Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@ikuza http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=8304179 ja ssom objednaval odtial, lebo pisu, ze vedia dodat aj atypicky rozmer a my mame postel 180x220 a vsetky postelne pakšamety sa vyrabaju max na 180x200 a potom mame vzdy polku postele odkrytu, aj ked je na nej plachta lebo to neobopne 😠 mali by mi prist tento tyzden tak dam vediet ako sa mi javi to spracovanie.
@dandelion18 mne raz vraveli v obchode, ked sme kupovali madrac pre nas, ze latex v ziadnom pripade ee, ze sa v tom clovek poti. a ta predavacka dala aj daky priklad s malym dietatom vnucatom...ze si dcera nedala povedat a male lezalo v mokrom a az potom sa spamatala a kupila daky penovy
PROSIM O RADU:
doevcata, bola som na kontrole a malý je vraj na spodnej hranici vahoveho priemeru...je "mensi" o nejakych 6 dni a dost lahucky... 650gramov :(((((((((((( uz minule mal menej gramov ako by mal mat :( doktor hovoril , ze sa nemam znepokojovat, ale ako sa nemam, ked je pod normou, resp . na totalnej hranici (podla viacerych tabuliek je pod normou) váhových tabuliek????
neviete, viem to nejako ovplyvnit ja? co robim zle? :(((((((
este sa ani nenarodil a uz som zla mamka :(((
pomohlo by, keby som jedla viac mozno? jedavam tak ako pred tehu,aj ovocie, ale nejedavam viac, nevladzem.ale ak by to pomohlo a maly by potom viac pribral, t&k budem tlacit do seba...
som strasne smutna a mam vycitky a ....ach jaj :(((((
cele zlé!!
@danka.chomka dani, my sme to používali, keď sme malú odúčali od plienok a nikdy nepremokla ani jedna plachtička. teda neviem, aké máš ty vo vyhliadke, ale my sme mali bavlnené a zo spodu mali takú pogumovanú časť 😉 a matrac ostal vždy suchý 🙂
@teleranka no ja nevim, ja jsem dr zminila uz nekdy drive, ze ci je to nebezpecne a ona mi rekla, ze jsem hlidana, ze vzdy mi bere krev tak aj protilatky a ze v 28tt dostanu injekci...asi to je ta co se dava po, aby kdyz se krev smicha, tak aby nevznikl problem...mrknu na nazev ROPHYLAC, ale ze bych neco mela platiti nic nerikala...tak snad me neprekvai za 14dni
@teleranka http://www.adcc.sk/web/humanne-lieky/detail/rho...
a pojistovna to kompelt cele proplaci...ufff se mi odychlo
@strihalka opytam sa na to mojho lekara este raz, dakujem za tip! a co sa tyka babatka, tak neviem, prve ultrazvuky mi stale vychadzali , ze ovulacia bola presne kedy mala byt a maly bol dokonca vacsi o tyzden...mala som termin 21.4. a zrazu 2.5.???? :(((((( cize ty ked ti to tiez nesedi, si v ktorom tyzdni podla velkosti miminka a v ktorom podla poslednej menstruacie?
@teleranka jj, len raz. po tých 2 hodinách sedenia v čakárni 🙂
@strihalka baby, píšete tu, že už budete mávať poradňu každých 14 dní. mne dokina nič také nevravela. už si nepamätám, ako som to mala pri prvej dcérke. viem, že posledný mesiac som každý týždeň chodila do pôrodnice na pásy. ale teraz nemám poňatia, ako to funguje.
@teleranka len sa nestresuj. vôbec nie si zlá mamina. moja prvá tiež zaostávala rastom, doktorka na mňa hučala, že sa zle stravujem, že takýmto činom nebude mať malá pri narodení ani 3kg a ledva 45cm. a buuuum, na konci 6. mesiaca mi vyhúklo bruško veľmi. a malá sa narodila s mierami 4020g a 56cm. takže ma dr. zbytočne stresovala. tak bude tvoj drobček menší, však to nevadí. a za tie tri mesiace to ešte môže dobehnúť 🙂 a termín ti už nemá čo posúvať, keď v pôrodnici sa riadia termínom určeným zo sona robeného v 12tt. 😒
@teleranka cicka, teraz som pozerala 25tt=660g a 26tt =760g, vôbec sa nestresuj 😉 , aj tak podľa sona to nie je presné 😉 ....a papáš dáke vitamíny Centrum materna, ale podobne- lebo od tých deti viac priberajú....inak ja jem tak normálne ako pred tehotenstvom, nejem žiadne vitamíny a je zase malý väčší....neviem, či to záleží od jedla, veď bábätko si zoberie z teba - čo chce....a zlá mamina - si neni vôbec 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 ....možno máš veľa pohybu, alebo stresov....a bábätko podľa mňa nie je maličké 🙂
@teleranka to je tak, ze ja tu injekci dostanu u doktorky, ebudu si ji vyzvedavat v lekarni, takze dr ji ma usebe v ordinaci a tam ji pichne, nemusim si to vyzvedavat a to bude ten rozdil aj vplaceni potom, bo si pamatuji, jak sestra kricela na dr, ze maji poseldni, ze je treb ato obejdnat.....
jinak dle posledni mrchy mi to meri tu na strihalke a termin mam 17.4...a dle ovu mi to meri na aprilovkach a tam mam termin 29.4.
@darinkazv no me dneska dr to predepsala tak, a u posleni navstevy mam napsano aj ctg, co budou ty pasy, ze?
@janka273 pohybu aj stresov mam pozehnanne... rozvod, vysporiadanie BSM, sudy, nove veci do bytu, byvam sama, 4.poschodie vez vytahu, furt lietam kade tade... mozo aj preto som malo pribrala... a ja som tiez dost chuda, hm..beriem kys. listovu, magnezium, omega 3 a od dnes aj nejake zelezo, lebo ho mam malo.
no ja som dnes zacala 26tt a maly mal vcera 648gramov..tak snad to nejako dobehneme.. len aby vydrzal v brusku apson do zaciatku aprila!
@janka273 veľmi sa teším z dobrých správ z poradne 🙂 🙂 🙂 , teda až na tie leuko, ale to bude určite OK
z polohy bábätka si určite nič nerob, mne dr. dnes na poradni povedal, že to sa pozoruje až od 34tt
inak Riško je riadny valibučko 🙂
náš drobček je otočený hlavičkou dole, na troch kráľov som cítila ako sa pretočil, včera no sone sa to potvrdilo a aj dnes na poradni to dr. hmatom zistil, ale povedal, mi, že ešte sa môže bábo pretočiť, aj keď zo dňa deň má menšiu šancu, vraj vzhľadom aj na typ mojej postavy (som vraj útlej konštrukcie - som sa pobavila 😉 ) 😉
na poradni všetko OK, krčok mám vraj pevný ako prvorodička
pýtala som sa aj na merania z UTZ kvôli nástupu na MD, vraj merania váhy treba brať s rezervou, stačí malá nepresnosť v meraní napr. obvodu bruška a už tam lietajú stovky gramov, je to vraj len orientačné
od marca nastupujem na MD, predtým by som chcela vyčerpať dovolenku za minulý rok, ale to sa mi asi nepodarí, tak nanjvýš od polovice februára budem doma
matrac do postieľky máme doma kokos - molitan - kokos, je ako nový, lebo Robko od 4 mesiacov spáva pri mne
@teleranka veď keď si začala 26tt, tak to má bábätko váhu v poriadku, isto to dobehne / veď to je malý rozdiel/....možno tým, že máš povinnosti aj sa veľa nalietaš - nabeháš, všetko to čo zješ je možno máličko - rýchlo to telo spáli, ....tak skús viac papkať - možno to pomôže, a uvidíš v ďalšej poradni, ....vitamínov papáš dosť...
@darinkazv dakujem darinka. mam dojem ze by to mala byt povinna vybava pri babatku 🙂 sem grcka, tam piška, tam mlieko ci kakanica, je fajn to mat osetrene 🙂
@teleranka draha neboj sa. Po prve usg vahy su take vahy, ze by som im neverila ani fň. neviem ci si 25+1 alebo 25+6 lebo ti len pise ze 26 tyzden. ale na konci 25 tyzdna je v pohode ked ma babatko tak 650 gramov. To ze ,,zaostava" o 6 dni sa predsa neda konstatovat nakolko tu uz nie si v prvom trimestri a na prporciach babatka sa prejavuje aj genetika. To by sme aj my vsetky museli mat rovnaku vysku, vahu, farbu vlasov atd. 6 dni nie je ziadna katastrofa a moze to byt stale len chyba merania. Moze ti prirbrat zo dna na den. Ja si vsimam ze ked ma maly kludne dni , vtedy mi zvykne byt tazsie od zaludka a musim akurat viacej jest lebo vtedy mi je fajn ked som viac najedena - a potom sa opatovne ozve tak zretelne citit ze zmohutnel a to je naozaj otazka 2-3 dni. a potom sa to zase da do normalu, je normalne aktivny, ja jem normalne a normalne sledujem ze ma take fazy rastu a priberania, akoby to nebolo vkuse, neviem ci sa dobre vyjadrujem 😅 ked samotny lekar ti povedal ze sa nemusis znepokojovat vie co hovori, lebo si je vedomy ze usg verit sa da len odtial potial- predovsetkym pri vahe. a urcite videl nejeden pripad podobny tebe a babatko to bez problemov dobehlo. Mala si aj tazke obdobie, zenske telo funguje v tehotenstve tak ze ochranuje babatko, ak mamka prekonava nejaku virozu alebo tazku psychicku zataz, tak na kratku dobu ,,spomali" vyvoj aby sa nenarobili chyby, kedze telo je v zatazi. Potom sa to vsak velmi rychlo dobieha ked mamka napr vyzdravie, alebo sa jej ulavi psychicky. Psychika je naozaj strasnee dolezita a to ze teraz si sa vyplasila neprospieva 😔 . Ver svojmu miminku, je neuveritelne mudre. su miminka ktore na usg maju v 30tt 1300g a tiez take co maju aj 1600 a narodia sa v poriadku. ak sa len trossinku da pokus sa ostat pokojna. pokial ho citis sa hybkat tak mu nic nechyba. 😉 drzim paluchy

@danka.chomka skusenost nemam, ale idem si to tiez kupit 🙂 Ono je to komplet cele pogumovane, takze by to presiaknut nemalo.