icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

lias
11. jan 2012

@elfka.elfka Ďakujem za privítanie 😉
U mňa zatiaľ všetko O.K., dnes som bola na sladkej žbrnde 😝 , tak verím že aj tieto výsledky budú zajtra dobré.

dandelion18
11. jan 2012

@sunday1 čiže by bol celkom ok ten kokos pohánka kokos? lebo teraz čítam tému o matracoch a teda čo človek, to názor..tiež som myslela, že ten molitan je najhorší, ale veru tam si baby aj chvália, dokonca nejaké prechádzali z kokosu na molitan..takže babo raď..a ten latex - dúfam, že to nepletiem - ten bol drahý jak fras, keď som pozerala..

sunday1
11. jan 2012

@dandelion18 Ten je určite dobrý, len nesmie premoknúť, lebo z pohánky budú hrčky. Ale nejakú ochrannú vrstvu aj tak na ten matrac určite dáš, aspoň ja to tak plánujem 😉

dandelion18
11. jan 2012

@sunday1 jasné, ďakujem. alebo teda ešte ten kokos/molitan, prípadne ten latex, ale to teda ozaj neviem, aké má výhody, keď je taký drahý..

a kočky, keďže tu mám hodinu otázok 😉 , rozmýšľali ste už nad očkovaním bábätiek? ja asi pomaly začnem..

ivanka.7
11. jan 2012

@dandelion18 povinne ockovania absolvujem a nepovinne si necham poradit a uvidim ci nebude babo na daco alergicke a podobne; nasa doktorka nie je ten typ, co by hustila ockovania do deti za kazdu cenu, takze sa nejako urcite dohodneme;

amanda683
11. jan 2012

@danka.chomka ja mam teraz v postielke tiez kokos-molitan-kokos a kupila som malemu taky teraz aj do velkej postele 🙂 Myslym ze je dobry,nie je taky ze sa do neho zaboris a lezis ako v koryte a to je na chrbticu zdrave 😉

dandelion18
11. jan 2012

@ivanka.7 Ďakujem

@amanda683 a nie je veľmi tvrdý?

amanda683
11. jan 2012

@dandelion18 nie je tvrdy,ved kokosove vlakna nie su tvrde,je dobry fakt,podla mna 😉

dandelion18
11. jan 2012

@amanda683 ok, ja sa len pýtam ako debko, lebo som o tom začala trošku čítať a niektoré užívateľky tvrdili, že je tvrdý 😉

lias
11. jan 2012

@dandelion18 Ja to už mám rozmyslené dávno - nedám ani pich! 🤐

dandelion18
11. jan 2012

@lias vážne? vôbec nič? teda tie povinné dáš, všakže 😉

danka.chomka
11. jan 2012

@amanda683 @sunday1 dakujem zienky, mne sa najviac pozdaval ten kokos, molitan, kokos ked som hladala tak asi vezmeme ten

darinkazv
11. jan 2012

@palmarmj ahojky, jj, bola som včera. keď ideš cez hlavný vchod a zabočíš do ľava, tak oproti výťahu je taká presklená miestnosť. to je čakáreň hematologického odd. tam sa chodí aj krv darovať. no a tam robia aj tieto záťažové testy. prídeš tam ráno na 7mu, v lekárni si ale ešte predtým pýtaj cukor na záťažový test pre tehotné. stojí to do 2eur. potom prídeš do tej čakárne a sestrička postupne volá dnu. musíš si odstriehnuť, po kom si prišla 🙂 potom vypiješ cca pol litra tej sladkej vody, sadneš na 2 hodky do čakárne a po 2 hodkách už volá sestrička po mene dnu. pichne ťa do prsta a ideš domov. za tie 2 hodky nesmieš nič jesť ani piť. a snaž sa to udržať v sebe, lebo ak vyvrátiš, musíš to vypiť znovu. 😝

@lias ahoj a vitaj. odkiaľ si? ako sa máte s maličkou?

@danka.chomka samotný molitan sa rýchlo preleží a je to najväčší nasávač prachu. ja by som volila kokosový alebo z dutého vlákna. my konkrétne máme z dutého vlákna s letnou aj zimnou stranou.

janka273
11. jan 2012

@zlatulienka a pre všetky aprílovky 🙂
práve som sa vrátila z poradne: výsledky glukózy v poriadku aj protilátky, moč taktiež, akurát zvýšené leukocity - mám stále nádchu, tak to vraj môže byť z toho / hranica je 10, a ja mám vyšše11/....bábätko je otočené ešte hlavičkou hore/ malá sa mi prevrátila až v 34.tt/, dnes sme 26+5tt, ale podľa váhy máme viac - a to o 2týždne, Riško nám váži 1300g / ak bude takto priberať, s tou mojou úzkou panvou- neviem ako ho porodím/, 3D - nechcel nám ukázať tváričku, bol úplne blízko placenty,a nie a nie sa otočiť....nevadí na 2D som ho pozrela 🙂...pribrala som 2kg....z poradne rýchlo na EKG - výsledky o.k., takže v celku som spokojná 🙂 okrem tých leuko 😒

ivettdt
11. jan 2012

@darinkazv ahoj 🙂 dnes som bola v poradni a v utorok idem na cukor práve som čítala Tvoj príspevok k tomu cukru zrovna sa pýtala sestričky,či si mám ten cukor kupit alebo mi to tam dajú a ona povedala ,že dávajú tam ale Ty píšeš,že treba si kupit .... to si vedela hned,či sestrička Ta poslala kupit si ho?

danka.chomka
11. jan 2012

@janka273 ja mam maleho pocas dna v x polohach :D on sice malo kope ale za to sa prevracia, otaca, cestuje mi v tom bruchu, takze v tomto stadiu urcite este z toho nemusime mat obavy. Ja idem koncom mesiaca na kratke sono a aj ked tam bude hore hlavou, tak viem ze za pol hodinu moze byt uplne inak podla toho co vidim ze mi tam vyvadza. 🙂 Gratlujume k uspesnej poradni, z tych leuko si nic nerob, doliecis sa a bude to fajn.

Jedna porodna asistentka z juznej ameriky, Naoli Vinaver, co pomahala pri tisicoch porodoch v podmienkach ake len cloveka napadnu, povedala ze pre obratenie je najcastejsi 36-38 tyzden. Ze udaj ktory sa uvadza v gynekologickych ucebniciach, ze v 32tt ma byt dole hlavou inac uz nebude je uplne mylny. Ona dokaze uzasne veci to clovek len tak pozera. Masazou brucha vie povzdbudit zaciatok porodu, ak uz sa javi byt vsetko pripravene, vie za asistencie satky nastelovat hlavu babatka priaznivejsie do panvy pre lahky porod, dokonca tahmi satiek (potrebni dvaja asistenti) aj usposobit uhly v panve a pridat tak priestor 3 cm pre prechod dietata. Uzasna zena 🙂

elfka.elfka
11. jan 2012

dnesny pracovny den sa chvalabohu blizi ku koncu, uz len 8 pracovnych dni a padla! juuuj neviem sa dockat
😀
dnes ma dcerka narodeninky, neuveritelne 4 rocky, caka ma cely tyzden oslav, to bude jeden maraton 🙂
vsetky chodite na kontoly, mate nove spavicky o babatku a ja nic, moj Dr. lyzuje uz tri tyzdne 😀 , vracia sa v nedelu, podla mna mu praskne hlava ked mu vsetky mamicky zacneme v pondelok vyvolavat 😀 😀

takitak
11. jan 2012

tak som späť z poradne... no dnes teda úplne zlé všetko. presunuli ma tak sme tam čakali, ale to by bolo najmenej. malý akurát stvrdol, krčok sa skrátil, našťastie sa neotváram, cukor som mala po glukózovom teste vysoký, ale vraj nie až tak že by s tým niečo trebalo robiť, vraj tieto testy sú plne zbytočné ak pôvodné hodnoty sú ok, v moči mám vysoké bielkoviny, ale vraj to že obličky nepracujú na 100% je normálne, na tvrdnutie mám piť koňak a sledovať, byť v kľude, nepracovať, nenosiť nič ... tie krče čo som mala bol vráj zápal močových ciest, takže ma celú vyšetril - no bola som tam asi hodinu, úplne som bola smutná z celého, a potom mi šla merať tlak tak som jej povedal, že si ho meriam doma a nahlásila jej hodnotu, lebo keby mi ho merala vtedy tak ma asi rovno dá na sálu - 😒, akurát váha sa mu pozdávala ok - nakoniec zahlásil, že si ma nemôže nechať (čo som vedela už od prvých dní, ale stále som dúfala...) takže ma presunul k už pôrodníkovi, mám si ísť zaistiť pôrod, lekára a pod. ... no proste dnes nebol dobrý deň- a to som si už od minulého roka hovorila, že 11.1. nie je dobrý dátum iba sa to už nedalo presunúť ... no najbližšie idem 17. - to je ok číslo ...dúfam že budú lepšie správy ...ináč je už hlavičkou dole malý ale vraj je veľký - tak zase neviem čo a ako. Môj manžel bol ale spokojný, vraj on počul že všetko je ok ... no ja teda neviem či je hluchý alebo čo ...

@danka.chomka - latexové alebo kokosové sú najlepšie, latexový nepremokne a nevyleží sa a tiež nechytá baktérie, kokos je cca to isté okrem toho premoknutia ale na prírodnej báze ... ja som si včera objednala latexový, lebo kokosový som našla nič moc ... a čítala som že sa preleží rýchlejšie - no neviem neviem každý povie niečo iné

elfka.elfka
11. jan 2012

@lias jasne ze budu vysledky vporiadku 😉 a meno pre bambulku este nemate? ci len nechces prezradit ze ho nemas v pase 😀

lias
11. jan 2012

@dandelion18 nie, nedám ani to "povinné". 😉

danka.chomka
11. jan 2012

mate inac skusenost s nepremokavymi plachtami? lebo kupujem na nasu postel nepremokavu lebo maly bude spat so mnou (aj kvoli vytekajucemu mlieku) , aj do jeho postielky na spanie cez den. ci to naozaj nepremokne. Chcem totiz predist tomu aby bol prepisany matrac a rozmyslam ci ta nepriepustna plachta mi to zaruci.

darinkazv
11. jan 2012

@ivettdt mne to moja dr vravela, že si ho treba kúpiť a aj tam ráno, keď sme prišli, tak sa pýtali, či máme všetky ten cukor kúpený. a že ak nie, tak aby sme si šli do lekárne kúpiť.

ivettdt
11. jan 2012

@darinkazv dakujem velmi pekne, ušetrila si mi krok na utorok 🙂

janka273
11. jan 2012

@danka.chomka aj mne sa zdá, že sa prevracia....len dr.mi vravela, že už by mohol byť otočený dolu hlavičkou, ja som jej len povedala, že aj malá sa obrátila v 34tt, takže zatiaľ kašlem na to 🙂 hlavne, že je o.k. 🙂 🙂 🙂

zonjushe
11. jan 2012

@janka273 z tych Leu si nic nerob, ja som bola tiez chora a mala hodnotu 18 a nejake drobne..

strihalka
11. jan 2012

@palmarmj moja, aktualizaci mam ja, na aprilovky jsem davala status, at mi vsichni posou aktulaizace, lebo pred vanocemi mi odesel pc a vse se mi vymazalo...
@sunday1 neni ten kokos az moc tvrdy?my na nej koukali osobne pro deti.sk a byl dost

strihalka
11. jan 2012

Jinak baby ja jdu za 14dni na injekci ohledne protilatek, bo muzicek je pozitiv a ja negativ, pak mam za dlasich 14dni poradnu a pka mam terminy na poradnu kazdych 14dni ...to se nudit nebdu:.-D, jen teda uz se to blizi a mela bych resit natvrdo porodnici... a asi vyhrava antolska

huterika
11. jan 2012

@takitak No to teda nie su najlepsie spravy, ale zasa ani najhorsie si myslim. Pokial sa neotvaras tak je dobre aj ked je krcok skrateny... ja ho mam skrateny sice operaciou spred roka ale Dr. vzdy len prstami poskusa ci je uzavrety a zatial vzdy je to ok ,takze z toho by som sa nestresovala velmi . Na ten zapal mocovych ciest ti aj nieco dal? uz ta to preslo? drzim palce nech toho 17 su ovela lepsie spravy.

lias
11. jan 2012

@elfka.elfka na vysledky som veru zvedavá, cukor neriešim, ten bude zrejme dobrý, ale dr. mi robila aj hepatálne testy kvôli svrbeniu bruška a vlastne celého tela. No veď uvidím zajtra ....
Meno už vybraté predbežne mám, ale ako sa poznám, je dosť možné že si ho na poslednú chvíľu rozmyslím, tak ešte nezverejňujem 😉

ikuza
11. jan 2012

@danka.chomka mas nejaky tip odkial? nejaky link? Dik