Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@strihalka a dr. ti ktorý termín berie? asoň u nás v pôrodke berú termín určený zo sona 12tt. iný neberú do úvahy. a aj moja dr. podľa toho mi aj nástup na md vypočítala. ja už budem Pn len do 25.1., potom čerpaám 3dni nadčasov, 4 dni starej dovolenky a 20 dní novej dovolenky. tak sa teším, že už len 2 týždne budem obmedzovaná vychádzkami 🙂
@teleranka @strihalka @janka273
pri matke Rh- a otcovi Rh+ sa protilátky rieša až v druhom tehu, lebo dovtedy sa tvoje telo s antigénom D nestretlo, tak nemohlo ani vytvoriť protilátky, riziko pre bábätko vzniká až v druhom a ďalšom tehu a treba to riešiť, snáď som nenapísala nejaký blud, biológiu som mala dosť dávno 😉
@strihalka ja som takto moju dr. musela dva rázy prosiť. prvý raz povedala, že do materskej je aj tak skoro, tak že to neháme tak a druhý raz som jej povedala, že mi v pôrodke povedali, že ten termín, čo mi dala, je zlý, že nech mi to prepočíta podľa sona v 12tt. lebo ona mi do knižky napísala termín podľa ms 14.4. a termín podľa sona 7.5. (proste každý oči pleštil, že 3tt rozdiel) a ona mi ten druhý termín ťapša určila podľa sona z 5tt 😠 takže mi to prepočítala a vyšlo mi to podľa sona z 12tt na 16.4. (čo by mi aj podľa ovulky sedelo) 😉 a tak mi to aj prepísala v knižke. takže skús skôr tvoju dr prinútiť, nech ti to prepočíta podľa toho sona
@zlatulienka Ďakujem Janulka , inak ja tej váhe - podľa sona tiež veľmi "neverím", tiež si myslím, že je to skreslené....krčok mi tiež probovala- mám ho úplne v poriadku, ....mne ani podľa tej váhy neposunula dátum pôrodu a nechala mi ho na 14.4. / mne to aj vyhovuje/.....ja tiež v marci nastupujem na MD, alebo ak by mi dali dovolenku tak aj od 20.2/ musím sa dohodnúť s riadit./
@strihalka a krv ak máš dobré protilátky - tak sa môže zmiešať? mne kontrolovali teraz protilátky 2x - a viem že ešte raz ma to čaká
@strihalka 🙂 musíš mať 60dní odpracovaných v roku. a keďže sa materská ráta do odpracovaného , tak nárok máš. ja som si to všetko dookola naštudovala zo zákonníka a ešte mi to potvrdila personálna naša a aj mzdárka v blave. 😉 pokiaľ odpracuješ min. 60dní, máš nárok na 20dní dovolenky (ľudia od 33. roku na 25dní dovolenky) 😉
@zlatulienka Janulka, ale mne tie protilátky kontrolovali aj pri prvom tehotenstve, a teraz ,keď čakáme druhé 🙂
@darinkazv s tim terminem uvidim..ale pamatuji si, ze kdy me prijimali na antolske, tak rikali ze ja malinka, ale pak koukali a je ze vy toak mate od zacatku tak ok, tak mozna uz s tim doktori pocitaji..a kdz jim ukazu tehu knizku a tam to bude presne videt,...ze fakt pravidelne stejne odlisna....do minusu, ze mi ji nechaji u me jeste schovanou
babulky, nedá mi nepodeliť sa s Vami o novú skúsenosť s pôrodom jedného môjho kolegu:
keď sa mu pred rokom aj štyrmi mesiacmi narodila prvá dcérka, tak sa moc nechcel zúčastniť pôrodu a teraz pred tromi dňami sa mu narodila dcérka druhá, no ale za okolností aké vidíme snáď už len vo filmoch, na manželku prišli bolesti a odtok plodovej vody v noci, nemal auto, sú presťahovaní v novostavbe bokom od Žiliny, cesta zatiaľ nič moc, tak volal sanitku, lenže pôrod začal naberať na obrátkach a manželka porodila doma ešte skôr ako prišla sanitka (netrvalo to ani 20 min.), navigovali ho po telefóne, že čo má robiť, pupočník v tom strese skoro podviazal šnúrkou od topánky 😉
všetko dobre dopadlo, sanitka ich potom previezla do nemocnice, dcérka aj mamina sú absolútne OK, kolega skonštatoval, že chvalabohu bol pri prvom pôrode a vedel čo sa vtedy deje a ako má také "čerstvé" bábeno vyzerať, no zážitok to bol teda slušný, teraz sa smejeme na tom, no všetko mu jedno vtedy nebolo....
a ja v ostatnom čase rozmýšľam, či stihnem ísť rodiť do Považskej, Žiline sa chcem vyhnúť, len aby som nakoniec nebola rada, že stihnem Žilinu 😢 v téme tu na MK som totiž čítala, že tretí a ďalší pôrod sú často dosť rýchle...
@danka.chomka napisala si to krasne, dakujeeeem 😉
@zlatulienka jeee to je krasne, odmaci porod je nejlpsi a tady slo o naprostou prirozenost, krasne, tfu tfuj tfuj stesticko a zdravicko jim prajem

Babulky, ktere si pichate fraxik, muzem s nekym porovnat vyslekdy krvem tedy ci je vite, lebo mi nechala si pichat fraxik 0,6☹ mela jsem slibeno ze mi to snizi po kontrole, ale nesnizili a na papir napsali ze mi to snizi az tesne pred porodem☹