Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@urma áno v brušku má bábo teplo, ale ked už bude vonku, tak aspon moj a večšina kamrátkiných detí nemali radi moc teplo, moj sa narodil v marci a to ked som prišla domov tak sme mali okolo 30 stupnou v izbe, že novorodeniatko potrebuje, (a houby) malý mal do dna samé potničky, len sa krutil ,nespal, v noci v kuse hore, ja že čo mu je 😠 a potom som vypla kurenie na nejakých len 20 stupnou a spal jak zabitý 😀 oni ako majú radi teplúčko ale nie teplý vzduch, moj vonku a myslím aj večšina detičiel krásne spia, na čerstvom vduchu 🙂
krásne ránko babenky....tak ja som bola včera omrknúť pôrodnicu v BJ a poviem Vám,že na toľké dobré hodnotenia som bola trochu aj zaskočená ..čakala som od tej pôrodnice trochu viac...☹
Tie chodby ako za komunizmu,aj strinky komunistické, kachličky na stenách chodieb ako na verejných toaletách...po chodbe kráčali 3 cigánky..no nič moc na prvý dojem...takže budem hľadať inde...
Bola si už niektorá z Vás omrknúť tú svoju pôrodnicu???? 😎
Dobre ranko
bol spln, takze sa ma nic nepytajte 😀 Nina sa zobudila v noci a dve hodiny buntosila.. 😖 som KO
Nedala mi spat ani ta zavinka do vajca, ci je naozaj taka zbytocna 😀 a prisla som na to, ze ide o pocet kusov hornych veci 🙂 lebo teda ako vravim, mne posluzila velmi dobre, ale napr nemala som tie overaly a obycajne zavinky som mala spolu s perinkou tri a zbytok len deky, asi 4-5, ale tie dodnes pouzivame.
@ivetka1981 no kramare nevyzeraju o nic lepsie 😉 ja som mala ciganku na izbe a chodila ju navstevovat jej 17rocna sesternica v 7mom mesiaci z vedlajsieho oddelenia. Cize som ich mala v kuse obe na izbe, ale boli v pohode. Antolska vyzera lepsie, je podstatne novsia, ale na to je uz aj tak dost zanedbana.. a kamoska ked tam lezala, tiez mala ciganku na izbe 😀 ale tiez v pohode.
@pimpilla uff, tak to je jasne, ze nemohol spat.. babo ma mat v izbe kde spi max 21stupnov. Preto ma byt dobre zakryte aby sa neodkopalo. 😉
@nana80 prsia su sice v tehu zmenene, ale aj tak by som urcite sla k lekarovi, nie je to sranda. ☹ nechcem ta strasit, ale v mojom okoli to bolo dvakrat a oba krat zle 😒 radsej chod cim skor.. a @srnqqa to plati aj pre teba 😔
@nana80 Ja Ťa trošku ukľudním 🙂 Určite choď k lekárovi, ale netreba sa moc plašiť. Ja mám hrčky, niektoré väčšie, iné menšie, a mala som ich aj pred tehu, vtedy som aj behala po lekároch a sú to obyčajné cysty, ktoré sú prejavom určitého štádia vývoja prsníkov. Podľa mňa máš to isté, ale pre istotu to treba skontrolovať 😉
@ivetka1981 Sacu teraz prerabali,dali babenky do temy aj foto len neviem na cislo strany na ktorej to je,tam je to ako doma,ja sa chystam tam 🙂
@pimpilla suhlasim, to by som ani ja nemohla spat 😀 pri horucom vzduchu a uz vobec nie salave teplo z dakeho fukara ohrevneho.
My kurime cca na 22 C cely dom, ale belgicania 😝 ze 16 C a len tu 1 izbu, vacsinou obyvacku na viacej, ale urcite nie 22. Skoro odpadli, ked sme im vraveli, kolko mame doma, celkom zhrozeni, ake plytvanie 😝 ci co...A to mame podlahovku, takze pocitovo nizsia teplota staci, v panelakoch kludne aj 24 C a zima aj tak 😉 teda tepelna nepohoda
Inak som prave prisla z glukozoveho testu aj poradne. Glukoza pohodicka, normalne mi to chutilo 😀 akurat potom trochu divny pocit v zaludku, ale mozno preto, ze som sa isla prechadzat von a mi to tam samotne prelievalo. Najhorsie na tom pre mna bolo to pichanie do prsta.
No a na poradni ma dr. nasral 🙄 alebo som sa sama na seba nasrala...neviem presne...ale skratka ma dojeb...ze som vela pribrala a mam "zakazane" mucne jedla a sladkosti 😠
@maxara No keď ty už kvôli zavinkám do sedačky nespávaš, tak to je čo povedať 😀 Ja som si tú jednu zelenú nakoniec objednala, aj keď mám tušáka, že to nevyužijem, ale prdieť na to, už som si v živote kúpila aj oveľa väčšie a drahšie kraviny. Je to pre drobca, tak mu raz v 15-tich budem otrieskavať o puberťácku hlavu, aká som chcela byť zodpovedná matka, že som mu aj zavinku do autosedačky kúpila 😉
Ja som si pozrela moju nemocku na nete, je tam fotogaléria, je to celkom fajn, len ja by som mala záujem o nadštandartnú izbu, len u nás sa nedá vopred zajednat ☹ takže je to o štastí, či bude volná ked tam práve porodím 😉
@urma Hehe, no glukózu som aj ja vypila relatívne v pohode, ale to pichanie ma bolelo 😢 Tak keď teba zdrbal, že si moc pribrala, som zvedavá, čo mi povie môj, ja mám poradňu až o dva týždne, tak dovtedy budem mať kľudne ďalšie dve kilá hore. A že múčne jedlá nejesť? No smola, už mám nakúpené suroviny na palacinky 😀 Serem doktorov, oni to budú chudnúť, či my?
@ivetka1981 No ako to tak opisuješ, to nie je bohviečo. Ja som ešte nebola. Ale tu v Topoľčianskej nemocnici, ma odmietli rodiť, kvôli problémom so srdcom. Tak musím tiež hľadať niečo iné. Navrhli mi Nitru a Bratislavu. Ale asi pôjdem do tej Bratislavy. Ale budem tam musieť ísť skôr, pretože kardiológ mi odporučil rodiť normálnym spôsobom, ťažko povedať kedy to na mňa dojde. Tak si budem musieť poležať.
@urma A to je koľko že si veľa pribrala??? Lebo aj mne sa zdá, že cez sviatky som to asi trošku prehnala... A niekto počas tehotenstva priberie 33 kg ako napr. Kvetka Horváthová. A dobre je. Veď podľa mňa to je individuálne. Niekto počas tehotenstva priberie 5 kg a niekto 15 kg.
ahojte babenky mam taky mali zoznam co vziat do porodnic e je tam pisana neja flausova vlozka a zavinovacka...uz teraz porodnice nepoziciavaju zavinovacku ? co si pametam ked rodila sestranica tak poziciavala nemocnica chlapci mali modre a dievcence ruzove..abo to je len na cestu domov abo ako...nechapem🙂
@urma Nič si z dokiho nerob, ja neviem, čo sa dnes deje, ale ľuďom úplne šibe, štekajú po sebe. Ja som to dnes už tiež schytala 2x a bola som v tom úplne nevinne. Bola som na túre po Kramároch, najprv som išla na odbery na endokrinológiu. Pribehla som tam a sedeli tam dve ženy, tak som sa spýtala, či niekto čaká na odbery, oni že nie, ale práve vykukla sestrička, tak jej mám zaklopať. Tá ma sfúkla jak malé decko, tak som sa ospravedlnila, ale ona neprestávala, tak ja zase, že už v živote nezaklopem. Myslela som si, že je koniec, ale keď som vyšla von, tak ešte prišla naložiť tej panej, čo mi kázala zaklopať 😖 Potom odbery na neurológii a rýchlo na hematológiu po výsledky. Keď som už bola na rade, tak ma predbehla jedna pani s dcérou, ale nechcela som to riešiť, lebo tá kočka vyzerala dosť zle, ale tá, čo bola po mne začala frflať a nemalo to konca-kraja. Nechcela som sa miešať, ale po čase jej mal priateľ plné zuby, tak je vytkol, že prečo im nič nepovedala. Ona na to, že čo sa bude ozývať, keď je ešte niekto pred ňou (akože ja) a ten drží hubu.
@belissima85 u nás v nemocnici, je to presne tak chlapci majú biele a dievčatká ružové, ale ked chcem možem si dat aj vlastné oblečenie aj perinku, ale ked nemáš tak ti dajú 🙂
@ava11 tak nie ze by som zrovna kvoli tomuto nespala 😀 ale tak ma to napadlo.. skratka.. 😅 ja mam tiez kopec kravin, ktore ine maminy si nevedia ynachvalit.. ale musi to niecim proste byt.. u mna je to tym, ze som tu zavinku vyuzivala, lebo som nemala ine a tym padom mi ani ine nechybalo 😒 a taaaak.. ved ale chapeme sa.. uz ma to nebavi 😀 lebo uz som prisla na to, co som vcera chcela povedat a uz som to aj povedala 😀 😀 potom nezabudni obcas napisat, ci si vyuzila, ci nie 😅
@urma to je chrapun ten doktor 😀 ze sa nehanbi, take nieco zene - dame povedat.. podla mna sa rano chcel poriadne navalit, ale zena mu nachystala len polystyrenovy chlebik a kusok listu salatu 😉 tak sa odvazuje na pacientkach.. inak my kurime tak, ze na noc nam klesa teplota na 18 a o 6tej stupa na 20 hore a dole tusim 21.
@sunday1 no pekny zazitok mas dnes 😒 Na mna sice nikto nekrical, ale som z toho taka rozladena 😒 Predsalen nie som zvyknuta, ze ma niekto buzeruje za vahu, teraz mam total komplexy a hlavne mi zacal prednasat, ze ake je to rizikove pre tehotenstvo, pre mna aj pre dieta...akoze normalne som sa jak daka vrahyna citila 😠 ze som vela vianocneho peciva pojedla 😢 Ale ked je to fakt tak, tak co to nepovedal na zaciatku tehotenstva?? Ze aka je normalna zdrava krivka priberania a aby som si to poctivo strazila a ani za svet nepustila opraty z ruky? Ja by som to dodrziavala...som poctivy pacient 😔 A teraz, ked uz som pribrala za mesiac 4 kg, bo som proste jedla, na co mi isla chut a kolko mi isla chut, uz to asi nevratim, ved nemozem drzat dietu, max spomalit priberanie ale to uz teraz mam pribrate tolko, co som mala mat vraj na konci tehotenstva 😢 Ja viem, ze si to moc beriem, ale som uz raz taka trubka vstahovacna 😉
@maxara 😀 asi ano...ved mysli to hadam so mnou dobre, ale aj tak vrrr 😠
Ja priberam cez zimu uplne ze kazdy rok a na jar zas chudnem. Nic s tym nenarobim, teda akoze urcite keby sa dako nenormalne snazim, tak by to slo, ale moje telo tak funguje od 17 rokov hadam. Letne nohavice mam aj o 2 cisla mensie, ako zimne 😀 a kedze sme pocali akurat v lete, na vrchole mojej chudosti, hold... 😉
@urma Kašli naňho, na debila. Fakt si to vezmi tak, že on je chlap a v živote čakať dieťa nebude, všetky informácie má len z tabuliek. Moja kamoška mala +10 kg ani nie mesiac pred pôrodom a ten jej ju tiež zdrbal jak malé decko, pritom je to podľa mňa uúplne krásna ideálna váha. Poznám aj baby, čo pribrali 35kg ani nevedeli ako a do pol roka po pôrode môžu ísť robiť modelky. Telo je strašne individuálne. Vážne, netráp sa. Mne môj zatiaľ nepovedal nikdy ani pol slova a ak to náhodou vyskúša, budem dosť nepríjemná.
@belissima85
@pimpilla Baby, ja by som sa nespoliehala, mne známa vravela, že do TN si musela vziať aj svoju plachtu 😒 Ale neviem, asi záleží od nemocky a situácie - lepšie mať ako nemať 😉
@ava11 jasnacka...povedal mi, ze prvorodicka ma pribrat 9-12 kg.
Ja si nemyslim zeby som mala daky problem schudnut po porode, ved bude kopec starosti a stresov a to ja vtedy chudnem samo od seba 😅 Lenze prave to, ze mi povedal, ze to sposobuje nieco, co som si nezapamatala co a ani nevysvetlil viac to cudzie slovo....akoze zvysuje riziko tehotenstva asi aj porodu, neviem....skratka ze nejde o to zhadzovanie...
Ja som mala tiez snahu branit sa 🙂 ale len som prilievala olej do ohna, tak som radsej sklapla usi a mozem sa nad sebou zamyslat 😖
@urma draha urcite si z toho nic nerob.. 😉 tie tabulky co ma, su priemer.. tak uvidis, ked chces, mozeme na konci tehu urobit statistiku, kolko ktora z nas pribrala/schudla pocas tehu, do porodu a uvidis, ze nam vyjde presne taka priemerna hodnota aku ma trupik v tabulke. 😉 Neries ho. Ty vies najlepsie, ci sa prezieras alebo nie. Navyse teraz 7. a 8. mesiac sa pribera najviac, v deviatom uz ani nie.. a ja som minule tehu nepribrala ani deko za cely cas a v deviatom mesiaci som sa naliala a pribrala som 9 kil vody. Vies si to predstavit? Jedno vedro. Mala som nohy (btw moje tucne stehna si videla) od pol stehien po zem rovnako siroke 😕 😲 .. proste tehu je nevyspytatelne.. netabulkove.. ved ani nevedia urcit, ako dlho je zena presne tehotna 😉 urcite sa neobmedzuj, myslim nedietuj, jedz co sa ti ziada, mozno obmedz sladke a hotovo..
@urma Mne sa 4 kg nezdajú až tak veľa, ja som za mesiac pribrala 3 kg a vôbec sa nemienim stresovať. Viem, že sa neprežieram a hladovať nebudem. A keď mám chuť na sladké, tak asi telo vie prečo. Ja som si dala hranicu 15 kg, ale keď to bude viac, tak sa nezabijem 😀 Na ďalšej poradni mu len povedz, že robíš čo môžeš a hotovo.
@maxara Neviem ako je to možné, ale nejak ma nedokázali vytočiť. Asi 1x v živote som v takejto situácii zachovala stoický kľud, veď "komu není zhora dáno, v apatece nekoupí" 😀
ahojte kočeny, tak glukózový test úspešne za nami. no fuj, už to viac nechcem zažiť. za tie dve hodky som musela pekných pár rázy predýchať, aby som to nevyvrátila von. tá predstava, že ak to vyvrátim a budem musieť znova piť, tak to teda..... 😝 😀 no idem si vás prečítať 🙂
@urma Mňa tu tiež ide picnúť, keď čítam baby, ktoré nervujú za 4-5 kíl alebo také, čo majú síce +8 ale teraz sú na takej váhe, na ktorej som ja začínala. Zober si, že ani zďaleka nemáš jediná takýto prírastok, niektoré baby tu už majú aj viac. My sme postavou, výškou skoro rovnaké, aj váhový prírastok máme rovnaký. Tak nie si v tom sama. Tak nestresuj a hlavne neskúšaj potom schudnúť rýchlejšie než ja 😀
@urma ale tak co ti poviem.. vseobecne plati, ze cim tucnejsia zena, tym tazsi porod, s mojou vahou mi povedal, nech sa pripravim na 99% na cisarak ☹ len co som zavrela dvere na cakarni, som sa rozrevala ako male decko, lebo som cisarak strasne nechcela.. plus tie opuchy, vyssi tlak.. v porodke som poprosila, ze ak by sa dalo prirodzene a cisarak az ako krajna nudza, ze by ma to potesilo, ze vydrzim a budem ich na slovo posluchat, tak nemali problem.. porodila som prirodzene, porodnik ma pochvalil, ze super, lebo tucnym sa zle hoja aj operacne rany, kedze tuk zvykne sposobovat komplikacie ako zapaly, hnisave rany, rozpad sitia a podobne. uff krasne vyhliadky.. moj dr bol na kontrole po 600nedeli v soku, ze som porodila prirodzene a prakticky vsetko co mi kuvikal sa nesplnilo 😉 zalezi na tom, ako sa citis ty, ale v rozumnej miere sa radit aj s odbornikmi.

@nana80 ja si myslím, že treba k lekárovi.. veď na sone by to hádam odlíšili.. mňa sa pýtali, či som tehotná, keď som bola na vyšetrení prsníkov, čo posiela gynekológ - pred cca 2 rokmi.. Tiež mám nález, ale na kontrole som nebola 🤐