icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

urma
10. jan 2012

@takitak no tak to si asi kus popredu predomnou, bo ja citam tvoj prispevok 2x po sebe a nechapem 😀 Ty si uz v stadiu, "viem, co neviem" Ja som kupila tu vanicku aj preto, ze sa mi zdala bezpecna pre amaterku, ako ja, ma protismykovu chrbtovu opierku, tak snad by som nemala maleho utopit 🙂 a to je hlavne. Ten kopcek ja chapem, ze to ma medzi nozkami, aby proste nesklzol...

urma
10. jan 2012

@ava11 to by musel mat ake nervy, ze hrat sa na tablete 😀 Ja si inak myslim, ze ma vyjst, tak radsej nech ani nevchadza. Neviem, ako by som to ja vnimala potom...proste mohlo ma to mrziet, ze ma v najtazsej chvily opusti...ale mozno mi to bude uplne jedno, co budem tak mimo 😅 No uvidime. Ale jasne, ze muz si musi povedat, ci sa na to citi a ked nie, nema to vyznam silit.

urma
10. jan 2012

@andrejka1974 hej, mne to tiez chutilo 🙂 mozno bez citrona by to bolo horsie, ale ja som si fajnu limonadu spravila z toho 😀

huterika
10. jan 2012

baby tak moj buduci otecko nema na vyber 😀 k porodu bude musiet ist pretoze ja im bude prdku rozumiet co mam robit. S krvou sice problem nema pozeral sa aj dnes ako mi ju brali, no ja sa pozerat nemozem 🙂 ale ked sa stalo asi 4krat behom 3tyzdnov ze pri nas ktosi odpadol, tak priatel bol bledy a vystresovany 😀 no ani mne vsetko jedno nebolo ...a to boli 2baby na zemi behom 2dni, no nechapali sme ze co je "vo vzduchu" ked furt ktosi pri nas odpadava, raz v ikey, raz v obchode, raz u neho v praci a ja som este raz vo vchodovych dverach nasla odpadnutu...no koniec. Tak ked im tam moj velky milacik odpadne budu mat s nim co robit -192cm (o kg radsej ani nepisem) :D a malinky milacik bude bez opory tatinka. No snad to zvladneme vsetci bo ozaj keby odpadol ma az teraz napadlo .... kto mi bude prekladat? 😨 😅

ava11
10. jan 2012

@urma Tablet je jeho miláčik a aspoň sa odreaguje od stresu. Môj teda nie je žiadna padavka, krv mu neprekáža, tak predpokladám, že by to mal zvládnuť, ale tak je to predsa len aj pre chlapa vypätá situácia a keď v strede tlačenia zistí, že asi odpadne alebo čo, tak nech ide von. Myslím, že mi to v tej chvíli bude úplne u prdele a budem sa sústrediť na niečo iné. Fakt neviem. Ja sa skôr obávam toho, aby mu z toho nehrablo v sexuálnej oblasti, ale tak keď sa mi nebude pozerať rovno medzi nohy, tak snáď nie 🙂 Všetci naši známi-chlapi, čo boli pri pôrode mu hovoria, že je to úžasný zážitok a fakt len raz máš možnosť vidieť narodenie svojho dieťaťa, že nech si to nenechá ujsť. To ho celkom motivuje.

ivanka.7
10. jan 2012

@zonjushe Moj povedal, ze urobi, co si zelam, a ja chcem, aby tam bol 🙂 Ale samozrejme by som ho tam nechcela, keby som vedela, ze s nim bude viac roboty ako pre mna uzitku :D Lenze moj manzel je vystudovany biolog a navyse velmi prakticky a sikovny v stresovych situaciach (on sa roztrasie az potom :D)... no a s nechutnostami problem nema, kedze na skole robili vselico.

dennkaa
10. jan 2012

@strihalka tak to neviem, ale urcite to stoji za opytanie. Ja som mala najprv od gyn. PNku s dg. nadmerne davenie v tehotenstve, potom som isla do prace a po 4 dnoch som dostala zapal priedusiek, preto som mala PNku od obvodneho, tu som ukoncila a hned na druhy den ma vypisal gyn. na rizikove

zonjushe
10. jan 2012

Dievcata, zistili niektorej krv v moci?Lebo mne vcera na poradni ano, ale to len z papierika, teraz cakam na vysledok stredneho prudu moca..

certica22
10. jan 2012

@zonjushe ahooj mne povedala na poslednej poradni ževraj mam zvyšky po krvi v moči ..ale nič mi nedala ani nič podobne takže asi to nebolo už nič važne.....

zlatulienka
10. jan 2012

@janka273
tak hlásim 4D UTZ máme za sebou, krásny zážitok, drobček spinkal, trochu sme ho budili, tak sa troška pomrvil a nakoniec si zakryl tváričku ručičkami, veľmi sa podobá na Robinka
máme DVD, je tam zaznamené ako to celé prebiehalo, fotky nám vytlačil Dr. čiernobiele, na net zavesím fotky z videa, ale sa musím naučiť ako sa to dá urobiť.
Neviete mi niektorá poradiť ako urobiť z ucelenej videosekvencie statický záber, aby bola z toho foto?
Inak drobček je riadny chlapina, váži 1155g, podľa veľkosti posunolo termín na 2.4., ale aj Robko bol vždy tak o týždeň väčší a narodil sa presne na pôvodný termín, len veľký 4-kilový, tak mladší sa asi nechce dať zahanbiť 😉

@maxara pukance včera nepomohli, ako som si ľahla do postele, do 10 minút som mala kopletne obsah žalúdku v záchodovej mise, blééé 😝

adik109
10. jan 2012

ahoj kočky, tak sa aj ja hlásim po dlhej dobe, konečne som vás dočítala 🙂 ja mám glukózový test už za sebou, výsledky OK, ale teda aj napriek tomu že ľúbim sladké toto bolo na mňa moc 🙂 Veľa nechýbalo a šla by von. Inak v poslednej dobe ma malá kope tak zvláštne, úplne akoby naspodu lona, až mám pocit že mi kope priamo na krčok tak mám aj obavy ako dopadne vo štvrtok poradňa, dúfam že krčok bude ok, lebo tie kopance sú aj dosť bolestivé . No a tie ktoré sa trápite s pálením záhy - ja s tým tiež bojujem, bola som už zúfalá takže som volala mojej gynekologičke a tá mi povedala nech netrpím, že to vôbec nie je dobré ani pre zuby ani ten stres pre malú a že úplne v pohode si mám v lekárni kúpiť klasický anacid, že ten užívať môžem. To sú také tie vrecúška s akoby gélom na vypitie, dávam si keď nemôžem vydržať hlavne na noc a fakt pomáhajú. V lekárni mi to odporúčali tiež takže tie čo naozaj trpíte a nebodaj aj zvraciate z tej kyseliny tak toto je možno lepšie...

dennkaa
10. jan 2012

Jupiiiiii s manzelom sme poskladali kocik 🙂) Normalne to bola fuska ...

ancovicka30
10. jan 2012

ahojte, k teme muz pri porode, len chcem podporit chlapov co maju obavy, moj mal pred prvym porodom hrozny stres, sa mi zdalo ze vacsi ako ja, a moc sa mu tam nechcelo a nakoniec to zvladol uplne v pohodicke, chodil tam po tej porodnej sale, srandicky s doktormi a sestrickami atd. takze mozno to nakoniec aj tych vasich prekvapi, ze to nebude take hrozne, stal cely cas pri hlave, takze ziadne velke detaily nevidel a mne to fakt pomohlo ze tam bol...pustili ho za mnou ale az po pusteni plod. vody a aj na pichanie epiduralky ho preventivne poslali prec, takze take tie asi na pohlad drsnejsie veci ho obisli...dufam ze casovo zmanazujeme, ze bude aj pri druhom, lebo neviem kam starsieho odlozime kym pricestuje moja mama...

huterika
10. jan 2012

@dennkaa Urcite je kraaaasny ako na obrazku ;)

darinkazv
10. jan 2012

@adik109 ahojky, mne tak tiež malá už mesiac kope. občas to riadne zabolí, tak pichne. ale na kontrole bolo všetko ok. krčok tvrdý uzavretý, bez zmien 🙂

@zlatulienka na to robenie fotiek si musíš stiahnuť program. nám to napríklad umožňuje win dvd

adelii
10. jan 2012

Ahojte baby,je tu niekto,kto ma termin 28.4. a este nema pre mimi nic kupene? Stale si myslim,ze este mam casu,lebo vobec neviem,cim zacat,co zacat kupovat prv 🙂

huterika
10. jan 2012

Babulky tak dneska sme mali skvely program 🙂 rano na krvicku a moc, to nez sme nasli labak po 20minutach bludenia lebo ho prestahovali ci co.. tak som im odovzdala "telesne tekutiny" 😀 potom trosku sa "okiepit" popozerat net s kocarmi najest sa a islo sa na narodeninovy darcek, spolocny s priatelom lebo sme obaja 7.1. tak sme si dali navzajom hodinovu masaz celeho tela 🙂 pre mna masaz pre tehotne s olejcekmi a kamenmi a pre priatela nejaka tibetska 🙂 potom isiel priatel pracovat a vecer sme isli na plavaren aj s bublinkami tak som pekne odpocinuta.
K tej masazi som chcela ze to bolo fajne jemnejsie masirovala mohla aj silnejsie a rychlo to ubehlo ...len na chodidlach to strasne steklilo tak sme sa obaja s priatelom rehnili az nam to bolo trapne 😀 😀 hehe, no ale druhy problem ze som sa az tak nesustredila na masaz noh a ruk ked som lezala na chrbte pretoze to neoblezim... boli ma ukrutne v krizovej chrbtici nesmiem sa v tych miestach vobec uvolnit ked lezim na chrbte, inak akoby ma prepolilo alebo co, taka hnusna bolest akoby ozaj ze na 2polovicky som odrazu bola... tak som hladala polohu v akej to nebude boliet ale aj tak bolelo ked som dlhsie ostala v nejakej polohe tak som mala problem sa potom otocit akoby ma vobec moje krize neposluchali alebo ziadne svaly tam neboli alebo nechapem tomu...jedine co prezijem je na bokoch lezat takze masaz chrbta bola fajn.

Tak sa chcem spytat mate to tiez niektora ze vas boli srasne v oblasti krizov ked si lahnete na chrbat a uvolnite sa ci uz na zemi alebo na nejakej tvrdej podlozke ci len na posteli? ako potom budem rodit ked na tej koze to tiez bolelo, hned ako to tam vsetko uvolnim ..neviem sa dobre vyjadrit asi ale snad ste tomu porozumeli. 🙂

ivanka.7
10. jan 2012

@huterika ano aj mna celej krize bolia :D aj mi v nich rano alebo ked dlhsie lezim vzdy praskne... treba vydrzat :D

baranovadanka
11. jan 2012

@katkarv ahoj Katka ja by som sa ta chcela spytat ako to mas ty s tou placentou skor som citala ze tiez mas placentu preavia tak ci ti doktor nieco blizisie vravel alebo si len sledovana?

baranovadanka
11. jan 2012

no babenky mam po poradni ultrazvuk sa nekonal doktor mal surne operacie ... mam dobru a zlu spravu ta dobra je ze krcok zatial drzi a ta zla ze vydrzat neporodit pred 36tt by bol v mojom pripade zazrak :( vcera ma to trosku vzalo bojim sa o male babo len dufam ze vsetko dopadne co najlepsie 😒

strihalka
11. jan 2012

@baranovadanka cooooo??? To precl?? Vsak zo je o za dva mesice, maly se drive vypita aleno z tve stranky zdr. ??

Ja ted sedim cekarni, v ruce glukozu a brrr se netesim, jsem se kvuli tomu aj zobudila o pate rano ze me to nechali vypit ale nebrali mi ani jednou krev 

takitak
11. jan 2012

@huterika všetko najlepšie k narodeninám- dodatočne obom hlavne zdravíčko 😀

@strihalka neboj ubehne to raz dva ...mne práve volali aby som neprišla až neskôr lebo lekár nestíha kvôli operácii...

strihalka
11. jan 2012

@takitak no uz to mam v sobe tak prvni dwci se dala, pak jsem si fikala ze tobud nedopiju nebo dopiju... Brrrr konec byl hnusny. Ale zijuuu a ted tu trcim zadny odchod, mam byt v klidu, tak cekam na poradnu

romanakatka
11. jan 2012

@darinkazv, @ivettdt, @efci ... no aha koľko zvolenčaniek 🙂 a dokonca z jedného sídliska 😅

baranovadanka
11. jan 2012

@strihalka no kedze mi placenta prekryva krcok maternice tak je tam velke riziko ze zacnem krvacat aj koli tomu ze potom ked je babo vacsie tak na tu placentu bude tlacit a ta sa moze zacat trhat :( vcera ma to vzalo dnes uz zase myslim pozitivne teda aspon sa snazim

pimpilla
11. jan 2012

Zdravím ženičky, dnes je náš velký den, večer idem na 4D ultr. a verím že dnes definitívne možem povedat každému čo čakám, a mojmu synčekovi, ktorý sa každý den vypytuje že čo bude mat" sestričku či bračeka"počítam doslova už aj sekundy, tak držte palčeky 🙂

strihalka
11. jan 2012

@baranovadanka
@baranovadanka joooj tak hlavne te mas pozitivni mysl to je super.

takitak
11. jan 2012

@strihalka dúfam že si si zobrala niečo na čítanie, alebo ste tam viac tehuliek? a dúfam že máš vodu a wc blízko ... u nás je wc za rohom a bola som sama, tak som si všetky veci musela vláčiť na wc... pri 3 cikaní som to už vzdala a nechala všetko tam ... veď tie verejené wc sú samo o sebe xxx ešte sa tam tlačiť s notebookom, knihami, vetrovkou a nesadnúť si ...

@pimpilla joooj v dobrom závidím ....

bambulka1010
11. jan 2012

@adelii Neboj sa, ja patrím tiež medzi tie čo nemám nič kúpené. Niekedy mám stresy, čo tu píšu baby, že čo všetko už majú 🙂 Ja mám termín 29.4. No už mi hovorili, že možno aj začiatkom mája, pretože bábo je malinké.
My tiež nemáme ešte ani kočík. Priateľa mám v Nemecku a ja som doma na PN, tak sa skoro nikam nedostanem. Jedine všetko objednať cez net 🙂 Ale do toho ešte nejdem. Nabudúci týždeň idem kúpiť prvú vecičku-a to španielsku deku do kočíky, čo mám vyhliadnutú 🙂 Takže žiadne stresy 🙂

bambulka1010
11. jan 2012

@baranovadanka Držím palčeky aby všetko dobre dopadlo. Musíš myslieť len pozitívne, viem je to ťažké. Ale stresovať sa tiež nie je bohviečo pre bábätko.