icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

strihalka
11. jan 2012

Babulky, ktere si pichate fraxik, muzem s nekym porovnat vyslekdy krvem tedy ci je vite, lebo mi nechala si pichat fraxik 0,6☹ mela jsem slibeno ze mi to snizi po kontrole, ale nesnizili a na papir napsali ze mi to snizi az tesne pred porodem☹

strihalka
11. jan 2012

@darinkazv mam sanci v porodnici premlivit lekare, ze utz v 12tt je zly?ze to mam od zacatku posunute a dr mi to nepupravila?nerada bych aby malou vyvolavali o 14dni skor☹

darinkazv
11. jan 2012

@strihalka a dr. ti ktorý termín berie? asoň u nás v pôrodke berú termín určený zo sona 12tt. iný neberú do úvahy. a aj moja dr. podľa toho mi aj nástup na md vypočítala. ja už budem Pn len do 25.1., potom čerpaám 3dni nadčasov, 4 dni starej dovolenky a 20 dní novej dovolenky. tak sa teším, že už len 2 týždne budem obmedzovaná vychádzkami 🙂

zlatulienka
11. jan 2012

@teleranka @strihalka @janka273
pri matke Rh- a otcovi Rh+ sa protilátky rieša až v druhom tehu, lebo dovtedy sa tvoje telo s antigénom D nestretlo, tak nemohlo ani vytvoriť protilátky, riziko pre bábätko vzniká až v druhom a ďalšom tehu a treba to riešiť, snáď som nenapísala nejaký blud, biológiu som mala dosť dávno 😉

strihalka
11. jan 2012

@darinkazv to u me asi nehrozi, ale na dlais poradne se asi zepatam, bo nevim ci mam narok na dovolenou novou kdyz nemam nic odpracovane v tomto roce...ved babule tu rikali ze pokud neni odpracovani 9Odni tak nemas narok

darinkazv
11. jan 2012

@strihalka ja som takto moju dr. musela dva rázy prosiť. prvý raz povedala, že do materskej je aj tak skoro, tak že to neháme tak a druhý raz som jej povedala, že mi v pôrodke povedali, že ten termín, čo mi dala, je zlý, že nech mi to prepočíta podľa sona v 12tt. lebo ona mi do knižky napísala termín podľa ms 14.4. a termín podľa sona 7.5. (proste každý oči pleštil, že 3tt rozdiel) a ona mi ten druhý termín ťapša určila podľa sona z 5tt 😠 takže mi to prepočítala a vyšlo mi to podľa sona z 12tt na 16.4. (čo by mi aj podľa ovulky sedelo) 😉 a tak mi to aj prepísala v knižke. takže skús skôr tvoju dr prinútiť, nech ti to prepočíta podľa toho sona

janka273
11. jan 2012

@zlatulienka Ďakujem Janulka , inak ja tej váhe - podľa sona tiež veľmi "neverím", tiež si myslím, že je to skreslené....krčok mi tiež probovala- mám ho úplne v poriadku, ....mne ani podľa tej váhy neposunula dátum pôrodu a nechala mi ho na 14.4. / mne to aj vyhovuje/.....ja tiež v marci nastupujem na MD, alebo ak by mi dali dovolenku tak aj od 20.2/ musím sa dohodnúť s riadit./
@strihalka a krv ak máš dobré protilátky - tak sa môže zmiešať? mne kontrolovali teraz protilátky 2x - a viem že ešte raz ma to čaká

strihalka
11. jan 2012

@darinkazv no uz vidim jak to prepisuje, bo ona je taka, ze jak je nekdo chytrejsi nez ona, tak je tak neprijemnea

darinkazv
11. jan 2012

@strihalka 🙂 musíš mať 60dní odpracovaných v roku. a keďže sa materská ráta do odpracovaného , tak nárok máš. ja som si to všetko dookola naštudovala zo zákonníka a ešte mi to potvrdila personálna naša a aj mzdárka v blave. 😉 pokiaľ odpracuješ min. 60dní, máš nárok na 20dní dovolenky (ľudia od 33. roku na 25dní dovolenky) 😉

strihalka
11. jan 2012

@janka273 to nevim jak to s tim je ale radeji si tu injekci dam pichnout.....

janka273
11. jan 2012

@zlatulienka Janulka, ale mne tie protilátky kontrolovali aj pri prvom tehotenstve, a teraz ,keď čakáme druhé 🙂

darinkazv
11. jan 2012

@strihalka tak jej povedz, že ti to prepočítavali v nemocnici a vyšlo im to na iný dátum. potom nemôže mať pocit, že chceš byť chytrejšia než ona 🙂

strihalka
11. jan 2012

@darinkazv aha, no uz vidim jak muj uzasny zamestnanec mi ja da.....☹tedy vlastne zapltati, kdyz me nechava si sama poslat listek na penize na socialku

strihalka
11. jan 2012

@darinkazv aj lsezak jeji ucitel na morfologickem utz napsal ten termin 29.4. a ona to dostala aj na papiru a nic☹ se ji musim zepútat ze ktery termin plati

darinkazv
11. jan 2012

@strihalka no, zamestnávateľ ti ju nie je povinný dať pred materskou. môže ti ju dať čerpať medzi materskou a rodičovskou alebo až po nástupe z rodičovskej. prepláca sa len vtedy, pokiaľ sa pracovný pomer ukončí

darinkazv
11. jan 2012

@strihalka jej povedz, že potrebuješ oznámiť zamestnávateľovi, presne kedy nastupuješ na materskú, tak nech ti povie, či platí termín, čo ti dala ona alebo slezák 😉

strihalka
11. jan 2012

@darinkazv jenze ja vim, ze k ni po materkse nenastoupim, ael to zamestanvatel nevi...a co kdyz zamestanvatel mezi tim skrachuje?co pak bude s dovolenou?

strihalka
11. jan 2012

@darinkazv s tim terminem uvidim..ale pamatuji si, ze kdy me prijimali na antolske, tak rikali ze ja malinka, ale pak koukali a je ze vy toak mate od zacatku tak ok, tak mozna uz s tim doktori pocitaji..a kdz jim ukazu tehu knizku a tam to bude presne videt,...ze fakt pravidelne stejne odlisna....do minusu, ze mi ji nechaji u me jeste schovanou

darinkazv
11. jan 2012

@strihalka len to jej dopredu nevrav, že tam už nenastúpiš. a ak skrachuje, tak dovolenka ti musí byť preplatená. a tuším aj odstupné. ale to už neviem, v akých sumách, tam to už závisí aj od odpracovaných rokov

teleranka
11. jan 2012

@strihalka ja na to ctg chodim už nejaký ten cas, lebo mavam tvrdnutie bruska a zaznamenali kontrakcie, tak to sleduju..

teleranka
11. jan 2012

@darinkazv moja, ten doktor, ku ktoremu idete zase na 4D, sa nevola nahodou šestina??

darinkazv
11. jan 2012

@teleranka áno 😉

zlatulienka
11. jan 2012

babulky, nedá mi nepodeliť sa s Vami o novú skúsenosť s pôrodom jedného môjho kolegu:
keď sa mu pred rokom aj štyrmi mesiacmi narodila prvá dcérka, tak sa moc nechcel zúčastniť pôrodu a teraz pred tromi dňami sa mu narodila dcérka druhá, no ale za okolností aké vidíme snáď už len vo filmoch, na manželku prišli bolesti a odtok plodovej vody v noci, nemal auto, sú presťahovaní v novostavbe bokom od Žiliny, cesta zatiaľ nič moc, tak volal sanitku, lenže pôrod začal naberať na obrátkach a manželka porodila doma ešte skôr ako prišla sanitka (netrvalo to ani 20 min.), navigovali ho po telefóne, že čo má robiť, pupočník v tom strese skoro podviazal šnúrkou od topánky 😉
všetko dobre dopadlo, sanitka ich potom previezla do nemocnice, dcérka aj mamina sú absolútne OK, kolega skonštatoval, že chvalabohu bol pri prvom pôrode a vedel čo sa vtedy deje a ako má také "čerstvé" bábeno vyzerať, no zážitok to bol teda slušný, teraz sa smejeme na tom, no všetko mu jedno vtedy nebolo....

a ja v ostatnom čase rozmýšľam, či stihnem ísť rodiť do Považskej, Žiline sa chcem vyhnúť, len aby som nakoniec nebola rada, že stihnem Žilinu 😢 v téme tu na MK som totiž čítala, že tretí a ďalší pôrod sú často dosť rýchle...

strihalka
11. jan 2012

@darinkazv nene ja ji tvrdim ze urcite nastoupim:-d

darinkazv
11. jan 2012

@strihalka 😀 😉

strihalka
11. jan 2012

@teleranka aha tak to jo, no dr se me dneska ptala ic uz citim kontrakce, vuebc nevim co to je a jak to poznam.-D tak sjem rekla z e, bo zadne krece nemam

teleranka
11. jan 2012

@danka.chomka napisala si to krasne, dakujeeeem 😉

strihalka
11. jan 2012

@zlatulienka jeee to je krasne, odmaci porod je nejlpsi a tady slo o naprostou prirozenost, krasne, tfu tfuj tfuj stesticko a zdravicko jim prajem

teleranka
11. jan 2012

@darinkazv hehe, aky je svet maly..vcea som bola u neho v revucej reku ze mi aj urobi 4D . a on mi hovori, ze stroj uz zobral do zvolena... tak som si urobila vylet do revucej aspon.

janka273
11. jan 2012

@strihalka Janulka, kúp si časopis Mama a ja / január/ a tam je to pekne rozpísané "záhada zvaná Rh faktor"