidis, ja zas nemam take stredne overaly (mam len jeden hrubsi zdedeny, zimny, takze ten ani neviem,ci vyuzijem)
@ava11 osobne suhlasim s tym, ze zavinovacka do auta je zbytocnost - nemala som (a moje dieta bolo februarove) a ani nebudem mat, prikryjes dekou kym sa vykuri auto a pravdupovediac moj syn sa v autosedacke od jari do jesene prakticky vzdy spotil, takze este nejake extra vrstvy zateplovacie nehrozia...
sa tu bavite o lodgeroch @strihalka @maxara @janka273 - aj ja mam (zeleny folklore), podla mna je super, stal vela, aj ked som ho kupovala pouzity, ale neolutovala som - je krasny a prakticky, doporucujem 🙂
@ancovicka30 podla mna tiez je lodger super.. niektore baby radili kupit cocoon ale ten s vlozkou vychadzal takmer rovnako, takze nebolo o com 🙂
@maxara ano, aj ja som ten cocoon svojho casu pozerala a dospela som k rovnakemu nazoru ako ty...i ked mozno je rovnako dobry, tazko povedat, len mi to prislo take cudne ze design opajcovali a chcu za to rovnake peniaze ako original lodger 🙂
baby, je treba do kocika souprava?ci postaci tez jen nejaka fleece deka?
@ancovicka30 no presne.,. ale tak je aj trosku iny a nepacil sa mi tak ako ten lodger. Tak mozno preto lodger.
@strihalka podla mna nie.. ja som mala na dne kocika prelozenu tu zavinku na suchy zips, ked sa do nej uz nina nezmestila.. a navrch deku.. pod hlavu nic
ahojte baby skočim vam trošku do debaty : stretla ste sa niektorá s tym aby ste počas tehu mali hrčku v prsniku? ja som si dneska našla

@ava11 ja som si kupila na bazari, lebo pri Ninke som vyuzila do pol roka.. ved ona sa nemusi len vo vajci pouzivat. Ja som mala napr len jednu perinku, dve zavinky (ale to je tak do mesiaca) a toto. A veru aj na noc v tom bola. Hlavne ked sa dogrcala. Obycajnu deku si babo v pohode skope a v lete je to v pohode, ale napr u nas v dome mame chladno, takze ja bez zakrytia ani seba nenecham, ani v lete.. Inak z vajca nevyrastie zas tak hned.. ved do 9kg alebo do 9 mesiacov, podla toho, co ma skor 😉 To je pol roka, co je urcite viac, ako vyuzitelnost zavinky takej ten perinkovej na suchy zips, to je mesiac, dva