icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

urma
12. jan 2012

@dandelion18 mne tu panvu zas nemerali predtym nikdy. Mozno by to bolo zaujimave porovnat, ci sa mi roztiahla, ale podla mna ju mam dost siroku aj bez tehu 😀 tak ktovie, ci este bude babo potrebovat viac miesta.
Ja mam tiez matrac s kokosom vnutri.

@ivetka1981 ja som akurat vcera zacala balit do igelitky 😀 co uz mam a zajtra idem do lekarne kupit este dake tie vecicky ako krem na bradavky, podlozky poporodne, kozmetiku pre maleho...

sunday1
12. jan 2012

@ivetka1981 Ja sa budúci týždeň balím, cez víkend budeme v Tatrách, tak pre istotu 😉

urma
12. jan 2012

a vecicky ste uz poprali? v akom prasku? citala som tu, ze Dreft je dobry, dalsie Lovelu chvalia dalsie hania...Pojdem zajtra na nakupy, tak behnem aj do drogerky. Teda dufam, ze sa to kupuje tam 😀 😨 😀

strihalka
12. jan 2012

ufff prvni dnesni navsteva dr je za nami a dasli nas ceka...u obvodni jsem si dosla pro prodlouzeni PNky, no dala mi vychazky od 14-18hod, tak aspon neco, lebo ty dopoledni mi jsou na nic, ty stejne prospim😀
No a jsme se dohodly, ze me necha az do konce doma, takze jdu na kontrolu az 27.2. 😀, a lsitek na penize za leden mi vypsala uz ted😀
odpoledne jdem k zubarce...ale hend pote se zahojime na poste, kde vyzvednem angel care a reklamovanou bocnici od postylky a dokoncime montaz :-d
a rano mi prisli dve krasne bodycka zavinovaci tu cez bazara k tomu mi mila predavajici dala aj darcek roztomile miniponozticky a bryndacek :-d

strihalka
12. jan 2012

@atreyu tak jsme nasla d-dimer 814,21
trombinovy cas17,81
fibrinogen 3,47

jest etu mam na cely velky papir vysledky spousta cisilek😀

atreyu
12. jan 2012

@strihalka fibrinogén máš výborný...d-diméry sú nebezpečné a máš ich dosť vysoké, ale ja keď som prekonala pľúcnu embóliu som mala výsledky d-diméry okolo 1000... a potom trombínový čas máš výborný takže myslím, že to máš ok...ja mám síce výsledky o dosť lepšie , ale to bude tým, že si pichám od začiatku tehu

Fibrinogén 3,13
D-diméry 590
Trpmbínový čas 16,5

ináč ja mám tiež plný lajster čísel a všímam si len toto...aj hematologička kuká väčšinou len na to a na hemoglobín HGB ešte

sunday1
12. jan 2012

@strihalka @atreyu Ja si pozerám hlavne čísla, pri ktorých je + alebo -, ostatné sú v norme 😉

strihalka
12. jan 2012

@atreyu heboglobin nevidim☹ ale aj tak dakujem, noo, verim, ze za mesic ty vysledky budou lepsi...tak ted koukam na prvni vysledky jeste z nemocnice kde mi brali krev atm je d-dimer kvantitativne 1055,80...1283,30ug/1 FEU
tedy dost vysoke ze?a trombinovy cas jsme mela 17,79 a fibrin 3,50 z nemocky pred vanoci

atreyu
12. jan 2012

@sunday1 tie čísla si všímam aj ja, ale netuším čo tie skratky znamenajú 😅

@strihalka veru dosť vysoké...už sa nečudujem, že si ledva lapala po dychu...ale krásne ti to klesá tak to bude dobré 🙂 a už ti zistili nejakú mutáciu krvi?

strihalka
12. jan 2012

@sunday1 to aj ja..teda ted ty prvni co jsem si stihla odfitit mobilem, a jeste ted kukam zpravu z nemocky ty prvni vysledky..tak vim, ze na cem jsem byla..

strihalka
12. jan 2012

@atreyu mutaciu?nie?to by meli?ci to nekde najdu?takzue myslis, ze tam ta plicni embilie naozaj byla?lebo oni to nedokazi nbez CT potvrdit☹

atreyu
12. jan 2012

@strihalka tak podľa mňa áno...

hmm...no mala by si to mať na všetkých výsledkoch alebo aspoň na tých prvých, ale ja to mám v závere od hematologičky Mutácia MTHFRC677T heterozygotná forma...môžeš tam mať niečo podobné alebo Leiden alebo niečo také skús pozrieť

sunday1
12. jan 2012

@strihalka @atreyu Ja si myslím, že mutácie tam nemôžu byť, tie sa nerobia automaticky a výsledky sú tak cca. do mesiaca 😒

atreyu
12. jan 2012

@sunday1 tak to neviem...

strihalka
12. jan 2012

@atreyu mam tu ze diagnoza I260 a pak jsem nasla
DG zaver: I269 gravidita hedb 26
tromboprofilaxia fraxiparine 0,6
sideropenicka anemiev gravidite

v krvnom obraze hranicna leukocytoza s neutrofiliou, anemia normochromna normocytov pocet trombocytov norme. V koalograme lehka pozitivita D-dimeru

cert aby se v tom vyznal

strihalka
12. jan 2012

@sunday1 ani jsme mutaci nenasla😀

atreyu
12. jan 2012

@strihalka tak možno ako písala @sunday1 ti tie výsledky nerobili alebo ich ešte nemáš...mne hneď po diagnostikovaní pľúcnej embólie zistili tú mutáciu...

katkarv
autor
12. jan 2012

baby uz chodite na predporodnu pripravu?Neviete ci ked otecko chce byt pri porode ci ho musi absolvovat?

strihalka
12. jan 2012

@katkarv no co jsem cetla tak nekde to vyzaduji aby aj otecko...ale taky jeste nechodim, ale uz se me vsichni ptaji ci uz chodim...myslela sjem ze staci tak od 30tt, takze zatim to neresim

strihalka
12. jan 2012

@atreyu nevadi, cim mene to vedi tim lepe 😀 v nekterych pripadech tedy

katkarv
autor
12. jan 2012

@strihalka asi by sme uz mali 🙂 Ja mu o tom vela rozpravam aj videa mu ukazujem,ale presne to ze neviem ci a kde to vyzaduju.

strihalka
12. jan 2012

@katkarv no asi kazda porodnice to ma jinak, treba se informovat tam kde budes rodit, ale ja tam nechci jit jak trapka uz ted😀

strihalka
12. jan 2012

@dandelion18 no ja uvazuji nad antolskou co se tyce porodu, ale mame znameho dr na krmaroch...a vcera jsem se od svagriny dozvedela, ze od kamarada zena je prodni asisitenka, jen nevi kde, ze mi to zjisti a ze asi podle se aj zarodim, bo mam pocit, ze na PA nejvice zalezi pri porodu, teda pokud nemas komplikace, dr tam prijde vzdy jen kouknout , ael PA je tam tak 90%

katkarv
autor
12. jan 2012

@strihalka ja asi pockam do 20.1 vtedy mam poradnu a podla toho kde je moja placenta tak sa rozhodnem,lebo ked budem musiet rodit cisarskym bude mi to vsetko na figu 🙂

strihalka
12. jan 2012

@evulilik to tvrdnuti podbruska muze byt aj tim, ze se ti babulko natlaci na stenu maternice... aj ja to mam a pokazde nekde jinde😀 takze sranda ze vim kde se zrovna tlaci 😀

strihalka
12. jan 2012

@evulilik to tvrdnuti podbruska muze byt aj tim, ze se ti babulko natlaci na stenu maternice... aj ja to mam a pokazde nekde jinde😀 takze sranda ze vim kde se zrovna tlaci 😀

@lias co se tyce toho hnizda, moc vysoke bych to zase nedavala, bo si vem ze babetko uvidi jen na horu, aby nemelo az tak omezeny vykuk z postylky...ja volim nizke, aby se mel prave sirsi rozhled popokoji a dekoracich, nez ayb koukal iba hore

strihalka
12. jan 2012

@katkarv no tak ja taky nevim, ci budem rodit normalne...uvidm jak to s malou vypada pristi stredu, to jdem na 3D/4D a snad mi povedi ze je mala otocena...lebo podla mne stale lezi na zadech a to je na sekcii jak delane....ci bych zvolila pordo prdelkou vpred?
I to se dela ne?sice velmi malo, ale dela..

katkarv
autor
12. jan 2012

@strihalka no uz dnes velmi malo,nechcu velmi riskovat.Moj brat sa tak narodil a mal 3,50kg.

dandelion18
12. jan 2012

@urma si myslíš, že ju máš dosť širokú, aby si nebola prekvapená 😉 mne totiž povedali, že nejakú tú hodnotu mám hraničnú (a to som podľa mňa celkom slušná venuša 😀 ) a budú ma ešte v nemocnici premeriavať - aby videli, či a o koľko sa mi to roztiahlo. ale ako to nakoniec bude nik nevie.
@strihalka tak ty máš aspoň nejakú motiváciu pre tú ktorú pôrodnicu, ja tak nejako automaticky idem na tie Kramáre..teda s najväčšou pravdepodobnosťou.

dievčatá, ja vás tu asi prestanem čítať - výbavu už máte komplet, do pôrodnice veci komplet - podaktoré aj zabalené - ja si potom prídem ako dajaký prehnaný salámista..no ozaj si myslím, že niet sa kam ponáhľať - teda dúfam..

strihalka
12. jan 2012

@dandelion18 no moja klid, ja mam kocarek na cetse z anglicka, co se tyce oblecka to uz mam tez nejake nachystane, ale POZOR, neoprane, neozehlene...vse to prijde z anglicka az nekedy zacatkem marce...veci do pordnice nemam a budu mit asi az tak na konci februara, sak casu dost, masticky kremicky , pudricky, olejicky...marec, casu dost😀a balit?casu dost...