icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

zonjushe
10. jan 2012

@strihalka drzim palce, aby to bol zazitok pre oboch..uz som videla aj taketo pary..je ich velmi malo ale verim, ze vy budete patrit medzi nich 🙂

pimpilla
10. jan 2012

@katkarv no ja by som tiež najradšej rodila doma, to by bolo super, tie porody sú ževraj aj ovela lahšie, ale zas by som sa bála komplikácií...,ale v zahraničí aj v Cechách to už dost funguje na domacom systéme, keby som mala aj tento porod taký ako prvý 🙂 tak by som to riskla, síce pol predčasný, ale lahký a bezproblémový, za hodinku sme porodili 🙂

katkarv
autor
10. jan 2012

@pimpilla keby uz v nemocniciach pochopili ze porod je prirodzeny ze to nie je choroba a podla toho sa aj spravali a nie vsetko rychlo rychlo,ja som prvu dceru tiez predcasne porodila,nemuseli ma nastrihovat lebo bola mala,no rutinne ma nastrihli a mala zomna vyletela.

urma
10. jan 2012

Pred chvilou mi dorazila vanicka Ondra evolution s drziakmi 😀 Sikovna mamicka uz som to aj poskladala a otestovala rovno na vani, je fajnovaaa priestranna. Na tej nasej uzkej vani je normalne ze skoro po celej sirke 😀 Je tam zabudovany digitalny teplomer a co mna na nej asi najviac motivovalo, je vypust 😉 Takze som robila prve imaginarne kupanie, aby som vylucila potencialne zavady. A Baxino mi asistoval, zvedavec jeden...

takitak
10. jan 2012

@zonjushe moj nechcel ale ja som chcela, chcem aby tam bol lebo to ma môže podporiť a myslím že mi to pomôže... a potom ja by som pri svojom manželovi stála ak by rodil on ... no ale dlho trvalo kým sa dal nahovoriť, nakoniec zabral na to, že bude prvý - ktorý malého uvidí a bude ho držať - už teraz je hrdý na to tak si viem predstaviť aký bude ak to naozaj prežije. Strašne dúfam, že to zvládneme prirodzene aby to naozaj mohol zažiť ... daj bože aby bol drobček malý a všetci sme to zvládli ...

darinkazv
10. jan 2012

@zonjushe
@strihalka
@katkarv môj muž chcel byť aj pri prvom pôrode a chce byť aj teraz. je to ten najúžasnejší okamžik, kedy sa z dvoch stane rodina. to teda hlavne pri prvom. ale aj pri druhom či ďalšom dieťatku to je zážitok. však muž ti stojí pri hlave, takže čo sa deje "tam", to nevidí. môj sa jedine odvrátil na chvíľu, kým ma nastrihávali. ale ani by to nevidel, len on vedel, čo idú urobiť, keď vzali nožnice 😀 no a keď sa obrátil späť, už zbadal len našu maličkú. takže žiaden masaker to nie je 😉

andrejka1974
10. jan 2012

vidim ze sa tu rozobera manzel pri porode moj bol uz pri troch bol by u vsetkych ale predtym sa nedalo urcite bude aj pri tomto poslednom pri predoslom pri dcerke mal aj kameru tak mame hned prve zabery aj zabery pred 🙂 🙂 🙂 bol nadseny z kazdeho babatka hned po porode 🙂 🙂 🙂 vzdy chcel ist sam nenutila som ho

takitak
10. jan 2012

@urma jééé aj sa som práve imaginárne kúpala homer simpsona - to je jediná bábika čo máme doma ...

darinkazv
10. jan 2012

@takitak 😀 😀 😀

urma
10. jan 2012

@takitak 😀 😀 ja veru ani takeho nemam, tak len prazdnu vanicku som okupala 😉

andrejka1974
10. jan 2012

tak dnes som bola na tej sladkej vode rano o 7.00 a odisla som odtial o 9.30 potom som isla na kontrolu k u svojej lekarke koli arytmii srdiecka mala kopala uzasne 🙂 🙂 🙂 a tak sme asi 30 minut cakali dokial sa ukludni a vypocujeme si srdiecko a srdiecko ukazalo krasny rytmus bez arytmii 🙂 🙂 🙂 tak ulava opat o tyzden kontrola srdiecka teraz budem chodit kazdy tyzden normalnu poradnu budem mat 31.1 verim ze vsetko uz bude ok 🙂 🙂 🙂

andrejka1974
10. jan 2012

@takitak dobry napad a podarilo sa ho pekne vyumyvat

janka273
10. jan 2012

@maxara cicka dnes som sa v robote pýtala na tú haváriu medzi Šenkvicami a Blatným - a vôbec nikto nevie o tom ☹ ....možno to auto tam už bolo dávnejšie

katkarv
autor
10. jan 2012

@darinkazv ja viem ze stoji pri hlave ale my sme to videli na videu a ako mykali z dietatom a tahali ho nasilu von.A pri tom domacom porode to slo pekne samo,urcite aj tym ze bola rodicka na boku v polosede a nie na koze po leziacky.

urma
10. jan 2012

@takitak ja by som tiez ako ty chcela ho pri sebe, ale ked on je taky strasny bojko v tychto veciach 😒 krvovych, on by urcite odpadol pri prvej kvapke. A mozno by tam aj dakoho zbil 😀 keby sa mu zda, ze mi ublizuju 😀 Minule tak strasne vyplasene na mna vybehol, ze "nerooob mu" ked sme pozorovali spolu brusko a zbadala som vydutinu...ze aha toto by mohla byt hlavicka vravim a s prstami som skusila pritlacit, ci budem citit odpor 🙂 Zlaty smiesny bol 🙂 ako to prezival

janka273
10. jan 2012

aj mm bol pri mojom pôrode, nebola som vôbec zakrytá s plachtou - videl úplne všetko, pustenie plod,vody, aj nástrih,zavedenie epi., napojenie na kyslík, zašívanie - teda celý pôrod / akurát zle mu došlo, ak mi pustili plod.vodu, to vyšiel z pôrod.sály ale o chvíľu sa vrátil/....mne celý pôrod odviedla pôrodná asistenka, okrem zašívania - to prišla dr., takže aj tento krát bude s nami mm a taktiež / ak nebudem ja a bábätko v ohrození života/ naša pôrodná asistenka 🙂

urma
10. jan 2012

@katkarv ja sama mam problem kukat taketo videa, nieto este mm 😀 Keby mu take pustim, tak uz sa definitivne mozem rozlucit s nadejou, ci si to nerozmysli do porodu 😉

urma
10. jan 2012

@andrejka1974 supeer, verim aj ja.
Inak ja mam teraz taku kyselinu a rozmyslam, z coho do kelu a to urcite z glukozy 😅 Ty nemas? Boli sme presne v rovnakych casoch 😉

katkarv
autor
10. jan 2012

@urma moj stym nema problem,aj nasej macke sme asistovali pri porode 2X sice on sa len pozeral.
@urma ja mojho aj preto chcem brat aby ma nedal ked budu vymyslat,chcem aby to prebehlo najprirodzenejsie ako sa da,lebo to si ani riadne neuvedomujes co ti robia,pri predoslych porodoch som sa citila ako kravicka na porazke,hlavne pri prvom porode,nikto ma o nicom neinformoval robili si co chceli.

urma
10. jan 2012

@katkarv jasne, suhlasim a potichu zavidim, ze tvoj mm nema problem. Moj chlap sa nemoze kukat, ani ked psovi davam tabletku do krku 😀 Porod macky....to je vylucene 😀 Ja pri zvieratach zvladnem vselico, aj injekcie som pichala psovi...samozreje ze mm mi ho nemohol ani drzat 😖 😠 ale u ludi mi to vadi o dost viacej. Hold, preto som chcela byt veterinarkou a nie lekarkou 😀 Ale to az v buducom zivote naplnim....
Ale hlavne preto sa takym priamym videam vyhybam, aby ma to dako nevyplasilo, nerada by som mala daku paniku z porodu este predtym

katkarv
autor
10. jan 2012

@urma chapem,aj moj brat je taky,ked sa ucili v 7.rocniku o krvi skoro odpadol,ani na odber krvi nejde.

andrejka1974
10. jan 2012

@urma ja mam kyselinu stale 🙂 🙂 🙂 po tej glukoze som mala 45 minut strasnu mam kyselinu zjedla z pitia furt ju redukujem mlikom este ze ho lubim 🙂 🙂 🙂 alebo cistou vodou 🙂 🙂

urma
10. jan 2012

@katkarv ja som mojeho cez leto uz aj kriesila 😒 Mal strajchnute s karbobruskou po prste, akoze krv ani netiekla, mal to take strpnute tesne po...ale ked svedok nehody prisiel a povedal mu asi po 5 min ze to musi ist na pohotovost, ze to ma hlboko, rovno sa zlozil. Inak nebolo to nakoniec vazne, ani mu to nesili takze fakt len povrchovo strajchnute chvalabohu. Uz bol skoro bezprsty taticko. To som bola akurat v na zaciatku tehotenstva a robila som v ten jeden den 2x zachranku na pohotovost 😅

urma
10. jan 2012

@andrejka1974 no tak idem skusit mlieko 🙂 Mne sa vzdy zda, ze by som to mala dakym rozkom zastuplovat 😀 nie este riedit. A asi aj pukance fakt pomahaju, tak uz viem, co budem vecerat 😅

takitak
10. jan 2012

@urma no veď uvidí a možno aj Tebe bude ľahšie ... ak nebudeš vidieť ten strach v jeho očiach, nie? a možno bude prekvapený ... a budeš sama? moja ségra keď rodila mala ma na telefóne aspoň ...docela ľutujem že som nestihla za ňou docestovať...

a videám sa vyhýbam aj ja ... hlavne takým detailným, veď ja nie som doktor, tak to naozaj nemusím vidieť z jeho pohľadu ...

svistinka
10. jan 2012

@andrejka1974 aj ja som dnes bola na glukoze a nebolo to take strasne 😉

urma
10. jan 2012

@takitak vobec neviem, co bude a kde budem. Ale mm sa chysta byt za dverami 😀 tak akoze budeme mozno radi, ked to takto dopadne a nebude na inom kontinente....

andrejka1974
10. jan 2012

@urma tie pukance nie su zly napad 🙂 🙂 🙂 inac ta glukoza sa dala zvladnut aj malej v brusku chutila kopala od radosti zasa sladkost 🙂 🙂 🙂

takitak
10. jan 2012

@urma kukla som tvoju vaničku. tiež pozerám že tam máš taký kopeček v strede, ja keď som to zbadala tak som skoro odpadla, ale vraj je to dobré - no som zvedavá ... ja som to skúšala s homerom lebo ja mám pultík a keď som to skúšala na iných tak mi bolo do plaču že ako dokážem držať malého, vybrať z vaničky, priklopiť prebaľovací pult, a jedine táto inglesina šla aj jednou rukou ... tak som to trénovala - no naostro to bude iné kafe

ava11
10. jan 2012

Čo sa týka otecka pri pôrode, ja som môjmu povedala, že budem rada, ak to absolvujeme spolu, ale ak sa na to necíti, nútiť ho nebudem. Myslím, že pôjde aspoň skúsiť, maximálne vyjde von a bude sa hrať na tablete kým krpec nevylezie 😀
A na predpôrodnú prípravu som sa ja už začala informovať, pôjdem na Kramáre, tá pani, čo to tam organizuje mi pekne v maili vysvetlila, čo a ako. Takže budúci týždeň idem na vstupný pohovor a potom už začnem. Asi nebudem chodiť na všetky cvičenia, ale aspoň občas určite, aj kvôli tomu, že sa tam dozviem o epidurálke, nadštandarde a podobne. Nechcem ísť do úplne neznámeho prostredia. A zároveň aj otecka potom vezmem, aby mal prípravu a pustili ho k pôrodu.