Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
Dobré ránko baby,
téda vy ste tu toho popísali 😀
naša postieľka číslo 2 je už poskladaná 😵
@teleranka moja nič si z toho nerob...lekári niekedy zbytočne stresujú...pozri sa veď ty si štíhla a vysoká baba ak bude malý po tebe tak jasné, že nie je tabuľkový...uvidíš všetko bude dobre a skús ako vraví @janka273 nejaké vitamíny z tých deti fakt viac priberajú...
@strihalka napíš mi tie tvoje hodnoty najmä d-diméry, trombínový čas a fibrinogén...ja idem na kontrolu síce až 2.2, ale porovnáme to s poslednými výsledkami...
@teleranka mne tiež tvrdne bruško a túto noc nehorázne, ale mňa na žiadne ctg neposielali...kontrakcie?ufff
@urma mne brali tiež zo žily lebo som potrebovala nejaké výsledky aj na interné a podľa papiera čo mám doma cholesterol mi nemerali...
@beronsche och...to mi je ľúto...neviem si to ani len predstaviť...tak držím pršteky aby si to vydržala ešte tie tri mesiace...uvidíš všetko dobre dopadne
@danka.chomka uplne stebou suhlasim fakt krasne veci len tie ceny...🙂
Aj ja vam prajem krasne dobre ranko dievcata 🙂
@beronsche mrzi ma, ze to mas az take vazne s tym sedacim nervom. Mna to stale obcas boli (niekedy tak, ze sa neviem ani pohnut a niekedy vobec), ale zatial to nie je take vazne, aby som papala nejake tabletky. Tak drzim palce, aby to preslo aj nejako same od seba.
@zuzujan mne namerali 9,7 po glukozovom teste a vcera mi namerali 8,7. Vylucne zakazane nemam nic, len si musim niektore jedla vazit a pocitat sacharidove jednotky. Ale hlavne nepapat rychle cukry (to su klasicke sladkosti), ale pri tejto teme mi dokyna povedala, ze ak budem mat chut na sladke, mam si dat, lebo ze ani nizky cukor nie je vyhra. A z jej odporucani asi v skratke len tolko, ze treba papat 5-6x denne a hlavne pravidelne. Urcite treba obmedzit cukor, med, sladene napoje, zavaraniny, mucne jedla, zemiaky, cestoviny, pecivo, ryzu ...Tiez mi povedala, ze mliecne vyrobky a samotne mlieko konzumovat radsej v popoludnajsich hodinach a pred spanim nepapat ovocie, ale rozlozit si to pocas celeho dna. Asi tolko 😉 V podstate to nie je nic strasne, len si budem musiet zvyknut na to vazenie.
Ahojte kočky. Ja som bola včera na kurze fotografovania, lebo sme si kvôli malinkej kúpili zrkadlovku, tak nech viem, ako na to. Bolo úplne super, kopec vecí som sa naučila a idem sa prihlásiť ešte aj do kurzu fotografovania detí a na to sa obzvlášť teším. Lektorka bola dokonca úplne nadšená, lebo chvíľu môžem robiť aj tehu modelku, čo znamená, že budem mať ateliérové fotky zadarmo. Tak to bude celé 2v1 😵
@strihalka Nech Ti radšej nechá tú vyššiu dávku, však Tebe môže byť jedno, akú dávku si picháš, pichnúť musíš tak či tak. Hlavne aby sa Ti neobjavil znova ten nepríjemný stav, prípadne aby sa Ti nevytvorili zrazeniny niekde inde (napr. v pupočnej šnúre alebo v maternici), lebo to by mohlo mať pre malú katastrofálne následky. Ja mám všetky výsledky momentálne ukážkové a aj napriek tomu mi doki povedala, že mi pre istotu na ďalšej kontrole (6.2.) trošku zvýši dávku 😉
@sunday1 to je ake supeeeeeer 😵 budes mat fotecky, parada 😵 a ten kurz bol jednodnovy? aj ja by som hned sla na taky kurz, je vela veci, ktore z navodu nevycitas a oni maju finticky ako sa da fotka zlepsit o 300% a nemusis sa potom trapit vo photoshope polhodinku a upravovat nedostatky..
@urma k matracu - už som sa rozhodla, bude ten kokos/molitan/kokos + kúpime tú nepremokavú plachtu 😉
k premeriavaniu panvy - tebe to merali teraz prvýkrát, či ti ju už premeriavali? lebo mne merali panvu na začiatku tehotenstva a lekárka mi vravela, že ma zrejme budú ešte v nemocnici premeriavať..teraz ma takmer vôbec neriešia, len krčok, gravidometria a dovi dopo..
@takitak ináč mňa to vždy pobaví, keď píšeš o tom koňačiku 😉
a kočky, bratislavčanky + okolie, idete niektorá rodiť aj na Kramáre? lebo ako vidím, Antolská vedie a po nej Ružinov..
@elfka.elfka Začalo to 16.30 a trvalo do 20.30. Boli to len také základy, hlavne ako pracovať s časom expozície, clonou a s ISO, čo ja som ani netušila. Celé to bolo veľmi príjemné, boli sme tam len štyria a hneď sme si všetko aj prakticky odskúšali 🙂 Potom sú ďalšie kurzy, ktoré na to nadväzujú, tie si ale nechám na neskôr, lebo do pôrodu chcem určite stihnúť to fotenie detí, veď ušetrím kopec peňazí na fotení malej, ja chcem pekné fotky už z pôrodnice 😀 A o tom, že nafotia aj mňa sa mi ani nesnívalo, ale som veľmi rada, lebo aj tak som si chcela niekoho na fotenie nájsť.
@dandelion18 Ja idem určite na Kramáre 🙂 Mne meria bruško krajčírskym metrom od lonovej kosti až po horný koniec bruška a značí to do tej tabuľky s krivkou v tehu knižke.
@sunday1 jéj, ozaj? som rada, že nie som sama..tak sa možno stratneme kdesi na chodbe, alebo na príprave u tej pani Ježíkovej 🙂 áno, aj mne to meria, vždy mi povie, toto je vaša maternica 🙂 a keďže nie som nejako extra bruchatá, aspoň ma to vždy na chvíľu ukľudní..
@dandelion18 A nevieš či sa na tú prípravu chodí aj vtedy, ak budem mať plánovanú sekciu? Ja som sa ešte vôbec na tieto veci nepýtala 😒 Ty si už aj prihlásená?
@dandelion18
@sunday1 Ja idem tiež na Kramáre, teraz v utorok idem na úvodnú hodinu prípravy 🙂
@sunday1 vieš čo, ja som v tomto taký polepetko a tvárim sa, že mám na všetko ešte čas .. čiže vôbec to ešte neriešim..logika mi vraví, že ak máš plánovanú sekciu, tak ti tá príprava nie je potrebná..ak by som niečo zistila v dohľadnom čase - čo nesľubujem, dám vedieť
@ava11 perfiš 🙂 tak to aspoň omrkneš.
Tak ja som sa konečne dozvedela výsledky včerajších testov. Všetko je tak ako má byť, tak mi odľahlo 🙂 Malinká má nejakých 800-900 g a aktívna je až moc .
Baby, už máte nakúpenú výbavičku do postieľky? Ako vysoké by malo byť hniezdo? Pozerala som na bazári to ikeácke a 20 cm sa mi zdá nejako málo. 😕
baby, uz vam gynekolog vypisal papier pre zamestnavatela ohladom odchodu na matersku? kedy sa to vybavuje?
inac vase babatka čkajú? moja prvá dcérka čkala hneď v piatom mesiaci a terajšie babatko začalo až v siedmom..
Ahojte ,,,,tak niečo som prečítala dozadu čo všetko ste popísali ale kedže tu niesom tak často tak všetko sa nedá .
@atreyu ja niekedy pociťujem niečo ako stuhnutie podbruška .. nie je to ani každý deň len čas od času .. nie som si istá čo to je ... či to je to tvrdnutie ale v každom prípade to podbruško stuhne na par sekund a potom sa uvoľní...alebo občas mám pocit ako keby som mala svalovku na podbrušku ... žeby to bolo tým rastom bruška a nespevnením brušného svalstva pred tehu ...?? Ono to stuhnutie ani nie je tak cítiť na dotyk, že brucho tvrdé ako kameň to len ja pociťujem že sa naplo - dosť nepríjemné ale nebolestivé
Inak máme madrac objednaný z maderny - celokokosový počula som že, kokosové su dobre a tak preto ten .. ale na tu nepremokavú plachtu som nemyslela - ešte je čas tak dokupime 😉
Na glukózu idem v 28 tt - 17.1 utorok tak som zvedavá lebo ja som teraz taka pažravá na sladké 😀 😀 😀
A ešte jedna správička : u mňa to vyzerá na babu ,,, Doktor totiž povedal že nevidí tam nič visieť ale nech tomu dám čas, malo nôžky pri sebe a že môže tam to mať zastrčené 😅
babenky už balíte veci do pôrodnice...?Uvažujem,že si už pobalím veci,snáď len pre moju spokojnosť,aby som na nič nezabudla 😉
@ivetka1981 jejda, ja teda určite nie..
@ivetka1981 veci sice este nebalim, ale uz som zacala s nakupovanim toho, co mi bude treba do porodnice. Na balenie mam este cas, zatial som spokojna, ze co-to mam kupene 😉
@ivetka1981 ja ešte nie, času dosť 😉
dennkaa a čo si si extra dokupovala? Ja plánujem zbaliť si iba veci čo mám doma.
@lias tiež som si to hovorila,ale istota je istota 🙂
@ivetka1981 ja ešte nemam čo baliť 😀 Ešte ani pokupené nemám všetko.. veď je ešte kóóópa času - naštastie 🙂 až si ma vystrašila tou otázkou 😅
@evulilik tak to hádam niee..strašiť (bu-bu-bu) som nechcela... 😎
@ivetka1981 Nevadí trocha šoku nezaškodí 😀 Je fakt že to beži strašne rýchlo ...
@evulilik presne...ani sa nenazdáme a budeme na pôr.sále 😎 😎 😎
ani ja som neni este zbalena zatial len dokupujem co mi este chyba🙂

@beronsche tak to nie je práve najlepší pocit aj bez tehu nieto ešte s bruškom a miminkom v ňom ... ale mňa tiež ubezpečili, že bábo to necíti a preto treba byť v kľude psychicky - lebo to už cíti - a to sa jasné že ľahko hovorí ak niečo bolí ... lieky čo Ti dávajú hádam vedia čo sú zač a ako bábo na nich reaguje, tak verím že to bude dobré ... ten môj by do mňa na všetky bolesti nalieval len ten koňak - včera som si teda dala a docela bolo dobre, v noci som spala ako anjelik. Dúfam že Ti to prejde čo najrýchlejšie a čo najmenej bolesti si pri tom vytrpíš ... hlavne naozaj vyležať. A s plánovaním kurzov a pod. - no nám sa tak ako sa bábo nedalo naplánovať si neplánujem už nič, lebo niečo sa vždy nájde akokoľvek chceme/nechceme