Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@darinkazv no ano,ja som to brala doteraz tiez tak, ze priberiem..schudnem. Skor alebo neskor 🙂 Ved si mame tehotenstvo uzivat a nie sa kontrolovat, co dame do ust 😖 Tak som to riskla a papkala podla momentalnej potreby bezhranicne 😀 Teraz aby mal clovek vycitky, ked si dam daky kolacik alebo nie 1 rozok ale 2 ? Neznasam to 😠 😠
to jak mam udelat menej mouky.... 😀 vsak to nebude testo 😀
@romanakatka tak ak tú škôlku máte bližšie, tak je to lepšie 🙂 mňa sa tiež maminy pýtajú, že či dávam julku do škôlky a že keď budem na materskej, tak asi budem dávať len na pol dňa alebo len semtam. neviem prečo? ja som na PN, von chodiť s ňou nemôžem, doma by sa nudila. takto má svojich kamarátov a doobeda sa v škôlke aj tak len učia, majú riadny režim. až po obedňajšom spánku a olovrante majú voľno a môžu sa spolu hrať, takže isto ju nebudem nehávať doma alebo len na doobedie. a ešte k tomu ide od septembra už do predškolskej, takže to už dupľom nie. a tá je ešte aj povinná. a aj bezplatná 🙂
veru, kadečo malý donesie domov a mladší potom nebude možno tak často chorý, keď aj on nastúpi do škôlky 🙂
balajková je moja bývalá suseda 🙂 tak dúfam, že nás vezme 🙂
@urma ee, úplne to vypusť z hlavy. on je očividne divný. keď predtým mal furt niečo s tvojou maternicou. ty keď dostaneš na niečo chuť, predstav si mimčo, ako ťahá za pupočnú šnúru a objednáva si u teba nejakú lahôdku, na ktorú má ono chuť. a ty, ako dobrá mamina, mu ju dopraješ 😀 a nebudeš mať z toho žiadne výčitky, lebo robíš len dobre svojmu bábätku 😀
@darinkazv no to nechápem čo by doma robila... medzi rovesníkmi je jej dobre 😉 v určitom veku už ten kolektív je proste nenahraditeľný... Balajková má dosť detičiek, ale tak ja dúfam, že keď už Timi k nej chodí, tak nás tiež neodmietne 😉
@strihalka no uvidíš... daj dve vajíčka a menej múky. tie palacinky sú potom oveľa ľahšie, alebo si to toho nadrobno nastrúhaj jablko, vytlač šťavu pred tým a máš to ... alebo si ich sprav zo špaldovej múky, to ale zase mne už nechutí, to už nie sú tie klasické palacinky ...
@darinkazv tak som rada že to ťahanie za šnúrku si nepredstavujem iba ja ale aj iní ... ja hlavne ráno sa mi zdá, že ma ťahá aby sme už raňajkovali...
@urma ináč mne sa už to priberanie trochu zastavilo, a fakt je že mi moc nechutí nič, ale sladké treba aj tak obmedziť, pre bábo to nie je dobré... a ja som dnes mala chuť na mäso, manžel skoro odpadol, tak som si dala kúsok hovädzieho ... dúfam že to drobcovi chutilo ...
ináč včera nám došla vanička ... sa tu vytešujem už ju má malý v kúpelni...
@romanakatka tak vás určite nie. keď už tam máš jedno dieťatko, tak to by nespravila, že by si s druhým inde musela chodiť. to by bolo na hlavu :(
@takitak 😀 tak to mám z filmu kdopak to mluví. a hroooozne sa mi to páči 🙂
@urma myslim ze je horsie sa v tehotenstve obmedzovat ako si dopriat. asi ta chcel len postrasit a nakoniec ta zbytocne zablokoval. to su taki mudrlanti co maju tabulky z roku 1963.... ja si myslim, ze co sa ti v tehotenstve ziada neovplyvnis, ked si to nedas, o dva dni zjes dvakrat tolko, lebo chytis pazravy zachvat. telo potrebuje aj cukry aj tuky, a same sa rozhoduje kolko si z toho ulozi ako tuk do zasob, niekto je malo a priberie rovnako ako niekto kto sa od rana do rana prepchava. skor sa sustred na to, aby si dala telu vitaminky, mineraly, zdrave jedlo a pomedzi to kludne aj palacinky a kolaciky. skusila by som presne pohankove alebo spaldove, ved to je zdrave..
ja od marca 2011 bývam vo ZV 🙂 nie nechodím do centra ale už uvažovala nad tým a to kde vo ZV je to materské centrum? 🙂 ano vo Zvolene budem rodit
nepochopili sme sa ja myslela centrum pre tehotné maminy 🙂 može byt,že sa stretneme v porodnici ,hned pri Hrone ako je Kováčik gynekolog tak hned vedla v paneláku 🙂
@urma uplne suhlasim s elfkou, ani nevies, co sa za tymi chutami skryva.. ja som citala, ze ked ma tehula chut na cokoladu, tak chyba magnezium.. treba si doplnat vitaminy zdravymi jedlami a pomedzi to kludne cokolvek, ked si zvyknes pomaskrtit po jedle, tak toho aj tak vela nenapraces 😉
@takitak a nevies, co ta to pichalo? vetry to neboli?
@elfka.elfka pekne a velmi vystizne si to napisla 😉
baby idem sa vas opytat.. nemate nahodou problem s cikanim? ja mam napr taky problem uz asi mesiac, ze normalne sediac na zachode vycikam len mozno tristvrtku mechura, samozrejme, ze citim, ze by som este mala nejako vydolovat zbytok, ale nejde.. 😒 a niekedy sa mi podari sa este pomrvit, alebo tak natiahnut a vycikam aj zbytok. Niekedy nie a musim docapovat najprv do mechura a tak.. viem, ze to je zle, lebo z toho permanentne "plneho" mechura su len zapaly tak akurat.. a mna tiez obcas popichava a pobolieva mechur ☹
ano tam je 🙂 chodievam k nemu mám to kúsok ....asi viem kde to i ked ja západ až tak dobre nepoznám už si určite bola na cukor,že? trošku mám z toho obavu,ked vobec nesladím neviem či to do seba dostanem ale odporúčajú citron pridat tak dúfam,že to zvládnem ...
@urma prečo Ti nevidno tt ?
@maxara no asi zaseknutý pravý nerv ... zajtra sa spýtam lekára ale hádam to nebolo nič s tehu. ten nerv mi ťahá od vnútornej strany nohy až do chrbtice ,,, a drobec do toho ešte kope lebo je napravo ... kamoška mi včera písala že mala to isté, a jej dávali aj obstreky ,,, vetry to neboli to viem...
@ivettdt ja som sa tu tiež nevedela moc orientovať. ale za tie pomaly dva roky som sa naučila 🙂 vy máte taký žltozelený panelák, či ktorý? ja chodím k mihálikovej na malú stanicu. cukor som mala akurát dnes. ja tiež sladké ee. no, vypila som to na tri rázy, lebo povedala, že to musím rýchlo. ale veru ma riadne naplo. a potom tie 2 hodky čakania som veru aj predýchavala, aby to nevyšlo zo mňa von 😝 ja si neviem predstaviť, ako by som tam ten citron dávala, keď sa na mňa pozerali 😀
@maxara Už sa mi to teraz málokedy objavuje, ale asi do piateho mesiaca som pravidelne mala pocit na cikanie, vyslovene plný mechúr a nešlo mi cikať. Sedela som na záchode, tlačila (na malú) a proste nič netieklo alebo len po kvapkách. To som sa musela prejsť chvíľku a potom skúsiť znova. Teraz sa mi to občas ešte stane, ale už málokedy. Je to taký pocit ako keď si predstavíš gumenú hadicu, ktorú zohneš. Tlak tam je, ale nejde to ďalej. Bolo to dosť nepríjemné.
zvykám si aj ja pomaličky tu však s kočíkom zmapujem potom Západ viacej 🙂celkom dobre sa mi tu býva bála sa,že si tu nezvyknem predsa Detva je kludnejšie mesto 🙂 ano ano ten panelák 🙂ved toho sa bojím aj ja,že ma napne kamarátka mi to odporučila,že niekde zvyknú dovolit pridat si citron,krv potom sa berie z prsta,že???

@urma no aspoň že tak ...a on bude aj pôrodníkom?
@strihalka sprav si ich bez cukru s menej múky s ovocím ... mne sa to so zubom stalo v decembri, upravil, to nebolelo, ale vraj po pôrode to aj tak celé prerobí - no už sa teším 😝
ináč mne už je dnes o 90% lepšie, už aj chodím a ja som teda napriek splnu spala celkom výborne ... drobec kopcuje, som zvedavá čo lekár povie na krčok, strašne sa bojím ...