Pôrod v apríli 2012. Máte rovnaký termín?
tak zakladam tuto temu aby vsetky tehulky co maju termin na april 2012 boli pokope 🙂
@elfka.elfka ahoj.....ja som na PN od januara...tiez som sedela v kancli 8 hod a bolo to na zblaznenie....mne tak stvrdlo brucho, ze mi islo az prasknut a k tomu strasne krce....nepomahal ani Magnezium.....teraz je to uz vsetko ok...denne si dam 1 -2 hodinovu prechadzku, aby som nekvasila doma a drzala sa ako tak vo forme.....takze ak vies, chod na PN......aspon mne to velmi pomohlo... 😉
@strihalka ja som vak na spanie nemala - lebo Tami sa veľmi potí, aj keď bola malá...na noc som jej obliekla overal https://www.modrykonik.sk/bazar/body-dupacky-ov... prikryla buď dekou alebo takým tenkým paplónikom,,,,keď bola menšia - do 3 mesiacov, spávala v perinke - s čipkami - s vnútrom 🙂 ...ale malý mojej sestry zase spal len vo vaku 😉
@giapetko tak to mas presne ako ja... mne ostava uz len 6 dni odrobit, tak to nechcem posuvat a natahovat, moja gynekologicka tu nie je takze PN nehrozi, pocitam ze vezmem este aspon 1 celodenny paragraf a vydrzim ten posledny tyzden nech mam robotu z krku. nech uz je 24.1. ráno a ja sa budem len prevalovat v posteli a venovat sa uz len pripravam na babatko 😵
@strihalka na prenášanie na návštevy,- bábätko najprv dáš do vajíčka - asi pôjdete autom, väčšinou tam zahajká, ale keď ho budeš chcieť nakojiť - alebo ostatní členovia popestovať -tak tú jednu zavinku si kúp - potom s ňou Vikinku môžeš prikryť v kočíku, či v postielke...ja mám po Tami 1ks - a viac nekúpim, lebo mám ešte 7 periniek / všetky som dostala/ 🙂
@darinkazv to si vazne mozes cerpat novu dovolenku? lebo mne na mzdovom povedali, ze do terminu, ked budem odchadzat na matersku si mozem vycerpat len staru za 2011 a plus par dni z novej co mi vychadza do datumu, kedy neodidem na matersku..zvysok za 2012 si mozem vycerpat, ked sa vratim naspat do prace..
@vajanika27 je to bohuzial na rozhodnuti zamestnavatela KEDY ti da dovolenku precerpat. narok ti uzna, ale moze ta nechat cerpat dovolenku pred materskou alebo az po materskej...vacsina zamestnavatelov s tym nerobi problem, ale najde sa aj zopar chrapunov co zneprijemnuju vsetko co sa da do poslednej chvile - vid strihalka, ta to ma tiez vesele...
@elfka.elfka drzim palce, aby si to zvladla......ver mi, ze ti tie dni budu na PN velmi rychlo utekat...ja som doma 2 tyzdne a ide to ako voda...a vobec sa nenudim....vzdy je nieco na pracu... 🙂 , ale hlavne na vsetko mam cas a robim si veci pomalicky...ako brusko dovoli... 😉
@beronsche aj podla mna je to skoro na falosnych poslickov - teda kontrakcie a vidis.. pri malej som to nikdy nemala. pre mna to znamena ze si musim davat vacsi pozor a nemozem dlho sediet... falosnych poslickov od porodu rozpoznas asi tak, ze falosne prejdu a porod sa zintenzivnuje 😵
@elfka.elfka no lebo oni sa boja, ze teraz na to nemam narok a ja ich neviem ako prinutit resp. presvedcit, ze sa nemaju coho bat, im by stacilo keby to mali jasne niekde na papieri napisane, ze mi to mozu dat aj predtym, lebo v zakone to nieje jasne definovane...
@giapetko uz sa tesim 😀 smejem sa tu ked citam ako si vsetky uz pekne "staviame hniezdocko" presne ako knizky pisu, ze v siedmom mesiaci nas to chyti a nepusti kym nebude vsetko na svojom mieste, co ako sa poznam nebude nikdy, lebo este den pred porodom som vsetko prekladala zas na ine miesto a podla ineho systemu 😀 😀 a chudatka nasi partneri, teraz si to poriadne odnesu ked nahodou nezdielaju nas entuziazmus pre zariadovanie a ponahlanie sa 😀 mne ked manzel dva tyzdne pred porodom povedal ze ma este cas na policku, tak mna skoro vystrelo do nervov a on nechapal ze kde sa ponahlam 😀 teraz mu nedavam az tak zabrat, ale to sa teda niekedy musim krotit aby som ho neposlala popresuvat nabytok v novej detskej ci ponosit mi veci.. 😀
@vajanika27 ako dokaz odchodu na matersku je tehotenska knizka a ako dalsi dokaz je papier od gynekologicky ze odchadzas na matersku aj s datumom. materska dovolenka je riadny pracovny cas. nech si zavolaju do socialky ked s tym maju problem. pri odchode na matersku sa cerpa dovolenka: pred alebo po materskej a je to na volbe zamestnavatela, na dohode ci na kolektivnej zmluve. tlac na nich nech si zavolaju na socialku, tam im to potvrdia a mas to.
@elfka.elfka plne s tebou suhlasim......aj ja som uz bola pokupit min.tyzden osusky, deku, latkove plienky, dokonca aj pre seba vlozky,lebo boli za dobru cenu...inak vsetko som kupila v zlave a takto kupujem od 4 mesiaca a kopu penazi usetrim......a uz mam aj nieco od min.tyzdna poprate a vyzehlene... moja jedna kamoska rodila v 31 tt a druha v 32 + 5 tt, tak mam z toho fobiu..... ☹ aj ked si to snazim nepripustit....
@vajanika27 ved zakon hovori, ze za odpravovanych 60 dni v KALENDARNOM ROKU, teda to co sa pocita za cely rok, to neznamena ze musis mat odsedenych 60 dni. a taktiez zakon vravi ze sa spravidla precerpava v celku, tusim paragraf 111
a najviac sa ta tyka paragraf 113, zaciatok, teda uznaju ti, ked je predpoklad, ze splnis podmienky tak predsa tu sa neda oponovat, materska je presne tento pripad. ukaz im zakon, neviem ako ho citali..
@elfka.elfka no vies my mame v robote tak trocha neschopakov, najprv mi povedal mzdar ze mozem a potom zacal obvolavat svojich znamych ze ako to robia oni, no des proste...a ked som im to zacala vysvetlovat tak sa vsetci tvarili, ze to tak nieje ako to tvrdim ja 😠 ale dakujem ti za info, pokusim sa este raz, niejako ich presvedcit, lebo nemam velmi chut ist na pnku 😒
@vajanika27 oni ti nemusia umožniť ju čerpať pred nástupom na md.. to záleží od zamestnávateľa. nárok máš na plnú dovolenku 20dní (po 33.roku na 25dní). md sa ráta do odpracovaného, takže tebe ju môžu umožniť čerpať napr. medzi MD a RD alebo po návrate do práce po RD. nie je ich povinnosť ti ju nehať čerpať pred MD. v tomto mám ja dobrého zamestnávateľa, že mi to umožňuje
@janci27 áno, idem čerpať starú za r.2011, nadčasy a celú novú za r.2012. oni to u nás berú tak, že mne v tom roku vznikne nárok na celú dovolenku, tak už je to moja vec, kedy ju vyčerpám. tak, ako som písala vajanike27. nie je to ich povinnosť dovoliť ti čerpať novú dovolenku pred md. ale tiež by im to mohlo byť jedno, pretože ty tú podmienku na nárok celej dovolenky mať budeš splnenú. bohužiaľ, nie každý zamestnávateľ, resp. mzdárka rozmýšľa rovnako. takže už ti len ostáva ju vyčerpať medzi MD a RD alebo po návrate z RD do práce.
tak vcera som bola na drobnych nakupoch kupila som kolotoc nad postielku nejake cumliky aj normalne aj na flase vlozku do zavinovacky podlhovastu 🙂 🙂 objednala som si z internetu termotasku od aventu na internete ma stala 16 eur ta ista v obchode 27 a obidve su novy tovar usetrila som aj na elektrickej odsavacke avent z internetu ma stala 70 eur v obchode 130 eur takisto uplne novy tovar dojde mi v priebehu tyzdna dnes som navstivila aj svoju pivnicu tolko veci som nasla 🙂 🙂 🙂 nemusim ziadne oblecenie kupovat zajtra vsetko operiem ususim vyzehlim a ulozim do skrine zostava mi kupit uz len veci do porodnice plienky jednorazove kozmetiku a mam vsetko juchu 🙂 🙂 🙂 ale ako poznam manzela dcerky su jeho slabost urcite nieco prikupi 🙂 🙂 🙂 a ja tiez 🙂 🙂 🙂

@maxara Ahoj, aky golfac si kupila?