Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@baranovadanka Hlavu hore, ak vydržíš do 34tt, tak už potom môžeš rodiť kedykoľvek, bábätku vôbec nič nebude chýbať 😉 Mne môj doki hovorí, že to už budem "za vodou".
@sunday1 to mame este par tyzdnov co robit 🙂
@zlatulienka Janulienka moja zlatá - teším sa spolu s tebou 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 , Miško bude teda riadny chlap 🙂
Ja idem dnes na sono - večer ti a ostatným dievčatám napíšem ako som dopadla 🙂
@baranovadanka Ale, veď to ubehne 🙂 Chytí Ťa nákupná horúčka a ani nebudeš vedieť, ako plynie týždeň za týždňom 😀
@baranovadanka
@sunday1
sunday1 ma pravdu, kamaratke sa syn narodil v 35tt a mal cez 3 kila a 50 cm. Takze sa dievcata drzte, myslite pozitivne a dobre to dopadne, drzim palce 🙂
@dennkaa aj my máme x-lander a tiež sa mi zdalo zvláštne to uchytenie vaničky. a ani nie je úplne rovno, ale jemne na šikmo 🙂 ale už som si normálne zvykla. 🙂 a zdá sa mi to pre bábo aj lepšie taký jemný sklon 🙂
babule, mne dnes doviezli ten balík oblečka, čo som tu na bazáriku našla. je toho hrozne veľa 🙂 100ks oblečka. to kým potriedim a pofotím 😀 ja dnes uvažujem, že zavolám kol obeda sestričke, či im prišli výsledky glukózového testu. teraz doobeda nechcem, lebo robia poradňu a vtedy je sestrička nervózna, že telefóny vyzváňajú, lebo toho majú veľa. idú ako na bežiacom páse 😅
@romanakatka veru, nazbierali sme sa tu 🙂 to som rada, aspoň nebudem sama kočíkovať a konečne bude s kým pokecať a pohrať sa 🙂
@baranovadanka ja mám kolegyňu, ktorá mala termín 15.septembra a malý sa na svet vypýtal okolo 10 júla - je to zdravé krásne bábätko 🙂, a je tu na MK ešte jedna mamička od nás / drtka/ - pozri jej album, a malý sa narodil myslím, že okolo 26tt....neboj sa ty cicuška nič 😉 , len si dávaj na seba pozor, do 36tt to dotiahneš - a bude to "zázrak" 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
@janka273 dakujem za podporu 🙂 tiez babo prehovaram nech sa nikam neponahla 🙂
@dennkaa 😉 ja som sa tiež bála, že či je dobrý ten kočík. či sme zase nekúpili nejak poškodený. ale som to obzerala z každej možnej strany a proste nič. všetko v 100% stave. tak som sa ukľudnila, že jednoducho to tak má byť. a teraz keď som čítala, že sa ti to zdá labilné, tak som sa utvrdila v tom, že to majú všetky x-landeri 🙂
@baranovadanka držím palčeky. všetko bude ok 🙂 kamarátka teraz rodila 3eho. už začiatkom decembra bola v nemocke, že sa začala otvárať a povedali, že keby aspoň do 38tt vydržal malý kvôli pľúckam. a nakoniec sa narodil len 4 dni pred termínom 🙂 krásny zdravý chlapček 🙂 😉
Žienky ja som tiež rodila v 35 t.t a synček bol v poriadku, a ani on nemusel byt v inkubátore, lebo vedel sat a udržat si telesnú teplotu, bol síce malinký mal 2300 g a 47 cm, ale ako 2 mes. bol už aj tučnučký, také malé detičky sú až velmi pažravučké, tak sa velmi rozpapkal... v nemocnici sme pobudli len 2 týždne a šli sme domkov...akurát tam je nebezpečné nedozretie plúc, lebo práve vtedy sa vyvýjajú...ale ja som ležala od 30t.t v nemocnici a tam som vybrala kortikoidové injekcie na dozretie plúc.....tak sa držkajte a myslite len na to najlepšie...
pekne si dame vsetky zavazok, ze to potiahneme na 40tt a je to 😵 vela robi aj psychika, tak si to treba takto pekne nastavit, ze donosime krasne zdrave babatko a porod prebehne bez akychkolvek problemov. a pekne kazdy vecer pred spanim si to opakovat.
moj manzel bol pri porode, viem ze nazory su rozne, ale je to nie len moje dieta, ale aj jeho a moj manzel to bral ako privilegium a nie ako povinnost, bol stastny, ze mohol byt pri tom, hlavne pri mne, ved vedel ze porody su tazke, zena ma co robit a chcel pri mne stat a pomahat mi ako sa da, psychicky ma podporit. zdielana bolest je polovicna bolest a potom ta zdielana radost je dvojnasobna radost! pozerat sa na vlastny porod ze ake to budu jatky krvave a ake to je hnusne a ze chudak manzel, by sa toho nemusel zucastnit aby nemal traumu mi ani na um nepride. nic si z porodu viac nepamatam ako to ze ma manzel drzal cely cas za ruku a ako mi ukazali malicku .... to co sa dialo okolo mi prislo ako bezne operacne procedury patriace k porodu, ktore som absolutne neriesila....
Baby, je mi do plaču. O týždeň idem na ples a začiatkom decembra som si objednala krásne šaty, to pre istotu, lebo som vedela, že im dodanie tovaru trvá trošku dlhšie. Dnes volám, že kde ich mám a ona mi povie, že vôbec ani nebudú. A ešte mi bude tvrdiť, že mi poslala mail, veď ja ho mám kvôli práci nonstop zapnutý a sledujem si ho. Akože čo si mám obliecť?
@baranovadanka no ano v 20tt na usg mi napisal ze placenta praevia marginalis a v 24tt to iste.Na usg idem az v 30tt takze zatial neviem nic nove,len sa mam setrit,nedvihat tazke.Ak si pamatas aj ja som na zaciatku krvacala,aspon uz vieme ze asi preco 🙂 Ja mam este sancu ze sa posunie,ale aku ja mam v zivote smolu tak sa jej asi nebude chciet posunut.
@elfka.elfka krásne, až som sa rozplakala ...
áno psychika je dôležitá - ja si hovorím že musíme potiahnuť do apríla - apríl je môj cieľ 1.4. môžem rodiť 😀 moja kamoška čaká dvojčatá, je medzi nami rozdiel 5tt a tá má cieľ ešte prísť za mnou do nemocnice s bruškom takže vlastne moja myseľ tlačí na tri deti -apríl, apríl, apríl, apríl .... 😀
Ahojte dievcata. Tak pre tych, ktore este neboli na glukoze, ono je asi potrebne ostat sediet na riti 😀 Ja som si aj myslela, mi to tak prislo logicke, ze aby som nespalila tu glukozu ale spytala som sa sestricky na utvrdenie, ze ci mam ostat sediet v cakarni a ona ze NEMUSIM, Akoze pekne od nej, ze mi dala volno 😀 😀 ktore som patricne vyuzila na okruznu jazdu po velikom parku a este som aj na nakup zbehla, ale pointa....teraz volam na vysledky a ze cukor po zatazi nizsi ako pred 😕 s poznamkou, ze pacientka nedodrzala kludovy rezim. Takze spalovanie cukru mam zjavne dobre 😀 😀 , vraj to nebudeme uz riesit, lebo aj pred vypitim som mala dobru hladinu. Dobre, co?
@katkarv vidis ja som spinila a krvacala od zaciatku az do 21 tt stale nevedeli koli comu az potom v 20tt mi doktor zistil placentu preavia centralis mne prekryva vnutornu branku tiez sa mam setrit nedvihat nic tazke ziaden sex a sanca ze sa posunie je miziva ale uz som v psychickej pohode tak len cakam do 24.1 na dalsiu poradnu a ultrazvuk aby som konecne ci sa placenta posunula a co vlastne budeme mat 🙂
@zonjushe No uvidíme ako to zvládne ten môj 🙂
@sunday1 Neplač, ja tento rok ples vynechávam kvôli miminu úplne. Asi by som si to tak neužila a nevytancovala sa, tak som si povedala, že rok pauza. Ale tiež ma to mrzí. Ja by som ti kľudne požičala niektoré z mojich spoločenských šiat, len neviem, aká si veľkosť. Ja osobne žiadne z mojich už dnes nedopnem, ale ty možno nemáš taký bachor. Neviem, odkiaľ si, ale týždeň je ešte dosť času na zbehnutie do obchodu a kúpenie nových priamo. Možno bude treba vybrať trošku padavejší strih, aby si ich už nemusela dávať kvôli brušku upravovať, ale niečo krásne určite zoženieš 🙂
@ava11 Si zlatá, ale ja na tento jeden musím ísť. Veľká tancovačka to ale určite nebude, skôr si tam pekne posedím. Teraz som prekutrala svokrinu skriňu a našla som tam jedny čierne, tie, ak moc nepriberiem, asi dopnem, lebo sú strihané pod prsiami. A čo sa týka obchodov, tak tam nič nemajú. Ja totiž potrebujem dlhé, také naozaj spoločenské 🙂
Hej, chápem. Tak ti želám aspoň príjemné presedenie a keď už nič iné, dobre sa tam napchaj 😉
@sunday1 A odkial si? Aka vysoka? Ked pridem z prace, mozem si skusit ci su mi dobre moje dlhe spolocenske fialove saty (tiez su na taky anticky sposob, cize pod prsiami strihane... ale neviem, nenapadlo mi ich skusat teraz :D). Ja mam 175 cm, ak si nizsia, tak by ti neboli, lebo mne su dlhe akurat na opatok, brucho by ich teraz trochu zdvihlo asi... ale pod 170 cm nebudu isto dobre.. Spolocenske su dost, mala som ich na promocii. Som z BA.
@takitak 😀 😀 praveze ja furt len sedim resp lezim 😀 tak som si povedala, ze vyuzijem tuto volnu chvilu na zdravotnu prechadzku, ked uz som taka obezna 😉 Ale inak mozno to je kluc ako nepribrat, proste pohyb...ved ja som stale v soku z toho, ako som mohla spalit 70 g cukru este aj do minusu....a den predtym som nejedla naschval moc, ani sladke, ze aby som mala rano dobry cukor Sranda no

@bambulka1010 nic si z toho nerob ja som kupila dozetar jedno bodynko a jeden overal mam nejake veci po detoch a kociar budem riesit az po porode kedze mi hrozi predcasny tak pre istotu akurat pozeram nejake malinke veci velkost 50 aby to male malo aspon co to na seba a aby sa v tom neutopilo 🙂