icon

Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?

katkarv
9. aug 2011

tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂

palmarmj
14. jan 2012

@ivanka.7 No ja som zvolila tuto preto lebo dost cestujeme k nasim... 70 km a ked teraz s dvomi detmi cestujeme na vikend mame skoro vzdy plny kufor.... a to si neviem predstavit ako by sme cestovali aj s kocikom s vanickou a autosedackou... pre tretie babatko... tak snad aspon touto vajicko-vanickou usetrime trosku miesta...

ivanka.7
14. jan 2012

@palmarmj vyzera super 🙂 my to avio (resp. iny maly kocik) potrebujeme kvoli vytahu, ani nie tak kvoli autu (mame malu yarisku, ale teraz mame aj 8-miestne auto, do ktoreho sa zmesti v podstate cokolvek)

maxara
14. jan 2012

Ahojte krasky
@urma no aj ja som si to myslela, ale napr teraz som zacala krize citit uz asi od 3-4 mesiaca 😅 a lonovu kost uplne na zaciatku. Si pamatam, ze som bola v septembri u dr, bola som nejak v 11tt, tak nejak a uplne brutalne ma bolela panva, sestricka tam so mnou cvicila spartakiadu, co mi nevedela trafit zilu a trikrat som menila polohu na stolicke a stonala som, ze ma boli podvozok.
@denaalubos podla mna je taka velka sada na nic 😅 Ako pise @ivanka.7 akoze ked velmi chces, vyuzijes vsetko, ale ci je to nutne.. aj tak hniezdo zalozis a pokial nie je oslintane alebo ogrcane, co prvych par mesiacov nie je, tak ho vobec nepotrebujes odtial vymienat za ine, plachtu menis castejsie, baldachyn urcite zlozis tak do mesiaca, zavinovacky urcite budes menit viacere, v nej je babo vlastne najviac z tych veci a teda si tam aj odgrcne a spoti sa v nej, cize ich aj treba viac, aspon dve tri (teda ak zavinky, ak nie nieco ine). Ak mas dieta v zavinke, nemas v spacaku. Krytka na lampu je iba imidzofka a vankus s perinou zacnes pouzivat ovela neskor 😉 Takze v podstate ti je jedno, ci mas tie veci v suprave, lebo sa pouzivaju v roznom case. Spolu sa ti stretne tak akurat baldachyn (mozno prvy mesiac), hniezdo a zasobnik na plienky (resp organizer) a zavinka alebo spacak.

Inak baldachyn som dostala pri Ninke spolu s hniezdom a postielkou a myslela som si, ze blbost, tak som hladala na nete cosi k tomu a na jednej stranke s psychologickou poradnou pisala nejaka dr, ze niektore deticky byvaju nervozne (akoze hned malinke cerstvo narodene) z velkych priestorov. Maju zly zrak a vidia len velmi do blizka a v podstate im vadi, ze nic nevidia, ziaden koniec priestoru. Preto je ten baldachyn fajn, ze take deti, nekludne z tohoto dovodu, to ukludnuje, ze vidia koniec 😝 pisem ako debil, ale som KO. Tak ja som ho prvy mesiac mala, mozno mesiac a pol a potom som to uz nevydrzala a dala som ho prec. Akoze pekne, len sa tam babo strasne naprd vklada.. hlavne ked som tam mala hned aj kolotoc, ved to babo predsa potrebuje 😅. Takze aj kolotoc posiel. Ten som zavesila az asi ked mala 4-5 mesiacov. A potom ho zas zacala docahovat a sklbat hracky, tak jej ostalo len hniezdo 😅 Som krkavcia mater 😔

efci
14. jan 2012

@palmarmj neboj sa nic, dobre si kupila 🙂 Ucel to splni a presne ako si si zvolila, ze to urobis tak to aj bude 😎 Na jesen mimco do sportaku a finito. To nie je, ze sa o nom hovori, ze je maly, on je naozaj drobny v porovnani s klasickymi vanickami ako sme zvyknuty, ale staci!!! 🙂
K tomu sportaku len to tolko, ze Rider je krasny, aj lahko ovladatelny, ale ked uz take male mimco pojde do sportaku, skor by som volila taky, v ktorom moze byt mimco nalezato vo vodorovnej polohe. A v Rideri je v polohe L. Ale tot len moj nazor, kup si aky sa ti paci, aky ti je vhodny 🙂 Ale zase ako pises, cakas dievcatko, to kym bude mat 8 kg (lebo baby podla mna menej rychlo priberaju) tak uz mozno bude vo veku a v stave, ze bude taka pevna a bude moct aj sedkat, takze aj Rider bude vyhovovat.

efci
14. jan 2012

@maxara to je pravda, ze dieta je stratene vo velkom priestore. Ja som uz videla aj tak urobenu postielku, ze na zaciatku bolo hniezdo v tej casti pri nohach a miminko ulozene od polky postielky smerom dole, aby malo pred sebou akoze tu zatarasu...Dufam, ze ma niekto pochopil. A takisto aj samotne spanie v postielke, tie zavinovacky su dobre kvoli tomu jeho pocitu, ze je ako v brusku, ze sa stale o nieco trie... My kym sme na toto prisli tak uz mal Patrick dva mesiace a vtedy uz bol v pohode v postielke. Ale na zaciatku spal iba v Matrixe (teraz vdakabohu ze je taky maly), lebo potreboval ten pocit maleho priestoru. Len vravim, kym sme to ako rodicia prvorodeneho pochopili, tak sme si uzili nervov.

janulabb
14. jan 2012

Babulky mám takú možno hlúpu otázku, ale predsa vy už mnohé máte detičky.. je úplne nevyhnutné kupovať kočík trojkombináciu t.j. vaničku, vajíčko-autosedačku a šporťák? Ide o to, či vôbec dostatočne využijem tú vaničku.. Či ako to vlastne robíte vy? Kupujete postupne vajko, vaničku a nakoniec športový, alebo všetko naraz? MM mi dal za úlohu vybrať si už konečne kočík a už mi z toho ozaj šibe 😖

maxara
14. jan 2012

@efci no ja som to praktikovala tiez kvoli tomu, mne aj sestra radila, ze do perinky mam dat Ninu urcite, aj to, co si decka sibrinkuju rukami a budia sa nimi.. to je tiez tak, ze treba nasilu zaviazat dnu do periny.. ja som kamoske ukazala, ako ma tie ruky zaviazat do perinky a od tej doby ma kludne dieta 🙂 Ale som si toto o tom baldachyne nemyslela, tak preto som aj bola trosku prekvapena z toho a aj preto som ho pretrpela ten mesiac a pol a potom uz bola Ninka tiez v pohode.. 🙂

maxara
14. jan 2012

@janulabb ja som uz aj parkrat pisala.. ja to nepovazujem za nevyhnutne, ale zalezi aj od teba, ci budes chodit na prechadzky s babom von, denne alebo mate dom a budete viac na dvore.. alebo ci sa ti babo vobec bude chciet vozit 😅 ja som to teraz vyriesila tak, ze som si kupila taky sirsi pohodlny sportiakogolfac, co ide az uplne do lahu a kupila som si k tomu aj vanicku a vajco ja musim mat, lebo z domu sa inak do mesta ako autom ani nedostanem. No a teda kvazi nemam sportiak, mam len taky extra pohodlny golfac 😅 Nam to bude isto stacit takto. Ale ako vravim, zalezi to od vela veci, hlavne od teba 😉

efci
14. jan 2012

@janulabb ako pise maxara , zalezi od teba. Ak nemate auto, tak vajicko/autosedacku nepotrebujes. Najviac samozrejme vyuzijes vanicku, v nej by mimco malo byt az kym nebude same sediet, pokial sa tam ovsem zmesti. Takze ti moze stacit aj na 7 mesiacov vanicka a az potom staci sportak. A tiez uz to potom moze byt aj iba golfac... Podla vlastnych potrieb to musis zvazit, aky mate zivotny styl, ci vela cestujete atd atd...

huterika
14. jan 2012

vidiet ze je vikend babulky asi ste zamestnane ziva to tu prazdnotou 🙂
ja som dnes stravila den pri pc ale akoze doslova ..asi sa mi pokazila wifina na mojom pc takze som hladala pricinu najprv sama a vecer s brachom... tak sme to riesili ze ma navigoval co urobit a potom cez special program ovladal on moj pc zo SR a na nic neprisiel tak navrhol zmenit tusim operacny program ci co aby sme zistili ci je chyba v hardware alebo windowse :D tak zajtra budem zevraj bootovat na usbcko fedoru 😀 😀 keby ste niektora tomu rozumeli 😅 takze zajtra sa budem hrat na informatika zasa 😠 neznasam to, bez pc som tu jak bez ruky a bez nohy... ked som cele dni sama.
Inak neviem ako vasi muzickovia, ale ja z toho mojho teda moc nemam, zrusili mu zajtra aj v utorok volno 😠 😠 co som nastvana lebo sa vobec nehybeme s nejakymi pripravami hniezdocka pre babatko a ja to neznasam nemat naplanovane nic a nenachystane... resp. sme mali naplanovane na utorok ked mu prave to volno zrusili ze... takze parada. Postielku treba zlozit este a aj premalovat aj srkinu velku premalovat, farbu nemame... no tak som na nervy...Pride domov o 20h cely den ho nevidim, naje sa hned je 21h, pozera simpsonovcov lebo v tv aj tak nic neni alebo cumakuje do pc - to sa ho pytam nieco alebo mu nieco hovorim asi 5krat uz nastvana ze ci ma vobec pocuva, pretoze sa vobec nesustredi co hovorim alebo sa pytam a ide spat o 22h .. a to si teda "pokecame" ked je unaveny fakt ze ano...pripadam si jak papagaj ... tak som zvedava ked bude uz baby na svete ako ohromne mi s nim bude pomahat ked bude cele dni v praci alebo bude duchom nepritomny.. tak som sa vyspovedala a mozem ist spat 😉

ivanka.7
15. jan 2012

@huterika my ideme teraz na tri dni do Budapesti (posledny vylet 🙂), ale inak on sa do nejakeho zariadovania tiez nehrnie, akurat ho musim teda pochvalit, ze zacal postupne upratovat - vytriedili sme oblečenie, poprali a povešali záclony a závesy, povyhadzovali kopu somarín a tak, odniesli sa všetky veci do firmy, ktoré tam patria, takže mám zrazu voľný celý šatník a dve skrinky :D a tak 🙂 ešte ho musím dokopať do nákupu kočíka a zloženia postieľky 🙂 ostatné už zvládnem aj sama poobjednávať a vyriešiť asi (a keď to nechá na mňa, tak mi potom neofrfle farbu vaničky napr. to ho už poznám 🙂)

edit: no a polovica diakritikou a polovica bez, cas ist spat :D

strihalka
15. jan 2012

@palmarmj dneska se mi vyzvedl, akorat jsem jsem dostala fakturu na 33liber za dopravu 😀 trlalalaaallaaaa, takze bych ho mela mit doma v patek doma...loool se nmeuzu dockat

strihalka
15. jan 2012

@palmarmj moja vanicky se neboj, ta bude cez leto akorat lebo, nepotrebujem do vanicky fusak😀 dulezite je velky sportak....bacha na postovne z nemecke ebay, je dost drahe

strihalka
15. jan 2012

A jeste jedna vec babulky, ak je to s tema vakama na spani?je to nutnost? Akoze do podzima stejne nebude asi perinka, ved ta mala se pod ni udusi☹ tak ybch radeji spaci vak, jen nevim ci spravne uvazujem....deku chcem az na podzim poridit...

beronsche
15. jan 2012

@strihalka fiha, co nespis? 😉
ozaj a ten kocik bol posielany z UK? akou spolocnostou? zda sa mi to celkom dobra cena za postovne...

strihalka
15. jan 2012

@beronsche byli jsme u svagriny na baraku a hrali monopoly, ted jsme dosly dom a muzik jeste kouka na tenis 😀
ale ty taky pnocujes😀
hej je posilany spoelcnsoti dolphi-transport.com. ......aj me se zda cena super...jest euvidime jak moc dobre ho prodavajici zbalila a v jakem stavu dojde...a v tydnu by melo dojit aj vajko, tak to budem mit komplet

beronsche
15. jan 2012

@strihalka nuz ja som cely den v posteli, tak sa mi ani spat nechce... 😀 predchvilou som si dala chlebik, takze ma za chvilu zacne palit zaha a bude po spanku... ale hlad je hlad.. 😀
o tej spolocnosti som uz pocula.. ja rozmyslam, ze kupim na slovensku kocik a dam si poslat sem.. tu neviem najst v normalnej cene ziaden, co sa mi paci.. rozmyslam, ze kupime dorjan..
ty si aky kupila?

atreyu
15. jan 2012

@beronsche pozerám, že ťa tiež chytá nočné obžerstvo 😒 ja som sa zobudila o 4hod hladná ako kôň tak chlieb so salámou musel byť...

sunday1
15. jan 2012

@atreyu Plachty nakúpené, ale tie isté už asi nemali. Tak som to poriešila tak, že som tam kúpila klasickú naťahovaciu "igelitovú" plachtu za 1,74 EUR a dvojbalenie jersey plachiet za 6 EUR. Ešte mám doma 2 froté, tak to snáď bude stačit.

@maxara Jaká kočka 😉 Super fotka!

janulabb
15. jan 2012

@maxara ďakujem, inak bombovú fotku máš!!! 🙂

dennkaa
15. jan 2012

Jaaaaj hroznu noc mam za sebou .... najprv som nevedela spat, lebo v byte nad nami zurovali, potom ked sa mi navela-navela podarilo zaspat - tak sa prebral maly v brusku a robil neskutocnu sarapatu.... ked prestal a zdriemla som si, tak ma zobudil mechur :( a takto dokola celu noc.
A od rana malicky robi v brusku opat brutalne rodeo, nieco mu asi prospieva, len keby som vedela co - mozno sa tesi na zajtrajsi 4D UTZ (som zvedava ci bude aj zajtra rano drobcek taky akcny) - na sono ideme na 8,30 h ... tak potom niekedy pocas dna, pripadne vecer pridam foto, dufam, ze sa podari urobit nejaku krasnu fotecku. Chcela by som zajtra zbehnut pozriet aj kolegovcov do prace a potom aj do mothercare a kupit nieco malinkemu. Vyzera to na celkom nabity den, zajtra.
Inak je vikend taky pohodovy, nicim vynimocny, nikde sme neboli a nikam sa ani nechystame. Dokonca som vcera nemusela ani varit, lebo sme mali navarene z piatku. Tak som len oddychovala. Akurat dnes ma vola kuchyna, ale to bude tiez taka rychlovka - manzel si zazelal gulas (tak budeme mat taky netradicny nedelny obed) a poobede idem upiect gastanovu roladu, z ktorej si ja budem moct dat tak maximalne jeden kusok, lebo si meriam ten cukor. No som sa nejako rozbehla 🙂))
A @maxara fakt super fotecka 🙂

elfka.elfka
15. jan 2012

krasne ranko vsetkym 😵
tak uz sme mali prvu falosnu kontrakciu, teda kedze som uz rodila viem o com hovorim, zacala mi taka vlna bolesti od krizov smerom dopredu do podbruska, najlepsie na tom je, ze sa mi spustili asi 2 zasebou a to v piatok na obede, ani som sa do prace nevratila, rovno som si sla vydesena domov lahnut a pomohlo, zatial je klud klop klop .. jednoznacne mozem robit skoro vsetko, ale sediet v kancelarii kazdy den 8 hodin uz nezvladam, neviem si predstavit ako by som to zvladla do riadneho nastupu na matersku, vdaka bohu za plnu dovolenku 😀
babatkam na ritulku nam radili rybaciu pasticku, vraj sudokrem je zbytocne silny, ten treba davat iba ked je zle. tak nam vraveli na prednaskach.
co sa tyka zavinovaciek, ja som davala aj preto, ze sa da dieta polohovat na bok a ak by nahodou pocas spanku zvrackalo, vsetko vytecie von a dieta sa nezadusi. to nam tiez radili na prednaskach. mamicky co nemali zavinovacku kupovali take valceky na polohovanie babatiek...

sunday1
15. jan 2012

@elfka.elfka Ja som kúpila aj aj, lebo tie valce sa zídu aj keď sa už bude pretáčať, aspoň mi nespadne z postele 🙂

darinkazv
15. jan 2012

@urma @strihalka ďakujem baby. dnes som konečne bez horúčiek. včera som si robila zábaly na hrdlo zvonka, striekala som si sprej do hrdla a ešte som si dávala med s citrónom, tak trochu odpuchlo aj hrdlo. aspoň pitie ma už nebolí 😀
@janulabb ja si myslím, že pre také malé bábo vaničku treba. nech pekne ležká na rovnom. aj keď sa šporťáky dajú dať na ležato do úplnej roviny, myslím si, že vanička je lepšie predsa len. ale to je len môj názor 🙂 moja švagriná to vyriešila tak, že mali požičaný hlboký kočík od známych. ale to len na 2 mesiace a potom už dávali malého do šporťáku. mne sa to moc nepáči, ale ja to beriem tak, že každý rodič robí podľa svojho uváženia a každý podľa toho, čo si myslí, že je pre bábo najlepšie 🙂
@maxara máš krásnu fotočku. tuším som ju videla aj na fb v albumíku. či to je iná? 🙂 ale fakt si krásna 🙂

pozerám, že ste riešili kozmetiku a tak. nás sa osvedčil Sebamed. a na riťulu sudocreme. super bola aj rybacia, ale smrdelo mi to hrozne, tak sme už len sudocreme používali. len pri ňom som potom musela používať tie papierové prebaľovacie podložky (malú som na manž. posteli prebaľovala). lebo keď sa niečo od sudocremu zababralo, tak to nešlo vyprať. no a na pranie používam persil sensitive gel a aviváž lovelu 🙂

ja som sa tieto dni dosť bála, lebo pri horúčkach som dostávala intenzívne kontrakcie. muž už bol naštartovaný, že ak sa to bude stupňovať, volá záchranku (auto nemáme) ale vždy, keď klesla horúčka, tak postupne odozneli aj kontrakcie. tak mi odľahlo :(

darinkazv
15. jan 2012

@palmarmj inak super riešenie s tou vaničkou. vyzerá to super a aj praktické 🙂

maxara
15. jan 2012

Ahojte,
dakujem za pochvalu 🙂 no v brusku na fotke mam Ninku 😅 ale zas taka stara fotka to nie je 😀 a som rovnaka kocka, ked ma fotografka vyretusuje 😀 😀
My sme mali tentokrat dobru noc, lebo vcera som testovala dat Ninku spat samu a zobudila sa mi o 1nej a buntosila, tak som bola nevyspata (mm nebol doma) a vcera si laskonka sama zobrala perinky do svojej izbicky, ze chce spat tam a dnes tam spala az do 5:30 🙂 Takze super. Skusim ju tam aj dnes ulozit a hadam uz bude nadobro vo svojej.
Mna v noci strasne prehnalo, normalne som si tiez zaspominala na porodne bolesti, ale potom sa mi neskutocne ulavilo a super sa mi spalo az do rana. 🙂

maxara
15. jan 2012

@darinkazv ano to je ta 😉

urma
15. jan 2012

ahojte vsetci, tak ja som len na skok prisla vramci desiatovej kavicky 🙂 zehlim od rana ako sialena, som v zivote tak dlho nezehlila v kuse... mozno 2,5 h a idem zas pokracovat, fuha, na toto si budem musiet asi zvyknut a hlavne dako zrychlit tempo, mi to strasne pomalicky ide. Kto to tu pisal, ako sa dobre zehlia male vecicky maxara nevies ? 😉 😀 Vobec sa mi toho nezdalo tak vela...aby ste si nemysleli, ze zehlim pre cele novorodenecke 😀 trapna 1 pracka mini handriciek a to uz mam dalsiu cerstvo opratu.

A este som vam chcela povedat, ze ta jedina plienka, co mam zatial doma- nova, po prvom vyprati na 30 C prosim pekne vypada horsie ako co mi sestra dala 😠 pouzivane. To bola taka ze farebna 😝 draha...jedna strana uz cverinky fura a nenormalne priesvitna je celkovo. Ta kvalita dnesna je uchvatna....

sunday1
15. jan 2012

@urma Možno sa na 90 stupňoch zrazí a nebude taká priesvitná 😀 😀 😀

palmarmj
15. jan 2012

@strihalka
@darinkazv
@efci Babenky dakujem... Ste zlate... ved uvidim ked vanicku dostanem domov, ako to bude vyzerat... Skusim potom nafotit ... 😉 ... a sportak , respekt podvozok budem riesit az okolo marca, aprila. termin mam az koncom aprila, mozno ak sa posunie aj zaciatkom maja... zatial len sledujem ceny a modely, tak dovtedy snad vakukam nieco fakt prakticke a pekne...... Mam v oku aj tem CONCORD NEO, co objednala Strihalka, tak preto som zvedava co bude nan hovorit.... Potom daj urcite vediet 😎 Este peknu nedelku vsetkym... 😵